Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie wszędzie Petru ... |
D@MI@N a o co chodzi? ( mój znajomy jest mechanikiem więc pytam )
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie wszędzie Petru ... |
SD - nie rozumiesz o czym pisałem. Jesteś tak samo zaślepiony PISem jak inni PO. Powtarzam zatem. Kościół jest współwinny zamieszaniu, bo nie jest neutralny. A przestępstwa są ponadpartyjne i ponadczasowe. - pedofilia, morderstwa w imię boga, współpraca z totalitaryzmem ( tajemnica spowiedzi nie była zachowywana - mnóstwo przykładów współpracy kleru z SB). Owszem zdarzały się pozytywne przykłady ludzi w sutannach. Dla przykładu w III Rzeszy około 10 księży odmówiło współpracy z Hitlerem. Zostali zabici lub trafili do obozów. ( Jeżeli chcesz o tym więcej się dowiedzieć to polecam książkę: Paul Johnson -Historia Chrześcijaństwa) Czy dzisiaj mamy większość czy mniejszość duchownych, którzy mówią wprost: przestańcie kłócić się, przebaczcie i współpracujcie ze sobą jak bracia w wierze? Może i mówią ale czy ich wierni słuchają? Dlatego SD - czy ty jesteś naśladowcą Chrystusa, czy tylko o tym mówisz? Pamiętaj, że wiara bez uczynków jest martwa jak pisał ap. Paweł.
|
|
Zeszliśmy do podziemia bo ciągle siedziały nam na karkach podglądające mendy :):):):):)
|
|
Polak potrafi... być zaradny i przedsiębiorczy. Tankuje do pełna, aż mu klientka zwróci uwagę. Ja tez tak raz miałam w Sokółce. Kobieta to 1 na obcych numerach to 2 więc oszukać ją nadażyła się okazja to 3 miałam zbiornik 40 litrów zawsze wchodziło ok.36 l. bufor 10% tj. 4 litry "Gostek" zalał mi 46 litrów przy czym zbiornik nie był "empty" pozdrawiam często tankuje w PKS dość tanio i nie oszukują
|
|
fajna sprawa, ambitna Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
mierzi mnie ta religia i posluszenstwo bez granic mar
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |