niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
na kogo zagłosujemy?

Tak. A wszystkich to interesuje Redzie.

Gwiezdne wojny ep. III obejrzalem w sobote w kinotece i szczerze powiem ze wyszedlem usatysfakcjonowany.
W niektorych momentach nawet mi sie lezka w oku krecila. Swietne sceny walki, przemyslane polaczenie New Hope oraz Attack of the clones. Dialogi Anakin-Padme byly slabe :).
Ach te walki, jak Yoda macha mieczem, oh, ah.
wiecej nie powiem bo bede spojlowal.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: na kogo zagłosujemy?

Allegro

z kad wiesz "przemeksz"??..nie badz taki pewny

dla mnie to jest spox :)

a jak oni na to wpadli ze tam bylo 120kg jak nikt nie otwierał auta??? a może je wazyli coo:P, bezsens gazety pisza głupoty wyssane z palca.

elmar1973

popili sie chlopaki, byla klutnia i zaczeli sie tluc nawzajem. osoby tszecie nie braly w tym udzialu

Napisałem "może" a nie na pewno, a to jest różnica. Zasłyszałem to na na mieście od kolegi.
Wy się dziwicie, że Was podejrzewają jeżeli w Waszych tematach i postach nie nazywacie ich i policji inaczej jak psy, sk......ny, q...y i jak Was mogą nie podejrzewać, jesteście pewnie pierwsi na liście podejrzanych. To tylko jest moje zdanie.

Pozdrowienia.

Zbych

I tak "Nowa Nadzieja" wymiata.Proste.Epizodu III jeszcze okazji obejrzeć nie miałem,ale jak tylko w Łomży w kinie będzie,to idę. Moim zdaniem nic nie przebije starej trylogii (takie niezapomniane momenty jak walka Luke'a z Vaderem z "Powrotu Jedi" , wyjście Luke'a patrzącego na 2 słońca Tatooine w "Nowej Nadziei" oraz rozpaczliwa obrona twierdzy na Hoth w "Imperium Kontratakuje").Nigdy nie zapomnę tych chwil,jak tata wypożyczył mi TRYLOGIĘ , gdy byłem jeszcze dzieckiem (5 lat?)."Mroczne Widmo" bardzo,bardzo średnie,"Atak Klonów" dość dobry , zobaczymy jaka będzie "Zemsta Sithów".Co do dalszych części STAR WARS,to Lucas podjął pracę nad serialem telewizyjnym GWIEZDNE WOJNY , a w niedalekiej przyszłości zamierza nakręcić kolejną część STAR WARS,ale nie,jak to wcześniej zapowiadał - VII,VIII i IX część,a film opisujący wydarzenia jeszcze sprzed "Mrocznego Widma" i z powieści "Maska Kłamstw".Opisana tam będzie walka z Sithami,a głównym bohaterem będzie Yoda.Pozdrawiam i niech Moc będzie z Wami.

A oto fragment tekstu ze strony elomza.pl: "Według wierzycieli, ta cena jest i tak bardzo niska. Według wyceny z końca 2004 r., teren z halami wart jest ponad 5,5 min zł." Jeszcze jest tyle wart.

gwarancja na perforację dotyczy tylko elementów stałych, tj. rama, podłoga, dach, błotniki itp. Natomiast drzwi, klapy bagażnika i maski nie podlegają gwarancji u większości producentów. Poproś dealera o warunki gwarancji na perforację nadwozia. Ale na 99,9% "rdzawe drzwi" nie podlegają gwarancji.

Jak rozwiąząć problem:
Proponuję wymienić korspondencję na ten temat z dealerem (koniecznie wszystko na piśmie z potwierdzeniem pisemnym otrzymania przez dealera tej korespondencji), później odwołać się do przedstwicielstwa Forda na Polskę (oczywiście również na piśmie z potwierdzeniem pisemnym otrzymania tej korespondencji). Jeśli to nie zadziała wtedy proponuję napisać o wszystkim do jakiejś motoryzacyjnej gazety, proponuję Auto Świat. Oni pomagają "udręczonym" właścicielom czterech kółek. Innej drogi niestety nie widzę....

rudy błazen z druhem

Ani nikt sie nie cieszy, ani nikt sie nie martwi.. a nie dawno bylo o nim tak glosno :D

...albo ma karę i zablokowali mu dostęp do internetu. Jak poprawi oceny to mu z powrotem pozwolą bawić się kompem.

Ja zaglosuję na każdego kto zadeklaruje

Ja niewiem co mu siuę dokładnie stało ale w szkole mówił że mu neta odcieli i coś dalej. ale już niepamiętam. może ptysiu się już tu więcej niepokaże???Alllinka napisał(a):

.

Moze go ufo porwalo ?

Po 1929 r. nastąpiło zmniejszenie aktywności sportowej Towarzystwa. Zaprzestano organizacji regat międzyklubowych na terenie Łomży i startów wyjazdowych łomżyńskich wioślarzy. Rozgrywano tradycyjne zawody. Odbywały się one tylko w rywalizacji wewnętrznej. Jedynie, w 1931 r. władze Łomżyńskiego Towarzystwa zaprezentowały więcej inicjatywy sportowej. W czerwcu 1931 r. Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie wzięło udział w regatach organizowanych przez Międzyklubowy Komitet Wioślarski w Warszawie. Wystawiona do tych zawodów czwórka półwyścigowa odpadła jednak w przedbiegach.

Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. .......................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

.

nie wywołujmy wilka z lasu.
niech ptusiu odpoczywa w (s)pokoju.

DiDi

Przepraszam zapomniałem że mam swój internetowy słownik ;)

Kto zbił? Niech policja sama to rozgryzie, jeśli potrafi. Ja mogę się tylko domyślać. No bo ile znacie grup kolesi, którzy są w stanie skrzyknąć się w 15-20 osób w celu pobicia innych? Wieśniaki z dyskotek? oni użyliby wideł lub grabi, nie pał. Swoją drogą, jednemu ochroniarzowi z firmy Purzeczko się należało (mówię o takim białym, szczupłym, w miarę wysokim, lat ok. 25, który na meczu z Pelikanem próbował się wczuć w stare dobre ZOMO), ale jak znam życie, to akurat jego tam pewnie nie było...

Pewnie promocja na neostrade sie skonczyla.

Olac typa - czy on jest az taki wazny, zeby poswiecac mu oddzielne tematy?

Zbych

A ja tam sie ciesze że są te koncerty nawet metalowe, przynajmniej można iść i się dobrze zabawic. Sam metalu słucham rzadko. Wolę rocka ale rockowe kapele rzadko zaglądają do łomży...

Panie Maćku, jeśli ten tekst jest rzeczywiście autorsta Pana Czesława to zwracam honor. Ale jeśli jest on tylko kopiowany, a coś mi się tak wydaje, to nijak to się ma do jego kultury.

Zbych

Dzisiaj jadąc szosą w stronę Zambrowa zauważyłem dwa samochody doszczętnie rozbite. Interweniowała straż pożarna. Zdarzyło się to naprzciwko fermy strusi w Starej Łomży przy szosie pod niewielką górką przy podwójnej linii ciągłej.
Co było przyczyną i jakie były skutki wypadku dowiemy się od policji.

Pozdrowienia.

Zbych

to wystarczy rozkręcić i przestroić :)))

--------------------------------------------------------
Tylko Łomża ŁKS !!!

w tamtym roku urząd znalazł chętnego za milion ale syndyk nawet gadać nie chciał

Za 2 miliony to ja kupię teren w Łomży lub pod Łomżą i jeszcze pobuduję to co chcę i jak chcę. Ze wszystkimi nowoczesnymi rozwiązaniami. Poza tym nie będę musiał płacić za ziemie całkowicie mi niepotrzebne jak np. bocznica kolejowa z rozpadającym się wiaduktem na ul. Poznańskiej. Za pobudowanie czegoś od nowa dostanę ulgę w podatku od nieruchomości. Na budowę czegoś nowego są fajniejsze kredyty i pieniądze z np. unii.

Za rok nawet za milion nikt tego nie kupi.

Stawiam paczkę gwoździ, że Ptysiu jest w śród nas... zmienił pewnie nicka i obserwuje nas z ukrycia...

-----
Ptysiu Is Watching Us

--------------------------------------------------------
Tylko Łomża ŁKS !!!

No to cóż? A przyznajże się! :)

SuJka odleciała za morze?:)

rudy błazen z druhem

Czy w Łomży są osoby zainteresowane utworzeniem takiej grupy? Ktoś już może nad tym myślał? Może ktoś kiedyś coś zrobił w tym kierunku? Uważam, że warto zorganizować coś takiego. Pokazać ludziom i ocalić od zapomnienia wydarzenia związane z naszą okolicą. Wiem, że to nie jest proste zadanie, ale......?

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

To już wiem czemu czasem nie mogłam zasnąć - zapomniałam "rumu do brzuszka" :D

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

No proszę! Widzisz Ptysiu jak się wszyscy o Ciebie martwią...:D

elmar1973

Uważam to za okrucieństwo. Powtarzanie egzaminu z historii (o ile dobrze pamiętam, w styczniu nastepnego roku) zakrawa na parodię. Młodzież straci rok akademicki, to pewne.
Najwidoczniej wspomniany członek komisji egzaminacyjnej nie chciał "stresować" uczniów na egzaminie, natomiast nie miał skrupułów przed zrobieniem im tak przykrej niespodzianki. Jak można! Uczniów trzeba było upomnieć, poinstruować, ostrzec! Matura to nie klasówka szkolna - jej powtarzanie to wielki stres! Uważam, że tegoroczni maturzyści nie zasłużyli na te wszystkie szykany przygotowane przez urzędasów, którzy szukają zmian na lepsze matodą prób i błedów.

Mam wrażenie, że osoba taka postapiła tak ze zwyczajnej złośliwości.
Młody człowiek to podatna na emocje osoba, która po prostu nie umie nie wyrazić swoich uczuć w trakcie ptwierania zestawu pytań egzaminacyjnych. Matura jest przecież bardzo ważna dla każdego ucznia!

Uważam, że szczegółowemu badaniu oprócz badania prac uczniów należy poddać również tak niekompetentną osobę.

Ryska !Nie pstro tylko kolorowo!a to róznica!Lece po piwo! cze!

Ryska!Po to człek ma rozum żeby myślał!Od myslenia niektórzy zostaja mysliwymi a inni uczonymi.Jezeli uważasz ze taka lektura może zaszkodzić to załóż sobie indeks ksiąg zakazanych i tzw moralnie obojętnych.Bedziesz miała spokój (moralny) i nie będziesz musial uprzatać zgliszcz.
P.S.Nie latam po forum za Toba tylko za tematami. Pozdrówka!

Kurek nie badz taki cwany:) jak naprawde bylo cos niejasne to by nie podpisala protokolu, ze egzamin przebiegl bezblednie, a pani z kuratorium zrobila to i zlozyla swoj podpis pod podpisami pozostalych czlonkow komisji. wiec jak to nazwiesz??? chyba jednak cos wymyslila....

no wiesz... stawy po jakims czasie siadaja :P bez fastum gel sie nie obedzie ;(

nie ale mam znajomych w tych szkołach i wiem co się działo na maturach. was też nie było w II LO i też nie wiecie jak to naprawde wyglądało. A negatywnych komentarzy na temat II LO nie braknie!!!

Trudno zaakceptować tą smutną aczkolwiek oczywistą prawdę, że

Taaa, też mam znajomych w II LO i wiem jak tam wyglądała ta matura. Jeszcze masz jakieś pytania? A negatywne komenatrze na tym forum można o wszystkich szkołach znaleźć...

Re: Trudno zaakceptować tą smutną aczkolwiek oczywistą prawdę, że

Kochani! Znając opinie różnych dorosłych ludzi oraz reakcje uczniów po wyjściu z egzaminu z historii właśnie w II LO, smiem twierdzić, że:
- ściągaliście porozumiewajac się ze sobą i uzganiając odpowiedzi, głośno co niektórzy z was opowiadali o tym zwłaszcza w pubach. Byłam mimowolnym świadkiem takiej rozmowy.
- taki typ ściągania łatwo udowodnić. Prace są sprawdzane przez egzaminatorów w kolejności, w jakiej siedzieliście w sali, w ławkach. Jeśli dziesięć lub piętnaście osób popełnia ten sam błąd, sprawa jest jasna. Tak było w przypadku stwierdzenia niesamodzielnosci podczas egzaminów gimnazjalnych, a przepisy w obu wypadkach są jednakowe
- dlaczego nie wyrzucono nikogo z matury za gadanie, kręcenie sie, podpowiadanie? Po prostu macie za dobrych nauczycieli. Gdyby to trafiło na moją siostrę, na pewno byście polecieli na zbity pysk. Tyle tylko że wtedy byłoby twierdzernie, ze komisja, nauczyciel zawzięli się na owego wyrzuconego ucznia.
I tak źle i tak niedobrze.
W gimnazjach po kilku aferach (ubiegłoroczna w Wiźnie) już wszyscy nauczyli się jak przeprowadzać i jak pisać egzamin.

Jeszcze jedno kochani.
Dlaczego wiadomość o zastrzeżeniach dotarła do Was tak późno? Jako urzędnik popieram tych, co twierdzą, że OKE musiała najpierw sama sprawdzić na ile zastrzeżenia są poważne i prawdziwe. Wyobraźcie sobie, że zaraz po maturze ktoś publikuje wiadomość, która nie jest sprawwdzona i do tego kłamliwa. Najpierw trzeba ją sprawdzić .

a ja jako córka urzędnika chciałam dodać, że o wszelkich watpliwościach czy zastrzeżeniach należy poinformować "podejrzanych", aby byli tego świadomi, że takie istnieją i mieli możliwość odpowiedniego zareagowania.

rudy błazen z druhem

Treść jest ukryta

Wyjdzie jak w PZPNie obserwator - decyduje o wszystkim, czyli jakaś afera korupcyjna już wisi ....

jaka reklama

no comment :|

Zbych

Jak ktos sie boi to niech siedzi w domu :)

UWAŻAM, ŻE PRZEZ NAJBLIŻSZE 2 -3 POKOLENIA

Maćku: dzięki za kwiecisty wiersz, przynajmniej mam takie kwiatuszki. A te rzeczywiste to niestety sama musiałam sobie kupić (piwonie - nieźle tera wonieją). A ukochany...cóż jeszcze na to nie wpadł, no i trudno by mu było tak z daleka.
Oczywiście jeszcze raz pozdrawiam:D, tym razem wszystkich, którzy to czytają i w ogóle kiedyś czytali, co tu klikam.

.

Również przyłączam się do wszelakich pozdrowień. Jest troszkę osób na tym forum, których posty lubię czytać...

Adamusku,
TY powiedz CO! I przedstaw nam tutok łaskawie jaki plan 6-letni...:)

Zbych

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

OKS chcąć mieć jakiekolwiek szanse na utrzymanie się , musi wygrać ze Zniczem!. Ale nie same chęci wygrywają .Dobrze , że mecz jest w Olsztynie. Może być tam gorąco. My musimy pełnym stadionem dopingować naszych piłkarzy w meczu z Kozienicami w sobotę o 16-tej. Ciekawe jak to się wszystko ułoży?

w razie czego sprzedadza miejsce w II lidze komus innemu.

ide spać :D

prawdę mówiąc najbardziej zanudza Radio Plus Łomża "Łagodne przeboje". Przez te ponad 2 lata cały czas te same piosenki po 5 razy dziennie. jak usłyszałem nutę Johna Bon Jovi "It's my life" w łagodnym brzmieniu to już przesada z ich strony...

Jeżeli ktoś nie miał dostępu do Kontaktów i nie czytał artykułu pt." Za murzynów" jest w nim wyjaśnienie co robiło PBK i za ile u podwykonawcy Budimexu - Cestar.

Przedsiębiorcy budowlani z Łomży są eliminowani z unijnych zamówień
Za „murzyna ”
Kolejny duży kontrakt, realizowany przez samorząd Łomży z udziałem pieniędzy unijnych, przypadł firmie z zewnątrz. Modernizację Gimnazjum Publicznego nr 1 za prawie 2,5 mln zł wykona firma białostocka.
- W przetargu uczestniczyło 6 firm, zwycięzca obniżył cenę, w porównaniu z kosztorysem inwestorskim, o ok. 800 tys. zł – informuje wiceprezydent Marcin Sroczyński.
Przepisy programu PHARE obligują inwestorów do wyboru w przetargach najtańszego wykonawstwa. Uczestniczące w przetargu firmy łomżyńskie oferowały wykonawstwo o 18-50 tys. zł mniej i odpadły. Zwycięzca, który jest producentem okien, zbił cenę właśnie na oknach (potrzeba ich w budynkach szkolnych aż 500!).
Generalni wykonawcy przeważnie nie posiadają własnych „mocy przerobowych”. Oferują łomżyńskim firmom podwykonawstwo, które im się nie opłaca. Tylko firmy w trudnej sytuacji przyjmują takie zlecenia. System podwykonawstwa jest dużym ryzykiem dla obu stron. Firmowana przez konsorcjum Budimex-Cestar budowa systemu wodnokanalizacyjnego w ubiegłym roku, również realizowana w programie PHARE, była krytykowana za złą jakość robót, bo sfuszerowali niektórzy podwykonawcy. Łomżyńska firma Przedsiębiorstwo Budownictwa Komunikacyjnego, jako „podwykonawca podwykonawcy” awaryjnie ratowała sytuację na ul. Poznańskiej. Efekt: do dziś nie otrzymała zapłaty za usługę, bo zatrudniający ją podwykonawca... zbankrutował!
Unijne fundusze pomocowe to obecnie główne źródło finansowania inwestycji w Łomży. System zamówień wykonawstwa hamuje rozwój łomżyńskich firm budowlanych. (MK)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org