czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ZHR- kuźnia kapusiów

Jakos inni kibice szli oraz jechali tak samo spokojnie. Poza tym spiewalem z calym stadionem bo jak juz pewnie zapomniales napisalem ze jestem wiernym sympatykiem naszego klubu od wielu lat. Kibicem a nie kibolem. Poza tym pamietajcie ze to wszystko zalezy od tego jak nas kibicow beda postrzegac w okolicy Nie chcemy przeciez takiego rozglosu jakiego na meczu narobil sobie Olsztyn, wiec nie dajmy sie ani prowokowac - jesli juz a i zachowujmy sie godnie naszego miasta skoro tak bardzo zalezy nam na tym aby barwy lksu byly znane szerszemu gronu. Pora burd na meczach juz sie konczy, a to ze ktos idzie na mecz sobie popic a potem szukac zaczepki to jednostki ktore trzeba eliminowac z szeregow sympatykow i wielbicieli LKSu - chociazby dla samych zawodnikow i dobrego imienia tego klubu!!!!.

Zbych

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ZHR- kuźnia kapusiów

Prawdopodobnie mecz bedzie leciał w poniedzialek o 23 (??)

1 minuta to 60 sekund
1 gołota to 53 sekundy

To nie twierdzenie to cytat :) czyli ktoś kiedyś napisał i tym się posługujemy. Dobry jak każdy inny. To jest dla chętnych, a wpis na forum ma tylko formę informacyjną.

Zbych

Ja, gdy byłam mała dostawałam na przeziębienie gorące mleko z psim smalcem - poważnie. I wcale nie było takie okropne jakby się mogło wydawać.
Inny sposób przekazał mi mój piekielny przyjaciel: czonek i cytrynę zmasakrować, zalać wrzątkiem, a po 24 godzinach dodac miodu do smaku. Przyznaje, że takiego wrednego zapach dawno nie czułam, ale w smaku nie najgorsze i co najważniejsze - pomogło.

W skład komisji sędziowskiej weszli przedstawiciele startujących towarzystw. Mężczyźni startowali na trasie regatowej o długości 1700 m., a kobiety na trasie o długości 1200 m.. Biegi odbywały się z prądem Narwi. Odbyło się 5 biegów międzyklubowych oraz 5 biegów wewnętrznych. W biegu jedynek o nagrodę wiceprezesa Wejmera zwyciężył Witold Masłowski z Łomży. Pokonał on trzeciego zawodnika Mistrzostw Polski, Feliksa Antonowicza z Warszawskiego Towarzystwa Wioślarskiego. W biegu o nagrodę magistratu łomżyńskiego zwyciężyła osada Warszawskiego Klubu Wioślarek przed osadą z Łomży. W biegu o Mistrzostwo Narwi i o nagrodę Ligi Morskiej i Rzecznej wygrała osada Klubu Wioślarskiego "Wisła" przed załogą ostrołęcką. Bieg ten wzbudził największe zainteresowanie publiczności. Nagrodę redaktora "Stadionu" i "Sportu Wodnego" zdobyła czwórka nowincjuszy z Łomży. Duża liczba startujących zawodników zmusiła organizatorów do zorganizowania zawodów dwudniowych. Pierwszego dnia odbyły się po raz pierwszy w Łomży biegi
eliminacyjne do finałów. W czasie trwania regat wystąpiły zbyt długie przerwy między biegami i awarie zużytego sprzętu, które wydłużyły trwanie zawodów do późnego wieczora. O godzinie 22 odbyło się uroczyste wręczenie nagród i zabawa taneczna.

Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. .......................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

tak jak pisał Damian14 Purzeczko strasznie się czepia, jak na jesienni był Grom to nie było z nimi prawie żadnych problemów a już na jednym z pierwszych meczów ochranianych przez Purzeczko dostałem pałą za to że spytałem się kiedy nas wpuszczą, straszne są z nich kozaki, uważają ze im wszystko wolno, wy którzy tu piszecie nie macie z ochrona zbyt duzo styczności dlatego nie wszystko wiecie, uważacie że wszystkiemu winni jesteśmy my a ochrona jest święta a w niektórych przypadkch wcale tak nie jest

zapomniałem napisać wcześniej: przykładem jest liga angielska, gdzie za wtargnięcie na murawe boiska podczas meczu jest wysoka grzywna. kolejnym przykładem jest przydzielenie każdemu kibicowi identyfikatora z numerem miejsca i sektora, na którym zostanie wpuszczony na meczi monitoring, to tego dość surowo karać takie wybryki. wtedy zaczną przychodzić prawdziwi kibice i dopingować na mecz swojej drużyny, bo z huliganami trzeba walczyć i pokazać, że nie są bezkarni.

Marcin 23: chyba nie znasz realiów w Polsce, są bardzo podobne kary, w tym finansowe. Tyle że na wyspach Brytyjskich jest tak, że zwiną delikfenta i płaci kare, a u nas jest tak: ze zwiną, pożądnie spałują bo im sie nudzi, będzie dlugo ciągneła sie sprawa, dostanie wysoką karę finansową oraz jeszcze coś w stylu zawiasów czy zakazu stadionowego. Pewnie mało masz wspólnego z tymi klimatami więc nie wiesz. A co do ochrony: naprawde panowie w żółtych kamizelkach przesadzają w wielu przypadkach. Chcąc sobie podreperować kompromitujące ich statystyki wyżywają się na kibicach, myśląc że są bezkarni. Przykladem był ostatni mecz, gdzie 10 sztuk tego bydła ciągneło po ziemi jednego z kibiców, za to że przeoczyli że jednak ma bilet. Na szczęście interwencja dwóch innych kibiców i kogoś dużo rozsądniejszego z klubu zachamowała działania tych przygłupów.

jest jeszcze plukanie gardla woda z sola

baniek juz dawno nie spotkalem by ktos stawial - to trzeba umiec, latwo kogos poparzyc.

kiedys pilem syrop z mlodych pedow sosny. (bardzo slodkie i aromatyczne)

- czosnek, miod, cytryna to standard, ale do tego dochodzi jeszcze cebula.
robi sie zalewe z cebuli, czosnku i miodu

jesli chodzi o seks to dziala tylko do pewnego momentu i raczej zapobiegawczo niz leczniczo, (kiedys czytalem na ten temat calkiem ciekawy artykul)

Wole zapobiegac niz leczyc, ldatego pije herbate z miodem lub malinami. spozywam tez sporo czosnku,. ale uwaga czosnek podnosi cisnienie

pozdrawiam

ja tam hopsiupa nie slucham i nie uważam że ten rodzaj "muzyki" coś w sobie wyraża. wychowałem sie na innej muzyce i cały czas słucham rocka, ale do ludzi którzy słuchają hiphopa nie mam nic. Znam wielu takich i musze przyznać ze są w porządku. Najgorsze są łyse dresy, które stoją pod blokiem i z nudów zaczepiąją ludzi...

MrS czego kur*** chcesz odemnie ?? czy nie można normalnie trzech dni nie pisać na forum a ty się kur*** wypisujesz namnie !! ?? może ty jesteś downem i na 100% tak myśle i nie tylko ... weś się kurna sam wklej na te forum, poszukaj zdjęcia swoje i poszczyc się swojo brzydoto .

Zbych

na meczu z Olsztynem byłem osobiście i na własne oczy widziałem jak jednego z ochroniarzy Purzeczko przewrócił na murawę i skopał nikt inny jak właśnie kibol z szalikiem ŁKS
k.kibicŁKS zapraszasz wszystkich z rodzinami ? Czy uważasz że dobrym czynnikiem wychowawczym dla dziecka są wasze okrzyki w stylu "j.e.b.a.ć zarząd" czy "k.u.r.w.o wpuść kibica" ???
Nie twierdzę, że wszyscy jesteście źli i zepsuci, robicie świetną oprawę, chwała wam za to, nie zapominajcie jednak, że niektórzy przychodzą po to aby obejrzeć sportowe widowisko a nie słuchać bluźnierstw w waszym wykonaniu

rudy błazen z druhem

nie chce mi sie tego czytac bo to nudne...;]

Proponuje zwrócić się z tym zapytaniem do Instytutu Pamięci Narodowej.

(........)

Markac - witaj w klubie zdrowo myślących i nie chorujących ;)

Dołączam sie do życzeń, wszystkiego najlepszego :)))

Tak tak, kontakt ognia z drewnem, zwłaszcza w lesie w czasie suszy, niewskazany, o nie! :D

Czy u Was tzn. w Łomży też się pogoda skiepściła??

Zbych

qde!! pogielo tych ludzi normalnie!!!
ale czego sie nie zrobi dla kasy...
szkoda tylko ze ucierpia na tym kieszenie
uzytkownikow...
jaki kraj taka polityka....

Zbych

Dostałam ostatnio trochu zdjęć Waszej okolicy (a zanosi się, że jeszcze więcej będzie :)) i powiem Wam, że, cholerka, cudnie tam macie!!

Maciuś,
Matkę chrzestną to bym i dla Ciebie miała - Allinka ma wprawę, bo memu synkowi matkuje - ale z ojcem, hmm, może być problem... Chociaż...może Stefan by się zgodził! Właśnie Go pozdrawiałam, więc może nie odmówi :D

rudy błazen z druhem

Przychodzi Brewster do stolarza, a tam Gołota na deskach.

Z Twojego opisu wynika, że to bardziej był Kameleon hahaha.

Zbych

MrS Poszukaj se w słowniku albo Encyklopedi :-)

Zbych

Starorzecza za Czarnocinem:D:D:D Extra miejsca ,malo ludzi tylko weż coś ze sobą na komary:P:P:P

Re: ZHR- kuźnia elit niepodległej Polski

ptaszek też chciał troche wolności :P

666: ach dzienkujem ci! postaram se znajlezc

rudy błazen z druhem

Salve,

Tak wpisalem i znalazelm.
Hmm w sumie ta sama informacja co juz podalem. Ale dziekuje za link - bo ladna strona - polecam dla innych.
Jesli moge po raz kolejny zaapelowac - dla mieszkajacych w okolicy Zambrowa lub posiadjacych tam rodzine. Prosze w dluuugiii weekend popytac ich moze cos wiedza wiecej?
W efekcie koncowym wysle list do IPN - ale moze jest juz dawno ustalone miejsce ich pochowania?

pozdrawiam

Gandalf de Grey

Od dzisiaj tancze tylko DudekDance :) Bravo Jerzy, cała Polska w Ciebie wieży!!!

rudy błazen z druhem

ZHR - kuźnia elit niepodległej Polski

hehehe... jak zawsze ( bardzo miła obsługa i zadowolony klijent )

Moze ja zbyt czepliwa jestem, moze nie na temat, ale:
1. Gandalf The Grey byl, o ile pamietam.
2. Scisne linguam latinam? (Bo jak sie zwracasz do wszystkich forumowiczow naraz, to pisz "salvete" (plur.), no, chyba, ze za kazdym razem do jednego tylko, ale ego non puto.
Dobra juz, dobra. Finem iam faciam...
Vale, Gandalf de (The) Grey.

Frotka quasi-poliglotka ;)))))

rudy błazen z druhem

Dziwne, przecież stał u Niej w kolejce po lody. Mieli czekać na zewnątrz aż zjedzą lody kupione u konkurencji?

Pozdrowienia.

MrS, rzycze Ci powodzenja

Witaj!

Z przyjemnością chciałbym Ciebie poznać. Dlaczego miałbym się bać?

Pozdrowienia.

No to się powtarza 8 punkt i senność w końcu sama przychodzi, tyle, że rano to na ogół do pracy iść trzeba...:)

Ja na to jak na lato, oprócz wina marki wino , mam PKWN. Po co Tobie worek płocienny, nie lepsze stringi?

Pozdrowienia.

Zbych

ZHR - kuźnia kadr dla niepodległej Polski

::):).....fajt zbiorowy:):)

fajna jest gra w kapsle.....zawsze jak w nia gralem to gralem godzinami bo taki byly dlugie trasy...a w klipe nie umiem grac bo nie wiem jak....moze podasz jakies zasady jak sie gra:):)

tak ale kiedys to sie musialo zaczac prawda??
problem jest tak stary jak popkultura

Widać jakie z was typy że taki Mrs co ma 17 lat i nazywa się ... ( nie jestem frajer że bende tu mówił po imieniach i nazwiskach ) się kozaczy do 15 latka, nie masz innego zajęcia ?? czy musi kogoś pognębić młodszego bo na podwórku ci dokuczają ... ciesz się że jeszcze do twoich dzwi nie zapukali niebieskie męndy bo mam takie prawo zrobić za to co zrobiłeś bo to karane jest. W rodzinie mam nie tylko Psów ale i takrze wysze ławy więc bedzie mi łatwo ciebie wsadzić do pierdla albo jeśli jeszcze nie byłeś w wojsku to szybciej tam się dostaniesz bo z tym też nie bedzie problemów. Więc MrS pomyśl czy warto się tak bujać, a ja niechce być frajerem taki samym i latać po komendach.

Zbych

Red: pomyłka! Jeśli chodzi Ci o tę piękną okładkę to możesz śmiało iść na 997, do mnie nikt nie zapuka, bo to nie moja robota. Uruchom swoją rodzinkę, zobaczymy co mi zrobicie. Nie mam 17 lat i w wojsku już byłem (2 lata temu wyszedłem) więc masz trochę błędne informacje. Może masz takie znajomości, żeby wywalili mnie ze studiów? Szkoda, że głupoty nie ścigają z urzędu, bo dawno byś już siedział. Pamiętaj, że jeśli podasz tu kogoś dane, to napewno skończy się w sądzie (ustawa o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997r.). Tak się składa, że studiuję prawo i wiem co można, a co nie. Uważaj też, żebyś nie złapał sprawy o zniesławienie i pomówienie. Masz 15 lat więc możesz normalnie odpowiadać przed sądem, za to, co robisz (materialnie odpowiadają jeszcze Twoi rodzice, ale Tobie bez problemu dadzą kuratora, no i w przyszłości w podaniu o pracę lub wizę do USA, będziesz miał problem z wypełnieniem rubryki o niekaralności). Gdybyś rozmawiał grzeczniej ze mną i z 666 to napewno wyszedłbyś na tym dużo lepiej. Pomyśl nad tym. My dobrze wiemy, kto zrobił okładkę...

Zbych

ZHR - kuźnia kadr dla niepodległej Polski

Musiał zrobić ktoś z was że wiecie kto zrobił a po drugie jeśli mam złe informacje to moge nowe zdobyć i bez problemów i też moge coś zrobić np. publicznie ośmieszyć ale ja nie frajer. A co do okładki to ty też ją wklejiłeś bez mojego pozwolenia i przerobione moje zdjęcie więć nie jesteś bez winny.

hehe...o jaka tu okladke chodzi??:):)

Zbych

Niedawno chciałam zasięgnąć informacji o świedczeniach alimentacyjnych.
W tym celu "zwiedziłam" strony internetowe portalu www.lomza.pl.
Ponieważ informacji takich nie znalazłam ani na stronie Ośrodka Pomocy Społecznej, ani gdziekolwiek indziej w tym portalu - napisałam na zdres ratusza e-mail z zapytaniem, gdzie mogę znaleźć takie informacje. Ponieważ nie uzyskałam informacji, pomyslałam, że może mail ów się zagubił. Mija tydzień od wysłania go a ja:
1. nie otrzymałam odpowiedzi na żaden z e-maili;
2. nie zauważyłam zmian w portalu mogących pomóc mi w odszukaniu informacji na dany temat.

Pytam:
1. Po co pracują w Urzędzie Pracy ludzie zajmujący sie obsługą portalu?
2. A może www.lomza.pl stanowi tyłko "ładny obrazek" bez żadnej wartości użytkowej?
3. Czy w celu uzyskania informacji należy:
a) udać się na ul. Polną i stać w długiej kolejce żeby zapytac o wymagania konieczne do złożenia wniosku?
b) kupić oferowane na rynku publikacje zawierające "wyjaśnienia"? (przyznam się, że wolę korzystać z informacji >>źródłowych<< niż domniemywań publikowanych na łamach gazet, nie do końca zbieżnych z urzędniczymi wymaganiami)
c) czekać do końca okresu zasiłkowego i otrzymac świadczenia miesiąc później?

Pracuję, i nie stac mnie na to, żeby poświęcać należne mi dni urlopu na bieganie po urzędach w celu dowiedzenia się w jakich urzędach co powinnam złożyć...

...a swoją drogą, bardzo głupie jest to ciągłe dowodzenie, że ma sie prawo do jakiegoś świadczenia (udowadniałam to przecież rok temu, a teraz muszę to zrobić jeszcze raz - u innego urzędnika)...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org