czwartek, 07 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Walenie w o. Rydzyka, czyli psy szczekaly, ale karawana poszla dalej.

Zgodzę się z wiarusem
Kiedyś nie zastanawiano się się gdzie sadzić drzewa i teraz my ponosimy konsekwencje braku logiki podczas sadzenia. Wspominaliście tu o układzie korzennym - i bardzo słusznie, wspomnieliścię jednak tylko o zagrożeniu fundamentów. Układy korzenne bardzo często zagrażają również różnego rodzaju instalacjom ułożonym właśnie pod ziemią, instalacje kanalizacji deszczowej, wodociągowe i inne...
Zbychu mówisz ciągle o "cywilizowanych" krajach jak gdyby nie pamiętając że dopiero staramy sie nadgonić 50 straconych lat bezmózgiego zarządzania naszym krajem. Czy to wina aktualnego nauczyciela historii że Ciebie 30 lat temu nie uczono o 17 września?

PS Wcale nie twierdzę że wszystkie decyzje o wycince są słuszne jadnak daleki jestem od nazywania ludzi kmiotami

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Walenie w o. Rydzyka, czyli psy szczekaly, ale karawana poszla dalej.

ukradli nie pierwszy raz i nie ostatni!!!!!!!

Nie znam nikogo, kto stracił wiarę po lekturze dzieł Marksa, ale znam wielu takich, którzy stracili ją po kontakcie z własnym proboszczem

@Wieśmin o tym pisałem już w innym temacie, a tu już się nie chciałem powtarzać, ale w pełni się z Tobą zgadzam;-).

W okresie letnim lepsza jest opja jazdy rowerem...

Nie znam nikogo, kto stracił wiarę po lekturze dzieł Marksa, ale znam wielu takich, którzy stracili ją po kontakcie z własnym proboszczem

Kurek a co innego jest do roboty lepjej jest krytykowac niż chwalic...

ściemka wszystkim

Wieśmin...
Bo tam, dzieciaki przechodza przez ulicę w drodze do szkoły nr 4.
To bardzo niebezpieczne przejście.
A jak wiesz teraz po rozdzieleniu podstawówek i gimnazjów nawet Legionów "łapie się" pod szk. nr4.

Ja właśnie ze względu na to przejście przepisałam dziecko do 7.

Pozdrawiam

Tak juz jest z przetargami że jest konkurencja startuje 5 firm a jedna tylko wygrywa...

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

pewnie gracie jakis hip-hop co ?

Nemo!
W poniższym artykule znajdziesz wszystkie informacje o robotach Budimexu Cestar. Stan robót na koniec października ub. roku.

Wod- kan zrealizowany na 70 procent

Realizacja największego z podejmowanych dotychczas w Łomży projektów współfinansowanych z funduszy europejskich opóźnia się. System wodno-kanalizacyjny Łomży i przyległych gmin zgodnie z przyjętym harmonogramem ma być rozliczony do lutego przyszłego roku. Oznacz, że wszelkie roboty budowlane powinny zakończyć się jesienią tego roku. Tymczasem, opóźnienie w stosunku do harmonogramu prac na niektórych inwestycjach – np. Szosie Zambrowskiej wynosi kilka tygodni. Władze miasta przyznają, że tak jest, ale twierdzą że zdążą na czas.

Zgodnie z planem koszt inwestycji to 11 milionów 777 tysięcy 652 zł. Projekt „System wodno-kanalizacyjny Łomży i przyległych gmin" jest realizowany z udziałem środków z Funduszu PHARE 2001 Spójność Społeczno-Gospodarcza. 75% kosztów inwestycji pochodzi właśnie z tego źródła resztę dokłada budżet państwa (365 743,25 euro) i samorządy: miasta Łomży, gminy wiejskiej Łomża i Piątnicy (427 936,93 euro).
Kontrakt jest realizowany przez konsorcjum firm: Budimex SA , Budimex Dromex i Cestar sj. Szczecin. Władze Łomży podały, że na dzień 21. października 2004 roku stan zaawansowania robót szacuje się na ok. 70%.

Do tej pory wykonano:
Gmina Piatnica:
* przewierty 2 szt pod Narwią, 2szt pod rozlewiskiem Narwi
* przewód tłoczny kanalizacji sanitarnej z Piątnicy pomiędzy rzeką Narwią i oczyszczalnią - rurarz Dn=225 i 280 PE zrealizowano w całości, zakończono montaż pompowni Pl oraz komory SR1 i SR2 na przewodzie tłocznym.,
* zrealizowano 1800 m kanalizacji grawitacyjnej w Piątnicy Dn=200, 250, 315 mm PCV, pompownia przy szkole
* Czarnocin wodociąg L=5600 mb całość robót wykonano, kanalizacja Dn=l 10 oraz przyłącza ok. L= 4 800 mb - zakończono montaż kanalizacji

Gmina Łomża
* kolektor tłoczny kanalizacji ciśnieniowej w gminie Łomża (średnica Dn=40, 50, 63, 75, 110 mm) ok. 4100 mb oraz zamontowano 139 szt studni przepompowni przydomowych wraz z przyłączami i pompami roboty zakończono i zgłoszono do odbioru

Miasto Łomża
* zrealizowano 730 mb wodociągu Dn=l 10 PCV w ulicy Wąskiej, kanalizacja sanitarna 755 mb całość robót kanalizacja deszczowa 1=680 mb - całość robót, ok. 400 mb podbudowy pod jezdnię
* zrealizowano 1000 m wodociągu w Szosie Zambrowskiej , kanalizację deszczowa ok. 980 mb, około 640 mb kanalizacji sanitarnej
* zrealizowano ok. 140 m kanalizacji sanitarnej Dn=500 , 1240 mb dn=400, 320 dn=300, 270 mb dn=250, 280 mb dn= 200, w ul. Poznańskiej
* zrealizowano 700 mb kanalizacji deszczowej - całość robót, sanitarnej - 1180 mb oraz przewód tłoczny - 600 mb w ul. Zdrojowej - całość robót, podbudowa pod ulicę
* zrealizowano na magistrali ok. 720 m rurociągu Dn=300 i ok. 3600 m rurociągu Dn=400, trwa uzbrajanie komór w armaturę.

Do zakończenia pozostały:
Gmina Pątnica - zakończenie prac związanych budowa kanalizacji sanitarnej w Pątnicy ok. 200 mb i wykonanie ok. 60 % przyłączy kanalizacyjnych i naprawa nawierzchni ulic po wykonanej kanalizacji 1300 m2.

Miasto Łomża -
* Ul. Zdrojowa - zakończenie robót przygotowawczych pod wykonanie nawierzchni ulicy, wykonanie nawierzchni naprawa i uzupełnianie chodników, ok. 1500 m2
* Ul. Wąska - zakończenie podbudowy ulicy , położenie dywanika asfaltowego , kontynuacja budowy chodników ok. 60%, około 100 mb podbudowy i krawężniki
* Ul. Szosa Zambrowska - wykonanie ok.220 mb kanalizacji sanitarnej , ok. 170 kanału deszczowego, zakończenie przebudowy wodociągu w zakresie przyłączy , roboty drogowe
* Ul. Poznańska - zakończenie ostatniego odcinka kanalizacji sanitarnej 300 mb. budowa chodników ok. 60 %,
* Magistrala wodociągowa - zakończenie uzbrojenia w armaturę komór wodociągowych - szt. 3, montaż rur w rurze przeciskowej pod jezdnią i przygotowanie magistrali do odbioru (płukanie, dezynfekcja, próby)

--------------------------------------------------------------------------------
Pozdrowienia.

Wieśmin!
W tym roku zaplanowana jest też budowa ronda na skrzyżowaniu ulic Pozanańskiej i Wojska Polskiego.

Pozdrowienia.

"W tym roku zaplanowana jest też budowa ronda na skrzyżowaniu ulic Pozanańskiej i Wojska Polskiego."

Problem w tym, że te rondo (tak samo jak przy Teatrze Lalek) zawsze znajduję się w planie inwestycji, a pod koniec roku zawsze z niego wypada. ;-/

Przeczytałem i nie znalazłem żadnego zdania, że wykonanie jest "spartaczone". Ten artykuł ocenia stan na koniec października, a wykonawca miał dłuższy termin na ich wykonanie. Poczekajmy więc z oceną do czasu zakończenia inwestycji...

"Władze miasta przyznają, że tak jest, ale twierdzą że zdążą na czas."

Skoro władze miasta tak twierdzą, to ja nie będę polemizował z tym...

Ptysiu jak bedziesz to coś ci powiem na gg .

ja niedlugo będe miał ta nute jak co to podeśle

Podaj inną poczte bo mi wyskakuje ze takiej niema...

mlo_dziutki@yahoo.com

Polecam servis na ulicy sosnowej...

Poleciłbym Uniserwis na Śniadeckiego.

Zbych

ja znam osobiście najlepszego w Łomży speca od takich spraw :]

taka znajoma twarz ale nie przypominam se kto to jest;]

W tym artykule macie państwo podaną przyczynę wycięcia drzew przy dworcu PKS i potwierdzenie wiceprezydenta miasta Pana Marcina Sroczyńskiego o remontowanych ulicach oraz o budowie dwóch nowych rond w Łomży.

No to kopiemy!

Remont ulicy Zjazd oraz skrzyżowania Alei Legionów i Sikorskiego, modernizacja Poznańskiej, a także budowa dwóch rond. Wszystko w tym samym czasie. Łomża będzie latem zakorkowana jak nigdy dotąd. – Głównych ulic nie zamkniemy – zapewnia wiceprezydent miasta.

Na pierwszy ogień idzie skrzyżowanie Alei Legionów i ulicy Sikorskiego. Prace rozpoczynają się już dzisiaj i obejmą odcinek od ulic Dworcowej i Mickiewicza do szkoły muzycznej. Umowa przewiduje ich zakończenie do 30 listopada, jednak wykonawca zapewnia, że termin remontu może ulec skróceniu nawet o dwa miesiące. To duże ułatwienie dla mieszkańców, jednak kłopot dla samorządu, który będzie musiał wcześniej wyłożyć pieniądze. W pierwotnych planach inwestycja miała trwać dwa lata i w takim czasie następowałoby finansowanie ze Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego. Chodzi o kwoty niebagatelne, bo cała modernizacja kosztuje 4,6 mln zł.

Strzałka w lewo
Skrzyżowanie zostanie kompletnie przebudowane. Wymieniona zostanie nawierzchnia i poprawiona organizacja ruchu. Zamontowane zostaną nowe światła, rozdzielone skręty w prawo i lewo, tak aby ruch w tych kierunkach regulowały oddzielne światła. Między Mickiewicza a Sikorskiego powstaną dwa pasy ruchu. Dzięki zmianom na najniebezpieczniejszym skrzyżowaniu w Łomży powinna spaść ilość kolizji.

Przejście dla bobrów
Gruntownie przebudowana zostanie w tym czasie ulica Zjazd, na odcinku między stadionem a mostem na Narwi. Grobla, po której biegnie droga, stała się siedliskiem bobrów. Zwierzęta wykopały w niej tunele i założyły nory zaledwie metr pod asfaltową nawierzchnią. Teraz trzeba umocnić nasyp, a w drodze zbudować przejście dla bobrów, które żerują po obu stronach Zjazdu.
W najbliższych dniach zostanie rozstrzygnięty przetarg na inwestycję i - jak szacują urzędnicy z ratusza - na przełomie maja i czerwca rozpoczną się prace budowlane, które potrwają 2-3 miesiące. Równocześnie wzdłuż drogi położony zostanie chodnik. To już z myślą o zagospodarowaniu bulwarów tworzy się ciąg dla pieszych od miasta aż do rzeki. Inwestycja będzie kosztowała pół miliona złotych i samorząd zechce odzyskać tę kwotę ze środków rządowych - Zjazd to droga krajowa.
Najprawdopodobniej pod koniec maja ruszy modernizacja ulic na osiedlu Kraska przy wjeździe do Łomży.
W czerwcu rozpocznie się budowa dwóch rond na skrzyżowaniach Wojska Polskiego i Browarnej oraz przy Teatrze Lalki i Aktora. Nie jest jeszcze rozstrzygnięty przetarg na modernizację ul. Poznańskiej. Wiadomo jednak, że przy takim zakresie inwestycji i stosunkowo krótkim sezonie budowlanym nie da się ustalić harmonogramu w ten sposób, aby terminy prac się nie pokrywały.

Powtórka sprzed roku?
Już rok temu, gdy równoczesny remont Szosy Zambrowskiej i Alei Legionów zakorkował na całe lato Łomżę, wiceprezydent Marcin Sroczyński, odpowiedzialny za inwestycje, zapowiadał, że sytuacja może się powtórzyć, bo samorząd szykuje się do kolejnych poważnych modernizacji. Wiadomo jednak, że ulice nie zostaną zamknięte w trakcie prac. Skrzyżowanie Legionów-Sikorskiego oraz Zjazd to newralgiczne punkty, zbiegają się tam drogi krajowe z kierunków: Warszawa, Olsztyn, Białystok, Suwałki.

Ewa Sznejder
19. Kwietnia 2005 16:39

Zbych

Ptysiu, zachęcam do wzięcia z biblioteki tego numeru Studiów Łomżyńskich.

Zbych

PS: Jesteś dorosły i byle kto może Ci czegoś zabronić? Śmieszne.

Zabraniam Ci oddychać!

Moim zdaniem rYdzyk to szatan we własnej osobie

A ten gruz też kiedyś zielenią obsadzą i będziesz Zbychu piał z zachwytu niepomny swych krytycznych słów.
Poczrkaj aż skończą.

Powiadam wam ! rYDzyk to szatan

marze o ich płycie z autografem ;f

.

ja potwierdzam, że Uniserwis to nie serwis oddalem tam slychawki bezprzewodowe na gwarancji, czekalem 5 tygodni. ciekaw jestem czy czekał ktoś dlużej?

Tez mam w nordcomie. Jest do bani ;/ Byl tylko jeden dzien w ciagu tych prawie dwoch lat (od poczatku jak nordcom zaklada neta) kiedy transfery byly takie jak powinny byc ;] Mam lacze 128 i zadko mam transfery wyzsze niz 5 ;/

Nie nazywaj szatana faryzeuszem !

Teraz już wszystko jasne. Dzięki Maćku za szczegółowe info w sprawie modernizacji.
Myślę, że wszyscy odczujemy efekty tych prac już jesienią i łatwiej będzie się poruszać po mieście.

.

Kto niezda ?

Tak już jest w Łomży. Wy myślicie maszynista też pracuje to jest jego praca i jeździ w to i we wto.

Zbych

Treść jest ukryta

troche jest zle ze trzeba kazda jedna strone klikac :/ podzial na auto-moto naprzykład to jest dobre tylko zeby nie bylo tego ze trzeba kazda jedna strone wlaczac jechac ma sama gore i klikac. lekko beznadziejne. pozdro

smoczyca_16, nie każdemu chodzi "o to", ale nie będę tego Tobie tłumaczył, bo jesteś jeszcze na to za młoda :), a Twoje doświadczenia z chłopakami nasuwają Ci takie a nie inne wnioski. Może po prostu nie masz szczęścia w doborze odpowiedniego partnera, a może o to właśnie Ci chodzi :) I nie generalizujmy. Kobietom chodzi dokładnie o to samo, tylko o tym nie mowią wprost, ale jak wszędzie, występują wyjątki od reguły.

Na szczęście nie wszystkie chłopaki "i tak pewnie mają wszystko w nosie"... Faktem jest, że takiego ciężko jest znaleźć, ale jak się człowiek uprze i jeśli los mu sprzyja... Jestem przekonana, że tzw. magia istnieje! Tylko może czasami warto poczekać... Ale człowiek niecierpliwy jest, nie wierzy, bo "niby dlaczego to mnie..." itd.
16 lat... Za moich czasów nie myślało się wtedy o sexie, jeno platoniczne, nieodwzajemnione rozterki targały duszami nastolatek...:). A może się mylę...

Maćku! Ja już wiem kto to Stefan! Oj, zdziwiłbyś się... Zaprawdę, świat jest taki mały... :))
Acha! Stefan w moim imieniu zapytowywuje ile masz lat?? (:D akurat mi powie!:))

Czesląw a możesz podać dokladny tytul ksiązki ?

niom kwiatuszku:P...ladnie powiedziane niby:P...hmmm niewiem ciom pisać eh...kiedys sobie o tym pogadamy=] a w piątek party;p niom prawdopodobnie:D...hmmm nio to jush koncze bo bes sensu napisane to jest:P...papa busiak=*

Re: Powróćmy nad Narew ! cz. CXLI

Zbych

hahaha...z tym slusarzem co robi podkowy to było powashne....jestem dziewczynką=p ale wiem ze podkowy to robi kowal, a śluzarz to dorabia klucze...hehehe...powashnie=p

ładnie rozwija nam sie watek..od miłości do ślusarz..heh=p

Hej ja też uczyłam sie w ekonomiku. kończyłam w 2000roku ale wiem, że Pani ROgalska nadal uczy.

Bigl,

A na czym polegało to "na luzie"?? Opowiedzcie coś o wybrykach nauczycieli - może być ciekawie...:)

Nic Ci nie wykażę Rysiu, bom pewien, że możliwości kija znasz :)
Jako dama, znasz je lepiej niż ja zapewne ;)

"Jeżeli wojewoda nie zmieni decyzji Ochryciuka w czwartek żaden autobus PKS-u z Łomży, Zambrowa i Siemiatycz nie wyjedzie na trasy."

Czy jutro Łomżę czeka paraliż? Przecież rano tyle ludzi korzysta właśnie z autobusów PKS-u...

Co o tym myślicie? Czekam na wasze opinnie...

A to jakaś szczególna okolica??. O ile ja się orientuję to nic specjalnego tam nie ma. :)

Nnnooo słyszałam że mnóstwo kwitnących jabłoni tam aktualnie przebywa sobie... Potem idą na Zakopane - i tam będą kwitły...:))

A jak to zrobić coby nie myśleć ??. Chociaż niektóre osoby mają już tak z natury.

Niepoprawny, czy może raczej niepoprawialny?? Popraw mnie jeśli się mylę..:) Bo ja już obiecałam poprawę...

Oj, powtarzamy się Kolego drogi! :D

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

Zakwitną... Ach!!

Zbych

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Ale nie gniewasz się?

PS. Rysiu, Ty jesteś taka szybka, że chyba masz ustawione "powiadamianie na e-mail" :)

No i przywitał się i poszedł w pierony! Masz ci los...

Polak daruj sobie takie texty, plizzzz!!!

Zbych

Aaaaa to Allinka szkolny komputerek okupowała, Myszeńka!!
Dobrze Ci tak! Niech Cię zrzucają, w końcu to sprzęt dla młodzieży dla celów naukowych, a nie z przeznaczeniem na zabawianie się na forum...:D

nie dyrektor tylko zarzadca :)

To jak ja wróce od Dziadka ?

na szczescie nie zasnelem. mialem do przejscia dwie przecznice.

Kiedys czytalem sobie Robinsona Cruzoe. KIedy usiluje zasnac to wyobrazam sobie taka lub podobna wyspe i to jak sobie tam radze. Zazwyczaj nim wymysle sobie chociaz jak ta wyspa wyglada - spie snem kamiennym. :)))

ale ta metoda dziala na mnie, nie wiem czy pomaga w przypadku innych osob. Mozliwe, ze inni musza zmienic scenerie :DDD

oj adamus, adamus istota prawdy obiektywnej jest to, ze jest niezmienna od wynikow wszelkich badan, dociekan i poszukiwan itp. itd. - jest niezmienna. Twoj kontr-przyklad jest typowym szukaniem dziury w calym. Gdyby bylo tak jak mowisz prawda obiektywna brzmialaby nie: "kij wbity w ziemie" tylko "kij, ktory stoi"

idac Twoim tokiem rozumowania za jakis czas moze sie okazac, ze kwadrat jest kolem a trojkat prostokatem.

nie ma tu miejsca na relatywizm. gdyz cos albo jest takie jakie jest albo nie. rozny moze byc tylko stan naszej wiedzy na temat danej "prawdy". mozemy znac ja cala lub tylko fragmentarycznie. w drugim przypadku, nie majac pelnej o niej wiedzy snulibysmy tylko hipotezy i domysly (mniej lub bardziej trafne), ktore bylyby weryfikowane przez badania empiryczne. (czyli to o czym sam mowisz)

Pozdrawiam

Rysiu Droga! W szkołach bywają również i nauczyciele i oni czasami też mają sprzęt, który służy ich pracy i młodzi nie mają do niego dostępu. Wtedy ja zasiadam i korzystam, a tu inne sępy czekają.

Kazik, ale ja przecież nie przezywam nikogo od "panów", czy "pań". Chyba, że w jakimś celu. A to "Wami" było do Ryśki i Grzesika - i to jakby nie liczyć dwie osoby.

POzdrowionko
ps. nadal sypiam dobrze: wymęczam się i zasypiam jak tylko położę głowę na poduszkę, a to że późno to robię - przyzwyczaiłam się:D

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

jaki operator taka strona a wlasciwie taki serwer na ktorym umieszczono stonke a wlasciwie osoba :)

Pani Jadwiga Rogalska jest bardzo sympatyczną kobieta tylko trzeba także do niej tak samo podchodzic a nie total olewka ja tam mam miłe wspomnienia z nią związane bo pomagała mi na maturze chociaż nie uczyła mnie polaka.

Smoczyca pewnie słyszałaś o Tarczeskim

Tak to jest jak ktoś wyżej s ra niż du pę ma:P Ten cały boss naszych pksów i wojewoda to banda pojeb ów ,którzy już pewnie wzięli za to pod stołem pieniądze a teraz chcą sie wywiązać ze swoich zobowiązań!I sprzedać za wszelką cenę te nasze jedne z nielicznych juz państwowych przedsiębiorstw!Popieram kierowców pks:D:D:D

Mam te same problemy z 4lomza!

Pozdrowienia.

Zbych

Uwaga!!!

Okręgowe Komisje Egzaminacyjne już "kęcą" w temacie wydawania kserokopii prac maturalnych, ludzie do nich dzwonią a oni mówią że nie wydają żadnych kserokopii,

Dlatego!!!

Nic na gębę, nic na telefon - tylko pisać podania i to jak najszybciej i składać w OKE osobiście z potwierdzoną kopią lub wysłać listem poleconym

english.matura@op.pl

co ty masz do hip-hopu? nie wyobrazam sobie jak to by bylo bez tej muzyki wszyscy ludzie byli by jakimis sztywniakami z smutnym wyrazem twarzy. HIP-HOP jest super !

Podobno kiedy rano wstajesz i nic cię nie boli, to dopiero powód do przerażenia, a znaczy, że już straciłeś/aś czucie! Pozdrawiam.

"Najlepszy jest DSL. Neostrada przy nim to gówno na resorach."

Hehe, tylko technologicznie jest to to samo. A DSL od neo różni się tylko stałym IP i brakiem limitów (choć niektórzy szczęśliwcy z neo640 dalej są ich pozbawieni). No ale neostrada, jest sporo tańsza...

"nie nalicza ci rachunku telefonicznego jak to bywa w neostradzie czasami."

Jak masz neo to nie ma takiej możliwości...

Jak studenci chwalą , że tak dobrze i wykładowcy tak wporządku to można wnioskować o niskim poziomie szkólki. Na prestiżowych i średnich uczelniach nikt nie wydaje takich opinii. Wnioskuję , że jest to szkoła dla słabszych uczniów , a i Ci nie mają tam problemów. I znów będą mówić tylko nie po PWSIiP.

autochton, moze jest inaczej.. na prestizowych uczelniach jest masa studentow, a w Łomży dopiero się to rozwiaja, jest moze ze 400 osob i moga sobie pozwolic na "ludzkie" a nie masowe traktowanie studentow.

"Prawdziwy "dziennikarz całuje księdza w rękę

Fakt uczyła mnie tylko rok, ale nie uważam go za stracony. Na luzie dlatego bo nauczyciel tez jest czlowiekiem i nie spędza 24h w szkole, poza nią jest inna. Mam powody by tak twierdzić. A dziewczyny u p. Rogalskiej to mialy zawsze na pieńku. Bynajmniej w mojej klasie.

Zato p. Rogalską na łeb bije p. Barcewicz "matematyczka"

Dobranoc wszystkim - ale ze mnie świnka, zdradziłam nocne marki.

Witam!
Grzesiu, dziękuje za potwierdzenie i bardzo się cieszę że jest tak jak myślałem.
Ryskago, przez tajemniczość rozumiem to, że Twój wizerunek jaki wynika z tego co czytam w Twoich postach pasuje do pewnej znanej osoby w Polsce z którą miałem do czynienia na licytacji WOŚP. Niektóre fakty są nawet identyczne. Oglądałem kiedyś wywiad w telewizji z tą osobą i dlatego nasunęło mnie się takie przypuszczenie.
Napisz co rozumiesz przez "podskakiwanie".

Pozdrowienia.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Poprostu Ochryciuk nie lubi jak mu się gada prawdę prosto w oczy i zwalnia ludzi. Widocznie musi być jakiś idiota i przeszczep w jednej osobie.

poczytajcie nawet na necie co ?gdzie ?i kiedy z hip-hopem i rapem sie zaczęło!a swoją drogą znam ludzi co słuchają muzy z przekazem i jakoś są normalni -a co do wierszy to też im nieźle to wychodzi więc nie osądzajcie ludzi jako stada,bo nie tędy wiedzie droga!!

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

A może to my zajeździliśmy te forum i dlatego ledwie zipie biedactwo...:))

:D No toć o tem bajałam wcześni, Alli :).
Kefasik,
Ja nie mylę - przyznasz przecie...:) Już na samym początku oddzieliłam te dwa pojęcia! Ha!

Alli!Uważaj bo podobni ci z Mielca to latawce!!!

Witam...

Ja bym nie generalizował... Po pierwsze primo... nie ma takiego gatunku czy też rodzaju muzyki jak Hip - Hop nie wiem dlaczego u nas w kraju tak się mówi na ten rodzaj muzyki ale u nas jest jak zwykle wszystko swojsko inne;) Hip-Hop to pojęcie dużo szersze złożone z muzyki - rap, tańca - break dance oraz sztuki obrazkowej <że tak się wyrażę> - graffiti. Oczywiście ktoś bardzo jak zwykle mądry poprzekręcał wszystko i u nas są teraz same "ziomy" w szerokich pantalonach;P... Natomiast z muzyką jest jak ze wszystkim innym, jest kilka perełek i mnóstwo badziewia. No ale w tym cała przyjemność żeby z tego badziewia te perełki wyłuskać;)
Bo co za sens ma mówienie że "hip - hop" jest be a "coś innego" cacy???

Pozdrawiam melomanów...

k_T

Acha!
Podskakiwanie? No hop siup! do góry i tyle...:D
Vlad,
Sie nie martw, w listopadzie jabłka w sadzie... zbierał będziesz...:). I tyż dobrze...

już dawno ta nuta jest!! możan ją również wysłuchać na strone UMC Records www.umc.pl

ja obstawiam, ze problemem sa reklamy i statystyki, serwer przy ladowaniu strony poprostu wymienia dane z innymi serwerami niz 4lomza - a jak one sa obciazone to wychodza opoznienia.

I jeszcze to HWDP pisane na murach... a wysadź, jeden z drugim, w powietrze komendę miejską, podpal ze cztery radiowozy. Sam napis HWDP nic nie zmieni, zniszczy tylko elewację i pokaże wszystkim jaki jest poziom rozwoju stadnego (bo gdzie tu mówić o intelektualnym) autora.

Widziałem te mondeo rano:) Zastanawiałem się czy zapieprzył ktoś koła czy może podziurawił opony i właściciel sam postawił go na cegłach...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org