Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Miło jest patrzyć jak gnije ten wstrętny bolszewicki reżim :-) |
szapadnij do pierwszego lepszego pabu :D .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Miło jest patrzyć jak gnije ten wstrętny bolszewicki reżim :-) |
Hehe K23 może browara?:) A pysiora(z małej bo to pipa) to kula w łeb i do ziemi:)
|
|
Ja nie jestem członkiem PO |
A CO pYSIOR POCZUŁEŚ GO?HIHII .
|
|
sam se poczuj.
|
|
bigi2004 fanta. zorro
|
|
KolankO: Cieszę się, że Ci się podobało. Widzisz, mieszkając tutaj nie zawsze pamiętam o tych wielowiekowych pomnikach, bo mam je na wyciągnięcie ręki: tu pracuję, tu robię zakupy, tu chodziłam do szkoły, a w Sukiennicach toalety - i tak znika niezwykłość miejsc. Wtedy potrzebuję takich "snów" jak Twój i na nowo odkrywam ulubione miejsca. Nie lubię tylko potykać się o wycieczkowiczów, dlatego chodzę "bokami" i tam dopiero jest ciekawie. Niestety w ostatnich latach zaobserwowałam, że wiele "moich boków" się zapełniło ludziami - nic to, w wakacje poszukam nowych. A Wawelem się nie martw, postoi jeszcze kilka wieków, to i darmowe bilety dostaniesz jak będziesz tu następnym razem. Zbychu: Pamiętam wiele moich snów, ale nigdy nie zdarzyło mi się widzieć żadnego ich znaczenia. Dla mnie są one raczej odbiciem przeżyć, projekcją marzeń i wyobrażeń. Są ubarwieniem jakiejś części mojej jaźni, świadomej i podświadomej. Niestety nie zawsze to ubarwienie jest pozytywne, dlatego nie dopatruję się znaczenia snów. Ptysiu: Idę spróbować polecanego przez Ciebie kukałka:D Wszystkich pozdrawiam: życzę miłej nocki i spokojnych snów:)
|
|
Patrze że Ptysiowi sie nick zawiesił na 1999 poscie!! Bo ma nowy nick Ptysiu.Czy to mozliwe że nie bedzie 2000 posta??A może nasz kolega niechce dopuścic do "Pysiowiska"??Jestem ciekawy czy nasz Ptysiu wróci na forum z nickem "Ptysiu91"!!
|
|
Ja ci dam rade zapadnij do ptysia on cie wszędzie zaprowadzi!!
|
|
z tymi Bojownikami to juz tak jest !! czasami tak sie zachowują (moze maja okres godowy i partnerku jest mu poprostyu potrzebna :) ) a tak na powaznie to sa roznego rodzaju witaminy ktore kroplami wlewa sie do akwarium !! zawsze tez mozna zapytam sie w sklepie zoologicznym !! polecam isc na długa !! koło rosmana tam kiedys byl zoologiczny i facet zna sie na rzeczy !! (jesczez jakis czas temu chodowalem rybki i bywałem w tym sklepie) pozdrawiam
|
|
a to nie był przypadkiem ten pajac kujawiak
|
|
Z okazji 2000 POSTU gratulacje dla naszego @@ptysia91 Bawełna@@ za tyle napisanych postów na tym forum 4lomza. Kto się przyłącza do nich NIECH SIĘ WPISZE NA LISTĘ. Ja tak jako pierwszy. BUNKIER
|
|
Ptysiu - wszystkiego najlepszego, a szczególnie ukończenia wszystkich szkół. Ucz się. POzdrawiam:)) " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Ptysiu-wszystkiego najlepszego(ale on niema jeszcze 2000 postów)
|
|
Podobno w naszej małej (i niestety zapyziałej) Łomży nic się nie dzieje... http://www.teatrlomza.hi.pl/index.php?wiad=96 Ja się wybieram i myślę że powinniśmy się tam wszyscy spotkać, forumowicze 4lomza. Wy weźcie ze sobą swoich przyjaciół, wasi przyjaciele niech wezmą swoich... Mam tylko nadzieję, że będę miała więcej czasu i zobaczę coś jeszcze porócz spektakli ulicznych. Tyle ja Mierna Aktoreczka
|
|
albo kryminalistą z Samoobrony co |
Daj spokój z teatrem!! .
|
|
Grzybku!!! Dziecko, nie samym internetem człowiek żyje! ZDAJESZ SOBIE Z TEGO SPRAWĘ??? Tyle ja Mierna Aktoreczka
|
|
no tak.
|
|
Aa i jak nie robio żadnych koncertów to niech coś zrobio z tym rynkiem (Targowisko Miejskie) rudy błazen z druhem
|
|
A ty mrS byś miał tylko 0 postów.
|
|
Polak poczekamy zobaczymy.
|
|
Dla twojej wiadomości nie tylko tutaj pisze też na 3 innych na www.hip-hop.pl i na takiej młodzieżowej ... no więc MrS teraz wiem czemu tak mało tutaj piszesz a jak coś napiszesz to ściagniesz od kolegów ... :) yyyy..... bauhahahahahahahaha Pozdrowienia dla MrS'a :D
|
|
nasza zawisc do "Bialego", wedlug mnie wynika z tego, ze: - pomimo bogatszego bagazu historycznego i administracyjnego jestesmy zalezni od B - bialystok ma kolej - dzieki kolei B ma jakikolwiek, ale ma przemysl - B powoli sie rozwija, my stajemy sie coraz wieksza prowincja - poza tym nasz wspopraca z B nigdy sie nie ukladala, a nasze miasto bylo marginalizowane itp. itd... Poza tym jestem dumny, ze urodzilem sie w Lomzy pozdrwiam
|
|
do Twojego kolegi ptysiu :)
|
|
Czy ktos slyszal te wielkie BUM ? Mieszkam na poludniu i juz slyszalem trzy. Moze wlasnie Binladen nas odwiedza :P Ktos pisal o tym w jakims poscie lol
|
|
Mam jedną jedyną czerwoną rybeńkę w akwarium.... do tej pory było oki, a tu nagle... :((
|
|
Honda Civic 1,6 rudy błazen z druhem
|
|
w jakiej grupie jechales? jaki miales numer startowy? co zmieniales w aucie? masz jakas strinke auta? ufoq
|
|
To już wiem. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Motto to podstawa:)+polak+ brawo:):):) Zbych
|
|
C3po widze że Ptysiu91 zawiesił swoja działalność. Do Ptysia: Ptysiu nie rób tego innym. Musztardy z dnia na dzień tracą swój termin ważności :P:)
|
|
Powstające Łomżyńskie Bractwo Kurkowe pod nazwą ,,Pospolite Ruszenie", przy udziale przedstawicieli warszawskiego bractwa i samego Króla Kurkowego zaprosiło na swe spotkanie J.Ex. Ks. Bpa Stanisława. Z racji dzisiejszych urodzin a jutrzejszych imienin poproszono Excelencję o własnoręczne odpalenie lątu armaty aby tym wystrzałem uczcić obie te uroczystości. Nastepny wystrzał spowodował prezydent miasta dla uczczenia powstania w Łomży bractwa, a trzeci Krół Kurkowy na cześć naszego miasta. Filmowały to telewizje łomżyńskie i TVP-3, myślę że w obiektywie dzisiejszym już winno się ukazać.
|
|
MrS a co przeszkadza ?
|
|
grzyb czytaj uważnie. rudy błazen z druhem
|
|
grzyb morda.... rudy błazen z druhem
|
|
Moim zdaniem |
Mogą byś!! .
|
|
Czego ja mam musztarde do wrzerśnia!!
|
|
analog debilu
|
|
ja tam wole illusion :P , ale niestety juz ich nie ma :( niech acid drinkers przyjada :D
|
|
jechalem w minni czyli do 1600, numer 076, auto to seria z zapchanym ukladem wydechowym, mam galerie na stronie klubu z ktorym jestem mocno zwiazany(civcklub.pl) ale chwilowo nie dostepna. Zbych
|
|
ptysiu jestes najbardziej z j e b a nym forumowiczem jakiego historia tego forum nigdy nie miala...naprawde...gdybym mieszkal na bawelnie (dzieki bogu nie mieszkam)i dowiedzial sie kim jestes to bym cie dojezdzal dzien w dzien, jak burą suke. WIEC MORDA KAPCIU !!!! BUAHAHAHHAHAHA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA FAZA !!!!!!!!!!!!!!!! Zbych
|
|
No cóż teraz bedzie mój 3 post i tak się nie chwale.A co do ptysia to tak poczytałem se kilka jego postów i jak to złączyć w kupe to by wyglądał taki jeden porządny post ale w formie rozmowy przez gadu gadu ... nie czepiam się ale tak to widze ... " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
co jest ze stronka łksu www.lks.lomza.tk !! zamiast stronki wyskakuje jakies ***... !! nie mozna zobaczyc tabeli ni nic !!! i jak jest z cenami biletow !! bo czytalem w bezcennej ze cena biletu na 2 połowe meczu wynosi 3,50 zł (czyli połowe) jednak jak chciałem isc ostatnio na druga polowe zaspiewali mi 7 zł !!!
|
|
Ale masz problem. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Prosze was o jedna rzecz jak piszecie o mnie jaiś temt (jest ich bardzo dużo) to dajcie mi pierwszeństwo wypowiedzi się na ten temat co ja sądze o tym temacie. Z góry Dzięki.
|
|
To ja jeszcze dodam |
Jak nieum8iał wyrazic tego slowami to pisemnie to jak ja mam tu słowami kto mnie uslyszy ? .
|
|
Oto i następna inteligentna wypowiedź małego, biednego ptysia: "Ale masz problem" To tylko kilka prostych słów, ale jakże wymownych i wyniosłych. Zapamiętajmy tę pięknę sentencję... 1:0 dla ptysia
|
|
Żeby posiadać pierwszeństwo w wypowiadaniu się na jakiś temat to najpierw trzeba mieć coś mądrego do powiedzenia. Ty nigdy nie masz... Prośba została odrzucona (chlip, jak mi przykro...)
|
|
Chciałem kogoś się zapytać kogoś co wie coś na ten temat kogoś co ma neta w Vectra.net i kożysta z niego góra 2 miesiące !? Więc mam takie pytanie : Czy osoba która podpisała umowe 2 miesiące temu na internet w Vectrze i ma najmniejszy pakiet neta czy mu teraz jak wchodzi Vat bedzie drożej płacić ? czy tym co podpisali umowy przed Vatem teraz im podwyszo i bendą musieli płacić ten nieszczęsny Vat ? I jeszcze jedno kto zna strone Vectry ? w Łomży ? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
no własnoie forum bezemnie to nie forum chyba co ?
|
|
www.pwn.pl + znaki interpunkcyjne Pozdr.
|
|
Droga kaschiu: aby zrozumieć wypowiedzi ptysia musisz napisać list (koniecznie w ptysiowym języku) do jego ulubionej gazety, z której czerpie wszelkie wzorce, czyli... B R A V O G I R L ! " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
NO TAK!!!!! Kurde, nie pomyślałam. Dzięki, MrS.... :D PS. Nie wiem, czy nie jestem za stara, ale poćwiczę kilka dni język i spróbuję...
|
|
kaschia: ptysiu w ramach szkolenia napewno pożyczy Ci kilka archiwalnych numerów ze swojej kolekcji. W szczególności polecam artykuły typu "Całowałam się z chłopakiem, czy jestem w ciąży?", które doskonale kształtują osobowość naszej młodzieży...
|
|
Spisanie danych i 100 zł. kary,takie pouczenie usłyszały nastolatki jadące po chodniku od Szp.policjantów ,panowie...tak się staracie..to już może jedzcie do BP na kawę i tam popodrywjcie ekspedjetki one są przynajmniej pełnoletnie.
|
|
podajcie jakieś konkretne namiary na tą firmę INTERTOR numer telefonu albo co kolwiek... no i więcej szczegółów... czekam na info
|
|
Zajmij się ptysiu dziecko choć przed końcem roku troche nauką, bo tym zasobem wiedzy jaki tu nam bardzo uporczywie prezentujesz to świata nie zawojujesz.
|
|
A co wy, Sataniści wiecie o wierze... |
a gdzie byla policja kiedy byla potrzebna...przyklad doslownie sprzed 30 min,wjezdzalem do lomzy i kolo przy wjezdzie od strony ostroleki byl wypadek,ruch sie wogle popierdoilil bonie bylo zadnego psa zeby pokierowac,czekalismy w "korku" 15 (!!!) min,nadal zadnej policji ani pogotowia,3 samochody,w tym jeden wjechal wplot,placza dzieci i nic,wjezdzamy juz do lomzy...a tu sporadyczne przejazdy samochodow,a gdzie sie pytam polcja...dopiero o 15 uslyszalem syrene...nie wiem czy policyjna czy pogotowia alke 3o min to stanowczo za krotko dla naszych lomzynskich psow...pewnie spijali kawe na bp lub urzadzali oblawe na maloletnich dilerow. jedno slowo cisnie sie na usta ...CHWDP !!!!!! .
|
|
CZERWONE DINOZAURY sieroty po PRL |
Czy podpisałeś umowę rok temu, czy 2 miesiące temu, VAT musisz płacić nie ma żadnych wyjątków, za to możesz odpisać wydatki na internet od podatku, także nie stracisz na tej podwyżce Pozdrowienia.
|
|
MrS wiesz nie rozumiem Cię. Raz popierasz Ptysia, a raz na niego gadasz. Człowieq albo trzymasz sie jednego albo se nie wypowiadaj na jego temat.
|
|
ĐřĂŃ_ÔNĂ CO TO ZA OKRESLENIE "..raz popierasz ptyska (zje ba zreszta :) a raz na niego gadasz " <====== what that **** is this ?????? od kogo zapozyczylas/es ten tekst...chyba od ptysia (zje ba zreszta:) albo od jego analnego kolegi grzybasa
|
|
spoczko...puszcze to mimo uszkow i wszystko bedzie spoxik !!! pozdruwki dziubaski :DDDD
|
|
dla twojej wiadomosci ...ja juz mam idola... jest nim .... o k.u.r.w.a ...ja nim jestem. jest sposob ktory pokaze dokladnie kto jest za ptysiem a kto nie...kto jest za tym malolatem niech napisze "jestem za ptysiem" a kto nie niech napisze "ptysiu to gowniarz ktory nic soba nie reprezentuje i skonczy jako zul bo sie nie uczy tylko pisze glupie posty i wku rwia ludzi" i tylkoo tyle.... strasznie ejstem ciekawy wyniku.:DDDDDDD pozdro dla tych co maja ptysia i jego wypowiedzi w dupie !!!!!
|
|
cycq widze że sam o sobie piszesz. Przykre jest to co napisałeś. Wiesz poprostu szkoda mi słów na Twoją głupote. Rozumem to Ty tu nie świecisz. Zbych
|
|
Czy ktoś może słyszał o jakiś przeciekach na język polski? Jakieś sugestie?
|
|
cycq a Ty nie jestes moze z zambrowa :D ? moze uczyles sie w plastyku ?
|
|
kolega mi mowil ze niedlugo beda juz grac bo maja remontowac stadion ale nie wiem kiedy....moze wcale jak skoncza lige i jak wejda do II ligi to zaczna remontowac....bym musial sie dokladnie dopytac kumpla....:] Pozdrawiam fanow lks'u
|
|
z tego co wiem to byly chyba 3 koncerty promujace kazda plyte :P rogal, dawaj gg :D
|
|
hehe......ĐřĂŃ_ÔNĂ chyba na to wyglada ze on ksiazke pisze...;] rudy błazen z druhem
|
|
Nie wiem czy to forum posiada taką funkcję, ale mogę moderować je za darmo!
|
|
brzeczydupo.... jak uslyszalem syrene bylem akurat w domui nie widzialem co to jedzie na sygnale. wiec frajerze sklej morde !!! piszesz ze "cos" mi nie pasuje?? chlopcze... byl wypadek i fakt faktem przez 15 min nie bylo zadnej sluzby pozadkowej zeby scholowac rozbite samochody i umozliwic normalny,plynny przejazd, i udzielic pierwszszej pomocy poszkodowanym... a pozatym ....SSIJ PETO CHLOPCZE !!
|
|
juz jest kilkanascie ponad 2000 :D musztarda sie nie zmarnuje ;p
|
|
nie slyszalem nic o tym... .
|
|
maciekDzięki chociarz jeden który napisał coś na temat :) Zbych
|
|
Re: CZERWONE MAMUTY c.d. |
Jestescie nienormalni starzy was niewychowali ? cwele
|
|
ja tam wole w butelce, tansze i lepiej smakuje
|
|
Popieram Cię Maćku. A poza tym już pojawił sie swojego czasu temat na forum czy kogoś interesuje cykl "Powróćmy nad Narew" i okazało się, że wiele osób je czyta. Więc kogo to nie interesuje niech w ogóle nie zagląda, chyba wyraźnie jest zatytułowany każdy post Czesława, nieprawdaż? A do Super "Kulturalnych": może tak mniej wulgaryzmów, co?
|
|
Oj nierealna sprawa ta gra ŁKSu w II lidze jeszcze na to zawcześnie.
|
|
Mrs. Twoj problem - to ty sam jesteś dla siebie problemem. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
jak tak czytam to odnoszę wrażenie ze ptyśKubuś kształtuje "nową tradycję" z elementami intelygencyii szpagatowej. Bo jak inaczej to nazwać?
|
|
brawo za elokwencje niektorym.
|
|
a zasieg tej firmy to nie przypadkiem osiedle w okolicach ul. Sikorskiego - Kwiatowa, itd ?
|
|
:))) rudy błazen z druhem
|
|
Racja Adamusku. Ja już się nie oddzywam, no bo co tu gadać?? A poza tym, jak powiedział x. Twardowski: Gdyby wszyscy mieli po cztery jabłka gdyby wszyscy byli silni jak konie gdyby wszyscy byli jednakowo bezbronni w miłości gdyby każdy miał to samo nikt nikomu nie byłby potrzebny Pozdrawiam PS. A Kubusia Puchatka uwielbiam wprost m. in. za to, że "im bardziej zaglądał do środka*, tym bardziej Prosiaczka tam nie było." *- chodzi oczywiście o środek domu Prosiaczka...:)
|
|
Dziękuję. Teraz już wiem o co chodzi, słyszałam kiedyś o imprezach u pani Jakubowskiej. Nie wiedziała, tylko, że one tak się nazywają. Niestety, z opowiadań nie pasowł mi klimat tam panujacy i opisywany przez znajomych. Dziękuję za wiadomość.
|
|
dzis była nowa z matmy, ja nie pisze z matmy ale podobno było nie najgorzej, nie takie trudne pozdrówka, POZDROWIENIA JUTRO!!!!
|
|
w SSS nie startowalem, a w Szymanach zostało tak jak w ubieglym roku do 1599 i wyzej Zbych
|
|
najlepiej o wszystkim zapomnieć
|
|
PTysiu co tak fikasz ? rudy błazen z druhem
|
|
KOSCIOL KATOLICKI OSTOJA WOLNOSCI |
Ale ja ci dam rade i nie tylko w tym ...
|
|
Hehehe Ptysiu Szybko Domnie Zgłoś się na GG mam ważno wiadomość :D i Dla Was Kochani Też :D:D rudy błazen z druhem
|
|
hehe
|
|
Red zostaw wiadomość pod 7889552 rudy błazen z druhem
|
|
hehe nie nic :p
|
|
Re: Patriotyzm i godność Kmicicem mierzone |
MrS, po co sie stresowac masz - *plonkuj* ptysia itp. ;) rudy błazen z druhem
|
|
a i do bigi2004 nie tak brutalnie z nim:) i dzięki za browara:)
|
|
Aktoreczko, nie zapominaj całkiem jeśli było warto. Wsadź to między bajki i wyciągnij wnioski. Ale żeby było lepiej to odśwież stare znajomości, wtedy powinnaś mniej rozmyślać, a więcej żyć. Koncert, kino, teatr - dobre i wcale nie musi być z tym kogo nie ma, bo wokół są również inne osoby, dla których napewno jesteś ważna. Knajpa - ostrożnie, bo na drugi dzień mdli i boli głowa. Ostatecznie może być książka jeśli nie boisz się jeszcze bycia samej ze sobą. Życzę Ci żebyś zgodnie ze swoim życzeniem zapomniała i zaczęła na nowo jak najprędzej - szkoda Twojego młodego czasu. Pozdrawiam serdecznie
|
|
To trudne, ale mnie zawsze najlepiej robi wyjazd (na pewien czas) i to daleko. Stresy związane są jednak chyba z miejscem więc je zmień... a resztę załatwi niezawodny przyjaciel-czas...Pozdrawiam. Zbych
|
|
Twoich postów ptysiu nie czytam, bo większosc jest na debilnie niskim poziomie. nie oszukujmy sie, masz juz taka renome na tym forum, nikt tego raczej nie zaprzeczy. Wiesz ja sie nie dziwie skoro jesteś dopiero dzieciakiem z 1 klasy gimnazjum. Ty mi tu nie fikaj, bo ja Brodzie (tez mieszka na Bawełnie) powiem to cie na tej bawełnie zgarnie jeszcze... Re5pect>>>
|
|
REPRESJE WOBEC DUCHOWIENSTWA W PRL |
Zapomnieć hmm to nie jest proste czasami nie da się zapomnieć choćby nie wiem, co by się robiło. Najpiękniejsze są te chwile, które dopiero nadejdą. Pozdrawiam
|
|
ryskago, wiesz co to illusion chociaz ;D ?
|
|
Cos nie chce sie pokazac rysunek wiec mozna go zobaczyc tutaj: http://www.fun.from.hell.pl/2005-03-31/police_slovenija.jpeg
|
|
Wogólem się dzisiaj nie wyspała, bo najpierw późną porą dzwoniła Allinka, potem brat z daleka i spać człowiekowi nie dali :). A wogóle to mam podbite oko (przez syna mego), więc siłą rzeczy jestem zła jak szerszeń! Wrrrrrrrrrrrr! Zbych
|
|
O psia kostka! Te kółeczka się kręcą jak się na nie nie patrzy! Ale numer! :))
|
|
Można grać w scrabble na ławce w parku w słoneczny ciełpy dzień...:) Albo w kalambury - pyszna zabawa! :)) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Kurna chata! Jak byłam malkontentką - nie podobało się! Tera śmieję się często i gęsto - tyż się nie podoba! Przypina mi się łatki-etykietki kobity szyderczej, bez serca, a nawet, że swego rodzaju kameleon ze mnie... Tylko czy można mieć pretensje do kameleona, poniekąd przesympatycznego zwierzęcia, że dostosowuje się do panujących warunków zmieniając kolorki? Taka jego natura. Jeśli komuś zwierzątko to nie przypadło do gustu, to niech go, do cholery!, omija łukiem szerokim, mówiąc najwyżej "dzień dobry" jak każe dobre wychowanie, a nie tylko pretensje i pretensje! I nie powiem "na drzewo!" bo to miejsce kameleona... :) PS. Przepraszam za moje zachowanie, ale jestem w strrrrasznie złym humorze...:( " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
To tylko zludzenie optyczne.
|
|
chwilami tez mam wrazenie, ze ptysiu jest znakomicie zakamuflowana prowakacja :D
|
|
Nie.... Dla mnie to poprostu starszy klon ptysia91 i rzadzej (na całe szczęście) odwiedza internet.
|
|
red to ty wiesz co to ptysio za jeden...co to za typ?? trzeba gnoja dojechac !!!! tamsie kiedy przejde na ta bawelne .... juz mozesz zaczac srec po gacaiach :) buahahahahaha nadchodze !!!!! k.u.r.w.a !!!!! =======> BEZELE YO <======= -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
teraz wiadomo jak ktos moze go lubic, he he ciekawe za co? za faszystowskie i rasiststowskie poglady ? puknij sie ciol..ku
|
|
Jasta ma rację. Red to Polak, Bartez, Śledczy i ktokolwiek tam jeszcze był. Schizofrenia to za mało powiedziane.... lol lola goni... :D
|
|
No wiecie żeby prezydent miał z tego jakieś korzyści to by odrazu poleciał pomóc ale ... ale on napewno leci na kase nie obchodzi go że ludzie cierpią. A wybory odejdą bo nie bendą chcieli na takiego typa głosować . więc niech pomyśli otym czy warto czy niewarto ? -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
A tak na marginesie - to juz kampania wyborcza? Inicjatywa jest w porzadku, tylko nie wiem czy ladnie jest organizowac wiece wyborcze - bo inaczej tego nie nazwe, zaslaniajac sie czyjas bieda, i tym samym sciagac ludzi na rynek aby rozpropagowac swoja dzialalnosc!!! Niepodoba mi sie taka forma pomocy innym pod publike " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
big2004: a ode mnie masz skrzynkę dobrej wódki. Do roboty!
|
|
Oki bende pisać ale zmienie styl pisania i nie czepiajacie się ... -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
a koszt anteny ? " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
o kutas ...
|
|
przymknij sie bo poki co to Ty pokazujesz na tym jakim jestes kretynem, hamem i wiesniakiem ;]
|
|
" trzeba jeszcze znaleźć usługodawcę" Co do tego płacenia to bym polemizował. Łomżyńskie sieci radiowe (nie wszystkie oczywiście) mają żenujący poziom zabezpieczeń...
|
|
"co uważacie na temat matury z matematyki szczególnie chodzi mi o poziom podstawowy czy nie było to lekkie przegięcie moim zdaniem przynajmniej w 2 zadaniach trzeba bylo sie wykazać znajomościa matematyki na poziomie roszerzonym " Rozumiem, że rozmawiamy o nowej maturze? Przeglądałem te zadania, nie zrobiłbym tylko dwóch z geometrii (bo nie pamiętam wzorów). A biorąc pod uwagę, że już jakiś czas z taką matematyką nie mam doczynienia zadania nie były jakieś przesadnie trudne.... A jeśli porównamy ją chociażby do zeszłorocznych egzaminów z matematyki na uw, czy pw to okaże sie, że wogóle były proste (bo przecież nowa matura zastępuję te egzaminy)
|
|
ty red sie nie ciesz tak bo jak jeszcze siedziales pod nickiem SLEDCZY to bardziej ci po dupie jechali niz ptysiowi :D
|
|
Moje gratulacje za reakcję niektórych. Logo organizatora na ulotce jest czymś jak najbardziej naturalnym, poza nim w treści ulotki nie ma ani słowa, które nie byłoby związane ze sprawą. Po drugie nie jest to żaden wiec wyborczy. Po prostu inne metody oddziaływania zawiodły i tyle. Myślcie sobie co chcecie, ale tak się składa, że żadna z organizacji działających w Łomży nie próbowała nic robić w tej sprawie. I jeszcze słówko do tych, którzy twierdzą, że to gra wyborcza. Życzyłbym zarówno sobie jak też innym, żeby kampanie wyborcze miały właśnie taką formę, formę pomocy zamiast opluwania innych. Ani ja, ani nikt z członków UL w Łomży dotychczas nie splamił się niczym, zaczynamy naszą działalność i chcemy to zrobić właśnie w taki, pozytywny sposób. Chcemy stworzyć nowy, inny styl uprawiania polityki, gdzie dominują działania pozytywne. Wiem, ze w tym kraju wydaje się to dziwne, ale może pora, żeby obecnie istniejąca "norma" została zepchnięta na margines? Jak to z nami, Polakami jest, że potrafimy na wszystko narzekać? Nikt nic nie robi - źle. Ktoś chce coś zrobić - drugie źle. A jeśli dobrze, to nie tak jak to sobie wyobrażamy. Dlaczego nikt z krytykantów sam nic nie zrobił, żeby pomóc? I nie chce zrobić. Zawsze to wygodniej siedzieć przed komputerem i krytykować wszystko jak leci. Róbcie tak dalej. Zarzut o wykorzystywaniu tragicznej sytuacji tej rodziny do promowania partii uważam za nonsens. W naszym programie mamy zapisaną pomoc osobom słabym, biednym, wykluczonym, dyskryminowanym i to chcemy realizować. Nie chcemy, żeby była to kolejna pusta obietnica, jakich wiele padało z różnych stron. Chcemy przejść od słów do czynów i to jak najszybciej. Nasz Kongres uchwalił w ostatnią sobotę założenia programowe, a my te założenia - jeszcze gorące - od razu chcemy wprowadzać w życie. To jest pierwsza akcja, ale będą też kolejne. Jeżeli nie powiemy kim jesteśmy, to skąd ludzie potrzebujący wsparcia mają wiedzieć do kogo się zwrócić? Bo to, że nie do urzędników to już wiedzą. Jesteśmy gotowi pomóc każdemu na miarę naszych możliwości, nawet jeśli będzie się nam zarzucać jakieś dziwne intencje. Tę sprawę dostrzegliśmy sami i sami wyszliśmy z inicjatywą, ale ile jest innych spraw, o których nie mamy pojęcia? W ten sposób chcemy też przywrócić prawdziwe oblicze lewicy, bo to co zrobił z nim SLD, jest jakąś karykaturą. Prawdziwa lewica ma pomagać tym, którzy tej pomocy najbardziej potrzebują i my właśnie tacy chcemy być.
|
|
To fakt. Poziom zabezpieczeń naszych usługodawców jest bardzo niski i do tego niewiedzą kto im płaci a kto nie. Mam kilku kolegów co przestali płacić za neta nawet ponad rok i jeszcze im nie odcieli ;-P
|
|
W ten sposób chcemy też przywrócić prawdziwe oblicze lewicy, bo to co zrobił z nim SLD, jest jakąś karykaturą. ... ta ostatnia linijka dowidzi ze jest to maksymala akcja o podtekscie politycznym, jeśli się komuś pomaga to się na ulotkach nie wali loga partyjnego i adresu www a następnie pisze na forum że jest to bezinteresowne i pomocne wyciągnięcie dłoni. Moje odczucie jest takie jak wyżej napisałem.. chciałbym się mylić ale , w takim kraju jak polska to już mnie nic nie zaskoczy. Kolejne stwierdzenie z twojego postu " To jest pierwsza akcja, ale będą też kolejne " Czyli traktujecie to jak akcje a nie jak pomoc ? Z tego co napisałeś tak wynika... Pisząc coraz dalej dochodzę do wniosku że wszystko, mimo że niewatpie chcecie pomóc świadczy przeciwko wam. Dlatego stawiam pytanie ... Jeśli jest to bezinteresowna pomoc, z chęci pomocy a nie wypromowania się to dlaczego na ulotkach a raczej na projekcie jest logo partyjne.
|
|
Dlaczego nasz samorząd i firmy organizujące przetargi na różnego rodzaju roboty preferują wykonawców z poza naszego regionu, mimo że nasi często przewyższają ich jakością wykonawstwa, i cenowo też im niewiele ustępują. Tym samym pozbawiają naszych wykonawców i ludzi u nich pracujących miejsc pracy i zarobku. Podatki zamiast pozostać u nas, też płacone są poza naszym regionem. W/g mnie tańszy wykonawca zamiejscowy wcale nie oznacza taniej, bo samorząd został pozbawiony dochodów, a ludzie pracy i co za tym idzie zarobków. Pozdrowienia.
|
|
Na pytanie o logo odpowiedziałem w poprzednim poście - wystarczy uważnie przeczytać. Akcja, pomoc - to są tylko słowa. Akcja pomocy - lepiej brzmi? Co za różnica jak to nazwiesz? Ja nie zamierzam się bawić w grę słów, bo jeśli ktoś tylko zechce, to z każdego słowa odczyta to, co chce odczytać. I na koniec: pani Barbara Wojnarowska nie miała takich wątpliwości. Dla niej ważne jest, że ktoś się jej sytuacją zainteresował, a nie jakieś bzdury, które tu wypisujecie (niektórzy). W końcu ludzie, którzy zdecydują się przyjść w piątek nie przyjdą tam, żeby głosować, tylko żeby wesprzeć niepełnosprawne dzieci. Jeśli ktoś uważa, że jakieś inne cele są dla nas ważniejsze... Powiem tylko tyle: każdy mierzy innych swoją miarą.
|
|
nemo: my uczyliśmy sie 3 lata matematyki a nie 4, wiec nic dziwnego, dla mnie tez byly trudne, ale jakos ze z nie ktorymi poradzilem
|
|
Sie wydaje tyle ze przez cale gimnazjum i podstawowke bylo to samo... Przez 9 lat człowiek się niczego nowego nie uczył to po 1 a po 2 ja na studia zdaje egzaminy normalnie.. wiec nie wiem po co te zamieszanie
|
|
Z jakich książek, materiałów, stron www korzystaliście przygotowując się do FCE??? Przygotowywaliście się sami, czy korzystaliście z pomocy nauczycieli, szkół językowych, znajomych??? chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego egzaminu, od osób, które zdały go z powodzeniem. Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam :))
|
|
Co sądzicie o dziewczynach, które chcą się zabawić? Jeden miły wieczór i do widzenia. Koniec znajomości...
|
|
Weś bij i tyle ci powiem...
|
|
Staje sie realne wejście do IIl ligi bo po dzisiajeszym meczu mamy już 3 miejsce, jest szansa na baraże, ale ŁKS na ma warónków na II lige do tego potrzebny jest stadion (bo tego raczej nie dopuszczą), piłkarze z prawdziwego zdarzenia i pieniądze.
|
|
Polecam lekturę ustawy prawo zamówień publicznych i wszystko będzie jasne. Preferencyjne traktowanie oferentów jest zabronione.
|
|
MrS : w takiej wiosce jak Łomża to nie wiedzą co to zabezpieczenia :) a co wyżej to tez znam takich co nie placa juz pol roku nawet wiecej :] haha
|
|
Klubowi na lepsze wyjdzie: 1. płacenie za bilety 2. nie robienie obciachu na trybunie szalikowców. Po co płacić za bilety? - LOL :D Będziesz rzucał w ochroniarzy, to zrezygnują oni z ochrony. Przyjdzie inna firma, dwa razy droższa, i trzeba będzie sprzedać paru chłopaków, żeby ich opłacić. No i co?
|
|
Naprawdę "łyso" się zrobiło przy PKSie. Szkoda drzew, tak dużych i pięknych. Pewnie zostało to wykonane za zezwoleniem konserwatora przyrody i wedłg planu zagospodarowanie przestrzennego tego odcinka miasta.
|
|
Rysiu, ale wiesz, że kiedyś będzie trochę lepiej. Na tyle żeby wstać rano z łóżka i uśmiechnąć się do nowego dnia. Poza tym nie ma jak nocne rozmowy telefoniczne (:}). Tylko później te rachunki, ale to idzie w koszta samopoczucia. nie daj się - A. Zbych
|
|
Z racji tego, że mam teraz dużo wolnego w pracy i dużo roboty papierkowej, to siłą rzeczą weszłam w nowy rytm życia. Do drugiej w nocy wykonuję paierkową robotę, a rano śpię do 10. No i tym samym więcej snów pamiętam. Wczoraj na przykład śnił mi się tatar, nie wiem czemu, tym bardziej, że nigdy go nie jadłam. A dzisiaj śniło mi się, że jechałam taksówką i wiózł mnie pan taksówkarz i jego kolega i tak średnio znali Łomżę, bo musiałam im cały czas tłumaczyć jak dojechać, a jak już mnie dowieźli na miejsce to kasy nie chcieli wziąć. Ja oczywiście usilnie chciałam zapłacić. I tak się przekomarzalismy. I nie pamiętam już czy zapłaciłam czy nie. Od jutra mam zamiar wcześniej wstawać. Chyba...:)
|
|
Jasta, A czy w czasie jazdy tą taxówką po Łomży nie doszło przypadkiem do....ihihihihihihi!!! po hamulcu! pisk opon! i... "A gdzież leziesz, głupia babo! włóczęgo skończona!!"?? Bo jeśli tak to zdaje się, że... :))
|
|
Zapomniałeś, że jeszcze 8xrazporaz :P Oj, widzę, że po weselach to się tylko wódkę piło zamiast słuchać co kapela śpiewa... :))
|
|
...zawsze dobry był ADALL, ale Ón gdzieś wsiąkł, jak woda w piasek, i tylemy Go widzieli...:(
|
|
Zaraz zaraz... tak się zajęłam matematyczną stroną tego tematu, że zupełnie się pogubiłam i już nie wiem co tutaj jest liczone???
|
|
Chwila moment! Ale który to ADALL?? Ten w locie, czy ten, który nadał temu w locie tor lotu??
|
|
Starsi Panowie mówią, że "piosenka jest dobra na wszystko". A i mi czasem pomaga posłuchanie tego i owego.
|
|
Vald, ale czasem można pomarzyć, że się da. :D
|
|
W samą porę...:)
|
|
Tak z rok temu, przejzalem wszytkie galerie na fun.from.hell zajelo mi to tydzien :]
|
|
Dzis 12.05 obchodzimy Światowy Dzień Pielęgniarek, z tej okazji Wszystkiego Najlepszego naszym Pielęgniarkom:
|
|
wszystkiego naj naj... rudy błazen z druhem
|
|
Oj Devil ale sprawa stadionu jest cały czas odwlekana i niewiadomo kiedy oni go zrobią a liga nie będzie czakała.
|
|
A ja www.joemonster.org :]
|
|
A ja bym zbudował nowe miasto w stylu tych miast-planet z filmu Star Wars.
|
|
chcesz to moge cie odwiedzic w szkole.. :]
|
|
a ja wam powiem ze troche jestescie w bledzie i mam nadzieje ze moje kolezanki pielegniarki i kolega pielegniarz sie nie pogniewaja, oczywiscie nie wszystkie pielegniarki sa leniwe ale powiem wam ze to jest straszne co nieraz widzaialem, chamstwo plotkarstwo i nieraz brak profesionalizmu. Zgadzam sie ze za malo zarabiaja ale nie tylko one. Dolaczam sie do zyczen jak najbardziej i zycze im cierpliwosci i wiecej wspolczucia i checi do pracy. pozdro dla meskiej pielegniarki :] ps. a lekarze to dopiero cholota ... tez oczywiscie nie wszyscy :]
|
|
Bez komentarza.
|
|
hmmm to wkoncu oglosil upadlosc czy nie jeszcze raz prosze o prawdziwe info pozdrawiam
|
|
Autor: nemo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 12-05-05 15:50 Otwórz jakąś książke i poczytaj o topolach. Na zachodzie z powrotem się do nich wraca, bo raz, że szybko rosną, a dwa, że regularnie przycinane (a nie wycinane jak ma to u nas) nie stanowią dla nikogo zagrożenia. A swoją drogą komu, albo czemu zagrażały topoloe przy SP5 i przy PG3?? Otworzyłem, przeczytałem i dowiedziałem się , ze topola nie powinna być sadzona na terenach miejskich z powodów jak niżej: W Polsce najbardziej rozpowszechnione są trzy rodzime gatunki: topola czarna (Populus nigra), topola biała (P. alba) zwana też białodrzewem oraz topola drżąca czyli europejska osika (P. tremula). Warto przypomnieć, że drewnu tej ostatniej przypisywano właściwości magiczne (słynny osikowy kołek do skutecznego uśmiercania wampirów). Niektóre topole posiadają wybitne walory dekoracyjne, w czym przoduje odmiana włoska topoli czarnej (Populus nigra var. italica). Wszystkie topole mają nasiona opatrzone włoskami, które umożliwiają im rozsiewanie za pomocą prądów powietrza. Dlatego drzewa te nie powinny być sadzone na terenach zabudowy miejskiej, gdyż okres ich owocowania jest niezwykle uciążliwy dla mieszkańców. Zapewne każdy zetknął się z kłębami topolowej "waty" gęsto fruwającej w powietrzu i ścielącej się grubym kobiercem po ziemi. Więcej o topolach róznego gatunku w: http://www.salamandra.org.pl/magazyn/b11a06.html Pozdrowienia. Zbych
|
|
a co Ty robisz oprocz sledzenia deficytu pielegniarek ? :] a co do mojej pracy to zapraszam na jeden dzien i zobaczymy jaki cwany jestes. ja pamietam jak jedna pielegniarka robila a dwie ogladaly serial, a nieraz zamiast trzech przychodzily dwie na dyzur. i co Ty na to ? ja tam pracowalem dwa lata. ja im nie zabraniam wiecej zarabiac, a to ze jest tak w kraju a nie inaczej to oczywiscie nasza wina ze szpitale sa biedne a pan prezydent wali ze swita do watykanu na nasz koszt, itp. my nie potrafimy sie postawic, wygnac tych wszystkich leniwych ciolkow z sejmu i niewazne czy z prawicy czy zlewicy jak bierze kase to niech pracuje jak trzeba, ale nie dziwne jak w tym kraju taki czlowiek jak rydzyk dostaje syzyfa roku ( niepamietam kategorii ) ale cos o pokazywaniu w TV Trwam prawdziwego oblicza polityki czy jakos tak. pozdrawiam
|
|
A mnie jeden znajomy (taki od kopania rowów) mówił, że te "inteligenciki dymane" pracujące przy komputerkach to sie tylko op...ją, chlaja kawę i biorą forsę za nic... Jak widac każde uogólnienie jest błędne i obraźliwe więc: Wszystkiego najlepszego naszym wspaniałym SIOSTROM - tylko Wy macie prawo do tak zaszczytnego tytułu.
|
|
tak tak tylko ochrona
|
|
Hahahahaha :P O Bąciu ale wstyd :P
|
|
No tak, ale "ludzie z naszego miasta" wykonują przetargi poza miastem (np. Warszawa) i z tego żyją. Wtedy to dobrze, ale jak ktoś coś robi u nas, to niedobrze.
|
|
NAPADY NA KOSCIOL KATOLICKI |
Ty może sam siedziaŁeś pod tym nickem ??? bo ja niee
|
|
Justysiu, Osz grom jaśnisty! No toć kontaktowałam się, telepatycznie, ale pewnikiem jakieś zakłócenia były po drodze, bo przecie pochmurane na amen i majowe burze gdzieniegdzie... Może następnym razem łączność będzie lepsza...:) Pozdrowienia dla Justynki :) rudy błazen z druhem
|
|
załóż sobie neostradę ww tpsa i będziesz miał internet, albo w szeptelu - w zależności w której telefonii stacjonarnej masz telefon domowy.
|
|
I dla mnie "tabunów" nie ma :). A kwestia rozpoznania prawdy? Faktem jest, że w życiu bardzo łatwo można się naciąć, zwłaszcza jeśli ktoś jest bardzo ufny i otwarty na ludzi, co nie znaczy, że głupi i naiwny. Jednak czyjeś złe intencje wychodzą wcześniej czy później. I tutaj kieruję się taką zasadą: daję dwie szanse - trzeciej już nie ma! Houk! Acha, a prawda ma to do siebie, że broni się sama...:)
|
|
Zbychu, ale z Ciebie pesymista. W Twoich postach nie widać żadnego optymizmu, wszystko u Ciebie jest na nie. Otaczają Ciebie same kmioty i bezmózgowcy. Przejedź się Al. Piłsudskiego, lub przejdź się po osiedlach mieszkaniowych ŁSM lub Perspektywy i zobacz skąd wzięły się tam właśnie lipy, brzozy, kasztany, jarzębina, sosna i dąb, same nie zasiały się. Nie wiem czy brałeś udział w akcji Radia Białystok, bo ja tak, zasadziłem 10 drzewek właśnie tego gatunku. Jak nie brałeś udziału w tej akcji , to nie przyczyniłeś się do powiększenia zieleni. Więc mógłbyś zaprzestać bezpodstawnej krytyki, bo ci co wycięli kilka topoli, na pewno nie zapomnieli zasadzić w innym miejscu drzewka bardziej szlachetne. W Łomży mamy prawie 100 ha urządzonej zieleni. Pokaż mnie gdzie są w Łomży pustynie asfaltowe i betonowe. Pozdrowienia.
|
|
zadzwonisz to sie dowiesz, moze:D ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
"Nie narzekaj na małą ilość drzew w Łomży . Jest jednym z najbardziej zielonych miast w Polsce" Nie wiem czy wychylasz nos poza Łomżę, ale tak może było kiedyś, ale na pewno nie jest teraz "Zieleń miejską tworzą parki, skwery, zieleńce, zieleń wzdłuż ciągów spacerowych, zieleń osiedlowa, zieleń ogródków działkowych i cmentarna," Tiaa, zieleń cmentarna - idealne miejsce na spacer:D "Pokaż mnie gdzie są w Łomży pustynie asfaltowe i betonowe." Całe osiedla domkór jednorodzinnych przy ulicahc Partyzantów, Strażackiej, Maria I, Maria II gdzie ostatły się już drzewa TYLKO na prywatnych posesjach. Następny przykład ulica Bernatowicza, kilka lat temu wyciętą tam WSZYSTKIE drzewa, byłem tam ostatnio nie zasadzono tam ani JEDNEGO. Następny przykład drzewa przy SP5 (to była jedyne duże drzewa na całym osiedlu) - już ich nie ma i jakoś nie widzę w ich miejscu "kasztanów, jesionów, brzoz, sosn, jarzębin, dąbów, lip". Więcej przykładów ci niestety nie podam, bo rzadko bywam w Łomzy, ale to co podałem wyżej powinno wystarczyć. "Poczytałem o innych gatunkach drzew sadzonych najczęściej w miastach (kasztan, jesion, brzoza, sosna, jarzębina, dąb, lipa) , nie ma żadnych zastrzeżeń co do sadzenia tych drzew, a wręcz odwrotnie jest zalecane żeby tymi drzewami obsadzać wolne tereny. " Ciekawe gdzie to wyczytałeś. Kasztany są drzewami kruchymi, szczególnie te starsze... Dąb i jesion mają bardzo silnie rozwinięty układ korzeniowy, przez co niosą zagrożenie dla fundamentów i budynków... Sosna - zakwasza glebę, sprawia, że inne drzewa niech chcą dobrze rosnąć w jej okolicy. A po za tym ze względu na igły, których jak wiadomo nie zrzuca tak często jak drzewa liściaste jest bardziej wrażliwa na zanieczyszczone powietrze (a wedle ostotnich badań powietrze w Łomży do czystych nie należy). Podobne argumenty można mnożyć przeciw wszystkim gatunkom drzew. I jeszcze jedno. Kiedy urośnie takie drzewo zasadzone teraz? Za 40, za 50 lat? Ja chcę się cieszyć zielenią teraz póki mogę, a nie za kilkadziesiąt lat...
|
|
No tak Rysiu, relatywizm. Skoro nie mówię o ...., to dlatego, że jest to tabu, czy dlatego, że jest to "osobisty sekret, tajemnica, czy jak to tam zwał"? Ale pewnie masz rację... Są to pojęcia różne, tabu zawiera się w sekrecie, a nie odwrotnie, chyba. To tak jak odróżnić asertywność od egoizmu, czego ja np. pojąć nie mogę, i narażam się takim poglądem wszystkim znajomym podczas długich dyskusji... (Piotruś, Halinka, pozdrawiam).
|
|
maciek, niedawno ktoś chciał finansować z podatków mieszkanie dla państwa D. (pikieta na St. Rynku), teraz Ty chcesz finansować preferencje dla 'tutejszych'. A moje zdanie na temat finansowania WSZYSTKIEGO znasz. Pozdro.
|
|
"WSZYTSKIEGO z podatków" oczywiście - tak powinno być w poście powyżej.
|
|
Miejmy nadzieje, że podpowiada torche juniorowi. Z tąd już blisko do II-giej ligi!
|
|
Dziwne to jest troche policja dała się wyrolować ? Co jest z naszą Policją ?
|
|
Coś niedziała.... Zbych
|
|
:D Nikt mi nie wmówi, że Ptysiu nie robi tego specjalnie... Łooooo Jezuuuu :DDDD
|
|
No to kimżeś jest, Anuśmiruś?? :D pewnie i tak nie powiesz...:)) Ad. 4: I dobrze byś zrobiła!! Pozdrawiam
|
|
Oooo no jeśli taka definicja tabu to oczywiście, że i dla mnie istnieją rzeczy święte... :) Ale Shai, nawet jeśli temat jest poruszany niepotrzebnie, bo krzywdząco to trza mieć odwagę odezwać się choćby nawet w obronie własnych tez.
|
|
No niby powiedziała, a jednak... :D
|
|
CIEKAWA JESTEM JAKIE SA WRAZENIA Z NOWEJ MATURY PISEMNEJ. JA PO TYCH KILKU DNIACH MATURY MOJEJ CORKI ZASTANAWIAM SIE CZY JEJ /MATURY/ NIE ZASKARZYC . W SZKOLE DO KTOREJ CHODZI MOJA CORKA NAGMINNE BYLO SCIAGANIE I PODPOWIADANIE. LAWKI USTAWIONE SA TAK, ZE JEDEN UCZEN CZUJE ODDECH DRUGIEGO NA SWOICH PLECACH. SWOBODNIE MOZNA ZAGLADAC W PRACE OSOBY SIEDZACEJ PRZED LUB OBOK, NAWET WBREW JEJ WOLI. MIALO NIE BYC SCIAGANIA, A JEST. PODOBNO SWIADKIEM TEGO WSZYSTKIEGO BYL EKSPERT Z OKE, TYLKO CIEKAWE DLACZEGO NIE PRZEKAZANO ZADNYCH ZASTRZEZEN. CZEKAJA AZ MATURA SIE SKONCZY?? DYREKTOR SZKOLY DO KTOREJ CHODZI MOJA CORKA OD LAT SLYNIE Z WYWIERANIA NACISKU NA NAUCZYCIELE BY "DBALI" O WYSOKIE WYNIKI NA MATURZE. CZY SZKOLA DLA PODNIESIENIA WYNIKOW JEST ZDOLNA ZROBIC WSZYSTKO NAWET Z KRZYWDA DLA CZESCI UCZNIOW /TYCH ZDOLNYCH I PRACOWITYCH/? W TEJ CHWILI NOWA MATURA DLA WIELU JEST PRZEPUSTKA NA STUDIA, ALE DZIEKI PRZYZWOLENIU NA SCIAGANIE, NA STDUIA DOSTANE SIE NIEKONIECZNIE CI , KTORZY POWINNI. SMUTNE ALE PRAWDZIWE...
|
|
Podpowiem ci |
A może rozpatrzymy teraz szczegółowo: - czy prawda - jest zawsze dobrem, a kłamstwo - złem? - czy milczenie może być kłamstwem? - czy prawda i fałsz mają cechę niezmienności czy relatywizmu? - czy "tabu" oznacza strach przed powiedzeniem prawdy, bo jeśli nie to czemu jest "tabu"? .
|
|
Myślisz, że ten Down wie co to ironia ? |
A W JAKIEJ SZKOLE SIE UCZYSZ, JESLI MOZNA WIEDZIEC?
|
|
Można III LO,pisałam na sali gimnastyczniej...nie wiem jak było w klasach....
|
|
nie czytalem o innych drzewach, ale wypowiem sie na temat topoli. Czy pamieta ktos Stary Rynek przed przebudową. Czy pamiętacie te alejki asfaltowe spekane i wybrzyszone od korzeni topoli? Zgadzam sie, ze topoli nie powinno się sadzic w miastach, a kwestia pylenia jest drugorzedna. System korzeniowy topoli jest plytki, ale za to bardzo rozlegly. Korzenie topoli rozrastaja sie bowiem w szerz i to one stanowia wieksze zagrozenie dla fundamentow i budowli miejskich. W miescie powinne byc sadzone drzewa, ktorego korzenie rozwijaja sie w glab ziemi. Pozdrawiam. PS. Jesli chodzi o nadmierne przycinanie drzew, to rzeczywiscie - ostatnio w Lomzy zapanowala dziwna moda.
|
|
Teraz ten wątek nabiera zupełnie innej wymowy :-) |
Trzeba zorganizować trasę koncertową! Widać, że są bardzo uzdolnieni! Gra i śpiewa zespół downa! .
|
|
a może ktoś zna strone internetową tej uczelni? bo próbowałem sie dostać na jakąś stronke z tym związaną i za każdym razem wyskakiwał jakiś wirus i komp sie restartował... Temid
|
|
Problemy z 4 lomza to już dla mnie nie nowość. U mnie internet też się wiesza przy tej stronie :/
|
|
motyw: mecz z Pelikanem Łowicz i przyśpiewki pod ochronę Purzeczko
|
|
No to co byś powiedział na... czerwiec bieżącego roku?? :D Wszystkie znaki na niebie wskazują, że będę wówczas w Łomży! Ale cholera, ten worek płócienny musza szybko jakiś sklecić, bo bez tego ani rusz...:D Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
OK, jeśli "PIS-du" znajduje się pod 2 metrową warstwą ziemi |
ja tylko powiem że słyszałem pogróżki od pseudokibiców ŁKS-u pod adresem jednego z ochroniarzy z Purzeczko. i wszystko jasne. niech Ci antykibice nie zaprzeczają bo trudno nie usłyszeć, jak stoi się od tej chołoty i pijaków kilkanaście mtrów.
|
|
No i prawie już zgnił :-) |
Każdy ???? Hahahaha! "Papierek"? Nie masz pojęcia kobieto, jakie są wymagania przy ubieganiu się o uprawnienia kierowcy taksówki ! O ile dobrze sobie przypominam to samo prawo jazdy trzeba mieć co najmniej 10 lat. Poza tym dobry wóz, bo teraz żadna korporacja nie przedstawia się jak w filmie "Zmiennicy". Z instalacją gazową! A taksometr? Kasa fiskalna? Prywatna działalność gospodarcza? Przynależność do określonej korporacji? Tu nie wystarczy jeden papierek ! W odniesieniu do młodzieży nie ma co generalizować. Nie wszyscy przedstawiają się tak, jak pani opisuje. Również ci, którzy nie chlają pół dnia mają problemy ze znalezieniem pracy. Bo oferty pracy są następujące: "25 lat, mgr, z wieloletnim doświadczeniem w handlu"; "Przyjmę do pracy, najlepiej z grupą inwalidzką" ... A na stanowiskach np w administracji siedzą pięćdziesięciolatki, które w dobrych czasach załatwiły sobie "rentę na kręgosłup" i pracują, nie zwalniając miejsca tym, którzy moga okazać się lepsi i wydajniejsi, bo "one mają układy i >>plecy<<". Tak wygląda nasza rzeczywistość. Tyle w kwestii "papierka" i poszukania pracy. Pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |