Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W 100.000% zgadzam się z PREZYDENTEM LECHEM WAŁĘSĄ !!! |
Już tak nienażekajcie :D .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W 100.000% zgadzam się z PREZYDENTEM LECHEM WAŁĘSĄ !!! |
Dla Ryskago: Mam zwyczaj od wielu lat zapisywania ciekawych snów i okazuje się, że symbolika niektórych dopiero po latach staje się zrozumiała. Poza tym, kiedy planuje się zapis - to pamięta się nawet 3,4 sny z jednej nocy. Poza tym jest to nfascynująca lektura- bo w kontekście lat sporo o sobie się dowiaduję...Oto jeden z nich: Podjeżdżam do starego i zamieszkałego dworku i wiem, że szukam aktora - Zagłoby. Zaglądam więc przez okno i widzę starą kobietę (wiem, że to też aktorka). Pytam o tego Zagłobę, a ona każe mi iść wzdłuż okien więc idę. Wreszcie widzę pełną twarz tego aktora, a on wychodzi i wita mnie podając rękę z niepewnym uśmiechem na twarzy. Ja natomiast obejmuję go witając jak Mistrza. Wchodzimy do środka dworku, kładę swoją staromodną walizeczkę i zdejmuję mokry krawat (było deszczowo) i rozglądam się. Dom pełen jest starych mebli, swoistego bałaganu i widzę wielu aktorów z których nie wszystkich znam z nazwiska. Obok, na otomanie leży Hańcza w niedbałej pozie wystawiając swój kartoflowaty nos, a wokół rozsiedli się inni na coś oczekując. Mamy siąść do obiadu więc szukam swego krawata, ale jest mokry więc jeden z młodszych aktorów pożycza mi swój, taki staromodny, w kwiatki. Siadamy do stołu, ale brak przy nim najstarszych, są sami młodzi. Siedzący obok mnie powiada, że starsi siedzą przy Stole Mistrzów i rzeczywiście widzę ich tam, a wszyscy są w białych porozpinanych koszulach, siedzą w swobodnych pozach żywo i wesoło gestykulując. Zaczyna się przyjęcie... a ja się budzę. PS. To sen sprzed lat i co ciekawe, że"byli" w nim aktorzy już nieżyjący wtedy. Ja sam nigdy aktorem nie chciałem być, ale dzisiaj już rozumiem znaczenie tego snu... zorro
|
|
Tak, masz rację.... |
Wiem, że "zboczyłem" uogólniając na wieś, ale coś w tym też jest: czy na wsi sprzątają po swoich psach? Czy dbają o zwykłe drzewa? Czy rzeczywiście szanują zwierzęta? Chyba jednak nie bardzo. Co do podatków to miałem na myśli to, że może część z nich mogłaby iść na schroniska dla wypędzonych i przez to nieszczęśliwych zwierząt. Co do sprzątania po swoich pieskach- to jestem za! Pozdrawiam. .
|
|
Ludzie gdzie jest kultura ?
|
|
Nie to miałem na myśli !!!! |
Niewygramy z przeoisami i wladzami. .
|
|
Bankomatów więcej niż bankówb być powinno.
|
|
Ten pan może był z jakiegoś kabaretu ?
|
|
Prowadzący - kompletne dno!!! Pozwolę sobie przytoczyć kilka wypowiedzi tego inteligenta: "... wystąpi gwiazda dzisiejszego wieczora ..." "... proszę samochody o przestawienie ..." Było jeszcze kilka(naście) takich rodzynek ale na rauszu nie szło wszystkiego zapamiętać. Jeśli pamiętacie jeszcze jakieś, dorzucajcie, będzie się z czego pośmiać. Andrzej 13
|
|
Ale tamci nie mieli paranoi |
No tak - schroniska to makabra. jakiś czas temu schronisko w Łomży uznano za najbardziej "nieludzkie". Widok wygłodzonych zwierząt był przerażający. Zwierzęta często są oddawane po prostu z powodu braku kasy na jedzenie. Pies oddany do schroniska ma jeszcze szansę na nowego właściciela, ale np. koty są z miejsca usypiane :(((( pozdro SujKa
|
|
Rodzynki... " do samochodów - ODSUŃCIE SIĘ" do ludzi za ogrodzeniem "ODSŃCIE SIĘ 20 METRÓW" choć jak każdy wie 20 m dalej nic nie byłoby widać!!! I gdzie ci ludzie mieliby stać? Na ulicy?? Skąd jest ten GOŚĆ?? Ptysiu... ty wiesz wszystko napisz skąd. Tyle ja Mierna Aktoreczka
|
|
Chciałabym dowiedzieć się gdzie w Łomży można poćwiczyć ale nie step
|
|
cycq o co chodzi ? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Alllinka: przede wszystkim towarzystwo, odwiedzalem brata, ktorego nie wiedzialem od 1,5 roku. fajnie bylo tez na skalkach w zalanym kamieniolomie. W Krakowie podoba mi sie tez jego historia a dokladniej pomniki wielowiekowej historii. Lomza pod tym wzgledem jest uboga, choc kronikarze swego czasu porownywali oba miasta (podajze w XVI-XVII wieku) Historia dla Lomzy byla okruta i zjednego ze znaczniejszych i wiekszych miast Mazowsza (2 lub 3 po Warszawie) przez wieki spadlismy do rangi poupadajacego miateczka eks-wojewodzkiego. Przykre. Z dobr kultury materialnej pozostal w zasadzie tylko kosciol katedralny. Reszta zabytkow to dopiero XIX wiek. Pozdrawiam PS Sen mial tylko jeden mankament: znow zabraklo dla mnie darmowych biletow na Wawel w poniedzialek.
|
|
Zapewniam, Cię, uwierz mi, że to nie ma nic do rzeczy |
Yam cafe, rampa , albo do szumowa lub jeziorka. .
|
|
Ja polecam ciepłe kakao na noc
|
|
Tego wlaśnie sam niewiem :(
|
|
sytuacja wydaje się beznadziejna
|
|
I krzycz: "Olsztyn, Olsztyn" I wyłącz Caps Lock jak piszesz (takie światełko powinno zgasnąć).
|
|
Każdą szkołe teraz remotują. Andrzej 13
|
|
Co wam przeszkadza jak ktoś pisze z włączonym klawiszem Caps Lock ? Kto to wyjaśni ? ?
|
|
Ptysiu pilnuj swoje bawełny, a jeżeli jesteś ciekawy to wsadź nos do kawy
|
|
Ktoś kto udaje, że coś wie niech najpierw to sprawdzi, a nie wprowadza ludzi w błąd. Upadłość niech sobie sam ogłosi i ewentualnie swoim kolesiom. Pisząc takie bzdury nie masz człowieku nawet pojęcia o jakichkolwiek sprawach związanych z prawem itd.
|
|
To chyba Twój najgłupszy post ptysiek...
|
|
Bo "na górze" siedzą ludzie pokroju ptysia. Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
No, każdo szkołe tera remontujo Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
hehehe A czy ŁOmża to Wieś Czy Miasto ? jak sądzicie ?
|
|
Ogniska narazie nieplanuje bo uciekam z forum az do początku roku szkolnego lub poczekamy jak się ociepli bo jak teraz bym napisał 2000 posta to jutro weekend i ogniska napewno by niebyło bo to wszystko trza zaplanować co gdzie i kiedy a mi jeszcze nie jest śpieszno a wiec robie sobie małą przerwe skoncze na 1999 poście i tak będze chyba najlepjej. Dziękuje wam za to że byliście ze mną do końca ale to jest tylko forum my nieznamy siebie naprawde (niektórzy znają). Niebede tu się zawiele rozpisywal bo nie chce, a więc POZDRO ALL i wielke dzieki kiedys spotkamy się moze na jakimś ognisku. poczekamy zobaczymy...
|
|
+polak+ i ptysiu91, jeden ma 14 lat, drugi 13. dzieci, a o piwach gadaja :D
|
|
Ogniska narazie nieplanuje bo uciekam z forum az do początku roku szkolnego lub poczekamy jak się ociepli bo jak teraz bym napisał 2000 posta to jutro weekend i ogniska napewno by niebyło bo to wszystko trza zaplanować co gdzie i kiedy a mi jeszcze nie jest śpieszno a wiec robie sobie małą przerwe skoncze na 1999 poście i tak będze chyba najlepjej. Dziękuje wam za to że byliście ze mną do końca ale to jest tylko forum my nieznamy siebie naprawde (niektórzy znają). Niebede tu się zawiele rozpisywal bo nie chce, a więc POZDRO ALL i wielke dzieki kiedys spotkamy się moze na jakimś ognisku. poczekamy zobaczymy... Moze ktos z was opowie swoim wnukom kim bylem :P <ŻART> A moze ktos z was napisz o mnie ksiazke lub biografie ? "Dowidzenia" Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
oj MRS
|
|
Tak na serio: - jeżeli jesteś ze wsi i lubisz takei klimaty to Jeziorko (dużo jeżdże po polsce jeszce takiej dechoteki to nie spotkałem) - jezeli jestes z małgo miasta polecam Szumowo, Ranczo za stawiskami, Baba - na kurpiach, ew. Turośl - też kurpie - Atom, Rampa, Yama, Metro itp. jeslli poprzedni klimaty ci nie odpowiadają ;]
|
|
ptyś się uspokoił przed długim weekendem, ale znów zaczął........ MA JUŻ 1999 postów !!!!!!!!!!!!!! Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
A jeżeli nic z tego to polecam w sobote kabaret moralnego niepokoju.
|
|
eh, ........ ależ Ci Łomżyniacy są zasadniczy. Odchody psie nie przeszkadzają a wciśniety CapsLock bardzo.... To bardzo dziwne
|
|
...z punktu widzenia białostoczanina! Polecam ciekawy artykuł: http://www.szukamypolski.com/rzeznia.php?id=24 Dlaczego tyle narzekamy, skarżymy się, a nie umiemy dostrzec tego co osiągnęliśmy i z czego możemy być dumni? Dlaczego o naszych mocnych stronach musi nam przypominać redaktor z Białegostoku? Czyżby górę brało wrodzone malkontenctwo?
|
|
Sram na takie oczekiwania !!! |
Narzekanie i martwienie się mamy w genach.
|
|
bardzo fajny text, oby szczery, a nie pisany "na zamówienie". Pozdro.
|
|
PTYSIU jesteś mistrzem Brawo, trzymaj się i nie podawaj.
|
|
grzybek to małolat o nic niekuma grzyb kultury troche. Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Kur*** a co jestem chamem ???????? ***** napisałem prawde !!! jeśli nie wiesz do kogo to było skierowane to nie gadaj !!! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Dobrze że ja nie mam 1999 bo było polowisko :D
|
|
Gdyby forum zliczało tylko mądre posty, związane z tematem, to ptysiu nie przekroczyłby 5. Nie ma się co cieszyć z cudzej głupoty... ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
4.10- gdy wszyscy śpią, budzą się upiory... :)
|
|
po 1: stąd a nie z tąd będę a nie bende po 2: Uwazaj na slowa kolego :] Nie dosc, ze jestes mlodszy to skaczesz z morda do wszystkich pokolei. Ktos Ci kiedys wpieprzy i sie zamkniesz. Pozdro dla antyptysiow i antypolakow !
|
|
http://www.hot.ee/seti4025/nu_pogodi_01.wmv to jest prawdziwy kryminał
|
|
To znaczy co?? Spiszemy listę chetnych?? Zaprosimy Schumachera??
|
|
ja tez bym prosila o te obrazeczki i rowniez z gory dziekuje a moj mail to: po_prostu_ewa@poczta.onet.pl thx :)
|
|
ja go nie znam wiec nic nie moge onim powiedziec ale niktore jego posty sa glupie a podpis jeszcze lepszy..
|
|
Z tego tekstu wszystko wynika jakich mamy urzędników w naszym miećie. Aż mi wstyd... elmar1973
|
|
No Tak Ale Kto Powiedział Że Ja To +polak+ ??
|
|
Jeżeli ktoś umie język angielski i ma rączke do roboty ;) ( złotą rączke ) to zapraszam pod link http://martybugs.net/wireless/biquad/ Poprostu skonstruujesz antene i bedziesz mogl miec neta od uslugodawcow za free :]
|
|
A tak na marginesie - to juz kampania wyborcza? Inicjatywa jest w porzadku, tylko nie wiem czy ladnie jest organizowac wiece wyborcze - bo inaczej tego nie nazwe, zaslaniajac sie czyjas bieda, i tym samym sciagac ludzi na rynek aby rozpropagowac swoja dzialalnosc!!! Niepodoba mi sie taka forma pomocy innym!
|
|
co uważacie na temat matury z matematyki szczególnie chodzi mi o poziom podstawowy czy nie było to lekkie przegięcie moim zdaniem przynajmniej w 2 zadaniach trzeba bylo sie wykazać znajomościa matematyki na poziomie roszerzonym a przecież był to tylko podstawowy wypowiadaj cie sie
|
|
Jak najbardziej, czemu nie, rybce też należy się. Ale wyszedł mi rym :P elmar1973
|
|
A Redds to chyba jego kumpel i dlatego tak chwali albo ma za to zadarmo net. Bo on nawet nie wie co to ping , partycja i wogole nie ma zielonego pojecia o kompie i internecie. wie tylko jak redalerta sie odpala i to dlatego ze ma skrot na pulpicie
|
|
:(
|
|
A tak w zgodzie z tematem...(widzicie? staram się jak mogę nie zbaczać :)) Od dawien dawna nic mi się nie śniło... A tu dzisiaj miałam baaaardzo wyraźny sen... Ano chodziłam po Łomży! Nie bardzo wiedziałam kim jestem, jak się nazywam i czego tu szukam, ale uparcie, jak ta koza, wlokłam się przed siebie. I tyle. Nic więcej. elmar1973
|
|
![]()
|
|
"Co sądzicie o dziewczynach, które chcą się zabawić? Jeden miły wieczór i do widzenia. Koniec znajomości..." Rybeńkaaa to keidy po ciebie wpaść ??
|
|
"To były tylko topole których za komuny sadzono setki tysięcy w całej Polsce. Teraz topole usuwa się ze względu na zagrożenia jakie niosą zarówno dla przechodniów jak i kierowców przez to, że przy najmniejszym wietrze łamią się gałęzie i nawet grubsze konary." Otwórz jakąś książke i poczytaj o topolach. Na zachodzie z powrotem się do nich wraca, bo raz, że szybko rosną, a dwa, że regularnie przycinane (a nie wycinane jak ma to u nas) nie stanowią dla nikogo zagrożenia. A swoją drogą komu, albo czemu zagrażały topoloe przy SP5 i przy PG3??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |