sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kolejny tydzień strajku w szpitalu.

polak nie bój się... z tego co wiem za bujną wyobraźnię nie skazują do więzienia..... hehe.

Temid

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kolejny tydzień strajku w szpitalu.

Nikogo z nas tam niebylo to niewiemy co tam naprawde się stało.

Trzeba bedzie samemu zrobic majówke :D:D przy dobrym Rapie i przy dobrym piwie

jsb2

A ja żem jest przed kolacją, po drinku :D i, co za tym idzie, snem... Znowuż w dolince...:)).
Maj tu się mai niesamowicie - wsio kwitnie jak oszalałe! q mej uciesze rzecz jasna. Jutro wezmę Zorkę 5 i pocykam temu wszystkiemu pare zdjęć...:)
A jak kto pomoże to się je tu wklei... hihi!

pozdrawiam

jsb2

MarCo: czytając Twoje wpisy zgodzę się z Tobą, bezmozgowie jest nieuleczalne "zjadaczu wszystkich rozumów".

Zbych: takie rozwiązanie przyniosło by tylko chwilowy efekt. Do takich "amatorskich sportów" wdarłyby się pieniądze i karuzela zatoczyłaby kolejne kółko. POzdr.

www.lks.lomza.tk

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Autochton,
tak, tak, ale w cudzym :D
No i okupacja na całego!!

Ryskago święto ? :P
Polak żartuje lubie gg i czata a najbardziej forum na 4 lomza. ale niedługo na 1999 poscie koncze.

KAJ

Ryskago z domku piszesz ?

A może tak zapytam co bylo na meczu z Jagiellonią ?

Fajnie by było fajnie yhm yhm

Odpowiem ci

Super, skurwysynom zawsze wiatr w oczy ;-)

.

A ja bym zniszczył brak klimatyzacji w pubach w Łomży...

zorro

A ja z innej manki:dlaczego na kazanskiej przed 14 i sklepem,zmienia sie jeszcze całkiem dobry chodnik.a po drugiej stronie ulicy ludzie po klatke nie moga podjechac(leza jakies je..ane płyty pamietajace towarzysza gierka).Skad te bezmyslne remonty,kto to uzgadnia i z kim.Zaczyna mnie juz wku..wiac pan prezes i ta cała jego otoczka.Co do remontów głownych drog,to po to sie tak wzieli ,bo z kazdej takiego odcinka zostaje krocie do podziału miedzy pewnych ludzi unia i tak zapłaci ,a my dalej bedziemy zaiwaniac po kijowym asfalcie.Gora za 2 lata okaze sie ze sa koleiny na mickiewicza i trzeba znowu naprawiac,lepic itp.A przy okazji ,skoro dostaja pieniadze z banku swiatowego i uni,to pocholere my tyle za bezyne płacimy.Wywalic ten drogowy w pizdu z kosztów.Ja osobiscie jestem słonny zaryzykowac stwierdzenie ze gdybym swój podatek zebrał do kupy to sam bym ze 20 metrow nawierzchni połozyl za te pieniadze,choc nie wiem ile to kosztuje.

MrS rozumiem ciebie taki koleś na osiedlu też ma żółte papiery.
Dla twojej wiadomości nie tylko tutaj pisze też na 3 innych na www.hip-hop.pl i na takiej młodzieżowej ... no więc MrS teraz wiem czemu tak mało tutaj piszesz a jak coś napiszesz to ściagniesz od kolegów ... :)

A znam takie kraje w Europie, gdzie za przekroczenie dozwolonej prędkości zabierają prawo jazdy na zawsze, gdzie się nie wyprzedzają na drodze, bo pierwszy jedzie z max. dozwoloną, a reszta wyprzedzania nie ryzykuje (patrz wyżej), gdzie jadący prawym pasem nie może jechać szybciej niż ten z lewej, gdzie kary są miewyobrażalnie wysokie, ale dostosowane do zasobności porfela kierowcy - i dlatego niejednakowe dla wszystkich za to samo wykroczenie, a wypadków jest nieporównywalnie mało. Bo tu nie chopdzi o wypadek jako taki, ale o ludzkie życie (tego lekkomyślnego durnia także)).

maciek: po 1 to nie jestem dla ciebie ani martunią ani kochaniutką, po 2 to gdzie ja tobie ubliżałam i obrzucałam cię epitetami? SujKa: Dlaczego "dzień świra"? Dzień świra to by był właśnie wtedy, jakby ludzie zaczeli gówna w torebkach nosić do koszy na śmieci. Przeszkadzają wam psie odchody na trawnikach a sami pijecie wodę z oczyszczonych ścieków, w których mogły się kiedys znajdować duuużo gorsze rzeczy. Esteci się znaleźli.

sorki ze odpowiem pytaniem - ile osob korzysta z bankowosci internetowej, zeby moc skorzystac z takich "funkcji"?
Jakos nie widzi mi sie sytuacja przecietnego kowalskiego, ktory biegnie do banku i przelewa sobie z jednej karty na druga zeby moc gdzies tam zaplacic... no i te kolejki... A nawet jesli bylyby terminale w bankach - ile osob powyzej 40-50 roku zycia bez problemu posluguje sie komputerem?

Jedna z podkarpackich gmin umożliwiła swoim mieszkańcom bezpłatne korzystanie z sieci. Jedynym warunkiem jest... posiadanie własnego komputera i zakupienie urządzeń dostępowych - podaje IAR.

Cały art.

Ciekawy jestem skąd zarząd znalazł tak biegłych ekspertów, że w kilka godzin wycenili tak dokładnie straty na stadionie.

Druga sprawa to zachowanie kibiców. W/g mnie to przyczyna tkwi przedewszystkim w wychowaniu swoich pociech przez rodziców. W czasach mojej młodości jak oberwałeś za złe zachowanie od nauczycielki w szkole po łapach, przyszedłeś i poskarżyłeś się matce lub ojcu , to była do tego jeszcze dokładka. Teraz jak nauczycielka krzywo spojrzy na synka lub córeczkę to już kochający rodzic leci na skargę do szkoły i nie raz oberwie się nauczycielowi porządnie bo jego dzieco zostało skrzywdzone. Później wyrastają z latorośli takie elementy jak widać na stadionach w całej Polsce, którzy nie boją się nikogo nawet policji, nie mówiąc o rodzicach.

Następna sprawa to szacunek dla Policji. Dużo pisze się na łamach tego forum, o złej pracy policji. Teraz to Policja boi się przestępców, nie dlatego że są tchórzami, ale dlatego że jest takie prawo. Policjant zanim przystąpi do interwencji musi się zastanowić jak to uczynić żeby nie zrobić krzywdy bandycie czy chuliganowi, bo inaczej sam będzie odpowiadał przed sądem, zamiast przestępca. Policja boi się interweniować na stadionach. bo tam panami i władcami są "kibice", jak trzeba to zjednoczą się przeciw policji.

Kto pamięta kibicowane w latach pięcdziesiątych, sześdziesiątych, czy siedemdziesiątych , ŁKS wcale nie grał gorzej, uważam, że nawet lepiej, ale ludzie cieszyli się na meczu, przychodzili całymi rodzinami, kto wtedy widział ochroniarza lub milicjanta na stadionie. Do dziś wspominam mecze z udziałem takich piłkarzy jak Pilawa, Kaczyński, Bogusz, Biarda, Perzanowski, Kierażyński czy Lichomski. Grali Oni za friko dla przyjemności i dla kibiców.

Kibice, nie wróżę Wam źle ale niedługo, to pewnie sami będziecie oglądać mecze, bo kto Wam przyjdzie jeżeli zamiast czystego mecz musi oglądać wojnę gangów kibiców.

Też tamtędy jechałem, z tym że rowerem, niewiele brakowało a wygruziłbym się razem z nim na ten gruz... I szlag człowieka trafia jak cos takego spotyka. Ale to miejsce jest tylko jednym z wielu w naszej kochanej Łomży gdzie monżna znaleźć takie kwiatki.
Co roku są niby organizowane akcje Sprzątanaia Świata, które mają na celu nie tyle posprzątanie co uczulenie ludzi (głównie młodych- bo tych starszych już nic raczej nie zmieni) na tematykę śmieci, ale to widocznie nie działa. Nie dalej jak w sobotę kręciłem się w ogrodzie przy domu a po ulicy szło sobie dwoje młodych ludzi, chłopak coś jadł, widział mnie ale mimo wszystko bezczelnie wyrzucił kawał papieru na chodnik przed moim domem, faktem jest że w pobliżu nie ma kosza, ale to już jest dla mnie sq...stwo. Żeby bylo weselej, za pół godziny wracali oboje i znów sytuacja się powtórzyła, nie pomogło poprzednie upomnienie żeby podniósł to coś, znów kolo machnął foliową jednorazówką w trawnik, miałem ochotę mu... [cenzura]
Tak więc można się tu użalać jak to jest na tym świecie szaro i brudno, ale najpierw trzeba, moim zndaniem zacząć od siebie, zmienić swoje podejście do tematu śmieci...

A teraz jeszcze jedno pytanie. Gdzie w Łomży (lub okolicach) mogę niedrogo, bądź za darmo legalnie pozbyć się różnego rodzaju śmieci, które pozostały po akcji wiosennego sprzątania garażu, warsztatu, i jeszcze kilku innych pomieszczeń??

Hej, Kolego może jednak faktycznie

adamus:prędzej mi kaktus na ręce wyrośnie niż będę kupki mojego pieska zbierać w torebkę i nieść conajmniej 200 metrów..ani to przyjemne ani tego nikt nie doceni. Już widzę miny przechodniów i ich głupawe uśmieszki:) Aż tak poświęcać się nie zamierzam.
Vlad: Ja mojego psa wyprowadzam zawsze na smyczy i tylko tam, gdzie uważam, że może on pobiegać czyli NIGDY na żadnych placach zabaw,piaskownicach itp. na środku chodnika też się NIGDY mój pies nie załatwia bo po 1 to zdrowy pies nigdy się na chodniku nie załatwi a po 2 to pilnuję co mój piesek robi. Już nie rób ze mnie takiej wstrętnej dziewuchy, która psa wypuszcza wprost do piaskownicy. Są ludzie, którzy po prostu puszczają psa luzem i to właśnie do nich powinny być kierowane wszelkie pretensje. No bo wiadomo wtedy pies robi co chce, może wpaść pod samochód albo kogoś pogryźć.

Chcą was leczyć ale

Firma została założona w 1984 roku. 3 lata tmu przejął ją syn. Dziękuję za informację. Chcemy rozbudować budynek warsztatowy, magazynowy, zaplecze socjalne i kupić nowoczesne narzędzia potrzebne w naszym zawodzie.

Pozdrowienia.

.

Byłbyś w stanie czy "osobowość" nie pozwala ?

nie mówiłem że konkretnie Ty w ten sposób wyprowadzasz swojego psa, bo Ciebie nie znam - to co opisałem to wynik moich obserwacji ...

.

Brutanie zapytam - czy skończyłeś jakąś szkołę ?

Właśnie jak przejeżdżałem to już klient ładował na wózek, a skup niedaleko.

Pozdrowienia.

.

Co do identyfikatorów- my sie nigdy nie zgodzimy...
i nie chodzi tutaj o to, że chcemy dymić czy coś w tym stylu, ale o to że nikt nie chce siedzieć w policyjnych statystykach jako "bandyta stadionowy". Identyfikatory właśnie na tym polegają, że przekazuje sie wszystkie dane o kibicu do policji a oni już sobie księgują to na swój sposób. W razie jakiego kolwiek zamieszania (nie tylko na stadionie) takie właśnie osoby są pociągane do odpowiedzialności karnej, bo policja idzie na łatwizne... w takich przypadkach z nimi nie da sie walczyć, nie da sie udowodnić że sie czegoś nie zrobiło, bo oni proponują dwie opcje: 1. nie zgadzasz sie, chcesz sie procesować: lądujesz w areszcie śledczym i nawet jak by nic nie udowodnili to 3 miechy zmarnowane... opcja 2. zgadzasz sie i wymierzają kare nawet jak byś nic nie zrobił.
Więc nawet dla "spokojnych" kibiców opcja identyfikatorów nie jest aż taka różowa jak to (z zakłamaniem) maluje zarząd...

A co do sobotniej rozróby: nie wiem czy jak by nas nie bylo to by bylo spokojniej. Stomil jest znany z tego, że jak nie widzi ekipy przeciwnej to zaczepiają spokojnych ludzi (tzw. pikników). Zresztą podobna sytuacja byla gdy przyjechal drugi autokar OKS. Stomilowcy kozaczyli do zwykłych piknikow, i myśle że by na tym sie nie skończyło jak byśmy nie zareagowali. Byśmy mieli powtórke z 96roku, cała trybuna piknikowa została by przegoniona.

zorro

czarny kot obsrany jest ....drogi browar i obsluga strasznie poooooowooooooooolna mogliby zamiast tego starego dziada dac jakas mloda barmanke :)... i z tego co pamietam ostatnio srednia wieku wynosila 15 lat...

Mrożek, Kafka i Hiczkok - w jednym !!!

Napewno na pomyśle by zaoszczędziły firmy miejskie, które by nie płaciły za korzystanie z Internetu, a pieniądze te mogły by posłużyć innym celom. Miejscowość Czudc w której powstała Gminna Sieć Komputerowa, postawiła na rozwój i w Łomży powinno być to samo. http://www.czudec.pl/134,141/141/art54.html <-- Stronka tej małej miejscowości.

Trzymaj się jakichś proporcji

Tak, tak, to wieeeelce prawdopodobne... :D
Bogunow, podoba mi się Twój upór, no i zdjęcia też niczego sobie...:)

.

Autor: _wowo (---.elomza.pl)
Data: 03-05-05 14:36

Brawur to jedno a stan naszych dróg to drugie.

nie narzekaj ze w lomzy masz zle drogi
Trzeba myslec za kierownica

W Zambrowie szpital nie jest "publiczny" tylko jest spółką

hm Ciekawe czy to prawda????

.

Wiecie zastanawia mnie tylko to, skoro taxi mam mieć taksometry i faktycznie ktos wyleciał z propozycą rejstratorów w prywatnych samochodach. sklepy mają kasy fiskalne, to dlaczego nikt nie rejstruje dochodów lekaży. (święte krowy czy jak).

bagrmosen

Sen
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska

Iść przez sen ku Tobie,
w twe słodkie ręce obie...
przez pola długie ogromnie,
sadzone w rzędy doniczek...
samych niebieskich konwalii
i szafirowych goryczek...
... przejść przez jezioro nieduże,
zrobione z drewnianej*) balii...
i trochę nieprzytomnie
iść dalej przez bór ciemny, w którym kwitną róże,
lecz w którym się nie pali ani jedna świeca...
gdzie stary niedźwiedź dziecinny zza pieca,
dziś przerobiony na kota...
I widzieć w oddali już twoją psią budę
z kryształu, blachy i złota...
przedrzeć się z trudem poprzez dziwną grud...
i jeszcze ten rów przebyć...
- potknąć się - i już nie być.

*)drewnianej=blaszanej :)

hmm... kilka razy mi się zdarzyło płacić rachunki na poczcie i zawsze jak pujde to kolejka prawie od drzwi poczty :/ stać i stać ... a co do banków to PBK na zawadzkiej polecam.

Wg mnie lomza expot ma najladniejszy "image" o ile tak to mozna nazwac ze szystkich znanych mi marek piwa;))
BRAWO

bagrmosen

ja bym proponowal dac ogloszenie do bezcennej albo po mechanikach pojezdzic i sie popytac czy nie znaja kogos kto chce kupic
sam z rok temu sprzedawalem w ten sposob auto po niezlym wypadku rocznik 89 i poszlo szybciej jak w pelni sprawne a i przedewszystkim ze sporym zarobkiem :) (wzialem za te padlo 3500 plus pare czesci na odsprzedaz)
ale najlepsze jest to ze je jakims cudem je zrobili i teraz jezdzi ku przestrodze innych gdzies w swiecie :)

Nie !!! będzie inaczej !!!

Ja to miałem najlepszą majówke bo w domku!!

.

No i w Katowicach sie chyba beda szykowac :)
http://www.um.katowice.pl/ankiety/freenet/

A u nas zawsze Polska B a nawet C :(

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org