poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bożena Dykiel masakruje Bronisława Komorowskiego

czy ktoś orientuje sie kto w Łomzy lub najblizszej okolicy wyrabia wędliny z powierzonego miesa? z góry dzieki za wszelkie info

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bożena Dykiel masakruje Bronisława Komorowskiego

nie powinnaś tak mówić...

śLeDcZy napisał(a):

> W bzykaniu też ci pomóc ? czy znajdziesz w goglach co i jak
> ;> ?
>

Kochani, nie sądźcie, że ja nie umiem posługiwać się Google czy innymi podobnymi zabawkami. Ale wychodzi mi na to, że Łomża pod tym względem, jak i region cały to kompletna p-u-s-t-y-n-i-a.
Pytałem bo liczyłem, że ktoś wie „z pierwszej ręki”. Ani mnie nie przypiliło ani w niczym nie trzeba mi pomagać :))

Swoją drogą, może to i dobrze, bo region pobożny, społeczeństwo bojaźliwe, większość dnia spędza na modłach więc nie ma popytu na deprawację :))

wredek33 napisał(a):

> a jest w łomży??
Właśnie nikt na to pyt. nie odpowiedział.

Czesc wam no ciekawe rzeczy tu wypisujecie nie ma co :)

ej Doda a Ty z wredkiem to niem masz nic wspolnego? smieszny jestes lub smieszna, chociaz tresc postu bys zmienił człowieku jak juz Ci sie chcialo przelogowac

http://www.youtube.com/watch?v=f90UUMAcTSw&feature=related

np . chodząć gołymi stopami po basenie zamiast w klapkach. Mozna to nazwac brudami bo chodzi tam tyle osob i jest tam wiele bakterii i wirusow więc to 1 opcja załapania tej infekcji.

agencja towarzyska ? mario przenajświętsza , poskarże sie KSIĄDZOWI Andrzejowi :) jak masz na imie zgubiona owieczko ? :)

wiewiórka. ( a jaki ma kolor włosów?)

w innych miastach zarabjają więcej. Ale nik nie broni nikomu wyjechać lub zamiescić prywatnego ogloszenia towarzyskiego i łoić kase, a nie tylko narzekać że skońcyło się studia agrobiznesu i w tym mieście nie ma dla mnie pracy jak ferdek kiepski

Zuzia,Natalka,Martynka...

niektórzy nie rozumieją podstawowych pojęć gospodarki rynkowej, każdy ma własną wolę i może zostać sam przedsiębiorcą i łoić kasę, wyzyskiwać lub nie, być egoistą lub nie, do odważnych świat należy...

Bardzo proste i bezbolesne usuwanie laserem bez śladu
polecam.

Starszy model seata

Klapsa i LUBISZ TO SUKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Hahahaaaa

Mileno:
Przecież, prawie pod nosem, masz renomowany gabinet dentystyczny. Czemu cię zaniosło aż na Prusa? Może ty "niedogodzona" jakaś jesteś, a może za bardzo słuchasz się mamy? Czy nie jest to już twój enty dentysta?

www.mobile.de

rudy błazen z druhem

Cytuję artykul z gazety wspolczesnej
"Bestialstwo! Urodziła dziecko w toalecie. Później roztrzaskała jego głowę o sedes

kp

24-letnia Ewelina nie chciała dziecka.

Ewelina Trybuła z Zybułtowa (woj. warmińsko-mazurskie) nikomu nie przyznała się, że jest w ciąży. Swoje dodatkowe kilogramy tłumaczyła tym, że bierze tabletki antykoncepcyjne.

Kiedy poczuła, że odchodzą jej wody płodowe, poszła do toalety. Po kilkunastu minutach usłyszano płacz dziecka. Sama odcięła i zawiązała pępowinę. Jak napisał dziennik "Super Express", chwyciła dziecko za nóżki, wzięła zamach ręką i roztrzaskała główkę własnego synka o kafelki!

Płacz dziecka i trzask rozbijanej czaszki usłyszeli domownicy. Do łazienki pobiegł ojciec kobiety, Stanisław i zobaczył córkę całą we krwi. Na podłodze leżał niedawno urodzony chłopczyk. Pan Stanisław wezwał pomoc, jednak nie udało się uratować dziecka. Ewelina wychowywała 3-letnią córkę Zosię.

Jak napisał dziennik, ojciec Eweliny powiedział: "Za to, co zrobiła, niech teraz gnije w więzieniu! Przecież pomagamy wychować Zosię, pomoglibyśmy wychować jej i synka. Nawet nie wiadomo, kto był ojcem tego dziecka. Nadałem wnukowi imię Mateusz i pochowaliśmy go na cmentarzu w Stębarku".

Kobiecie postawiono zarzut dzieciobójstwa. Grozi jej do 8 lat więzienia."

Ewa Sznejder, esznejder@wspolczesna.pl

Łomża. Zwłoki maleństwa w muszli sedesowej i kałużę krwi odkryła mieszkanka Łomży, która weszła do łazienki, zaniepokojona długą nieobecnością córki. Zemdlała. 19-letnią mamę nieżyjącego dziecka zabrała policja.

Chłopczyk mógł przeżyć

Ciąża była donoszona. Urodził się zdrowy chłopczyk, który mógłby żyć, nawet mimo tak dramatycznych okoliczności przyjścia na świat.

- Przyczyną śmierci było najprawdopodobniej niezaopatrzenie pępowiny i utonięcie - mówi prowadząca sprawę Beata Polak z Prokuratury Okręgowej w Łomży. - Na szyi chłopca widać też było ślady podduszania.

Z oględzin miejsca zdarzenia wynika, że najprawdopodobniej dziewczyna urodziła dziecko siedząc na sedesie i noworodek wpadł do środka. Jego mama po odcięciu pępowiny najprawdopodobniej wyciągnęła synka, ale zaraz potem wsadziła go z powrotem, nóżkami do środka.

- Zebrany w tej sprawie materiał dowodowy dał podstawy do postawienia matce dziecka zarzutu zabójstwa - informuje pani prokurator. - Jednak po przeprowadzonych badaniach psychiatrycznych i psychologicznych zmieniliśmy zarzut na dzieciobójstwo, tj. pozbawienie życia noworodka pod wpływem porodu lub w jego okresie.

Dziewczyna niczego nie pamięta. Twierdzi, że nawet nie była pewna, czy jest w ciąży. Nie poszła do lekarza. Czekała.

Nikt niczego nie dostrzegł

W szoku jest cała rodzina. 19-letnia Ania ukrywała ciążę. Nie wiedział o niej nawet jej chłopak. Po tragedii uznał oficjalnie zmarłe dziecko jako swoje. Nawet nie pomyślał, aby zostawić dziewczynę samą z problemem.

Podobnie zareagowali pozostali bliscy. Ania pochodzi z niezamożnej, ale zwyczajnej rodziny. Jej ciąża na pewno skomplikowałaby życie wszystkim, zwłaszcza że dziewczyna wybierała się w październiku na studia. Na pewno jednak konsekwencje narodzin nieplanowanego dziecka byłyby nieporównywalnie mniejszym "złem” niż dramat, do którego doszło.

Zdaniem psychologów, w przypadku Ani uruchomił się mechanizm wypierania ze świadomości zdarzeń, z którymi człowiek nie daje sobie rady.

- Zazwyczaj dotyczy zdarzeń nagannych moralnie, które są sprzeczne z zasadami postępowania, wyznawanymi wartościami - wyjaśnia Alicja Rogaska, psycholog. - Część nieświadomości dba, żeby świadomość się nie rozpadła, właśnie poprzez mechanizm wypierania, czyli nie pamiętamy czynów, przeżyć, emocji. Kiedyś jednak wszystko można sobie przypomnieć.

Dziś decyzja, co dalej

Prokuratura Okręgowa w Łomży czeka na kluczową dla sprawy opinię specjalistów. Psychiatrzy i psycholodzy ocenią, czy skrywana miesiącami ciąża i poród ograniczyły poczytalność dziewczyny lub też ją całkowicie zniosły. Od tej opinii zależy, czy Ania odpowie przed sądem. Za dzieciobójstwo grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności. Jednak w sytuacji, gdy matka była niepoczytalna, prokurator wnioskuje do sądu o umorzenie sprawy.

Na decyzję Ania czeka w domu. Wyszła z policyjnej izby zatrzymań po przesłuchaniach. Prokurator zakazał jej jedynie opuszczania granic kraju. Wychodząc z prokuratury dziewczyna zapytała, czy będzie mogła rozpocząć studia..."

cena do negocjacji, licealista, bardzo dobrze posługuję się językiem(wiele razy byłem na kursach językowych w Londynie). Chętnie pomogę uczniowi z podstawówki kontakt rybor93@gazeta.pl

dzieki ale szukam tej szybszej wersji z samego poczatku jak bys mial ochote mi pomoc :P

.

A moim zdaniem oczywiscie pomijając ludzi ktorzy przychodza jest naprawde super zrobiony lokal. Wygladem o wiele bardziej kulturalny niż nie jeden w Łomży. Plusem są barmani którzy potrafią zrobic naprawde dobre drinki zamiast tych nastroszonych lasek ktore nie maja wiedzy o byciu barmanką ale własciciele je biorą żeby nadrabiały wyglądem. Jedyną rzeczą ktora mi osobiscie nie podpasowała co nie oznacza że przez to lokal jest "do bani" jak to co niektorzy potrafią napisac bez użycia argumentów to muzyka... Wystrój lokalu i klimat nie pasują do takiego łupania... bo żeby muzyka dobrze brzmiala to potrzebny jest tez klimat ;) to tyle z mojej strony... Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org