poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W lipcu pierwsze ofiary strajku lekarzy?

Ja z nieoficjalnych zródeł dowiedziałem się że ta firma co robiła te niby sklep i właściciel chcą sprzedać to komuś innemu ... napewno do innego użytku

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W lipcu pierwsze ofiary strajku lekarzy?

Buziaki Południowiec

Drogi jakie są, takie są i prędko nie zmienią się.Trzeba dostosować szybkość jazdy do stanu dróg i swoich umiejętnościi i nie mieć aspirasji rajdowca.

Pamiętaj na drodze nie jesteś sam.

Pozdrowienia.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

To nazywasz "ofiarami" ???

A tak na marginesie - tego złomu to duzo było ? Bo wiecie złom w cenie !!!!

Wybaczcie, ale wtrącę tu swoje trzy grosze:
- Te psie pozostałości są pewnym utrapieniem i być może powinny być jakoś sprzątane, tylko przez kogo- to jakoś powinno być jednak załatwione.
- Znam wielkie miasta gdzie mają ten sam problem w większej skali (np. Paryż)
- U nas jest tak, że podatki od psów nie idą na psy jak podatki od obywateli nie idą na obywateli, podatki od zdrowia nie idą na zdrowie itd. (to do tego ułatwienia w sprzątaniu, albo do schronisk dla psów).
- Uogólniają powiem, że daje się zaobserwować pewną "kmiecą filozofię' która cechuje się nienawiścią do wszystkiego co żyje i przypomina "miastowym" atrybuty wsi (przeszkadzają zwierzęta w domach- bo szczekają i miauczą więc zakazać, drzewa - zajmują parkingi i gubią liście-więc są cięte do obłędu, ptaki - bo s..ją na ukochane samochody, wrzeszczą itd, a miłością ogarnia się asfalt, beton i smrody spalin. To jest też filozofia naszej władzy miejskiej (o pochodzenie nie pytam bo to widać po mieście).
Wiem, że to trochę obok tematu, ale jak widzę np. zamienione w słupy stare i piękne włoskie topole na pl. Kościuszki- to szukam kamienia...
Na Magistracie montować będą kopułę więc zobaczymy, czy urzędnikom pod "kopułą" się coś wreszcie przejaśni.
PS. Ja też mam psa, płacę podatki, a porządnych ludzi ze wsi nie zamierzałem obrażać - ich to nie dotyczy.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

tomku.... a kuku !!!!

Treść jest ukryta

Brzeczu:
psy nie, ale suczki - i owszem :)

Ale to dzieje się rzadko, no i wtedy, gdy nie pilnuje jej właściciel.

Świadome śnienie? To już chyba nie śnienien tylko jaki półsen...
Qrcze! Nieraz to się tak człowiekowi bajdurzy, że sam się dziwuje skąd się to w jego łebku wzięło...:)

No to Zbychu nie wypuszczaj ludzi, tylko dawaj te swoje sny i to już! :)

Marto50,
Ścieki jak sama zauważyłaś są OCZYSZCZONE i może lepiej by było żeby i chodniki tudzież trawniki takie były.

aaa to "ten pan z canonem" to ten pan, o którym myślę ? :)

tj. którego mam na myśli ;) żeby nie było opacznych skojarzeń :D

I jak tu cię kolego nie obrazić ? Pomóż proszę bo nie wiem !!!

DamianE03 - widać , że w 96 na meczu z Jagiellonią nie byłeś. Wtedy Pikniki najpierw się cofnęli , ale po paru okrzykach znanego , starego kibica , że możemy ich zmieść , ruszyli wszyscy na bandytów Jagi. Dopiero po tym młodzi ich pogonili na płot od strony byłej strzelnicy. To co było ostatnio , przy tamtym to bedka.

Brzęczyszczykiewiczu - ja nadak chciałbym nawiązać z tobą kontakt intelektualny

Niedawno czytałem o podstawionej bankowej Web Site i przelaniu na swoje rachunki ogromnych kwot. Mimo , że należę do tego drugiego przedziału osób konto w MBanku mam już od b. dawna i od ponad roku w P.K.O. S.A. i tylko z opcji internetowych w nich korzystam. O kompie mam całkiem niezłe pojęcie , mimo , że edukację informatyczną zaczynałem na" Odrze". Mam w Łomży kolegę który jest po 50-tce i jest tu jednym z lepszych programistów. W wielu firmach starsze panie księgowe wykonują przelewy elektronicznie. To nie do końca tak jak piszecie.

LIST OTWARTY NR 2

ryskago spokojnie tylko się nie denerwuj, przecież nie ma o co. Po części się z Tobą zgadzam-DUŻY pies w małym mieszkaniu to faktycznie nieporozumienie. Ja mieszkam w bloku, mam małego psa i nie sądze żeby mu się działa krzywda:) Zbaczasz tak wogóle trochę z tematu.

ciekawe... bo raczej na miłośników muzyki klasycznej w Łomży nie można narzekać (widać to chociażby bo Muzycznych Dniach Drozdowa - swoją drogą nie mogę się już doczekać).

PS. a może ktoś coś wie o jakichś koncertach jazzowych w Łomży, bądź okolicy??

No to cię przepraszam !!!

Tegoroczny długi wekend minął spokojniej jak w ubiegłym roku. Mimo to zdarzyło się 599 wypadków, zginęło 66 osób. Policjancci zatrzymali rekordową liczbę pijanych kierowców - w sumie, 3373 kierowców, najwięcej w niedzielę - ok. 900.
Przyczyną wypadków była nadmierna prędkość, brawura i nietrzeźwość kierowców. Najtragiczniejsza była sobota - w 139 wypadkach zginęło 19 osób, a 184 zostały ranne. Prawdziwą plagą są pijani kierowcy, nie skutkują żadne kary.
Na samym Podlasiu zatrzymano131 pijanych kierowców, co jest niechlubnym rekordem. Wsiadając za kierownicę po piwie czy wódce ryzykują życiem swoim i swojej rodziny.

Pamiętaj nie iesteś sam na drodze.

PS. Poprzedni post wskoczył przez nieuwagę - przepraszam

Pozdrowienia.

.

Rysiu, a PBKBPH ? ;)

ja nie zamierzam powazniec. To co nas otacza jest wystarczajaco przytlaczajace. A moze to juz obled??
Kiedys byl zart o krolu, ktory wciaz kazal podnosic podatki. Po kazdej takiej operacji pytal sie doradcow o nastroje spoleczne. Po kolejnej podwyzce uslyszal, ze lud juz nie narzeka tylko sie smije, na co krol odpowiedzial: Nie dobrze czas obnizyc podatki.

zmierzam do tego, ze z tego co nas otacza mozna sie juz tylko smiac, gdyz powaznie tego traktowac sie nie da.

Pozdrawiam

Witam!
Byliście może na Super Wielkiej Majówce w RAMPIE??
Ja byłam i szczerze powiem… żenada. Fakt faktem Szymon & Carpe Diem – REWELA.
Ale Pan prowadzący… nie chcę się powtarzać ale naprawdę… żenada.
Skąd wyście wytrzasnęli tego gościa?? Pytam SKĄD?? Zdawało mi się że z naszego super nowoczesnego radia o Bardzo Atrakcyjnym Czymś tam, choć może się mylę.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na wrażenia.

Tyle ja
Mierna Aktoreczka

mam foty podaj adres mail to przesle. cana do uzgodnienia jest kupiec za 3000 juz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org