Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ostrołęka ma się o niebo lepiej |
Maciek, www.konkurencyjnosc.gov.pl - sciągnij Uzupełnienie Programu SPO WKP z działu DOKUMENTY. Sektorowy Program Operacyjny Wzrost Konkurencyjności Przedsiębiorstw Priorytet Drugi w którym realizowane są następujące działania: 1. Wzrost konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw poprzez doradztwo. 2. Wsparcie konkurencyjności produktowej i technologicznej przedsiębiorstw. 3. Wzrost konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw poprzez inwestycje. 4. Wsparcie dla przedsięwzięć w zakresie dostosowania przedsiębiorstw do wymogów ochrony środowiska. Zapewne interesuje Cię Działanie 2.3 czyli wsparcie dla inwestycji podnoszących konkurencyjność. Kwalifikowalne są następujące działania: - działaniami modernizacyjnymi prowadzącymi do zasadniczych zmian produkcji lub procesu produkcyjnego, - wdrażaniem wspólnych przedsięwzięć inwestycyjnych podejmowanych przez przedsiębiorstwa, - zakupem wyników prac badawczo-rozwojowych lub praw własności przemysłowej przez przedsiębiorstwa, - wdrażaniem i komercjalizacją technologii i produktów innowacyjnych, - zastosowaniem i wykorzystaniem technologii gospodarki elektronicznej, - zastosowaniem i wykorzystaniem technologii informatycznych i komunikacyjnych (ICT) w procesach zarządzania przedsiębiorstwem, - dostosowywaniem technologii i produktów do wymagań dyrektyw unijnych, zwłaszcza norm zharmonizowanych i w zakresie BHP. Projektodawcą dla Działania 2.3 mogą być małe i średnie przedsiębiorstwa prowadzące działalność gospodarczą na terenie Rzeczypospolitej Polskiej (w tym mikroprzedsiębiorstwa działające na rynku dłużej niż 3 lata lub których działalność oparta jest na wykorzystaniu zaawansowanych technologii o znaczącym potencjale rynkowym). Kwota wsparcia w zakresie inwestycji nie może być niższa niż 10 tys. PLN ani nie może przekroczyć 1 250 tys. PLN, w ramach danego projektu. Wsparcie w zakresie inwestycji sumuje się z inną pomocą państwa, niezależnie od jej form, w odniesieniu do tych samych wydatków związanych z daną inwestycją oraz z pomocą państwa na tworzenie nowych miejsc pracy, związaną z daną inwestycją i nie może przekroczyć maksymalnych wielkości wsparcia dla danego regionu. Jeśli przedsiębiorca korzysta jednocześnie ze wsparcia w zakresie inwestycji oraz z innej pomocy państwa na tworzenie nowych miejsc pracy związanych z daną inwestycją, dopuszczalną kwotę pomocy oblicza się jako iloczyn maksymalnej dopuszczalnej intensywności i wyższej kwoty kosztów nowej inwestycji albo dwuletnich kosztów pracy nowo zatrudnionych pracowników. Wsparcie w zakresie inwestycji przekraczające kwotę 125 tys. PLN jest udzielane pod warunkiem, że przedsiębiorca sfinansuje inwestycję kredytem lub środkami pieniężnymi pochodzącymi z funduszu inwestycyjnego, w kwocie stanowiącej co najmniej 25% kwoty wsparcia. Nie dotyczy to inwestycji finansowanej w formie leasingu finansowego, z wyłączeniem leasingu zwrotnego. Ciekawe jest również Działanie 2.2 "Wsparcie konkurencyjności produktowej i technologicznej przedsiębiorstw"...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ostrołęka ma się o niebo lepiej |
I jeszcze dwie kwestie: Pomoc jest przyznawana na zasadzie refundacji a nie dotacji. Aby móc skorzystać z maksymalnego progu refundacji kosztów kwalifikowalnych projektu (w tej agendzie to 50% w woj podlaskim - choć do końca nie jestem pewny, sprawdź w Uzupełnieniu Programu) projekt musi się przyczynić do utworzenia stałych miejsc pracy związanych z obszarem działalności w który inwestujesz.
|
|
tylko jeden czlowiek na tym forum potrafi przetlumaczyc to na polski..... http://homemult.ru/portal/7/1.03.html
|
|
Nie spisują mnie na przystanku... Mnie tylko raz spisali za to, że stałam Na SP5 z kolegami pod daszkiem bo padał deszcz o godzinie jakiejś 18 ... Czepiają się o byle co ... Zresztą spisywać to sobie mogą ... Grunt, że nie mnie ... Ptysiu mam 18 lat i mam na imię Ewelina ...
|
|
Te skutery to mnie tak dobijają. Pierdziawy głupie... Dzieciak dostanie i się wozi, żeby jeszcze było czym... U mnie to całymi dniami słychać jak jeżdżą i się popisują co to nie Oni ... Ps. Nie pisze o wszystkich, są też porządni "skuter- maniacy" :)
|
|
Nazis - popieram w 100 % !! DoPrze - co Ty chrzanisz, ze Twoj brat dostal mandat za 3 km/h ;] ? Nie wiem czy wiesz, ale jest takie cos jak tolerancja wskazywan licznika, ktora wynosi 6-7 km/h, wiec nie cisnij kitow ;] Druga sprawa. Skoro jest znak STOP, to znaczy STOP a nie PRZEJEDZ WOLNO. I o co Ty sie przywalasz do policjantow ? kaschia - Mimo wszystko najbardziej denerwujace sa grube baby jezdzace sobie rowerkami srodkiem ulicy z predkoscia z jaka sie chodzi. Ani wyprzedzic ani nic. Boja sie ze pobocze zlapia czy co... Jezdzic ostrozniej, nie lamac przepisow i nie bedzie problemow. Tyle na ten temat..
|
|
pysiu jak to pysu. udaje bystrego, i nawet udawanie mu się nie udaje.
|
|
Edy, jak mogli zaczaić sie przy Atomie i widzieć Ciebie na przejździe kolejowym, chyba z helikoptera, albo za Tobą jechali i złapali na gorącym uczynku. Pozdrowienia. (........)
|
|
hehe fajne z was śmieszne stworzonka słowo daję:) A spokój ze strażą miejską i policją i tak mam:) A pieńcie się dalej...idę wyprowadzić pieska, żeby wam za przeproszeniem nasrał pod oknami. Dobrej nocy:)
|
|
I wy chcecie wlasnego stadionu? Grunt to wywalac kase w bloto.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |