Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MPEC - jak redaktor napuszcza na siebie ludzi ? |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MPEC - jak redaktor napuszcza na siebie ludzi ? |
Wielkimi krokami zbliżają się mrozy. Ludzie zaczynają poszukiwania ciepłych kurtek i... futer. Kupując produkty wytworzone z naturalnych futer przyczyniamy się do śmierci tysięcy z męczarniach tysięcy żywych istot. Niektóre kraje wprowadziły już zakaz hodowli zwierząt na futra, niestety Polska wciąż jest daleko w tyle. Apeluję do wszystkich osób, które chcą zakupić takie futro - kupcie futro sztuczne. Są one tańsze, często łądniejsze, co raz bardziej modne. Pomyślcie ile małych żywotów chcecie na sobie nosić. Lis/fretka/norka itp ma w hodowli futerkowej dobrze? Sami zobaczcie jakie cudowne życie miało wasze futro: Uwaga niektóre sceny są drastyczne http://www.sveketmotminkarna.se/ Pomyślisz - ja nie mam z tym nic wspólnego. Niestety kupując produkty futerkowe zwiększasz zapotrzebowanie na nie, a co za tym idzie - zwiększasz ich produkcję. Akcja Dzień Bez Futra ma na celu uświadomienie ludzi jak wiele istnień musi przecierpieć by do naszych szaf trafiło futro, czapki, szaliki, rękawiczki, itp... Nie ma popytu - znikną "męczeńskie obozy" dla zwierząt, które niczym nie zawiniły. Link do akcji DBF: http://empatia.pl/str.php?dz=30 ![]()
|
|
Mleczna : spoko :):)
|
|
Czyli rozumiem że nie wiesz gdzie przyjmuje.
|
|
tylko pani Podolak na księżnej Anny na przeciw sali sp 9
|
|
Ja nie wiem o co chodzi z tymi podzielnikami,ale zawsze mialam zwrot ok 700zl.Mieszkanie mamy cieple na parterze lezy nad wezlem cieplowniczym,blok ocieplony z dwoch stron,okna wymienione polikwidowane ekrany z dykty:) i teraz jak wprowadzili podzielniki jednej zimy mielismy 50 zl doplaty a w tym roku kiedy wzrosly ceny zwrot 180 zl i o co tu chodzi? I wezcie tez pod uwage jaka byla ostatnia zima mrozna. Tym ktorzy pisza ze ktos sobie grzeje dupe powiem ze my nie lubimy kiedy jest za cieplo najlepiej jak tem nie przekracza 20 stopni.Kaloryfer jes odkrecony tylko na jedna kreske tylko w jednym pokoju!
|
|
no jak widzisz nie pewne;) Zależy od firmy. U mnie trzeba być w domu.
|
|
wszystkim dobrze radze: unikajcie unikatu. kolezanka robila impreze, oplacony dj, ochrona... no wlasnie ochrona. podobno mieli byc w porzadku, a co sie okazalo? zaginely rozne rzeczy, bardzo wartosciowe. mialo nie byc wpuszczania bez zaproszenia, ale to wszedl kolega kogos, znajomy jeszcze kogos itp. dj tez byl super. solenizantka podchodzila do niego, dawala mu wczesniej nuty, ale jej piosenek nie chcial grac. wszystko w du**e mial co sie do niego mowilo. niewiem jak tak mozna nie szanowac swojego klienta. placi sie grube pieniadze, a ludziom gina rzeczy, kasa. po prostu WSTYDZCIE SIE! a Wam, drodzy łomżanie, dobrze radze: impreza wszedzie, tylko nie tam.
|
|
Ogolnie super podejscie do dzieci jest Klinice Bodent ale w soboty nie przyjmuja chyba i to jest prywatna klinika ale podejscie rewelacja
|
|
Po pierwsze jedząc kotleta zaspokajasz swoje podstawowe potrzeby - głód. Człowiek to stworzenie wszystkożerne, więc mięso również musi znajdować się w jego diecie. Zakładanie futer nie jest żadną podstawową potrzebą, w tych czasach jest taki wybór odzieży wierzchniej, że każdy może coś dla siebie znaleźć. Niestety nadal panuję przekonanie "zastaw się a postaw się", pokaż jaki jesteś bogaty. W sprawie uboju zwierząt mięsnych przepisy polskie poszły do przodu i miejsc, w których zwierzęta cierpią podczas śmierci jest już bardzo mało. Darenciusz rozczaruje Cię, ferm, w których zwierzęta futerkowe usypia się ze skóry przed ich śmiercią jest bardzo mało - w większości obdziera je się z futra na "żywca", bo wtedy futro jest najbardziej lśniące. Jeśłi chodzi o norkę - europejska forma jest pod ścisłą ochroną, w Polsce wyginęła całkowicie, do czego przyczynił się człowiek, jak i warunki naturalne. Fretka amerykańska, która w Kanadzie jest spotykana częściej niż większość innej fauny nie jest jakoś uważana, za szkodnika. Poza tym norki zaczynają być traktowane na równi z tchórzofretkami, jako zwierzęta towarzyszące.
|
|
Witam mam pytanie o polisę dla dziecka, czy ktoś taką posiada, w jakiej firmie i ile płaci składki?? Dziękuję z góry za podpowiedzi:) Pozdrawiam :)
|
|
Polecam studio w ABC na Al.Legionów , od strony Domu Pomocy Społecznej . Szybko , profesjonalnie i w niewygórowanej cenie . Sam zamawiałem to znam temat .
|
|
Ja mam Omniprofit.Pierwsza wpłatę zrobiłam roczną - 3600zł, żeby jakiś kapitał pracował, a potem przeszłam na miesieczną 300zł.Moim zdaniem najlepszy obecnie na rynku, najtańszy w obsłudze. Zanim go wybrałam porównałam oferty innych firm.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
" Człowiek to stworzenie wszystkożerne, więc mięso również musi znajdować się w jego diecie. " Niestety nie jest to prawdą. Weganie będą udowodniać Ci, że to, co powyżej napisałeś jest jednie Twoim wymysłem służącym usprawiedliwieniu Twoich zachcianek kulinarnych, których efektem jest śmierć niewinnego zwierzęcia. Aby uwiarygodnić swoją wypowiedź załączyliby również jakiś straszny film przedstawiający ubój zwierząt. "Niestety nadal panuję przekonanie "zastaw się a postaw się", pokaż jaki jesteś bogaty." Myślę, że nie jest to kwestia zasobności portfela a raczej gustu. W porównaniu z tym, co się działo kiedyś dziś futra to już raczej rzadkość. "W sprawie uboju zwierząt mięsnych przepisy polskie poszły do przodu i miejsc, w których zwierzęta cierpią podczas śmierci jest już bardzo mało." Śmierć nawet w najlepszych warunkach jest dla ofiary przerażająca. Jeżeli zobaczyłbyś to na żywo to nie byłby to miły widok i być może pod jego wpływem zmieniłbyś zdanie, co do tego, że mięso jest podstawowym elementem diety człowieka. Zwróć uwagę na sprzeczność w swoim myśleniu. Jesz mięso więc szukasz usprawiedliwienia dla śmierci zwierząt "bo człowiek musi jeść mięso", chociaż prawdopodobnie wiesz, że nie jest to prawdą bo są ludzie, którzy żyją bez spożywania mięs. Jednak nie jesteś w stanie zaakceptować faktu, że ktoś inny ubiera się w futra bo jest to jego decyzja. Wierz mi, gdybym był weganem prawdopodobnie napisałbym o Tobie to samo, co Ty piszesz o właścicielach futer :-D Na zakończenie proponuję skecz, który w pewnej części również odnosi się do omawianego problemu. The Planet Is Fine Pozdrawiam MR
|
|
tez to widziałem jak 2 dziewczyny wyniosły koleżankę na przeciwko pod ten blaszany budynek :D hahaha
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |