sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czerwony katechizm

W Rampie też jest karaoke :d w niedziele każda chyba w niedziele :P

Odpowiedz na tę wiadomość

Mam cholerny problem z tożsamością polityczną...

Pożyjemy zobaczymy jak bedzie się sprawował Engel junior :D

.

Re: Czerwony katechizm

mala dygresja:

wracajac kiedys z pracy przechodzilem przez ulice na skrzyzowaniu Legionów i Polowej. DOchodzac prawie do wysepki o malo nie kilku sku... korzystajacych z warunkowego skretu w prawo. Jeszcze do mnie z geba wyskoczyli gnoje. Innym razem bylem swiadkiem podobnego wydarzenia na Wojska Polskiego w miejscu gdzie dochodzi Nowogrodzka. Jakies bujańce o malo nie staranowali starszej kobiety z malym dzieckiem, gdy ta byla na srodku jezdni. Podobnie jak w poprzednim przypadku zwyzywali kobiecine.

nie bede bluzgal, ale takie rzeczy mnie wku... a jeszcze bardziej tacy poj... kierowcy

raz, dwa trzy cztery (...) no juz sie uspokoilem

Przepraszam za wulgaryzmy. Generalnie raczej ich nie uzywam!

;)) Nie smutaś sie Alllinka <uscisk> (wybacz mi te poufalosc)
wiosna Panie Sierzancie!

Osobiscie raczej jestem niepoprawnym optymista - od urodzenia. W ludziach, ktorych spotykam, staram sie dostrzegac raczej ich dobre strony, choc nie zawsze zasluguja na nasze zaufanie.

pozdrawiam - niedlugo kilka dni wolnego to odpoczniemy troche ;)

Na studniówkę Poloneza uczyła mnie babcia, która ma 87lat bo więcej nikt nie umie z moich znajomych takich tańców.

ŁŁommatko!!!!!!! Niektóre teksty aż strach czytać!Ja nadal uwazam że wszystkie grzechy są grzechami zacnymi jak cnoty i należy je celebrować z uwielbieniem bo uzdrawiają duszę!!!!Nie muszę być świętoszkiem zeby być człowiekiem.Kościól nie jest mi do niczego potrzebny a tym bardziej do kontaktu z Bogiem.Wiem ze żyję godnie i nie musze szukac pośredników .Do nieba w którym będę w towarzystwie Rydzyka albo innych betonów katolickich wcale sie nie wybieram.Pewno pójdę do piekła a tam towarzystwo weselsze i mniej obłudne.Mądrość ludowa i przysłowia powstawały latami i pasują jak ulał do tego tematu .A jest takie , że krowa która duzo ryczy mało mleka daje!!!!!!Dobrego człowieka karczma nie zepsuje a zlego i kosciól nie naprawi!Trywialne ale trafne!!!!Agnostyk.

Może nie wymysliła,ale zaśpiewała:)

kazik, w takim razie szykuj dla mnie miejsce w tym piekle :) zgadam sie z Toba w calej rozciaglosci a przyslowia trafine w dziesiate
pozdrawiam

A to cos musi być na muszli :D

Wolę komunizm niż faszyzo_kryminalizm podszyty hasłami kryptochrześcijaństwa

??? :)

w chello są takie prędkoscoi za taką cene ale szkoda że u nas niema :( 256kbps to nie 32kbps

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Trzeba uważać na drogach :D

O Matko....

Zawsze jak do akcji wkroczy Jacek to... :-))
Mam tylko jedno zastrzeżenie: czy rzeczywiście funkcjonuje u nas jeszcze owa totalna nieśmiałość w upominaniu się o swoje? - mam wątpliwości...

.

To prawda Peja był w Atomie nom i chyba j uż nie przyjedzie donas .

Ma zowsze Łomża

No właśnie chciałam powiedzieć, że gdybyśmy się nie bronili i nie zrobili ataku, jak to Pani nazywa, to pewnie większość uwierzyłaby w to, co Pani mówi. A w takim wypadku to by bardzo podważyło autorytet mojej szkoły, nauczycieli i nas samych, uczniów. Mam nadzieję, że nikt nie uwierzył w te bezpodstawne oskarżenia.
A co do tego konkursu mają nauczyciele akademiccy? Przecież my jesteśmy dopiero w gimnazjum. Nie widzę związku i potrzeby zaprzątania im głowy konkursem dla gimnazjalistów.
Pierwsze dwa miejsca zajęli uczniowie z jedynki, w tym drugie ex equo, reszta z wyjątkiem jednego czy dwóch z pierwszej dziesiątki to byli laureaci z innych szkół. Naprawdę nie widzę tu jakiegoś przekrętu, ot PG1 porzadnie przygotowało nas do olimpiady.
Też chciałam podziękować za dyskusję, bo chyba wszystko co trzeba było wyjasnić zostało wyjaśnione. Pozdrawiam.

.

Nie mam listy przy sobie, wisi na szkolnym korytarzu, a jak wiadomo dziś jest dzień wolny, przynajmniej dla I i II klas. I na pewno są błędne informacje, które Pani podaje, bo wśród laureatów z pierwych klas, pierwsze osiem lokat nie należało jedynie do uczniów z jedynki, więc minęła się pani z prawdą.

użytkownik usunięty

Niespodzianka??!! Co?! Gdzie?! Kiedy?!
:)

dobrze. jutro się przejdę.

Przepis jest i trzeba go przestrzegać, co sie zas tyczy drogówki to myślę ze jest to temat na oddzielny post.
Masz pecha, że nie jesteś długonoga blondyną w mini, taka napewno dostała by tylko pouczenie.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty

młotek...

Fakt, Peja był kiedys w Atomie, ale teraz to on sie może bać trochę w tereny w wojewódźtwa podlaskiego sie zapuszczac, bo w Łapach podobno od tamtejszych imprezowiczów dostał w gębę..... , takze nei miła wspomnienia ma z tą miejscowościa (w koncu też na Ł). A jeśli chodzi o muszlę to z wielkich gwiazd to pamiętam jak przyjechał chyba 5 lat temu, Paweł Kukiz. Fajnie dobrze śpiewał wtedy, tylko okropnie wtedy lało:))))

:) widze, ze mimo wszystko bedziemy jeszcze komentowac zagadnienie. Do wypowiedzi jacko nie mam praktycznie uwag, chcialbym jedynie zwrocic uwage na fakt, ze ksieza tez pochodza z jakichs rodzin, z ktorych wyniesli pewne wzorce zachowan. Poza tym sa spowiednikami. Po kilku latach sluchania spowiedzi naprawde mozna uzupelnic braki we wspomnianych dziedzinach. Poza tym wszelkie poradnie zycia rodzinnego czy malzenskie prowadza najczesciej osoby swieckie (psychologowie, lub malzonkowie z 20-30 letnim stazem). Wypowiedzi samych ksiezy ograniczaja sie najczesciej do samych hasel typu: milujcie, szanujcie, dbajcie o siebie, sluchajcie, badzcie sobie wierni itp.. - z takimi przynajmniej sam mialem stycznosc.

...albo policjantem na emeryturze...:)
Ojcu memu zawsze się udaje (choć niezwykle rzadko łamie przepisy :)).
Zawsze tak jakoś "przypadkiem" otworzy sobie dokumenty w tym miejscu, w którym powinien :), a potem to już rozmowa toczy się miło, gładko i przyjemnie...
Najlepiej jak raz przejechał skrzyżowanie na żółtym, a w radio śpiewał Rosiewicz "Za zakrętem stali..." No i rzeczywiście stali...:))

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Gosiewski_BIS ?

Widzisz SN4P... wiedziałem, że ostatnie słowo bedzie musiało należec do Ciebie... "i bardzo dobrze"...

Serdzecznie dziękuję za pozwolenie i za zgodę ;)

Pg 1 dobra szkoła.

Prace ruszyły pełna parą już Al. Legionów jest zakorkowana.

Look behind you! A three-headed monkey!

Jestem optymistą, ... kiedyś umrę!

hauzer: jeżeli już obrażasz to podaj chociaż kilka argumentów:

kiedy doszło do burdy ostatnio na łomżyńskim stadionie (czego konsekwencją było np. przerwanie meczu)?

kiedy kibice niszczyli stadion?

czy aby na pewno

Lubie czytac, lecz jesli chodzi o literature piekna to mam raczej duze zaleglosci. Najwiecej czytam popularno-naukowych - zwlaszcza z historii, historii gospodarczej, ekonomii itp...

W Lomzy brakuje tak na prawde pozadnej biblioteki naukowej, a bez niej nie maja wiekszych szans nasze lokalne uczelnie. Przekonalem sie o tym, gdy zaczelem grzebac sie w archiwaliach. Duzo informacji np. o samej Lomzy znajduje sie w Krakowie, nie mowiac juz o BN i AGAD w Wawie. Za wszystkim trzeba jezdzic.

Kiedy na poczatku XVII wieku powstawalo w Lomzy Kolegium Jezuickie, owczesny proboszcz przekazal zbior okolo 5000 woluminow na zalozenie biblioteki. Po roznych zawirowaniach dziejowych resztki tego ksiegozbioru znajduja sie obecnie w BN w Wawie.

A jak nie czytam ciezkiej literatury to lubie sie zrelaksowac czytajac Szklarskiego, Niziurskiego, Tolkiena z nowszych ostatnio czytalem Achaje - swietnie sie bawilem. czytalem do 3 nad ranem i smialem sie w glos.

pozdrawiam

zlot skuterowcow ? hehehehehe

to juz wam kukawki nie starcza ? a moze ludzi z hulajnogami i rowerzystow ?

Ptysiu wymiatasz!
Zlot skuterowcow.... jak to brzmi??!! hehe. nawet kosiarka samobiezna ma wieszky silnik i tak nie pierdzi..

użytkownik usunięty

A tak swoją drogą, to jest to temat na politykę.

Żeby nie było wywózki Polaków na Sybir to by nie było odwetu w Jedwabnym.

A jednak każdy skrajny sąd jest fałszywy. Dotyczy to zarówno Grossa jak i niewinności Jedwabnego. Wiem, że oni nie są niewinni, a on też pewnie przekłamal niektóre fakty. Tak w zyciu bywa.

Czyżby znowu Łomża pokazała swoją antysemicką twarz?Mord w Jedwabnem jest faktem i wielkim wstydem dla Polaków.Oczyszczanie zabójców za wszelką cenę jest niemoralne.

A kto mu zabroni się opalać? Albo wietrzyć :)

Czy wasz Bóg kocha zakłamanych, fałszywych bigotów ?

Hauzer czy ty jesteś kolejnym bezmózgim piknikem któremu nie podoba sie nic co my robimy na stadionie, bo co - lepiej wsuwać pestki, popijać sobie napoje i czasami krzyknąć jakąś obelge.
aQku różni ludzie przychodzą na mecz z różnymi intencjami, ale wszyscy nie życzą sobie filmowania nas bo ani ja ani żaden z moich kolegów obiektem do filmowania.

PRECZ Z TYM ZARZĄDEM. PANIE KOSIOREK ZANIM PAN COŚ ZRÓBI POMYŚL SOBIE NAJPIERW ZE DWA RAZY.

Powtarzam, niezależnie od przyczyn mordercami okazali się Polacy.
I nie sposób zaprzeczyć, ani usprawiedliwiać. Czego tu szukać? Uniewinnić TYCH Polaków?

Rysiu: tak, wszędzie są 'wynaturzone postaci', ale to nie zmienia faktu, iż to nie Niemcy, Rosjanie, Ukraińcy itp., ale Polacy tych Żydów wymordowali.

To co pisze janek2, czy Slm to takie typowo polskie usprawiedliwianie swej małostkowości, zaściankowości i okrucieństwa ideą zemsty (bo oni Rosjan witali jak swoich, bo ja nie jestem antysemitą przeca (Slm), bo są jakieś przyczyny (janek2) etc.)

1. Porządny człowiek ZAWSZE wie jak się zachować, nawet w obliczu okupacji,
2. Jedwabne to wcale nie odosobniony przykład złego postępowania Polaków wobec Żydów (chociaż na szczęście tych dobrych było więcej),
3. cecha Polaków (i ludów prymitywnych): cieszę się, że ktoś ma gorzej ode mnie.

Wielokrotnie, bez potrzeby naruszyłeś Art. 2 ustawy...

Nieszkodzi i tak będzie na co popatrzeć. Każdy kolejny sezon przynosi niespodzianki i nowe modyfikacje. Wg mnie warto pojechać i popatrzeć, bo na codzień niestety w naszej okolicy nie ma zbyt szybkich wózków.

janek2, na tym forum to ja juz słyszałem, że na niczym się nie znam :)
a szczególnie od tych, co to zawsze racja jest po ich stronie ;)

A gdyby babcia miała wąsy - za przeproszeniem. Nie wiem, do cholerki, co bym zrobił.

Ale skoro jest tak, jak piszesz, to każdy, komu Ty wyrządziłeś jakąś krzywdę, ma prawo przyjść i Cię spalić? No, chyba nie. Lepiej, gdyby Tobie ten ktoś wybaczył. Inaczej wiesz co by było... (gdybyśmy tak sobie nie wybaczali).

Ale nie chodzi tu zresztą o wybaczanie, ale o zachowanie pewnej świadomości, że nic nie usprawiedliwia współpracy z okupantem. To, że byli tacy Żydzi, którzy kolaborowali nie oznacza przeca, że nam też wolno. Czyż nie?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org