Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kopalnie |
No, ale powoli, powoli i sie naucze ;]
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kopalnie |
już pisałem że Rybaki, proszę mnie nie poprawiać
|
|
Andreo- jak Ci to nie wystarczy to idź tam do pracy i sam zobacz.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Sprzedam skuter marki Benzer Syracuse 4t. Zainteresowanych proszę o kontakt :) nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Minus - i mam nadzieję że się zastosujesz do tego co mówisz.
|
|
Szczebiotka .... Ty powinnas chyba pójsc do PSYCHIATRY !!!!
|
|
daje Ci calusa, na caly dzien :)
|
|
dziekuje panie administratorze za szybka odpowiedz na , ktora czekalam z niecierpliwoscia rudy błazen z druhem
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Wyswietlacz do takiego modelu kosztuje 100 zl! rudy błazen z druhem
|
|
400 zl+zdjęcie 20zl które jest niezbędne, bo płytki niechętnie chcą fsadzać do komputera!albo skierowanie od lekarza na nfz,ale się czeka do pół roku.
|
|
To kup drugi taki sam ,a ten będziesz miała na części .
|
|
Kolego h0j, dziwne !!!, szukasz pomocy, ale kiedy ktoś zakłada podobny temat, to natychmiast idiotycznie go komentujesz... (zaśmiecasz). Liczysz teraz na odpowiedź? Zastanów się nad swoim bytem na tym forum idź szukać pomocy "wsród swoich"
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Faktycznie, nie zwróciłem uwagi.
|
|
relacje klient konsument sa do du py " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Treść jest ukryta
|
|
ale nie bedzie miało znaczenia że ja jestem właścicielem i żniżki będą mi się należeć? A jak to wygląda przy ubezpieczaniu. Jeśli załóżmy uda mi się zarejestrować współwłaściciela, to przy ubezpieczeniu nie będą się burzyć że kogoś dopisałam?
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Nie wiem co mam robic.. Nie na reke mi stracic tyle kasy
|
|
W tej sytuacji sprzedawcy po odbiorze uszkodzonego telefonu, w tym przypadku wyświetlacz, powinien sporządzić protokół reklamacyjny w firmie kurierskiej, którą wysyłany był sprzęt. Generalnie jeżeli jest to doświadczony sprzedawca zajmie się tą sprawą, a tobie zwróci pieniążki ponieważ jasno i klarownie mówi o tym ustawa. Na jej podstawie masz prawo dokonać zwrotu sprzętu ponieważ jest on niezgodny z umową"Zgodnie z ustawą z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271 z 2000r z poz. zm.), Kupujący ma prawo odstąpić od umowy zakupu w terminie 10 dni od daty otrzymania towaru bez podawania przyczyny wysyłając pismo o odstąpieniu od umowy na adres siedziby firmy (..) Warunkiem zwrotu jest dostarczenie towaru nie zniszczonego, nie noszącego śladów użycia, w oryginalnym i nieuszkodzonym opakowaniu. ". Dodatkowo warto podeprzeć się ustawą o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej z dn. 27lipca 2002r. " Art.8. 1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wyma© Kancelaria Sejmu s. 4/6 04-06-02 gają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia. 2. Nieodpłatność naprawy i wymiany w rozumieniu ust. 1 oznacza, że sprzedawca ma również obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez kupującego, w szczególności kosztów demontażu, dostarczenia, robocizny, materiałów oraz ponownego zamontowania i uruchomienia. 3. Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione. 4. Jeżeli kupujący, z przyczyn określonych w ust. 1, nie może żądać naprawy ani wymiany, albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy; od umowy nie może odstąpić, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jest nieistotna. Przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia." Jeżeli będziesz miał kłopoty warto skontaktować się z rzecznikiem praw konsumenckich, w Łomży ma siedzibę w urzędzie miasta. Powodzenia.
|
|
to Cię załatwił trzeba było zrobić fotki przed wysłaniem
|
|
Treść jest ukryta
|