wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
4 czerwca mija15 lat od nocnego zamachu stanu!

Dlaczego właściwie prezerwatywa jest, z katolickiego punktu widzenia, moralnie szkodliwa?? Inne środki, to rozumiem - zawsze to chemia, nie pozostająca bez wpływu na zdrowie kobiety. Wiem wiem, chodzi o to aby wszystko przebiegało zgodnie z naturą, a okresowa wstrzemięźliwość ma za zadanie uczyć pokory i cierpliwości, wzajemnego szacunku itd. Ale co w momencie, kiedy natura płata takie figle, że nie sposób jej "okiełznać"??
To co? Wtedy trza się przygotować na "co-rok-prorok"?? Dziękuję. Postoję.

I pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 4 czerwca mija15 lat od nocnego zamachu stanu!

Szkoda PER PAN WŁAŚCICIEL FIRMY, że nie piszesz o moim zachowaniu i niby o moim braku kultury a o tym jak mnie wyzwałeś i kazałeś SPIERD... to juz nie wspominasz... reklemy innej firmie nie robię bo gdybym był w zmowie z tamtą firmą to napewno bym nie zajechał do Twojej. Na przyszłość radzę się odnoscić kulturalniej do klienta nawet jeśli klient ma 21 lat tak jak ja!!!

Z mojej strony to też już wszystko. Nie mam więcej nic do dodania. Cała sprawa opisana - nie ma więcej o czym mówić.
Temat zostaje na forum, niech sobie ludzie poczytają... i sami wyborą...

Pozdrawiam

PiS to największe zagrożenie jakie spotkało Polskę od 1939

Jako jeden ze sposobów rozwiązania problemu podajecie zwiększenie wieku od jakiego można się ubiegać o prawko... a czy kiedykolwiek patrzyliście kto staje na zakazach, czy tez nie zatrzymuje się na STOPie jak również parkowanie na boku jezdni kiedy 10 m dalej jest parking? Ja w większości przypadków obserwuję w takich sytuacjach kobiety, które na moment wyskakują i nie parkują bo one do sklemu tylko po..... [...]. Oczywiście, że młodzi też tak robią i starsi też. Nie można tego uogólniać. Podniesienie progu nie załatwi problemu, gdyż częściej bywa tak, że jak juz młody człowiek zrobi prawko to pamięta jeszcze przepisy i boi się żeby od razu mandatu nei dostać... a brawura to dla tych co mają dobrych sponsorów lub dobrze płatną pracę...

Popieram nazi.

1) Wyprzedzanie na przejściu !!!!! KOSZMAR !
2) Znak STOP w polskich warunkach jest zawsze dla policji a nie dla uczestników ruchu (nie organizuje ruchu np. tak jak w USA).
3) Jazda lewym pasem - w warunkach miejskich to konieczność. Tym bardziej, że przecież można wyprzedzać prawym pasem (nie zawsze). Poza tym przed planowanym skrętem w lewo lepiej zmienić pas zawczasu i jechać dłużej lewym niż dać się zablokować na prawym pasie.
4) Przekroczenie o 3-5 km/h to po prostu złośliwość leniwych policjantów w sytuacji, gdy łepsztangi latają czasem nawet powyżej stówki po mieście.
5) Zapinanie pasów nie żadnego wpływu na bezpieczeństwo ruchu drogowego - jest przepisem dla policjantów nie dla nas.
6) przepis o żółtym jest wyjątkowo kretyński - równie dobrze można by żółte polikwidować
6) inne typowo łomżyńskie grzechy:
- zjeżdzanie z ronda z lewego pasa
- nieużywanie kierunkowskazów
- skręt w lewo na zakładkę
itp

Podsumowanie.
Policja ostro reaguje na poważne przewinienia ale niestety każe przestrzegać także przepisów głupich, nie reaguje poprawnie na głupie rozstawianie znaków drogowych, nie fatyguje się zbytnio i nie ściga skutecznie piratów, jest nietolerancyjna na wykroczenia typu: niezapięte pasy, jazda lewym pasem, znak stop w szczerym polu itp...

Popieram nazi.

1) Wyprzedzanie na przejściu !!!!! KOSZMAR !
2) Znak STOP w polskich warunkach jest zawsze dla policji a nie dla uczestników ruchu (nie organizuje ruchu np. tak jak w USA).
3) Jazda lewym pasem - w warunkach miejskich to konieczność. Tym bardziej, że przecież można wyprzedzać prawym pasem (nie zawsze). Poza tym przed planowanym skrętem w lewo lepiej zmienić pas zawczasu i jechać dłużej lewym niż dać się zablokować na prawym pasie.
4) Przekroczenie o 3-5 km/h to po prostu złośliwość leniwych policjantów w sytuacji, gdy łepsztangi latają czasem nawet powyżej stówki po mieście.
5) Zapinanie pasów nie żadnego wpływu na bezpieczeństwo ruchu drogowego - jest przepisem dla policjantów nie dla nas.
6) przepis o żółtym jest wyjątkowo kretyński - równie dobrze można by żółte polikwidować
6) inne typowo łomżyńskie grzechy:
- zjeżdzanie z ronda z lewego pasa
- nieużywanie kierunkowskazów
- skręt w lewo na zakładkę
itp

Podsumowanie.
Policja ostro reaguje na poważne przewinienia ale niestety każe przestrzegać także przepisów głupich, nie reaguje poprawnie na głupie rozstawianie znaków drogowych, nie fatyguje się zbytnio i nie ściga skutecznie piratów, jest nietolerancyjna na wykroczenia typu: niezapięte pasy, jazda lewym pasem, znak stop w szczerym polu itp...

ja ze swoim kluebm jedziemy do Szyman w piatek prosto po wuscigach w Bemowie, Szymany w sumie zaczynaja sie 2-startuja motory, 3- samochody, troche sie poznienialo ,http://www.streetracing.pl/v1/index.php?option=com_events&task=view_detail&Itemid=30&agid=2&year=2005&month=05&day=03 im wiecej ludzi tym drozej żenada a Bemowo tu masz line http://www.streetracing.pl/v1/index.php?option=com_events&task=view_detail&Itemid=30&agid=4&year=2005&month=05&day=01

Zbych

W związku z tym że znowu straż miejska wzieła się za psy a raczej ich właścicieli mam propozycję dla wszystkich posiadaczy czworonogów. Może byśmy tak napisali do władz miasta jakieś podanie lub coś w tym rodzaju o wydzielenie miejsc gdzie można by było puscić psa żeby mógł sobie luzem pobiegać. W cywilizowanych krajach ta sprawa jest dawno uregulowana są takie miejsca gdzie pies ,kot i.t.p.może zrobić co trzeba obok stoją pojemniki na te sprawyi właściciel sprzata i NIE MA SPRAWY. A u nas niestety w tym temacie wymagania tylko są i nic pozatym, a pies musi się wybiegać tylko nigdzie nie można. Jak narobi trzeba sprzątnąć, jestem za, tylko na TE SPRAWY muszą być odpowiednie pojemniki no a NIE MA. Tylko podatek miasto pobiera a nic w tej sprawie nie robi. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt jak sie nas zbierze spora grupa to może cos ruszymy. Pozdarawiam

Autor: DoPrze (80.240.171.---)
Data: 24-04-05 22:58

Dzisiaj mojego brata zatrzymali za przekroczenie prędkości o 3 km/h (słownie 3 kilometry na godzinę) na ul. Spokojnej gdzie jest prędkość ograniczona do 50 KM/h. kosztowało go to po targach 100 zł i 4 punkty....

ktos tu chyba nie widzial taryfikatora na oczy. W necie pelno jest tego i ja nie zauwazylem aby za 3 km byl mandat 100 zl. Bo jesli juz to tylko do 50 zl!!!! Wiec ktos tu sie nie trzyma prawdy w swoich zeznaniach! Jak sie czul urazony mogl nie przyjac mandatu.
Po kolejne przesadzacie panowie a wyprzedzanie to wyprzedzanie niezaleznie od tego czy na jednopasmowej czy na kilkupasmowej.

a powiedz mi, fanatyku tej sekty

Ja siedze 8h w pracy i wchodzę do domu i komp w ciagu 10minut od wejscia juz włączony. Wiec mysle ze jestem uzalezniony, chociaz jesli gdzies wyjezdzam i nie ma kompa to nie tesknie za bardzo:) Ale jak tylko zobacze to musze zerknac chociaz na chwile co w sieci ,jesli jest bez sieci to jak maszyna do pisania i malo mnie interesuje :]

.

hmmmm nie bardzo wszystko rozumiem :))
ze swoim klubem jedziesz to znaczy z kim ?? ile samochodow ???
piszesz ze w piatek jedziesz na bemowo a pozniej do Szyman (nie pomysliły ci sie dni ?? bo w piatek nic nie ma :)) )
na Bemowie to bedą tylko wyscigi motocykli ?? bo wyczytałem:
12.00 - rozoczęcie wyścigów motocyklowych Bel-Ray Racing Cup ??

jedziesz pilsudzkiego i za kazdym razem uwazasz zeby nie przejechac obok samochodu na przejsciu dla pieszych ?? oj chyba nie !!! przeciez tam jest duzo samochodow !! poprostu nikt na to nie patrzy !!! a pały czepiaja sie byle czego !!

Dobrze by jeszcze było wspomnieć o największym podatku od posiadania psów jaki jest w Łomży (51zł od każdego psa). Dla porównania w Warszawie jest tylko 1zł...

Ludzie dzielą się na sowy i słowiki. Ja jestem sowa, co w nocy by siedziała a rano łeb w kołderkę chowa...:).

.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Jakież to typowe dla tych faryzeuszy...

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

PiS zgotował Polsce piekło

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

PiS ZROBIŁ Z PRAWA SZAMBO...

Żurek... jak od czasu do czasu którys dostanie mandat to może zaczniecie patrzeć!

.

polak a Ty znowu powracasz do tamtych czasów ??

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Moje dziecko uczyło się w społecznej. Zostało dobrze przygotowane do gimnazjum. Dominuje bardzo indywidualne podejście. Myślę, że chyba jest tam tak nadal. Nie ma obecnie kłopotów z nauką, dostało tam dobre podstawy - szczególnie matematyczne, językowe oraz nauczyło się pływać.

.

"Ludzie, o co się w ogóle rozchodzi ??? Nie rozumiem, jak można rządać od miasta żeby wydawało jakieś pieniądze na wasze czworonogi. Biorąc psa pod opiekę jesteście odpowiedzialni za niego i wszystko co jego, czyli np. jak zrobi kupkę, to jest jego kupka i Wy musicie zrobić z nią porządek, to chyba jasne."

Dobra Yoker. Mam dwa psy. Mam bardzo dużą działkę, na której TYLKO te psy biegają. I miałem już 4 kontrole ze straży miejskiej czy zapłaciłem podatek od każdego z tych psów. A co ich do cholery obchodzi co ja robię na swojej działce?

A co do sprzątania psich kup. Ostatnio czytałem że w Warszawie zaczęto rozstawiać specjalnie pojemniki do których można wrzucać psie kupy, za darmo też były rozdawano rekawiczki i opakowania na nie. A na niektórych osiedlach pojawiają się specjalne wydzielone miejsca, gdzie można wyprowadzać psy.

W Szczecinie natomiast miasto zakupiło kilka "odkurzaczy" zatrudniło też ludzi, którzy chodzą i czyszczą trawniki za ich pomocą.

Inna sprawa, że trzymanie w bloku owczarka niemieckiego/rotwailera czy innego dużego psa, które od zawsze są "modne" to nieporozumienie. Po takim psie to można łopatą sprzątać...

Wielkie brawo dla Policji w Łomży. Dzięki fotoradarom i patrolom Łomża stała się miastem w którym NAPRAWDĘ się uważa podczas jazdy (a swoją drogą nie jest to miasto tak wielkie, żeby przepisową 50tką nie doturlać się wszędzie na czas). W ciągu ostatniego roku zrobiłem po kraju prawie 100 000 km, zatrzymano mnie w Łomży 2 razy i raz wlepiono 100 PLN za park zbyt blisko skrzyżowania (teraz juz uważam - podziałało) a za drugim razem Panowie z granatowego Mondeo w Piątnicy samorzutnie !!! zmienili mi karę finansową za zbyt dużą prędkość na upomnienie. Więc proszę nie mówić, że nie są to ludzie bez duszy, wręcz odwrotnie, byli bardzo sympatyczni.

Do widzenia

.

he he, no właśnie, tak tez myślałem.
Dzięki w imieniu psów i ich posiadaczy za słowa otuchy.
Na Polaków w temacie zwierząt zawsze można liczyć :)
Traktowanie psa jak w średniowieczu (buda, łańcuch).
odpowiedzcie tylko, GDZIE psy mają się wybiegać?
Co do sprzątania - powtarzam, jeżeli ktoś nie sprząta, nie powinien mieć psa.
Co do chodzenia w kagańcu - nie popieram - po co, skoro mam psa na smyczy?

Co do Dnia "Świra" - to właśnie był świr.

Pozdrawiam.

Na muszli nic niewiadomo ale zato w Rampie będzie.

Chrześcijanin niejest drugim Chrystusem, ale nawet Jan Paweł II nie był Chrystusem bo Chrystusa mamy tylko jednego.

.

do Zbych:
naprawde podoba mi sie Twoj sarkazm
zgadzam sie rowniez z tym, ze nadmiernie poswieca sie uwage kwestii celibatu. Problem, jesli taki jest, dotyczy duchownych i niech oni sami, miedzy sobą go rozwiaza. Nam pozostaje tylko zaakceptowac przyjete rozwiazanie.

W naszych rozwazaniach coraz bardziej oddalamy sie tez od glownego watku, w zwiazku z powyzszym proponuje zakonczyc na tym temat. Ze swej strony dziekuje wszystkim za udzial w dyskusji i zapraszam do nastepnych.

Z powazaniem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org