Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wojciech Winko |
ktora mysli ze jej dzieci sa najlepsze pod Sloncem!!! ja osobiscie bralem udzial w tym konkursie i wiem ze nie bylo tam zadnych przekretow!! a tamte Panie Nauczycielki z PG 1 po prostu umieja przygotowac! . ja tez chodze na lekcje dodatkowe.... tez do szkoly jezykowej... ale tam malo jest informacji z kultorowki.... wiec trzeba sie uczyc...a tak na marginesie to wcale wyniki nie byly znane od razu! ciężko pracowałem na to, żeby wygrać ten konkurs, jak i inne osoby. nie od razu wszystkiego się nauczyłem, a materiały miałem z całego zakresu gramatyki, powtarzałe, słownictwo, a szczególnie zbierałem informacje z kultury. każdy człowiek może się domyślic, że skoro konkurs był organizowany przez Oxford, które w książkach dla gimnazjum nie ma zbyt wielkiego zakresu gramatyki. dlatego skupilem sie na kulturze , bo jak widać po konkursie najwięcej było z niej właśnie,historia Guy'a Fawkesa była znana wszystki muczniom mojej klasy, ponieważ jest to jedno z głównych świąt w Wielkiej Brytanii i nie może ono być pominięte.to, że pracowałem na to, by zająć odpowiednie miejsce w tym konkursie jest moją zasługą i nie mam zamiaru wysłuchiwać oszczerstw pod swoim adresem, jakoby ktoś z grona pedagogicznego PG1 przekazał jakiekolwiek materiały lub informacje dotyczące olimpiady,bo jest to nieczytstym pomówieniem i nieprawdą, która godzi w interesy mojego gimnazjum,jak i osób je tworzących ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wojciech Winko |
A o co dokladnie chodzi prosze o wytłumaczenie z góry thx ;) o allegro czy o co :/ wybierz tę najlepszą, nie pierwszą lepszą
|
|
Ale ja nie jestem alkocholikiem :P użytkownik usunięty
|
|
Ptysiu , biedaku i znów się do Ciebie przyczepili i porównują do alkoholika. To zgroza tak się dziecka czepiać. On czytajac w internecie po prostu czyta i przez to się rozwija . Nie daj po sobie jezdzić pseudointeligentom.
|
|
Allinko, myślę że przeczytałem może nie mniej książek jak Ty i wiem co to jest książka i znam jej wartość. W 3 klasie szkoły podstawowej, a było to dość dawno, miałem przeczytane już Robinsona Cruzoe i całą trylogię Sienkiewicza. Sądząc po Twoich dyskusjach jesteś kobietą bardzo oczytaną i ja w tym Tobie nie dorównam. Mnie interesowała literatura trochę inna (kryminalna, przygodowa, historyczna i sensacyjna). Nie kupowałem książek po to, żeby stały tylko na półce. Do dziś należę do klubu "Świat Książki", a zapisałem się w czasach kiedy było trudno o dobre książki, chociaż korzysta z niego teraz przeważnie moja córka. Zarwałem nie jedną noc, nie na pisanie postów jak teraz, ale na czytanie książek. Ostatnio, już nawet od kilku lat rzeczywiście czytam coraz mniej, myślę że jest to wina telewizji i komputera, a do tego doszły jeszcze wnuczki i nie ma za bardzo czasu. Napisz proszę, dlaczego napisałaś akurat do mnie "Maciek, książki są PIĘKNE i nie żałują żadnego zakupu!". Pozdrowienia. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Spoko człowieku, To sądzę iż jesteś wyjątkiem, bo ja także znam finalistów i znam ich dotychczasowy poziom wykazywania się wiedzą językową, poparty zresztą odpowiednią ilością punktów miesiąc temu. Dla mnie to i tak wyglada baaaardzo dziwnie i tak już pozostanie. I doskonale rozumiem, że pytania z kulturówki są...ale ich ilość nieco dziwi. Inaczej spiewałbyś gdybyś był uczniem innego gimnazjum i spojrzał na to z boku. Miłej nauki bo o ile się nie mylę to niedługo Olimpiada szkolna.
|
|
Zibi1, szef jest ludzkim facetem tylko dlatego, że miło się z nim gada? Cena 10zł od koła jest raczej normalną ceną w Łomży. Natomiast co to za fachowiec, który zakłada opony na krzywe felgi, nic o tym nie mówi klientowi, bo zależy mu tylko na pieniądzach za usługę? A uciekające powietrze jest niczym nienormalnym, bo "ten typ tak ma"? Taki człowiek nie liczy się z czyimś zdrowiem, samochodem, itp. Sprawne zawieszenie i koła to podstawa bezpiecznej podróży autem. Gdyby ten szef miał honor, to załatwiłby sprawę po ludzku, oddał kasę i jeszcze gorąco przepraszał, a nie zachowywał się jak cham. Jak dla mnie kompletna porażka. PS. Przez niekompetencję jednego z łomżyńskich wulkanizatorów (na słabej maszynie nadciął stopkę opony) na trasie strzeliła mi przednia opona przy dosyć sporej prędkości. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, ale mały błąd i skutki mogły być opłakane. Od tej pory istnieje dla mnie tylko jeden zakład - na Strzelców Kurpiowskich.
|
|
...a mi wlasnie sie oczka do snu zaczely skladac...dobranoc:)))
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
A coś w jakimś parku słyszalem. użytkownik usunięty
|
|
Jabole Jade na moim kole do sklepu po trzy jabole Otwieram korek świeżutki jabolek Morda moja uśmiechnięta Cóż za radość niepojęta Zaraz zmoczę swoje usta i butelka bedzie pusta... To chyba lepsze :D :P użytkownik usunięty
|
|
|
polak jak masz ponizej 14 lat, jesteś kobietą(*heheh) albo wojakiem wstęp za darmo a jak masz poniżej 143 latn to weś legitymacje szkolną,ale ja tesh mam patent żeby wejść na mecz za darmo(nawet osoby 22letnie) poprostu przejść przez bramkę kolo wysypiska.hehe
|
|
no grzesiu1 brawo brawo!!!!! to sam znalazłes czy mendy???? jsak mendy to nieźle użytkownik usunięty
|
|
A tyłem nie ma przejścia ?? no cóż wezme legitymacje z 1 klasy :) i wpuszczo jak nie to w pałe/ użytkownik usunięty
|
|
|
Też się z tego śmiałam ale chwilę potem zaczęłam się zastanawiać czy to nie jest przypadkiem jakiś chory człowiek. Wiadomo te Alzheimery (nie jestem pewna czy tak to się pisze) może on nie wiedział co robi...szkoda mi go:(
|
|
marta50 napisał(a): > Ale o co tak się pienicie? O psie kupki? To naprawdę takie > straszne, że zwierzęta załatwiają swoje potrzeby na trawnikach? > A co wam to przeszkadza? Nie łaźcie po trawnikach to nie > wdepniecie w niespodziankę:) Policja ma ważniejsze sprawy na > głowie niż pilnowanie srających piesków. Co do szczepień-mój > pies jest szczepiony. Maciek-tobie widocznie brakuje kultury i > nie pierwszy raz to udowadniasz. Powtarzam po raz kolejny: Jak > się komuś nie podoba-niech sprząta.Jeszcze małe pytanie: na co > jest w takim razie przeznaczany "psi podatek" jeśli nie na > cokolwiek związanego z pieskami? Popieram Maćka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak większość obywateli, którym zdarza sie przyniesc do dokmu prezencik od Fofika w postaci smrodu odchdów jestem oburzona brakiem logicznego myslenia u włascicieli psów. Podatek nie załatwia problemu sprzątania. W Pozanniu (bogatym mieście) miasto kupiło specjalny odkurzacz do psich odchodów, no lae Łomży nie stać na taki wydatek. Dlatego misato powinno wprowadzic ogromne kary dla tych obywateli, którzy nie sprzątają po swoich "pociechach" (tak jak np w Wielkiej Brytanii). Bo tak na prawde czym różnią się odchody stworzenia 30- kilowego od odchodów ludzkich?????? A marcie50 i innym radze zapoznać sie z Dziennikiem Ustaw: art. 18 ust. 2 pkt 8 ustawy z dnia 8 marca 1990 roku o samorządzie gminnym (tj. Dz.U. z 2001 r. Nr 142, poz. 1591 z późn. zm.), art. 14 ustawy z dnia 12 stycznia 1991 roku o podatkach i opłatach lokalnych pozdro
|
|
+polak+ dziewczyn w Twoim wieku (14-15 lat) nie sa wcale fajne ;P
|
|
A my tak i tak całej prawdy niepoznamy. (........)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |