Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Krzysztof Bukiel - inicjator strajków to niedoszły parlamentarzysta |
Ptysiu, Ubawiłam się setnie... Ale weź nie rób już takich numerów, bo przecie nie mogę w miejscu pracy podskakiwać jak w febrze...:D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Krzysztof Bukiel - inicjator strajków to niedoszły parlamentarzysta |
ale zauważcie, że to co powiedział Ptysiu ma sens... coprawda nie wiem jaki... ale jakiś musi mieć - skoro to napisał. Ryskago - mając ten sam problem z podskakiwaniem jak Ty, podzielę się swoim patentem - przywiązuj jedną nogę do krzesełka, a drugą do biurka. Powinno zadziałać ;) Gdyby nie, to sprobuj taśmy klejącej - trzeba okręcić się nią do oparcia krzesełka.
|
|
Ptysiu, to polecaj jakieś filmy - też się ucieszę. Tylko nie takie gdzie trzeba podstawiać miskę pod ekran, bo tyle krwi cieknie i sika. Ale czytanie i tak Ci polecam, bedziesz miał bogatsze słownictwo i poszerzysz horyzonty.
|
|
Witam Was. Jestem Damian i jestem Internetoholikiem... :] i komputeroholikiem... :] Ostatni raz korzystelem z Internetu i Komputer ... teraz.. I jakos nie chce i nie moge z tym zerwac..
|
|
A jak mi się zachce siku to co mam z tą taśmą zrobić?? Tak sie bede odklejac i zaklejać??
|
|
to może zamiast taśmy - rzepy?? ... plecy, i powierzchnię siedzącą obszyć rzepami, jednocześnie przykleić do krzesła drugą stronę rzepa.... to też dobry sposób na to, by nie spaść z krzesła w trakcie spania w pracy. wybór należy do Ciebie ;)
|
|
Poleca film RRRRRR można sie posmiać jest to komedia o jaskiniowcach :P i polecam wszelkiego rodzaju horrory.
|
|
niech cioty wydają własne pieniądze na własne luksusy i niech sami płacą za własne błędy, a nie za podatników kasę.
|
|
Wszycy chórem: Cześć Damian! :D
|
|
Kilka pytań o Tumulcie: -Kto się wybiera?, -Kto był?, -Jakie wrażenia?, -Ocena, -Propozycje?, -Co się podobało/podoba najbardziej? -Jakaś konkluzja?? Ja oglądając spektakle Tumultowe od dłuższego czasu sądzę że są coraz lepsze i dojrzalsze, a w skali od 1 do sześć oceniam na 5 z duzym plusem na zachęte i w uznaniu:). Z czego jak z czego ale z TUMULTU Łomża może być dumna. Wspaniała młodzież, wspaniałe przedstawienia, wspaniali organizatorzy i widzowie. Wielkie podziękowania dla organizatorów! Pozdrawiam
|
|
To nie moi uczniowie ale moje dziecko. Przeczytaj dokładnie jak się wypowiadasz. A wyniki zostały podane od razu. Moje dziecko uczy się dodatkowo w szkole językowej więc poziomem bardzo odstaje od uczniów nawet swojej szkoły. To po pierwsze. A po drugie...uczniowie tamtej szkoły albo byli uczeni pod kątem "kulturówki" (było z tego 50 pytań podczas gdy z gramatyki było 28 a z rozumienia tekstu czytanego 22 pytania) albo pytania były ustawione pod ich program nauczania.Bo nie sądzę iż to co zrobił a czego nie zrobił Guy Fawks było ważniejsze niż pytania z gramatyki czy zasóbv słownictwa.. Przykro mi jeśli ubodłam nauczycielkę (?), ale taką opinię wystawiłam nie ja jedna lecz również ludzie z grona pedagogicznego. Pozdrawiam
|
|
Ptysiu w/g ciebie kilka godzin dziennie to nie jest nałóg? To tak jak z pijakiem który mówi że on tylko 1 flaszkę codziennie wypija a alkoholikiem nie jest bo na Rybaki na mitingi jeszcze nie chodzi.
|
|
O Tym nie wiedziałem: "Senior zespołu Comedie Francaise Simon Eine (gra ojca Don Juana) przy okazji polskiego tournee odwiedził wraz z kolegami Łomżę, miasto, w którym się urodził. Wyjechał stąd wraz z rodzicami w latach 20." źródło: gazeta.pl
|
|
ja tez nie! Interesujące.....
|
|
DoPrze.... dziękuję za życzenia... :) ...a mógłbyś mi pokazać w którym miejscu wykazałem się nietolerancją i "naskoczyłem" (sic!) na Justynę i Szamaca...? ps. pan Hasenhuettl niewiele ma pośród swoich wypowiedzi pozytywnych opinii dotyczących Watykanu, tak więc nic nowego. Zależy tylko o czym mówił tak naprawdę. Jeżeli mówił o "konserwatywnym" kursie Jana Pawła II w kontekście wykorzystywania wszelkich mediów w dziele Ewangelizacji, o zbliżaniu się do młodych, o krytykowaniu aborcji, eutanazji i coraz mniejszej roli człowieka w "nowoczesnej cywilizacji", to niech tą "konserwatywna linię" kontynuuje. Pozdrawiam! ...i życzę ocieplenia! :)
|
|
Nauczanie w tej szkole na uległo zmianie; oceny są odzwierciedleniem wiedzy i umiejętności; zaletą nauki w tej szkole są mało liczne klasy do 10 osób w klasie; bardzo ważne jest również docenienie i rozwijanie indywidualnych zdolności i predyspozycji dziecka. czuje się ono docenione i zauważone. Dziecko jest bezpieczne dzieki stałemu kontaktowi z rodzicami i znajomości "od podszweki" każdego; język angielski jest od klasy 0 po 2 godziny w starszych klasach więcej, również zajęcia z informatyki są od klasy zerowej. Dzieci mają możliwość uczestniczenia w zajęciach na basenie pod nadzorem nauczyciela w- f. Po zajęciach działa świetlica dostosowana do potrzeb dzieci i rodziców. W przyszłym roku szkoła ma prowadzić nabór dla dzieci w wieku 5 lat.
|
|
:) Jeśli chodzi o antykoncepcję ...to rozumiem, że chodzi ci o stosowanie prezerwatyw, które mogą chronić przed zarażeniami :) Nie mogę się zgodzić jednak z Twoją tezą, że to jest główny powód "lawinowego wzrostu nowych zachorowań" i "zwiększenia biedy w krajach trzeciego świata". Ludzie, którzy słuchali nauki Kościoła nie stosowali prezerwatyw, ale także nie mieli przypadkowych stosunków płciowych i nie powodowali przenoszenia chorób. Jeśli miały miejsce takie przypadki, to nie z powodu nauk Kościoła, a z powodu słabości ludzi, niewierności partnerów, bądź sporadycznie rzadkich przypadków w szpitalach. Jeśli mówimy o AIDS w Europie, to nie jest to skutek nauki kościoła, a raczej odsunięcia od niej, jeśli mówimy o Afryce, to jest to skutek braku edukacji, wynikającej z biedy i zacofania oraz dawnych tradycji, które każą mężczyznom brać kobiety zmarłego brata (często z powodu AIDS), itp. Natomiast jeśli mówimy o zwiekszaniu się biedy w trzecim świecie, to nie jest to wina kościoła i nauki papieża, tylko skutek globalnej polityki gospodarczej państw najbogatszych, a Stanów w szczególności. Wykorzystywanie taniej siły roboczej, nieredukowanie "złych długów", sprzedaż broni do takich krajów - to jest główny powód ich biedy. Takie jest moje zdanie :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |