Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prof. Dobronski prezes TPZL - wspolpracownikiem UB i SB |
A w eŁKSówce chłopaki zapisali wygraną ŁKSu. Skierniewice-Łomża 0:1 - to jak to jest wreszcie z tym wynikiem? :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prof. Dobronski prezes TPZL - wspolpracownikiem UB i SB |
Drogi Maciusiu..........teraz to mnie rozbawiłeś :D poprostu n/c
|
|
jak sprecyzujesz na czym to ma polegać to się podłączam. Cos trzeba robić nocami.....pa- ide od pracy - A. do przeczytania
|
|
Ptysiu z takim szczesciem graj na STS, na kampanie wyborcza zbieraja od młodych lat :]
|
|
Są ludzie w Łomzy, którzy szkolą, wystarczy popatrzeć na samochody z psami np. z Włoch, kótre czasem stoją pod Polonezwm czy Baranowskim. Sądzę że policjanci od psów mogą pomóc, przynajmniej pokierują.
|
|
Oj, to nie może to być grzeczny piesek, tylko groźny!:) Maciuś, a czytałeś może jakie książeczki w tym temacie?
|
|
O Ii lidze to możemy pomazyć zwłaszcza z Engelem jr. bo nie jest za dobrym trenerem i ma większe układy niż wiedze. Zbych
|
|
Papież nie tylko pogłębiał wiarę katolików. On również jednoczył inne religie, starał się aby na świecie panował pokój. Upominał ludzi, nawet niewierzących, żeby byli dobrzy, szanowali drugiego człowieka. Mówił też, żeby w życiu kierować się uczuciami, nie dążyć do celu po trupach ale być czujnym i starać się dostrzegać drugiego człowieka i jeśli tego potrzebuje-pomagać mu. Nauka Jana Pawła II to nie były zwykłe kazania. I za to bardzo tego człowieka szanowałam.
|
|
marta50: ...przeczytałaś moją wypowiedź...? ...dopóki leczenie "powypadkowców" idzie ze wspólnej kasy nie zgadzam się z Tobą :)
|
|
Zgadzam się z tym co napisałeś c3po :) A co do Urbana - on kocha te swoje tandentne prowokacje. A ja je zawsze po prostu zlewam.. Pozdrawiam :)))
|
|
Na życzenie Beni.... (oj... wątpię w rozwój tej dyskusji) Kościół Katolicki utrzymuje, iż w momencie śmierci "ciało umęczone" pozostaje na ziemi, a zmartwychwstały człowiek w swoim "ciele uwielbionym" osiąga życie wieczne. Ten moment tu na Ziemi, znajduje swój czas w dowolnym punkcie wieczności, dla życia wiecznego, dlatego też wszyscy po śmierci trafiamy od razu na zapowiedziany Sąd Ostateczny. Poza eschatologią wg Koscioła Katolickiego, mamy eschatologie judaizmu, islamu.... ale o tym to nie ja.... Pozdrawiam! Zbych
|
|
Jak będzie? Tego nie wie nikt. I tak jest najlepiej...
|
|
Mówię o tych, którzy wierzyli w tzw. socjalizm utopijny... Zbych
|
|
Witam wszystkich! Tematem dziś jest zakład wulkanizacyjny w Łomży, ktory mieści sie za stacja paliw Statoil. W ubiegłym tygodniu zakupilem samochod Cinquecento 700 na oponach zimowych, letnie dostałem do przełożenia. Pojechałem zmienić opony do zakładu wulkanizacynjego za stacją Statoil i tu sę zaczęły moje problemy... Opony oczywiście zostały zmienione, koła wyważone, do kasy, zapłaciłem i w drogę... Jadąc wyczułem drgania kierownicy więc wrócilem do zakładu gdzie pracownik powiedzial mi, że mam skrzywioną przednią prawą felgę :/ (nie rozumiem dlaczego nie zostałem o tym poinformowany od razu gdyż na wstępie zaznaczyłem, że samochód posiadam od paru dni) Kupiłem używaną felgę i pojechałem na wymianę gdzie łaskawie została ona wymieniona gratis (?!). Myślalem ze to już koniec problemów ale to jeszcze nie wszystko... Następnego dnia rano w przednim lewym kole ciśnienie było o połowę mniejsze niż poprzedniego dnia (?!). Ponownie udałem się do zakładu gdzie ów pracownik powedział mi: "Ten typ tak ma. Powietrze ucieka między felgą a oponą. Letnie opony nie układają się tak dobrze jak zimowe bo są twardsze. Pomoże wymiana felgi na nową (!!). Koło dopompowano i bicie nadal występowalo przy prędkości 40 km/h. Kolejny raz zajechałem do zakładu i dowiedziałem się, że obie tylne felgi też są krzywe?! (Felgi rzeczywiście są krzywe - poprzedni właściciel dojeżdzał do pracy kilka km dziennie po "kocich łbach"). Nie rozumeim dlaczego podczas zmiany opon nikt mi nic na ten temat nawet nie wspomniał. Pojechałem do zakładu wulkanizacyjnego na Strzelców Kurpiowskich, gdzie okazało się, że: w przednim prawym kole (gdzie dzień wcześniej była zmieniana felga) jest 2,8 atm zamiast 2 atmosfer!!, koło było źle wyważone (bez ciężarków mniejsze odchyłki niż z ciężarkami!!) a w lewym przednim kole powietrze uciekało przez nieszczelny zaworek!! Po wizycie na Strzelców Kurpiowskich pojechałem po zwrot kasy do zakładu za Statoilem gdzie szef wyzwał mnie od niepoważnych poje... itd, itp i kazał mi spierd... bo zaraz zadzwoni po POLICJĘ!! (Nie wiem po co policja skoro ja nic jemu nie zrobnilem ani też nie groziłem)" Morał taki, że wszystkim wam radzę omijać tamten zakład i zapraszam na Strzelców Kurpiowskich (zaraz przy Nowogrodzkiej) gdzie jest naprawdę fachowa obsługa, nikt nie krzyczy i przed zapłatą można się przejechać i sprawdzić jak samochód się prowadzi i nikt z tego powodu nie robi krzywych minek! PS: w zakładzie tym mają maszynę do prostowania felg i co najważniejsze prostują nie tylko felgi ALU jak również zwykłe stalówki!! Polecam!!!
|
|
Może trochę mniej poważnie: 1. Zasada stosowana z pokolenia na pokolenie w niektórych społecznościach: "Bo on wytrwał w celibacie- to zostało mu po tacie". 2. Gdyby ludzie zastosowali celibat - to nie byłoby Kościoła i tych, którzy celibat tak cenią. 3. A może celibat jest swoistą formą aborcji? (sprzecznej z naturą). 4. A może celibat jest gwarancją bogactwa? (wszak został wprowadzony przez sobór aby ochronić kościelne majątki przed podziałem). 5. Pocieszające: z danych watykańskich wynika, że 57% księży i zakonników i 43 % zakonnic regularnie uprawia seks! NO I DOBRZE! WSZAK PRAWA NATURY SA STWORZONE PRZEZ BOGA. Łamanie ich zawsze prowadzi do wynaturzeń i stresu. 6. A może tę sprawę pozostawić do wyboru ludziom bo przecież o gustach się nie dyskutuje?
|
|
Tak już musi chyba być ale to sie nazywa chamsto. Zbych
|
|
...a może uczniowie z 1 czuli się pewniej na "swoim terenie" niż ci, którzy byli spoza tej szkoły. Wydaje mi się, że to też wpływa na swobodę wypowiedzi. Z doświadczenia wiem, że uczniowie szkoły na terenie której odbywają się konkursy (itp.) najczęściej zajmują I miejsca. Oczywiście nie jest to reguła. I trudno tu mówić o "kumoterstwie". pozdrowionka (........)
|
|
Ok...dziekuję
|
|
Wielką stratą dla klubu jest odejscie trenera Gaszyńskiego. Był to jeden z najlepszych treneró w historii ŁKS. A teraz jak mamy Engela jest coraz gorzej....... Nasi dostali z najsłabszym zespołem IV ligi podlaskiej - Victoria Łyski i to w karnych!!! Tragedia. Zapewne zmiana trenera wg. prezesa to poprostu naturalna kolej rzeczy.... "Umarł król, niech zyje król!" ściemka wszystkim
|
|
może chodzi o "tajną listę"? |
Adamusku, A mnie zajmuje sam kwiatek i nie obchodzi mnie, gdzie on wyrósł, ten kwiateczek, boć to nie jego wina, że wiaterek akuratnie tutaj przywiał nasionko, a nie gdzie indziej...:). No i dlaczego nie od szczegółu do ogółu? Dowody proszę. 1. No jeśli tak, to wporzo :) 2. Co to znaczy "szczególne", bo nie panimaju? 3. Nie skomentowałam boś z deczka przeholował... Ach, i miałam na myśli Dziecinę Bożą...:) Z pozdrowieniami
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |