Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jan Jarota |
A myślałeś może nad różniczką, czyli wyniczkiem z odejmowanka ?! :D wybierz tę najlepszą, nie pierwszą lepszą
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jan Jarota |
Dzięki serdeczne Ryskago :)))
|
|
Parę dni temu otrzymałam BY POST trzy koperty - jakieś faktury z Ery i jakąś taką kolorową, której nawet nie pooglądałam dokładnie, bo mi zdawało, że to kolejna zachęta do wzięcia kredytu na cud-warunkach! :) toteż koperta wylądowała na półce. No ale po trzech dniach oko me spoczęło na... rysiu, widniejącym na owej kopercie... Zaintrygowana tym sympatycznym kocięciem otworzyłam liścik i ... aż przysiadłam z wrażenia!! Otóż rysiu z Puszczy Białowieskiej (tak tak moi drodzy!) prosi mnie abym 1% podatku swego przeznaczyła na ratunek jemu i jego pobratymcom oraz Puszczy!! Załączono do tego jeszcze broszurkę, na której była Łomża i okolice...:) Nie wydaje mi się aby to był przypadek - to mi zakrawa na spisek jakiś!! No i co Rysia w tej sytuacji ma zrobić?? No przecie musi pomóc rysiowi!! bagrmosen
|
|
Robiłem w tym interesie. Wiem jedno. Ci, którzy wzywają o datki, nigdy (albo prawie nigdy) nie czerpią ich z własnych portfeli. Choć często dysponują grubszymi od potencjalnych darczyńców. Bo tak to już jest. Do rysia trafi - może - jakis ochłap. O ile pozostanie cóś po odliczeniu kosztów namierzenia darczyńcy, druku i wysyłki "zachęty" no i oczywista gaży, jaką za trud dojrzenia niedostatków rysia z Puszczy Białowieskiej należy pobrać.
|
|
Jak się czujecie po pierwszym dniu matur ustnych??(mowa o "Nowej Maturze"). Było trudne?Komisja straszna?Gryzą?:)
|
|
...albo skrzydła, tyle, że one czasami pióra tracą...:((
|
|
Zapraszamy na wystawę „Primum vivere – deinde philosophari” Wincenty Lutosławski 1863-1954 w Muzeum Przyrody w Drozdowie od 20 kwietnia do końca czerwca 2005 r. Wincenty Lutosławski był niezwykłym człowiekiem, niezwykle twórczym filozofem, gorącym patriotą i niekonwencjonalną osobowością. Najlepiej będzie oddać mu głos. Oto kilka cytatów z jego bogatej spuścizny pisarskiej: „Żyłem natchnieniem, które ustawicznie łamało wszelkie przepisy i rozsiewałem ziarna, które indywidualnie w duszach się rozwijały” Wincenty Lutosławski Jeden łatwy żywot Każdy z nas ma dane mu przez Boga znacznie więcej, niż na to zasłużył. Więc narzekanie i niezadowolenie jest okropnem bluźnierstwem” Jeden łatwy żywot s. 346 „Chcąc opanować czyny, trzeba wprzód opanować myśli i wyobrażenia” Rozwój potęgi woli, s.127 „Tylko słaby człowiek jest uparty; silnego zawsze stać na słuszne ustępstwa” Na drodze ku wielkiej przemianie s. 71 „Ludzie prawdziwej zasługi są skromni” Pewniki polityki polskiej s. 23 „ Gwałtem i terrorem nikogo się nie uszlachetni” Tajemnica powszechnego dobrobytu s. 239 „Nie ma istotnej pracy nad sobą bez służby bliźnim, ani też skutecznej służby bliźnim bez pracy nad sobą” Rozwój potęgi woli s. VII „Gonienie za zyskiem osobistym wbrew dobru publicznemu zawsze prowadzi do katastrofy osobistej, a przygotowuje katastrofę publiczną” Pewniki polityki polskiej s. 12 „Kto kocha swój naród, nie pragnie krzywdy żadnego innego narodu” Ludzkość odrodzona s. 18 „Trzeba (...) być kimś, aby z siebie ofiarę złożyć, bo kto nikim i niczym nie jest, nic też nikomu dać nie może” Iskierki warszawskie” s.VIII „Istnienie narodu i jego potęga zależy nie od ilości ciał, lecz od jakości dusz” Iskierki warszawskie s. 67 „Jeśli chcemy uniknąć krzywdy, bądźmy sami sprawiedliwi” Bolszewizm a Polska, s.51 „Człowiek rzetelny brzydzi się kłamstwem i jest zawsze szczery, choć może czasem nie być zupełnie otwarty” Praca narodowa s. 241 „Nie wystarcza nie czynić zła, żeby zasłużyć na miano zacnego człowieka” Rozwój potęgi woli s. 154
|
|
A może to jest tak, jak z tym pewnym gościem z Łomży, co to zbiera młodzież i wozi autem do Białegostoku, by sprzedawały maskotki. Dochód z tej sprzedaży oficjanie ma iść na leczenie pewnego dziecka. Obrót kasą w owym przypadku jest następujący: maskotka kosztuje 10 zł., osoba sprzedająca dostaje 2,50 zł., dla cwaniaczka 7 zł. a na chore dziecko zostaje aż... 50 gr.
|
|
BARZDZO CIEKAWE...
|
|
Pieniądze... ściemka wszystkim
|
|
|
ptysiu91 pieprzony idioto, domyśl się, że jeśli pytam o hodowlę to chodzi mi o szczeniaki (z rodowodem). Jak myślisz, patafianie, znajdę takie w schronisku? Napisałem zresztą, że Tobie dziękuję za wypowiedzi bo wiem, że i tak nic nowego nie wniosą (tradycyjnie).
|
|
|
>>Tam następna niespodzianka - prędkość tego połączenia wyświetlana >>przez Windowsa to... 1Gbps! I co z tego? On podaje przepustowość karty siecowej, a nie połączenia...
|
|
Ryskago weź rower i przyjedx na Bawełne z 7 dni to tobie zajmie :P wybierz tę najlepszą, nie pierwszą lepszą
|
|
to chyba jakis znak.......... że co niektórzy powinni pójść do psychologa pozdrawiam :Dptysiu91 napisał(a):
|
|
Hodowla w Konarzycach- m.in. beagle.
|
|
Maćku! Jestem po kolejnych punktach: 3 i 4. Wyjatkowo mnie orzeźwiły. Kolejny punkt, z tego co wiem, też mnie raczej pobudzi, więc z niego zrezygnuję. Zresztą i tak chwilowo nie jest możliwy. Jeśli chodzi o muzyczkę relaksacyjną to wyjątowo mnie denerwuje, a to chyba nie pomaga na sen. Zatem pozostaje słuchanie Jacques'a Brel'a i męczenie oczu przed monitorem, a potem nad książką. I biedny ten mój Aniołek Stóż - nie ułatwiam mu roboty. pozdrowinka. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
ale za to... tpsa, czy jak ktos woli telepunkt znajdujący się na rondzie udostępnia połączenie bezprzewodowe- za free (tzw hotspot). Więc jeśli ktoś ma ochotę, posiada urządzenie wyposażone w kartę WiFi i nie boi się, że ktoś go może z niego okraść - to może bezkarnie korzystać z internetu w obrębie ronda. Swoją drogą, też miałem przygodę z Neostradą. Zamówiłem, podpisałem umowę, zmieniłem plan taryfowy, położyłem świeżą instalację kablową w domu (zrywając gdzie-niegdzie boazerię) - po 2 tygodniach czekania na sygnał jednak okazało się, że centralka do której jestem podpięty nie obsługuje Neostrady. Jak to dobrze, że dotychczasowemu usługodawcy nie rzuciłem umową w twarz....... hehe TPSA łaczy nas coraz mniej.... ściemka wszystkim
|
|
jak najlepiej spędzić dzień przed maturą?
|
|
synuś wazliniaża, czyli swojego starego, który obiecał nam medal w mundialu w Korei i Japoni?? lepiej zatrudnić Henryka Kasperczaka lub Dariusza Wdowczyka, aniżeli Jerzego Engela juniora (nadaje się on na prowadzenie drużyny podwórkowej a nie naszego ŁKS-u)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |