Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PiS -OBŁUDA |
Wspólnota Polska. Stowarzyszenie. Oddział Mikołaja Kopernika 9, Łomża 86 216 72 43 Oni prowadzą teraz akcję repatriacyjne to być może mają archiwa .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PiS -OBŁUDA |
Nie zgodzę się z Wami. Porównywanie Łomży do Warszawy, Wrocławia czy Gdańska jest bezsensowne. To są potężne miasta, przy których Łomża jawi się jak wioska. Jak sam przyznałeś w tych miastach są poważni inwestorzy także ci zagraniczni. Trudno wymagać aby jakiś wielki inwestor przyszedł skoro tu trudno nawet dojechać tyle dziur. Brak kolei, dróg, leniwe i nieudolne władze i w takich warunkach chcesz inwestorów. Powiedzmy sobie szczerze im dalej na wschód tym biedniej. Nasze tereny są typowo rolnicze. Gdzie nie spojrzeć same pola i lasy. Żeby choć w tych lasach Żubry były, to może jakiś Japończyk by przyjechał strzelić sobie fotkę, ale i o Żubra ciężko. Druga sprawa dotycząca zarobków w w/w miastach. W/g mnie także zdecydowanie przesadzona. Wiele osób pracuje za 1500 – 2000tyś. Zarobki jakie wymieniacie 7000 – 8000 tyś zarabiają ludzie na wyższych stanowiskach lub specjaliści w określonych branżach. Nie uwierzę, że ekspedientka w sklepie w Warszawie zarabia 8000. Jeśli weźmiemy pod uwagę zdecydowanie wyższe koszty życia i utrzymania to okaże się, że łomżyńskie 1200 jest mniej więcej tym samym co warszawskie 2500 – 3000. Weźmy choćby koszt paliwa wypalanego na dojazd i powrót z pracy. Ile na nie trzeba wydać w Warszawie a ile w Łomży. U nas na upartego to i na piechotę dojdzie się do pracy, pracując nawet na jakimś zadupiu, a tam ma się kilometry do pokonania w ciągłych korkach. Myślę, że wielu z Was kończy „studia” typu Agrobiznes i zaczyna mieć wielkie ambicje. Na „ambicjach” dużo nie zarobicie ale pracując fizycznie i chcąc pracować i zarabiać to nawet w Łomży można wyciągnąć w granicach 2000 a nawet i więcej. Pytanie tylko co umiem robić, czy jestem w czymś dobry i czy chcę się czegoś nauczyć. Ale jeśli się siedzi i wybrzydza mówiąc np. nie po to kończyłem studia by teraz być jakimś robolem, to z takim podejściem nigdy się nie zarobi. Warto czasem popracować za mniejsze pieniądze choćby tylko po to by nabyć jakiś umiejętności i doświadczenia, które w późniejszym czasie mogą przynieść większe korzyści. Oczywiście zawsze twierdziłem, że każdy powinien w tym kraju zarabiać więcej, ale bądźmy realistami. Mamy taką sytuację a nie inną i trzeba się w niej umieć odnaleźć. Naprawdę, w Łomży można zarobić stosunkowo duże pieniądze, tylko trzeba coś umieć i trochę poszukać. Nie powiem typowy życiowy fart też się przydaje podobnie jak znajomości. Być może jestem w błędzie i się mylę, niemniej tak uważam.
|
|
nie głosujcie na nikogo!
|
|
emzetka a sprawdziłas stan techniczny auta z jakims fachowcem? właściciel auta ma zawsze wytłumaczenie ,że on nie jest fachowcem od motoryzacji i może nie wiedzieć o wadach auta. a zużyte amortyzatory , wyciek ze skrzyni biegów , zepsuty wentylator , zużyte sprzęgło to nie są wady ukryte. a wykonałaś chociaż jazdę próbną tym autem czy ślepo zaufałaś sprzedawcy?
|
|
łagaczigi :D
|
|
nic osobistego,tylko szczebiota byla dostepna on line
|
|
nie musi ich zakladac bo ich nigdy nie zdjela
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=cBcCMAJaFZQ Widzieliście?? podobno z Łomży ?? nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KTO MI NIE POZWALA SLUCHAC,,,,,,,,,,,,,,,,??????????????
|
|
Jawiemonawie - tak jak wszedzie ............ I my rodzaj homosapiens
|
|
Treść jest ukryta
|
|
nie lubie zrec mam odraze do zarcia
|
|
gwarancje bankowe trzeba wykupić w firmie ubezpieczeniowej
|
|
budowlanka. Analizujmy teksty i tępmy głupotę polityczną...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |