sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przyszłość Rzeczypospolitej?

"Dlaczego twoim zdaniem o 18?Przeziez Ojciec Swiety zmarl o 21.37"

Bo ptysiu, jak kazde inne dziecko, grzecznie o tej porze spi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przyszłość Rzeczypospolitej?

redakcja: redakcja@radiobab.pl
reklama: reklama@radiobab.pl
studio emisyjne: studio@radiobab.pl
produkcja: produkcja@radiobab.pl

mozeby zasypac ich mailami ?? pozatym mozna przeciez rano zadzwonic

w sumie racja ale mysle ze jesli zadzwoni sie z rana beda przypominac co jakis czas o tym... W-Y-B-O-R-C-A zadzwonisz ??

Wyborca w prawo -tłum leci w lewo;] Nie no gites będzie. Jakoś sobie w tych większych miastach radzili to i my sobie poradzimy.

A u nich była policja? Jak tak to jak ich sobie zawołali?

zaraz na adres komendy miejskiej w łomzy wysle meila z prosbą.

uhh nie myslalem ze kiedykolwiek bede pisal maila do komendy ;] zawsze musi byc ten pierwszy raz ;] do radia tez poszlo ;]

Ja wysłąłem, najzywej się przeprosi ich za zamieszanie, niz miała by się komus stać krzywda.

Jak dostanę odpowiedz poinforuje o wszystkim.

Pozdrawiam i do jutra

czym więcej tym lepiej.. przynajmniej nie potraktuja tego jako żart.. tak mysle ;] ok dozobaczenia jutro o 18 w kościele... dobranoc

Drogi wyborco, doceniam bardzo twe zaangażowanie, ale pomyliłeś nazwy ulic i obiektów. Zamierzałeś chyba tak ; ulicą Kard. St. Wyszyńskiego. Sikorskiego do góry, od ronda Szosą Zambrowską koło starej przychodni do ulicy Giełczyńskiej, z której póżniej w Dworną i na plac katedralny. Najbardziej optymalną trasą jest trasa papieska którą przejechał Ojciec Św. w czerwcu 1991 po zkończonej Mszy Św. do pałacu biskupiego na kolację i nocleg. Jutro po konsulatacji podam dokładny jej przebieg.

"...ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie kto cię stracił." A.M.

"...nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz" J.K.

Już kilka, kilkanaście, niektórzy kilkadziesiąt, lat temu poznawali te słowa w szkołach, czy z ust rodziców. Na lekcjach Polskiego dowiadywalismy się, że choć dotyczą ojczyzny (w pierwszym przypadku) i zdrowia (w drugim), to ich symboliczne znaczenie możemy przenieść na wszystko inne w życiu co jest, czy powinno być dla nas ważne.
...w tym momencie słowa te trafiają aż nadto celnie!

Zbych

Nie "zepsujmy" pamięci o papieżu, nie zgubmy jego słów, żeby za kilkanaście, kilkadziesiąt lat nie przypominać sobie tych dni i nie uświadomić sobie straconych słów mądrości.

Bezprawie kacze woła o pomstę do nieba.

[*]

I dlatego Kazik łatwiej mi porozumieć się z Tobą niz przyjąć wszystko co mówi Zbych. Nie należę do osób, które komuś "zaglądają w kanapkę" w piątek, bo sama tego nie lubię. Róznica miedzy Twoja wiarą a moją polega na tym, że uznaję rolę Kościoła w zbawieniu. Oczywiście nie ma on wyłączności, bo ta należy do samego Boga. Muszę powiedzieć, że dosyć blisko jestem Kościoła jako instytucji i doskonale widzę jej, delikatnie mówiąc, niedoskonałości. Nie jest mi obca historia starsza jak i nowsza. Jednak w ostatnich dniach usłyszałam lub przeczytałam fajne zdanie: to Kościół jest dla czowieka nie człowiek dla Kościoła. Dlatego nie zaskakują mnie zmiany dokonywane w Kościele - czasy się zmieniają i pewne rzeczy należy unowocześnić. Spójrz na efekty Soboru Watykańskiego II - język liturgii, ołtarz wśród ludzi - choć niektórzy uważają, że to wstyd odwracać sie tyłkiem do Najświętszego Sakramentu. Nowe dogmaty to kwestia ciągłego rozwoju Kościoła. Przeczytałam kiedyś w Ewangeli jak Jezus obiecuje Apostołom Pocieszyciela - Ducha prawdy, który będzie im przypominał to co On mówił. A jeśli obecny Kościół to kontynuacja Apostołów to zapewne nadal sobie "przypominają". I tu pewnie Zbychu zarzuci mi, że przypominanie jest nieskuteczne, bo nie napominało Koscioła jak dawał plamę - zreszta wielokrotnie.
Ja natomiast potrafię zobaczyć, że Kościół to nie tylko instytucja, ale przede wszystkim ludzie, którzy Go tworzą i razem próbują dostać się do "Nieba". Niestety, jedni widzą w nim Boga i dlatego starają się żyć zgodnie z zasadami tej wspólnoty, inni jak faryzeusze uważają, że obowiązki zapewnią im zbawienie. A Jezus mówił, że nie każdy kto mówi do Niego Panie będzie zbawiony.
pozdrowionka; mimo wszystko - katoliczka

Zbych

NORMY kacze

Tak ta trasa się potwierdza od Giełczyńskiej wjeżdżał do pałacu, ale czy warto organizować w wtorek kiedy kuria planuje na czwartek? Czy warto 2?

Jesli to prawda ze studenci rowniez nie beda mieli w piatkowy (bardzo sumutny dzien)zajec,to w czwartek jestm na pewno na tym czuwaniu razem z wami.

To Bedzie dziś to czy nie ?

gaston

On JEST prze-kochany!! Dlaczego? Bo miało się wrażenie... e tam wrażenie... pewność się miało, że jakby tylko mógł, to by każdego z osobna przytulił...:)

Przyjaciel mlodziezy.
Nikt tak nie potrafil zjednac sobie milosci mlodych ludzi jak wlasnie ON...
Ponad pokolenia.

zobaczcie:
http://fakty.interia.pl/news?inf=608791

Tak żeby nie rozdrabniać, może lepiej jeden a dobrze zorganizowany. Widziałem wczoraj na takim marszu mlodzi nieśli na ramionach olbrzymi krzyż.

No dobra dobra ale ja już nagadałem że dziś to ma być to więc lepiej dziś jak tak się postaraliście a co do czwartku to bedzie napewno dużo osób to można dziś iść a kto dziś nie pujdzie to może w czwartek i tyle bo chyba wszyscy nie pujdą naraz jak tak myśle nie wiem róbcie co chcecie ale patrze że nie umiecie nic organizować :(

Zbych

Czy będzie transparent z napisem ostatnich słów Ojca Św. do młodzieży ,,SZUKAŁEM WAS"?

Będzie nas dużo...

Zbych

[*]
[*]
[*]

Za darmo do 16 lat chyba...

Zbych

ja wiem że mam zadarmo

no pola ale i przy zbiornikach gazowych sie paliło ... jeszcze troszke to by było po kościele i po blokach :/
:o

Romi

Oby wiecej takich akcij...

bagrmosen

Bedzie teraz z 5 tys ludzi...

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org