piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Stadion - Polityka - Partactwo - śmiech na sali

Hmmm w Katedrze byłam i było zamkniete...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Stadion - Polityka - Partactwo - śmiech na sali

Bóg dał Bóg zabrał ....

We wtorek - marsz młodziezy za Papieża o godzinie 19 od Ołtarza papieskiego do katedry.

EUREKA:-D

Ja spróbuje być ale napewno bende :)

ściemka wszystkim

Faktycznie dobry pomysł z mszą. Tylko czy msze w tym kościele są na górze czy tam na dole? No wstyd się przyznać, ale tam nie byłam baaardzo dawno, może się coś zmieniło.

No tak ,ale sie porobiło -jak mawiał znajomy.Wzajemne rzucanie oskarżeń do niczego nie wiedzie.Pozostańmy przy swoich poglądach.Allinka jak zauwazyłas i słusznie -jestem wiekowym starcem(przynajmniej dla moich wnuków).Istnienia Boga jako "Siły Wyzszej" (Vis Maior)nie kwestionuję,oddzielam to jednak skropulatnie od Kosciola.Bog dał nam 10 przykazań a z tego człowiek zrobil ponad 2000 artykułow prawa kanonicznego.Wymyslone przez człowieka dla człowieka.Nie oszukujmy się Kosciól to instytucja!!Nawet pierwsze przykazanie boskie zostało zmienione bo dzisiaj nie mielibyśmy "cudownych"obrazow tak jak Żydzi i wyznawcy Islamu.Niewatpliwie nic złego w Kosciele sie nie nauczysz ,oczywiscie jak nie trafisz na ksiedza drania(to tez tylko człowiek).Celibat nie jest przeciez dany od Boga to tez wymysł ludzki nie taki znowu stary!!No i troche najnowszej historii-od kiedy jako dogmat jest uznawane Wniebowstapienie MNP?Poszukaj Allinko danych i zacznij myslec nie zawsze całkiem jednokierunkowo.Zaznaczam że nie jestem zadnym Świadkiem Jehowy ,Protestantem czy Żydem.Niestety nie jestem tez Katolikiem .Jak bym miał wybierac to pewno został bym Buddystą.A póki co to po prostu MYŚLĘ!!!!!Jak widzisz bliżej mi jednak do Zbycha ale i Twoją wiedzę i poglądy szanuję.Jak widzisz i tacy "odmieńcy" w Polsce a nawet ultrakatolickiej Łomży istnieja.Nie toleruję natomiast zaglądania do kanapki w piątek czy obłudnego "niepicia i niepalenia"w poście albo zakazywania dzieciom słodyczy.Nie mam ślubu kościelnego ale sie nie rozwiodłem ani dzieci zle nie wychowalem chociaz miały w kwestii wiary zupełna swobodę.Natomiast napotkałem na swojej drodze kilku "naprawiaczy"tego Świata którzy na siłę chcieli mnie nawrócić.Potrafie nawiązać nić porozumienia z wyznawca każdej religii i nikogo nigdy nie nawracam ani nie odwodzę od jego pogladów.Nie drwię z cudzych uczuć i nie wyszydzam ich wiary.Kiedyś powiedziałem znajomemu księdzu ze jestem niewierzacy.Zapytal mnie tylko czy mi czegoś nie brak i czy nie czuję potrzeby wiary.Powiedzialem mu jak ja pojmuje Boga i on to uznal za słuszne.Można tak????? Jak widać można!!!Pozdrowionka i do następnego postu oczywiście jezeli mnie jeszcze zechcesz czytac a nie wymazywać ze wstrętem.Agnostyk.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org