sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KOLĘNDY - jak postapic??

nazis: chyba w niedzielę (?) był taki film Bareji pt. "Miś". A jest jeszcze taki: "Rozmowy kontrolowane", też Bareji, że o "Rejsie" nie wspomnę.

Te filmy są śmieszne. Dlaczego? Bo komuna to jeden wielki śmiech (poza ludźmi, którzy w niej żyć muszą, im juz nie do śmiechu).

Pozdro.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KOLĘNDY - jak postapic??

Kodeks karny:
Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.

pozdro.

http://trip-hop.info/forum/viewtopic.php?t=528

dla cierpiących na nostalgię... ;-)

Brak słów na te bzdurne wypowiedzi "prawdziwych Polaków".

I ja tam byłem POLSKA GOLA!!!! śpiwewałem i bardzo dobrze się bawiłem.

A kto tu jest po studiach?
Towarzysze, z "Panami" i "studentami" to My skonczylyśmy w 45 roku.
po co to takie nieróbstwo i kułactwo panoszy sie po tym świecie. Robotnik z odciskami i baba-rolnik z białymy łydkami - ot to jest to...

Ptysiu jaki zwiazek ma zamieszczenie zdjecia ŁKS z postem??Przeciez to narodowa reprezentacja grala a nie reprezentacja naszego miasta..:P

Każdy maskę dziś nakłada
nie wiadomo kto jest kim
maskarada maskarada

ryskago,nie myl rasizmu z antysmityzmem bo sadze ze wiesz, iz sa to odrebne pojecia.
Zgadzam sie z samurajem, jesli Zydzi chca swoj majatek to niech zaplaca za jego utrzymanie, eksploatacje itd.Ciekwie bybylo jakby jakis budynek zydowski zostal zburzony,a znalazlby sie Zyd ktory chce swoja wlasnosc i co wtedy bedzie jak przyjedzie, zobaczy ze nic nie ma,tylko przypuscmy niezagospodarowany plac??czy w tym wypadku tez bedzie sie domagal zwrotu??
Zydzi nie chca inwestowac w Łomzy,moze i lepiej ja osobiscie nie chcialbym pracowac u nich bo wiem jak oni placa ludziom bedacym poza granica Polski.Kto ma rodzine w USA to wie jak sprawa sie przedstawia!

Re: Adamus
Sorki,ale muszę, bo uwielbiam polski film...
"Rozmowy kontrolowane" wyreżyserował Sylwester Chęciński, ale też są świetne i śmieszą absurdem PRL-owskiej rzeczywistości.

Pzdrawiam:)))

OOOppps,
rzeczywiście - sprawdziłem. Jasta -- thx.

byłem ja sobie wczoraj na spacerku za ulicą Rycerską na boisku i tak się zastanawiam kto jest odpowiedzialny za sprzatanie tego terenu czy SP 9 czy moze Spółdzielnia Mieszkaniowa bo syf tam jest straszny pobite butelki, papiery jedno wielkie śmietnisko. Więc czy tak musi być.

cerber

Romi

qarwa poszedłem do sklepu a nie było już bezcenej :( ale lipaa

ŁKS NAJLEPSZY JEST !!!

Każdy maskę dziś nakłada
nie wiadomo kto jest kim
maskarada maskarada

Myslałem, że chodzi o boisko ŁKS, ponieważ od strony Piątnicy widać na jego tle kupę śmieci, na drzewie przybita tabliczka: Teren prywatny. Wywóz śmieci zabroniony. Pewnie dla innych tak, ale właściciel może. A w śmieciach tych, tworzywa, wykładziny PCW, cegły, wapno itp. Gdzie ochrona środowiska?
A co do boiska przy SP nr 9, to zapewne pan prezes SM Perpektywa jeszcze nie był na obchodzie swojego królestwa, czy księstwa po zimie. A samochodem też nie wszędzie się dojedzie.
Podobno jedni na drugich się oglądają, boisko ni to spółdzielni ni to szkoły. Dopiero wieczorkiem ma swoich gospodarzy, a ślady ich pobytu widać następnego dnia.

Boisko ŁKS jest czyste ale by się przydało jego remącik bo może zalać boisko na mecz :/

Derktorka sp5 nazywa sie Małgorzata Pietrusiewicz.

Pozdrawiam.

Polska bieda 2005-02-21 (10:23) Nasz Dziennik

Ostatni raport Głównego Urzędu Statystycznego na temat zamożności Polaków przynosi zatrważające dane. Wynika z niego, że 5 milionów z nas, czyli prawie 15 proc. Narodu Polskiego, żyje w skrajnym ubóstwie.
Ponadto, biorąc pod uwagę ustawową granicę ubóstwa, poniżej tego wskaźnika dochody ma niemal 8 milionów Polaków, czyli niemal co piąty nasz rodak. Zatrważające jest, że sfera biedy zamiast maleć, rozszerza się. Jednocześnie rosną dochody nielicznej grupy ludzi zamożnych. Polska zaczyna pod tym względem przypominać niektóre kraje latynoamerykańskie i wiele państw afrykańskich oraz azjatyckich. Jeżeli nie zaczniemy realizować prospołecznej polityki gospodarczej, jeżeli nie dojdzie do bardziej sprawiedliwego dzielenia dóbr, już wkrótce możemy stanąć przed poważnymi problemami i konfliktami społecznymi, których nie będzie w stanie powstrzymać żadna partia.

Zobaczcie, jak ludzie żyją w tej Waszej idealnej demokracji. Na lepsze to się nie zanosi. Zaraz niektórzy mnie skrytukują że internet to w 80% śmietnik, ale ni ma dymu bez ognia. To tulko fragmen większej całości . Reszta jak kto ma ochotę przeczytać. Adres poniżej:

http://www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=8547

Pozdrowienia.

T A S M A N

Tak jeden obok drugiego postawią i tylko te hipermarkety za 5 lat w Łomży będą a te sklepy osiedlowe niebęda już prowadziły działalności bo zaduża konkurencja wtedy będzie. A hipermarketów chcemy mniej !!

Grzyb brat ci powiedzial i sie cieszysz !!

Hipermarkiety niedługo bedą graniczyć ogrodzeniem.Tylko w kieszeni pustka!!

Ma zowsze Łomża

nie wiem jak wy ale pacjenci zaczynaja byc traktowani jak niepotrzebnie petające się uciązliwości. Zgłaszasz się z jakimś porblemem dosłownie cię spławiaja. Wszyscy jacyś zabiegani zalatani tylko dla pacjenta czasu brak. Ten przypadek z 28 letnim facvetem to chyba nie przypadek. Coś jest nie tak.

rudy błazen z druhem

Zależy dla kogo bo są lekarze co wypełniają obowiązki i są lekarze co ich celem jest kasa i nic więcej !! A gdzie przysiega ?? nie obchodzi ich to ??

Może i przetrzymają, ale jak już napisał Adamus

"maciek, popiera Cię 80% Polaków (moim zdaniem - niestety). Cóż, w większości to Ci, którzy nie korzystają z netu".
Jak te 80% znajdzie człowieka podobnego do Wałęsy, to może być nie wesoło. Ile tego poniżania mogą ludzie wytrzymać?

Pozdrowienia.

Tak a ja lubie chodzić do szkoły :) hahaha nie no ... :-/

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

A ja popieram Adamusa :D

ADALL

A ja popieram Petera p'Opier'a!

Ma zowsze Łomża

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org