sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co gryzło radnego Kosiorka

Ubawiła mnie bardzo twoja przepowiednia dla ptysia, ale niestety na chwile obecną tylko taka jest jego życiowa perspektywa. Mimo wielu zaleceń do żadnej książki zajrzeć nie ma ochoty. Jestem też bardzo ciekawy jak on twego posta skomentuje.
Polak nie traktuj wspomnianej pani Janucik jako jedynej drogi do poznania naszej religii. W księgarni katolickiej jest wiele pozycji dla mlodzieży, które w pełni ci tę wiedzę uzupełnią
Swoją drogą to w której szkole ta pani uczy? Jeśli postrzegacie że nauczanie takiej pani jest nie prawidłowe to rodzice winni powiadomić miejscowego ks. proboszcza lub kurię biskupią.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co gryzło radnego Kosiorka

Wiedziałem, że ten temat wielu poruszy, ale czego Zibi czepiasz się moich błędów. Mało ich tu robią na forum, nie widzisz ich u nikogo. Nie masz nic do napisania złego czy dobrego, to czego trudzisz się i marnujesz swój cenny czas. Widocznie nie stać Ciebie nawet na byle jaki komentarz. Oj, będzie o czym pisać, dotknąłem czułego punktu.

Pozdrowienia.

echh... znowu nas te żydy okradają

mario

Smutno,bo przez takich chłoptasiów nie mogę wyjść z domu inaczej niż taksówką w drugi dzień Świąt.To jakiś terror ;)

tesz mnie uczyła pani Januc*k i to nie tak dawno ! Ale złego słowa nie moge powiedzieć (dobrego tesz). Dobroci kobieta. Co wam się nie podobało ?? Uczyć się nie chce to potem zwałka na sorke ?? Ot swołocz jedna :((

Ellena......... pobudka ! Już po świetach ! A czego żeś Ty się nawąchała ?? :))

Proszę bez osobistych wycieczek i z szacunkiem jeśli można!
Pozdrawiam!

Temid

Dla mnie Maciek - To Ty jesteś autorytetem na tym forum. Co prawda jesteś od niedawna, ale my tu wszyscy "też nierówno pod sufitem" :)) I tak trzymać !

Vlad: nie kombinuj........... - spać. Będzie tego dobrego na dziś. Mam nadzieję, że ptysiu już śpi i nie będziesz mu wykładał następnych lekcji z grafiki komputerowej :)) Pozdrowienia !

Zgadzam się z MBJazz - jak często zresztą :)
Podpisuję sie po prostu pod tym i nic więcej nie chce mi się dodawać.
Zalet żadnych nie miał tow. Gierek, chociaż fajnym chopem był ("pomożecie", "pokażcie co potraficie" itp. - sporo śmiechu).

Dodam jeno od siebie, że stawianie mu pomników czy nazywanie ulic imieniem towarzysza to przegięcie i nieodpowiedzialność historyczna. jak mozna hołubic kogoś, dzięki komu mamy takie piekne autostrady, silną gospodarkę, górnictwo i choćby PKP itd.

Pozdrawiam.

Dlaczegoś wiedziałam, że Adamusek się odezwie... :D

A z tym strzelaniem to bym uważała... Może pójść rykoszetem i co wtedy??
A pomnikowi i tak to lata i powiewa...:(

no tak załozmy , ze zapłaciłem podatek w kraju w którym ta kase zarobiłem. Ale arobiłem jej tyle ,że po przywiezieniu jej do kraju moje łączne dochody wchodza na wyższy prog podatkowy . I oto mi chodzi,że duóż osób w taki sposób płaci podatek 19 % a powinmno wyższy bo nie wykazuje tego co zarobilio jako swój dochód. A przeciez Łatwo to sprawdzic po stanach kont czy tez wydanych kwotach międzyinnymi na zakupy działek lub domów.

Vladuś,

Hehe, u nas to się Tomex nazywa. No i wygląda prawie dokładnie tak samo...:)

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

Autor: ryskago (---.bphpbk.pl)
Data: 30-03-05 08:36

Ogaksyr próbuje robić zmyłkę i gada z Vladem...
Ale to Mu się nie uda :D

nie rozumiem...... wg ciebie Ogaksyr i Vlad - to jedna i ta sama osoba ??

http://www.republika.pl/j_uhma/edukacja.html

koza- daw. Kara polegająca na zostawieniu ucznia po lekcjach w zamkniętym pomieszczeniu.

Widocznie byłaś wzorową uczennicą.

Pozdrowienia.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Maciuś,
Do pewnego mmentu - tak, a potem zaczęły się kłopoty z koncentracją, no i pierwsze dostateczne i "lufy"...

Dziękuję felix za przybliżenie historii Łomży i uświadomienie niektórym, że Żydzi byli obywatelami państwa polskiego i mieli takie same prawa jak każdy mieszkający na tym terenie Polak, Ukrainiec, Białorusin, Niemiec, etc.
To, że potomkowie występują o zwrot mienia będącego własnością ich rodziców lub dziadków nie jest niczym nagannym. Wiele dóbr pożydowskich zostało przejętych lub zagrabionych. Jeśli przejęcie nastąpiło zgodnie z prawem, to wszystko jest w porządku, ale jest sporo takich nieruchomości, które zostały zagrabione prawem kaduka i te (będące często w prywatnych rękach) powinny być bez żadnej dyskusji zwrócone.
Poza tym czego się tak bardzo boicie tzw. obcych. Potęga i mądrość państw i społeczeństw polega właśnie na wielokulturowości, koegzystencji wielu nacji, nawet na sporze między wielu ideami, religiami, poglądami. Izolacjonizm powoduje degenerację społeczeństwa (np. Niemcy Hitlera), w konsekwencji prowadzi do upadku gospodarki, kultury, oświaty. U nas są już pierwsze symptomy tej złej tendencji.

Jak pomyślę, o tamtych czasach, to łezka się czasami w oku kręci. Jako brzdąc czekało się z wielką niecierpliwością na święta. Ileż to radości sprawiał plasterek szyneczki, baleronu. Patrzyło się dużymi oczyma na te przysmaki. Czasami, przy dużym szczęściu można było liczyć na pomarańcze, które z reguły docierały dopiero po świętach. A teraz... ???
Święta są nijakie. Na stole toż samo co w każdy dzień tygodnia :(( Pod tym względem przedkładam tamte czasy w stosunku do dzisiejszej szarzyzny.

Ty się mylisz Ryska, twierdząc, że on to on. A on nie jest nim. No i oczywiście nim nie jest onem. Już rozumiesz ?

mielonkę, która miała załączony kluczyk do otwierania??

Nomen omen, hmm... tzn. neonem, chłoliera, język mi się plącze! onem, onem!! To pewnik!

Exactly!!

ryskago czy tu dużo dziewczyn pisze ? bo ja zauważyłem ciebie i Alllinka a reszta to chłopy,

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org