sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdzie się podziały moherowe berety?

Godzina 13.15.
Przed chwilą wyszedłem z kościoła, po drugiej stronie ulicy banda z wiadrami, kiedy wreszcie Wiesiek po nas przyjedzie? Wszyscy już sobie poszli, a my tu tak sami, a wszystkie wodolejce coraz bliżej.
Ani uciekać, ani czekać dalej!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdzie się podziały moherowe berety?

Zibi ! Ja nie szukam nowych wydan Biblii dla kazdego wieku.Kosciol to robi z mnie.Jak masz czas to porownaj teksty Biblii w roznych tlumaczeniach.Nnajbardziej cywilizowana jest wersja Biblii Tysiaclecia.Znaczaco odbiega od Vulgaty.Lagodzi razace opisy kar boskich na ludzkosci jak rowniez lagodzi wzajemne relacje ludzi i opisy ich poczynan na wrogach.Cywilizacja postepuje a ta ksiega juz do dzisiejszych czasow nie przystaje nijak.Proby interpretacji Biblii zarowno w sposob doslowny jak to robia Sw.Jehowy czy tez na sposob koscielny czy tez protestancki mimo wszystko razaco nie przystaja do rzeczywistosci.Agnostyk

Nic o tym niesłyszałem dzis bede na miescie to obadam sprawe hehe :D

stanos

cycq a co cie tak interesi moje zycie trudne dziecinstwo miales z procy cie karmili ?

Rózne kąty padania cieni (lampa uliczna- potwór), polbruk kończacy się trawką, "aureole" wokół postaci, ulica sfotografowana z góry (jakaś osiedlówka) a postaci z boku i góry - coś tu nie tak.

ryskago popatrz na te dwa obrazki i pomyśl co one oznaczają to może kapniesz się oco biega , dam ci podpowiedz że tu chodzi o zainteresowania :)

Zbych

Pierwsza opcja:
Pan bije się z myślami - śpiewać czy nie śpiewać, oto jest pytanie... Bo ów pan jest zainteresowany śpiewaniem - właśnie wystartował w Idolu...:)
Druga opcja:
Pan drapie się w głowę, bo go cuś ugryzło i zachodzi w głowę czy to podczas śpiewania do mikrofonu się stało, czy też kiedy indziej może...
Trzecia opcja:
Jeśli to ma być w odniesieniu do obrazków Blokersów, to... to ja się nie wypowiadam... A fe!

Ryskago, przeczytaj temat o wyrzuceniu Ptysia z forum. Ptysiu ledwie się wybronił, a teraz sam chce usuwać. Żaden ze Mnie stróż, idę środkiem prawdy, nie było Ciebie całe Święta, nie przeczytałaś tematów na forum i nie wiesz o co chodzi z Ptysiem, a już się ze Mnie nabijasz. Na forum każdy ma takie same prawo do wypowiedzi, a nie za trochę krytyki zaraz usuwać z forum.

Pozdrowienia.

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org