piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak za komuny

w którym miejscu?

Zbych

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak za komuny

Ryskago a to niejest robione w Krakowie ? bo ja nieprzypominam se takiej ulicy w Łomzy.

Ptysiu,
Nigdziem takiej lady nie zoczyła w NH i okolicy. No sądząc po kostce brukowej to jednak nie ten trop...:)

Bóg jest albo Boga nie ma - stawiamy na jedno z dwojga i czekamy, co się okaże? Otóż jeśli postawiliśmy na "Bóg jest" - i On rzeczywiście jest - wygraliśmy wieczność; a jeśli go nie ma - nie straciliśmy nic. A jeśli postawiliśmy na "Boga nie ma"? Cóż, jeśli go rzeczywiście nie ma - nic nie zyskujemy, a jeśli jest - przegraliśmy swoją wieczność.
Cały wywód Pascala ujawnia zatem "opłacalność" wiary w Boga i w religii poszukuje oparcia i trwałości.

matko swieta...ptysiu rysiu marysiu...wes sie wyksztalc,zajmij sie sfoim zyciem, bo wstyd mnie za tylek lapie keidy pomysle ze jestesmy z tego samego miasta

Ptysiu nie szkoda Ci czasu na takie glupie pisanie?Swiadkowie Jehowy wierza w tego samego Boga co i Ty .Roznia sie tylko interpretacja Pisma Swietego >Przyjmuja je literalnie to znaczy odczytuja je doslownie podobnie jak ortodoksyjni Zydzi.Gdybys dzisiaj chcial zyc wg nakazow Ksiegi Prawa i Prawa Powtorzonego ze Starego testamentu to nie zjadlbys kaszanki nie posmarowal bys chleba maslem pod wedline a na deser zajadalbys sie szarancza!Pozdrawiam Agnostyk.

Lepszy Gierek niż Stalin lub Bierut ale jeszcze lepszy jest brak Bierutów i Gierków (i innych nawiedzonych naprawiaczy świata obecnych także we współczesnej polityce).
Tacy nawiedzeni w dobrej wierze mogą tylko bardziej lub mniej nadiablić.

Ogaksyr . Studia już mam dawno za sobą (choc nie przeczę, że doktoracik majaczy na horyzoncie ;)

Nic nie wklejam. Po prostu chęć czytania, myślenia i nieograniczania się do własnego podwórka. A i w mojej pracy wiedza o szerszych mechanizmach gospodarczych jest niezbędna. Będę się upierał, że podział na 49 województw był błędny - nie ma wówczas racji bytu coś takiego, co się zwię polityką regionalną - z powodu braku regionów. Bo te 49 kadłubowych województw to ni regiony, ni tereny lokalne. W dzisiejszych warunkach glokalizacji (nie mylić z globalizacją - kto chce to sobie doczyta) podstawą jakichkolwiek działań na wszystkich obszarach jest region - tak jest racjonalniej, taniej, wygodniej. Nie zapominajmy o U.E. - pomoc kierowana jest dla regionów, NPR będzie ustalany na podstawie regionalnych dokumentów. Inna sprawa jak to wygląda w naszej praktyce polityczno-decydenckiej.

Maciek. Może i rolnikom było super... tylko postaw sobie pytanie dlaczego. A no dlatego, że sytemowi było to na rękę. Nie państwu, nie krajowi, nie narodowi - tylko ówczesnej władzy. Trzeba było dowartościować przwodnią siłę narodu. Tylko już wtedy wiedziano, że cały kontynent będzię się borykał z nadprodukcją żywności. Wiedziano, że wystraczy 8-10 % ludnosci pracującej w rolnictwie, aby wyżywić kraj i eksportować na tym samym poziomie (dzięki m.in. postępowi technologicznemu). Skutki tego widoczne były szczególnie pod koniec lat '90-tych. Ogromna ilość nietowarowych gospodarstw rodzinnych, znaczny spadek realnej stopy życiowej, populizm na wsi.
Po za tym Macku próbujesz słuszność okresu argumentujesz chwilowym "dobrobytem" jednej grupy społecznej. Pomyśł co w perspektywie mamy z tego wszyscy...

SŁYSZAŁEM ŻE W HALI NIE SPRZEDAJĄ JUŻ MIĘSA, W ZAMIAN PLANUJĄ SOŚ INNEGO. CIEKAWE CZY ŚCIĄGNIE TO LUDZI BO TO MIĘSKO NIE WYGLĄDAŁO APETYCZNIE WIĘC SIĘ NIE DZIWIĘ ŻE NIKT HALI NIE ODWIEDZAŁ. A TAK WOGÓLE PRZYDAŁ BY SIĘ REMONT W KOŃCU TO CENTRUM MIASTA...

Do degrega pośba moja!
Jakem śliczna fanka Twoja.
Skończ ten konkurs jeszcze dziś
Nie bądź taki śpiący miś.
Ogłoś wyniki i wręcz nagrodę
z wdzięczności pogłaskam Cię w brodę!
:)))

Ciekawi mnie tylko kto ODPOWIADA za to decyzje?? Czyżby nasz "ukochany" pan prezydent B. ?

Treść jest ukryta

Nie wiecie, że tam będzie budowany kościół.

Pozdrowienia.

No to Maciusiu, powiem Tobie (bez ogródek): miłego gmerania w ziemi ogródkowej :). Chwastów wprawdzie jeszcze chyba ni ma, ale gdyby czasem były jakie, to se nie pomyl z... np jaką marcheweczką, kiedy będziesz o nas myślał, jeno skup się na robocie...:))

ADALLuś,
Z IP to tyż nie takie pewne, bo jak wiesz Gosia-Ryskago już kiedyś wystąpiła pod takim IP (---.internetdsl.tpnet.pl), więc... chłoliera to chiba ja jestem... Miesza mi się... Już sama nie wiem kim jestem i co ja tutaj robię???

Zbych

ludzie co wy za głupoty opowiadacie. Na hali targowej sprzedawano mieso, i wcale nie w takich warunkach jak wy tu mówicie. Był lekarz weterynarii który zawsze to mieso przed sprzedażą badał. I co najważniejsze było dużo kupujących , bo tu mieso było znacznie tańsze nawet o 40% niz to sprzedawane w sklepach. Kupowali tu ludzie o niskich dochodach ,bo to była dla nich jedyna szansa zaopatrzenia sie w mieso. Sam widziałem niejednokrotnie juz pod koniec dnia jak sprzedawcy sprzedawali mięso pozostałe po bardzo niskich cenach ludziom biednym lub też oddawali za darmo. Fakt standart sprzedazy odbiegł od wymaganego.

Ale co najwazniejsz tanie żródło zaopatrzenia dla wielu mieszkańców będących w trudnej sytuacji zostało zamknięte. I to jest najpowazniejszy problem. Którego jakos nikt nie dostrzega. Odnośnie funkcji tej hali to powinna ona zostac taka jaka jest. Zawsze to bylo miejesce sprzedazy płodów rolnych wszelkiej maści od okolicznych rolników i niech takim pozostanie zgodnie z jej historycznym przeznaczeniem. Uważam ,że miasto winno być zainteresowane poprawą warunków sanitarnych sprzedaży i odnajmować miejsca miejscowym producentom. Ponadto w ten sposób miasto pośrednio poprawia sytuacje rodzin najbiedniejszych dopuszczając na rynek miesjcowych producentów którzy sprzedaja dobre towary po nizszej cenie.

Hala ne wymaga powaznych inwestycji , nalezy ja tylko odmalowac troche w środku poprawić i jak najszybciej przywrócic w niej handel. Jako zmiane to uważam wyrzucenie handlu tymi ciuchami a pozostawienie tam tylko miesa, warzyw.

brawo Maciek masz racje, wsciekłe prokapitalistyczne psy z piną na pysku zagrzyza wszystko i wszystkich co choć dobrego powiędzą o okresie Gierka. A prawda jest w sercach wielu POLAKÓW KTÓRZY CAŁKIEM INACZEJ PATRZĄ NA TAMTEN OKRES I WBREW SZCZEKANIOM TYCH KUNDLI POZYTYWNIE GO OCENIAJĄ.

MONIA

<hmmm> Jakaś Pani Małgorzata jakaś tam niepamiętam nazwiska Sieputoska czy jakoś tam.

Każdy maskę dziś nakłada
nie wiadomo kto jest kim
maskarada maskarada

Na tej stronie dowiesz się wszystkiego.

http://www.vectra.pl/strona.php?ids=20

no dajci mi spokój.

Niektóży mówia ze PAPIEŻ żyje a drudzy że nie :(:(:(

Zbych

Módlmy sie..

módlmy sie ... Ojcze nasz którys jest w niebie...

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org