Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pierwsza gala biznesu |
Wybacz, że to powiem, ale swoim tematem ukazujesz siebie jako typowego "wieśniaka". Takiego, który wyrwał się z małego miasteczka i nagle jest wielkim światowym człowiekiem, który żyje w wielkim mieście z wielkimi ludźmi. W Łomży jest co robić, tylko trzeba być lekko kreatywnym. Tyle ode mnie w tym temacie, bo nie mam zamiaru wchodzić w żadną dyskusję. Pozdrawiam,
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pierwsza gala biznesu |
przepraszam was bardzo, nie obrażajcie innych, nie wszyscy są zacofani itd.spójrzcie najpierw na siebie a dopiero patrzcie na innych. najwyraźniej ci którzy obrażają innych są bardziej zacofani i mają jakieś kompleksy a wyzywając innych czują się lepsi.dajcie spokój. Zycie jest za krótkie na takie głupoty.Szkoda na to marnować czasu. Życzę wszystkim miłego dnia, przy komp. 3majcie się.pa
|
|
Fazi się już spękał.Ale z niego twardziel.
|
|
Ale mi dorąbałeś,aż się popłakałem.Dorabiaj jako jasnowidz.Śmiać mi się chce z ciebie.Ale coś mi się zdaje,że miałeś już iść.Pewnie zaraz napiszesz,że masz mobilny necik i dalej będziesz prowadził dyskusję.
|
|
Doceniam spokój i ciszę w Łomży ... Tego w Warszawie czy w innym dużym mieście nikt nie znajdzie ... Ludzie są różni - jeden mądrzejszy,drugi głupszy,trzeci zaradniejszy,czwarty kombinator,piąty leń.Tak jest w większości małych miejscowości. Faktycznie czasami może trochę za mocno odkrywa się nasza "zaściankowość" i "ksenofobia" ,ale ogólnie potencjał w łomżyniakach jest spory. Przydałoby się trochę "odświeżyć" władzę w naszym mieście ... trochę świeżej krwi i może zmieniłoby to kierunek rozwoju miasta. Przykładem jest dużo mniejszy Zambrów gdzie burmistrz z głową zarządza miastem,nie patrzy tylko jak napełnić swoje kieszenie ale szuka szans promowania swojego miasta w kraju. Dziwię się że do tej pory władze nie wykorzystały walorów rekreacyjno-turystycznych Łomży i nie szukają pieniędzy w turystyce. Nie jest prawdą,że Łomża cofa się w rozwoju: - prawie ukończona jest pływalnia miejska o pokaźnych rozmiarach warta prawie 36 mln złotych, - już niebawem ma ruszyć budowa galerii Veneda z kompleksem kin, - w te wakacje ruszy generalny remont głównych dróg w Łomży(Piłsudskiego,Al Legionów,Spokojna,Sikorskiego) - Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości niebawem wzbogaci się o budynek Instytutu Technologii Żywności wartego też grube pieniądze nie chce mi się wymieniać dalej , ale już te fakty obalają stwierdzenie że "Łomża się nie rozwija" osobiście brakuje mi SSE (specjalnej stresy ekonomicznej) która kiedyś była w planach a którą zablokowały władze miasta, rewitalizacji połączenia kolejowego Łomża-Śniadowo-Ostrołęka i Łomża-Białystok(o którym tak dużo się mówiło,a praktycznie teraz słuch o tym zaginął)
|
|
< Fazzi > Piszesz : "...o dzieciakach , którzy nie mają wpływu ..." . I Ty masz odwagę pisać o błedach językowych innych ? Pamiętaj - ci ludzie, którzy używają takiej czy innej formy języka - kochają to miasto . Są wrażliwi . Piszą o tym, co ich boli. Poruszają ciekawe tematy , np. zobacz, ile jest odpowiedzi w związku z zagadkami dawnej Łomży . Owszem , masz po części rację , ale zważ , że ta łomżyńska młodzież jest naprawdę kochana ! Brak klubów młodzieżowych, za każdy wstęp na każdą imprezę trzeba płacić, a jednak na przystankach autobusowych , gdzie wieczorami spotykają się małolaty, nie dochodzi jakoś do zabójstw czy kradzieży . W rozpaczliwych czasami postach jest po prostu wołanie o zwrócenie uwagi na ich nurtujące problemy. Popatrz - funkcjonuje coś takiego , jak Twierdz Łomża - ewenement w skali Kraju. O bywalcach Fortów nie masz prawamoralnego pisać , że to debile. Czytając forum odbrzuć, przyjacielu , głupawe czasami wpisy szwędaków i bufonów , autentycznych wieśniaków, ale wczuj się w wypowiedzi naprawdę mądre, świadczące o wrażliwości i tzw. małym patriotyżmie. Po jakiś czasie nieobecności zatęsknisz do tego miasta . Będziesz wył z rozpaczy, ale, jeżeli nadal będziesz tak oceniał łomżan , nie będziesz miał gdzie powrócić, czego Ci , oczywiście, nie życzę. Tu masz przodków na cmentarzu . Tu jest miejsce, gdzie " się kończy wielkość świata, doczesnych trudów zapłata " . Spójrz na Łomżę obiektywnie , nie przez pryzmat pierwszej, zawiedzionej miłości czy niepowodzeń szkolnych . Przemyśl rzecz i znowu napisz coś o naszym mieście - krytycznie, ale rozsądnie ! Pozdr.
|
|
oho nawet mi siem podoba
|
|
Je*bac warszawiaków takich jak Fazzi, co ten hitler zrobił że przepuścił takich jak on przez Oświęcim ja sie pytam
|
|
jesli nie pasuje Ci brud na placach zabaw dla dzieci to nie prowadz tam swojego dziecka i tyle. A na polu za miastem też może wpaść w gówno ;)
|
|
ok
|
|
rzeby fazzi sie cieszyl rze ma prace he he he he he he he he he po to wlasnie nam strarzacy miejscy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |