sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pierwsza gala biznesu

Wybacz, że to powiem, ale swoim tematem ukazujesz siebie jako typowego "wieśniaka". Takiego, który wyrwał się z małego miasteczka i nagle jest wielkim światowym człowiekiem, który żyje w wielkim mieście z wielkimi ludźmi. W Łomży jest co robić, tylko trzeba być lekko kreatywnym. Tyle ode mnie w tym temacie, bo nie mam zamiaru wchodzić w żadną dyskusję. Pozdrawiam,

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pierwsza gala biznesu

przepraszam was bardzo, nie obrażajcie innych, nie wszyscy są zacofani itd.spójrzcie najpierw na siebie a dopiero patrzcie na innych. najwyraźniej ci którzy obrażają innych są bardziej zacofani i mają jakieś kompleksy a wyzywając innych czują się lepsi.dajcie spokój. Zycie jest za krótkie na takie głupoty.Szkoda na to marnować czasu. Życzę wszystkim miłego dnia, przy komp. 3majcie się.pa

Fazi się już spękał.Ale z niego twardziel.

Ale mi dorąbałeś,aż się popłakałem.Dorabiaj jako jasnowidz.Śmiać mi się chce z ciebie.Ale coś mi się zdaje,że miałeś już iść.Pewnie zaraz napiszesz,że masz mobilny necik i dalej będziesz prowadził dyskusję.

Doceniam spokój i ciszę w Łomży ... Tego w Warszawie czy w innym dużym mieście nikt nie znajdzie ...
Ludzie są różni - jeden mądrzejszy,drugi głupszy,trzeci zaradniejszy,czwarty kombinator,piąty leń.Tak jest w większości małych miejscowości.
Faktycznie czasami może trochę za mocno odkrywa się nasza "zaściankowość" i "ksenofobia" ,ale ogólnie potencjał w łomżyniakach jest spory.
Przydałoby się trochę "odświeżyć" władzę w naszym mieście ... trochę świeżej krwi i może zmieniłoby to kierunek rozwoju miasta. Przykładem jest dużo mniejszy Zambrów gdzie burmistrz z głową zarządza miastem,nie patrzy tylko jak napełnić swoje kieszenie ale szuka szans promowania swojego miasta w kraju.
Dziwię się że do tej pory władze nie wykorzystały walorów rekreacyjno-turystycznych Łomży i nie szukają pieniędzy w turystyce.

Nie jest prawdą,że Łomża cofa się w rozwoju:

- prawie ukończona jest pływalnia miejska o pokaźnych rozmiarach warta prawie 36 mln złotych,
- już niebawem ma ruszyć budowa galerii Veneda z kompleksem kin,
- w te wakacje ruszy generalny remont głównych dróg w Łomży(Piłsudskiego,Al Legionów,Spokojna,Sikorskiego)
- Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości niebawem wzbogaci się o budynek Instytutu Technologii Żywności wartego też grube pieniądze
nie chce mi się wymieniać dalej , ale już te fakty obalają stwierdzenie że "Łomża się nie rozwija"

osobiście brakuje mi SSE (specjalnej stresy ekonomicznej) która kiedyś była w planach a którą zablokowały władze miasta, rewitalizacji połączenia kolejowego Łomża-Śniadowo-Ostrołęka i Łomża-Białystok(o którym tak dużo się mówiło,a praktycznie teraz słuch o tym zaginął)

< Fazzi >
Piszesz : "...o dzieciakach , którzy nie mają wpływu ..." . I Ty masz odwagę pisać o błedach językowych innych ? Pamiętaj - ci ludzie, którzy używają takiej czy innej formy języka - kochają to miasto . Są wrażliwi . Piszą o tym, co ich boli. Poruszają ciekawe tematy , np. zobacz, ile jest odpowiedzi w związku z zagadkami dawnej Łomży .
Owszem , masz po części rację , ale zważ , że ta łomżyńska młodzież jest naprawdę kochana ! Brak klubów młodzieżowych, za każdy wstęp na każdą imprezę trzeba płacić, a jednak na przystankach autobusowych , gdzie wieczorami spotykają się małolaty, nie dochodzi jakoś do zabójstw czy kradzieży . W rozpaczliwych czasami postach jest po prostu wołanie o zwrócenie uwagi na ich nurtujące problemy.
Popatrz - funkcjonuje coś takiego , jak Twierdz Łomża - ewenement w skali Kraju. O bywalcach Fortów nie masz prawamoralnego pisać , że to debile. Czytając forum odbrzuć, przyjacielu , głupawe czasami wpisy szwędaków i bufonów , autentycznych wieśniaków, ale wczuj się w wypowiedzi naprawdę mądre, świadczące o wrażliwości i tzw. małym patriotyżmie.
Po jakiś czasie nieobecności zatęsknisz do tego miasta . Będziesz wył z rozpaczy, ale, jeżeli nadal będziesz tak oceniał łomżan , nie będziesz miał gdzie powrócić, czego Ci , oczywiście, nie życzę. Tu masz przodków na cmentarzu . Tu jest miejsce, gdzie " się kończy wielkość świata, doczesnych trudów zapłata " . Spójrz na Łomżę obiektywnie , nie przez pryzmat pierwszej, zawiedzionej miłości czy niepowodzeń szkolnych . Przemyśl rzecz i znowu napisz coś o naszym mieście - krytycznie, ale rozsądnie ! Pozdr.

oho nawet mi siem podoba

Je*bac warszawiaków takich jak Fazzi, co ten hitler zrobił że przepuścił takich jak on przez Oświęcim ja sie pytam

jesli nie pasuje Ci brud na placach zabaw dla dzieci to nie prowadz tam swojego dziecka i tyle. A na polu za miastem też może wpaść w gówno ;)

ok

rzeby fazzi sie cieszyl rze ma prace he he he he he he he he he po to wlasnie nam strarzacy miejscy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org