sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polacy na peryferiach patriotyzmu

nie, nie pracuję tam, z właścicielami nie mam nic wspólnego, po prostu powiedziałam że jest zmywarka, bo sama widziałam jak wyjmują z niej naczynia, nie rozumiem czemu się od razu rzucasz?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polacy na peryferiach patriotyzmu

Zwłaszcza wtedy :-)

W sklepie IT

To zależy na jaki profil ktoś idzie :) pozdr

ja również polecam panią Serafińską;]

Hej!
Czasami wchodzę sobie na portal 4lomza popatrzeć co nowego dzieje się w moim rodzinnym mieście,gdyż tutaj urodziłem się i wychowałem. Zauważyłem,że miasto jak i jego mieszkańcy są coraz bardziej zacofani. Główne newsy na stronie głównej opisują wielkie akcje policji typu zatrzymanie osób posiadających marichuanę albo kolizja samochodowa na jednej z ulic Łomży itp. To o czym w większych miastach w ogóle się nie mówi u was jest sensacją. Podobno forum na 4lomza jest najpopularniejszym forum łomżyńskim,a zobaczyć tam można tylko masę żałosnych postów z błędami ortograficznymi i tematów typu:policja zaparkowała za znakiem,dostałem mandat od policji,gdzie najlepszy kebab albo szukam chłopaka ;)
Pracy w Łomży nie ma,infrastuktura woła o pomstę do nieba, słynny ŁKS Łomża gra na wioskach i przegrywa...
Jedyny plus to browar znany na całą Polskę ,ale co z tego jak właścicielem jest cudzoziemiec ,a pracownicy w browarze to jednym słowem pachoły albo tania siła robocza.
Wszyscy młodzi mieszkańcy Łomży po ukończeniu szkoły średniej wyjechali do większych miast na studia albo do pracy.Część wyjechała za granicę. Zostali same "niedojeby" czyli ludzie bez ambicji i głąby ,które po skończeniu szkoły na poznańskiej albo po jańskim myślą,że są kimś ,a tak naprawdę są nikim... Zero ambicji,zero perspektyw i wypłata 1000zł - tak wygląda życie w Łomży,wiosce która stała się kołchozem dla cudzoziemców z Czeczenii.
Do miast typu Warszawa,Białystok czy Olsztyn brakuje wam lat świetlnych :) Fajnie tutaj czasem wejść i popatrzeć na posty ludzi w wieku 20-25 lat jak cwaniakują i wymądrzają się ;) Ludzi którzy są pracownikami łomżyńskich piekarni,masarni i stacji benzynowych.... Ludzi bez ambicji ,którzy mocni są tylko w internecie.
Liczę na ciekawą dyskusję...

Szczebiotka szanuj proszę nasz ojczysty język i nie rób takich błędów ortograficznych.Właśnie o takich osobach jak Ty piszę. Głąby bez ambicji :)
Problemami wynikającymi ze światowego kryzysu ? ahaha ;) Dobre! We wszystkich miastach o kryzysie już dawno zapomniano,ale nie w Łomży. Ona dalej przeżywa kryzys ha!

facet du.pa, duza du.pa
nic tylko wzdycha i czeka, az mu samo zrobi, caly czas powtarza, ladna jestes, wiesz ze jestes ladna, podobasz mi sie, a ja ci sie podobam, lubie twoje oczy , ladne masz oczy, a ja jestem ladny, a dlaczego jestem brzydki, a czy mnie lubisz, tak ,ja cie lubie, wzdychu wzdychu,
taki marny molointeresujacy gosc, niewyspany, z malymi ideami w glowie, bez pracy
jak tu z takim wyjsc??????????????
pierwsze wrazenie jest zawsze mylne. I tego sie trzymajmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gosik83 widzę,że jak na razie to Ty jedyna zrozumiałaś temat :) Mądra wypowiedź.
Buuuka jak to nie mają możliwości się kształcić? Wystarczy trochę samozaparcia,pewności siebie i zaradności. Mnie też nikt nie daje na utrzymanie ani na szkołę. Nie marnowałem czasu w tej dziurze,wyjechałem do dużego miasta,znalazłem pracę i uczę się :) Dla chcącego nic trudnego!

ojojoj buża idzie

Fazzi idź szorować gary.
Pozdrów ziomali z bedroom :)

P.S- informacyjnie nie szoruję garów :) Nie wyjechałem też za granicę,lecz do stolicy ;]

Fazzi
rozumiem ze myjesz podlogi u jakiegos zyda, mozesz sie tym chwalic, to jest wlasnie kapitalizm, tak dla Ciebie niezbedny
pieniadze jakie Ci ten zyd wyplaca, ciulasz i ciulasz, a jak wypadnie Ci jakis grosik dla biednego, to dla Ciebie jest to wielka rozrywka

przebierasz nogami SD,
a jezyk Ci nie przyrosl do dupy??

Zwracam się do admina 4lomza o namierzenie IP "pana" Fazzi.Ten "pan" ubliża łomżyniakom a więc można tego pana zaskarżyć o obrazę.
Do "pana" Fazziego:Jesteś takim bohaterem zza klawiatury,może wypowiedz te słowa na jakimś forum publicznym w realu.

http://www.lks.4lomza.pl/forum/

Fazzi, można zrozumieć, że wyjechałeś, bo w Łomży nie ma tak dużych 'perspektyw' jak np. w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu. Wybrałeś tak i ok, wcale się nie dziwię ;) Ale czy pisanie na TYM forum o braku rozwoju w Łomży, o tym, że to wina Łomżyniaków nie minie się z celem? Do tego oddzielasz się od mieszkanców Łomży i piszesz: "urodziłem się i wychowałem tutaj", "U was w Łomży nie ma tego i tamtego"- to musiało zawładnąć wypowiedziami forumowiczów. Zgodzę sie z tymi, którzy mówią : " jeśli ci się nie podoba, to wróć do SWOJEGO miasta i zacznij je zmieniać". Taka jest prawda, jakie masz prawo, będąc z pochodzenia Łomżyniakiem, który mieszka teraz w innym mieście, wypominać Łomży brak rozwoju? Jest dokładnie tak jak piszesz: "miasto tworzą ludzie", więc jeśli chcesz zmian w Łomży to mieszkaj tu i zmieniaj, a jeśli uważasz, że Łomżyniacy to w większości ludzie niekreatywni i nieposiadający celu ani ambicji, to nie żądaj od nich cudownych zmian. Niestety, tak jest, że w wiekszosci mieszkańcy są tacy, jacy są, a Ci z większymi wymaganiami wyjeżdzają. Ja też zapewne wyjadę po skończeniu szkoły średniej, ale jeśli nie mamy odwagi i siły, by wrócić po studiach do Łomży i ją rozwijać, to nie oczerniajmy miasta. Bo właśnie takie zachowanie, jak nasze, pozbawia jej szans na rozwój.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org