Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ideologia mamony |
-> darma . Do cudownych spraw należy także sposób wzbogacenia się tego Rajmunda na handlu na tzw. Kresach . No i oczywiście - znalezienie się młodych Kaczyńskich 9po wojnie, oczywiście) na Podlasiu .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ideologia mamony |
a byłeś u Pana vicprezydenta Choińskiego ? tylko uważaj bo już wspierał i ŁKS i siatkówkę dziewczyn w II lidze a jakie były owoce popytaj znajomych?
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rajmund_Kaczy%C5%84ski „...Od 1941 należał do Związku Walki Zbrojnej, następnie do Armii Krajowej. Po odbyciu szkolenia w 1943 otrzymał stopień plutonowego podchorążego. W pierwszym dniu powstania warszawskiego dowodził 7 drużyną 2 plutonu 1 kompanii Pułku Baszta, brał udział w starciu na terenie toru wyścigów konnych na Służewcu. W czasie powstania warszawskiego stracił palec....” To ładnie zedytowano bo kiedyś był faktycznie o „postrzale w palec” i na tym „walka” w powstaniu warszawskim skończyła się po jednym dniu :-) Co było po tej tragicznej kontuzji ? Jakoś dziwnie mało.... czytamy dalej: „...W 1947 ukończył studia inżynierskie na Wydziale Mechanicznym Politechniki Łódzkiej. Pracował w Państwowych Zakładach Optycznych w Warszawie oraz jako kierownik robót w Społecznym Towarzystwie Budowlanym. Prowadził również wykłady z termodynamiki na tzw. Sorbonie przy Politechnice Warszawskiej...” (jeszcze do niedawna było wyraźnie napisane dla kogo te wykłady były prowadzone ...) ale idźmy dalej „...W 1958 uzyskał pełny etat na Wydziale Inżynierii Sanitarnej PW. Odbył szkolenia w Anglii i Holandii, które okazały mu się pomocne podczas projektowania instalacji sanitarnej w budynku Ambasady USA w Warszawie. W 1965 wyjechał na kontrakt budowlany do Libii. Jeszcze przez wiele lat pracował w rozmaitych pracowniach projektowych...” Ciekawa ta kariera, apanaże, beztroskie życie w luksusie a państwie stalinowskim a potem za czasów UB i SB byłego oficera AK, nie sądzisz ? Większość jego kolegów z AK musiała uciekać z Polski lub gniła w lochach UB. Represje i nieufność / skrajna / wobec takich osób była taka, że z trudem mogli znaleźć pracę nawet na budowie czy w PGR! A Pan Rajmund bezstresowo robi karierę naukową i i wyjeżdża na szkolenia w Anglii i Holandii! http://www.nie.com.pl/art9819.htm
|
|
JA tez poproszę :)
|
|
Jest sie czym cieszyc....Biednym Polakom pomózcie jajoglowi.... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
bez komentarza... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
u stefana jest otwarte:-) "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
ledwie otwierajac oczy przy nie spozytym sniadaniu wymagasz otwarcia drukarni? one pracuja noca
|
|
Witam,mam pytanie czy ktoś może podać mi namiary na firmę transportową,która przewozi ludzi z Łomży na lotnisko w Warszawie? Z góry dziękuję
|
|
Szczebiocie - ona nie wymaga, tylko pyta. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Takos
|
|
http://www.trans-avia.pl http://www.podlasie-express.pl
|
|
Dlaczego o nich się nie mówi?
|
|
a tam lipna, deszcz padał a ludzie przyjeżdżali i odjeżdżali z kwitkiem.
|
|
lotos12: twoja pani od polskiego też nic nie "wskurała" "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
AMEN.......Co prawda to prawda....nawet w całym są dziury.
|
|
Jeździ ktoś od nas z Łomży na Wnory? Co sądzicie o tej dyskotece?
|
|
A to nieładnie....
|
|
sorry ja tylko po ogólniaku
|
|
Kasicaa,akurat znam sporo ludzi którzy tam się uczą,i wiem co mówię żal to możesz mieć do swego chłopaka/dziewczyny,mine zwyczajnie możesz nie lubić....
|
|
Co za durnie na długi weekend pozostawili tak wyregulowane światła start/stop na odcinku ruchu wahadłowego za Śniadowem ??????? Trwa tam teraz remont i na 2 odcinkach oddalonych od siebie o ok. 3km są otwarte tylko dwa jednokierunkowe pasy. Dziś na przejazd w stronę Warszawy czekałem równo 45 minut. (a i tak jechałem w miarę wcześnie - zdając sobie sprawę z natężonego ruchu w dniu dzisiejszym, więc raczej mój czas oczekiwania na przejazd był relatywnie krótki). Ja rozumiem, że jest konieczność modernizacji odcinka jezdni (idzie to sprawnie, aczkolwiek przy tych warunkach atmosferycznych i takim umiejscowieniu tego remontu - szczere pole, 0 zabudowań w promieniu kilku kilometrów - nie było by Ż A D N Y M problemem prowadzenie tego typu prac w trybie 24h - tylko trzeba chcieć i mieć trochę wyobraźni zlecając tego typu prace do wykonania), ale aby światła w taki dzień jak dziś (powroty z długiego weekendu) , działały dla obu kierunków z taką samą zwłoką ??? Z jednej strony 5 samochodów oczekujących na przejazd, a z drugiej 300 !!!!!!!!! Czy nikt nie sprawdzi jak się rozkłada ruch na tym odcinku i nie wyreguluje tak tych świateł, aby kierowcom sprawić jak najmniej kłopotu ? Kretynizm, dyletanctwo i zaniechanie za nasze ciężko zarobione pieniądze !!!!!!!! Zamach na ekosystem i nerwy kierowców. Jak wypadamy w oczach tych którzy odwiedzają naszą krainę wracając po długim weekendzie do domu i trafiają na taki okaz sprawności intelektualnej osób zarządzających takimi remontami ???? Nie można inaczej ? Nie można pomyśleć ? Nie można umieścić numeru telefonu bądź adresu e-mail na tablicy informacyjnej umieszczonej przy remontowanym odcinku z prośbą o pomysły usprawnień ? Czy taki know how nie przydałby się później, przy innych remontach ? Na miejscu osoby, która decyduje o wyborze wykonawcy, przyznałbym ogromny minus firmie realizującej ten remont (i uwzględniał ten minus przy ocenie przyszłych przetargów), a na przyszłość w punkcie przetargowym umieściłbym wymóg opracowania w projekcie wykonawczym procedury elastycznego zarządzania ruchem drogowym uwzględniającym zmienne natężenie ruchu na tym odcinku (droga na mazury). Później sprawdzał realizację tego punktu i dotrzymanie wyznaczonego celu dla założonego wskaźnika. Taka bezmyślność urzędnicza to tragedia i pasja naszego państwa :( pozdrawiam Wszystkich i łączę się w bólu z tymi, którzy muszą spędzić w bezsensownym korku godzinę swego czasu, za którego zmarnotrawienie z nie swojej przyczyny nikt im nie zwróci. Takos
|
|
xxxANGELxxx masz może gg do tego Misiekelo albo powiedz żeby do mnie na maila napisał ok
|
|
No tak ale to bardziej wiązałem z majówką :) dlatego nie przywiązywałem większej uwagi do nazewnictwa :) ale słuszna uwaga :) dzięki
|
|
Raz byłam, wiecej nie pojade. Gorszy spęd niz na milano.
|
|
Dlaczego P.Lunatyk? Można w czymś pomóc? :))
|
|
Niech się Rudy z Łysym pierd*li z tym ich całym MOSiRem.
|
|
spokojny - nie jestem z sanepidu ani z żadnej instytucji monitorującej.Zwyczajnie,oczekuje należytej obsługi i moim zdaniem widok personelu,który konsumuje na oczach wszystkich klientów jest nie na miejscu.Czy dla Ciebie jest normalne,że dziewczyna,która stoi za kasą przeżuwa pizzę a po chwili dołączają do niej inne osoby np z kuchni?Dla mnie nie do końca jest to należyte zachowanie,dlatego wyraziłem TU swoją opinię.Tobie być może nie przeszkadzają tego typu zachowania...faktem jest,że to ich początki i jeszcze nie mają świadomości,że takimi zachowaniami mogą odpychać klientów.Jak wcześniej wspomniałem,pizza mi smakowała,ale z kolejną wizytą poczekam kilka tygodni,może wówczas personel nabierze "ogłady".
|
|
Do wiezienia z nimi. Prawo jest równe dla wszystkich, ale nie w tym kraju.
|
|
Masa Viv - sam jesteś debilem i ciemniakiem Takos
|
|
tak mam filmik z 2.dnia majówki oto link http://www.youtube.com/watch?v=s1UWsjfamsA
|
|
Ciekawi mnie jak ta sprawa się skończy :)
|
|
odsyłam do gadu :)
|
|
Wyjeba----c i usadzic w jednym gniazdku z brodatymi....Obroncy ucisnionych.
|
|
Jeżeli interesuje Cię sfera społeczna - masz szanse. Proponowałbym pogadać z szefostwem domu opiki ( zdaje się - Sikorskiego 221 ) lub w Caritasie . A może PCK ? Powodzenia !
|
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |