niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WOSP, a opluwanie tematu

w sobote okolo godziny 22 biały ford focus BL 26425 kierowca byla kobieta uszkodzila caly bok w aucie zaparkowanym obok wiec grzecznie prosze o kontakt tej osoby w celu uregulowania kosztow naprawy.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WOSP, a opluwanie tematu

HAHA xD teraz to se mozesz xD

powiedz jej jak jest .

Trzeba było na tym rowerze podjechać do tego kolesia powiedzieć co cie boli i zadzwonić na policje lub na straż miejsko i by gościu dostał mandat czy coś tam a ty byś sie poczuł jak obywadel a nie menda która potrafi napisac na forum tylko ?! mnie też nie pasują te wszystkie śmieci ale ja sam nie jestem świety zdarzy mi się wywalić puszke na polu lub z psem podlecieć do sąsiedniego bloku pod klatke żeby walnoł kupe :) ale to jest życie ;-0

tak wlasnie chce sie dogadac polubownie a co wypowiedzi o procesorach czy jakos tak to myslenie mam dobre bo z 3 pietra nie soczysz na dol i nie rzucisz sie na maske uciekajacego samochodu.

zajc.pl jak na razie Ty się plujesz i nic konkretnego nie masz do powiedzenia. Nie ubliżając wsi? masz rację, nie ubliżaj swoim ziomkom po kądzieli bo jak pojedziesz na zabawę (to u Was ciągle modne) to Cię sztachetami wymłócą
i tyle skorzystasz. Nawet nie pytam jakie masz IQ bo nie chce mi się Tobie tłumaczyć co to takiego ale nie sądzę, żeby było choćby przeciętne jak łapiesz się do setki to dobrze. Tyle do Ciebie..nie chce mi się z Tobą gadać.
Gal Ty na pewno wiesz jak działają MOSiR'y w innych miastach, pewnie światowy człowiek jesteś, na pewno wiesz jak tam wyglądały początki i rozwój, wszystko pewnie szło jak po maśle, może nikt im kłód pod nogi nie rzucał, nie śledził potknięć. Ja zdania nie zmieniam, czas pokaże co z tego będzie. A mi już szkoda mojego czasu i energii na te bzdety i mądrości z tego forum.
Jak się nudzę to zajrzę i włos się na głowie jeży. A na nerwach co niektórym tutaj zagrać można, bez wysilacza. Jedno jest pewne "włażą co niektórzy między wrony i BEZMYŚLNIE kraczą jak i one"

Mój braciak miał 2lata temu taką sprawę, był świadek spisał numery, zawiadomili policję, w ciągu pół godziny byli u gościa w mieszkaniu, był napruty jak stodoła, i po sprawie, takie rzeczy trzeba od razu zgłaszać

Gdzie znajdwało się getto w łomży chodzi mi o ulice. I czy jest tam jakaś tablica pamiątkowa

tam w podgórzu chyba mieszka pewne małżeństwo które zajmuje się kateringiem. stypy komunie itp. bardzo dobre jedzenie robią... ale nie wiem dokładnie czy są z podgórza czy z innej miejscowości...

tak ja juz mam komisje lekarska zaliczona
Obawiam sie o te poswiadczenie moj brat byl karany ale nie jestesmy zameldowani w jednym domu i sie praktycznie nie widujemy w radomiu mnie za to odrzucili

w kwadracie ulic : Dworna , Sikorskiego . Rybaki , Stary Rynek ale nei wiem czy nawet nie dalej do starego cmentarza żydowskiego przy ulicy Wąskiej.

i tak nie zrozumiesz

"Getto w Łomży powstało w sierpniu 1941 roku w rejonie ulic Senatorskiej i Rybaki. Stłoczono w nim Żydów łomżyńskich oraz przesiedleńców i uchodźców z innych miejscowości, między innymi Jedwabnego, Piątnicy, Stawisk. Likwidacja getta została przeprowadzona w dniu 1 listopada 1942 r. Jego mieszkańcy zostali deportowani do obozu pracy w Zambrowie, skąd później większość z nich trafiła do obozu zagłady w Oświęcimiu.

W 1986 r. na murze budynku przy ul. Senatorskiej 6, w miejscu po spalonej synagodze, umieszczono tablicę pamiątkową z brązu. Została ona ufundowana przez lokalną społeczność w 44-rocznicę zagłady łomżyńskiego getta. Na tablicy, pod gwiazdą Dawida widnieje napis w języku polskim i hebrajskim: "Od lipca 1941 roku do listopada 1942 roku na terenie ulic: Dwornej - obecnie 22 lipca, Senatorskiej, Woziwodzkiej, Zielonej, Żydowskiej - obecnie Zatylnej, Rybaki, hitlerowcy utworzyli getto, w którym poddali eksterminacji 9 tysięcy Polaków narodowości żydowskiej. 3,5 tysiąca spośród nich rozstrzelano w lasach koło wsi Giełczyn i Sławiec. Niemieccy okupanci utworzyli na Ziemi Łomżyńskiej getta w 15 miejscowościach. Tragiczna droga przebywających w nich około 40 tysięcy ludzi prowadziła do obozu zagłady w Treblince. Niech pamięć o nich i niosących im pomoc w tych strasznych dniach trwa."

Prosze

lomzanin

witam wszystkich.. kiedy czytam wasze dyskusje o tych Czeczeńcach to bardzo przykro mi się robi bo Polacy za granicą (np.w Niemczech również są uważani za takich brudasów, pijaków, a kobiety są uważane za jakieś latawice). Może skończmy już narzekać na tych obcokrajowców i przyzwyczajmy się do tego, że oni są i będą w Łomży. Inne miasta nie robią takiego szumu o to, że Czeczeni zamieszkują ich miasto... Dajmy im żyć spokojnie

Cieszysz Sie ?! :P

Proponuję rezerwaty Kalinowo i Dębowe Góry, twierdzę Osowiec, forty, katedrę, bramę Napoleona, "stary" cmentarz, dwa cmentarze żydowskie, Tykocin, góra Królowej Bony i wzgórze Św. Wawrzyńca, kościół na ul. Sienkiewicz, spływ gondolami czy rowerki w Czerwonym Borze.

Możesz ich zabrać w wiele naprawdę ciekawych i pięknym miejsc. Poczytaj trochę w książkach o ziemi łomżyńskiej, a zaplanujesz naprawdę wspaniałą wycieczkę. Pozdrawiam i życzę powodzenia ;]

Takos

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org