Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Roman Giertych z LPR stwierdza,że Polska powinna zachować neutralność... |
Nie uogólniaj Pawełku... Ktoś, kto trafi na to forum (szczególnie w dziale polityka) uznać może, że tworzą je fanatycy i oszołomy, którzy z nudów (no bo po co) przepisują fragmenty niektórych gazet. To jest właśnie uogólnienie. Pewnie masz podstawy żeby tak NIEKTÓRYCH "urzędników Pana Boga", (bo nie nazwę ich: księżmi) traktować i określać. Nie powinieneś jednak sądzić, że wiesz już wszystko o wszystkich. Jeszcze raz polecam książkę "Adieu czyli przypadki księdza Grosera"; tam jest taka historyjka bardzo charakterystyczna, kiedy kilku ludzi podeszło w nocy do śpiącego słonia; jeden dotknął ucha, drugi trafił ręką na trąbę, trzeci chwycił za kieł... i wszyscy zaczęli krzyczeć: ZŁAPAŁEM SŁONIA !!! Naprawdę znasz wszystkich księży?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Roman Giertych z LPR stwierdza,że Polska powinna zachować neutralność... |
Brawo! Więcej takich centrów, zróbcie je przy każdym kościele, a wielu nieposkąpi grosza na składkę. Rozwińcie dobrą Akcję Katolicką w wszystkich sferach życia. tolek
|
|
Wkrótce ma ruszyć telewizja Ojca Dyrektora, ale jak się okazuje, nie będzie to jedyna nowa polska stacja. Poniżej planowana ramówka tworzonego właśnie, nowego kanału telewizyjnego dla alkoholików - BOLSAT. Redakcję JM zastanawia jedynie czy początek programu o 6.30 to nie za wcześnie troszkę? 06:30 - Gdzie jestem, kim jestem - teleturniej z nagrodami 08:30 - Piwko czy winko - program poranny 09:00 - Wiadomości 09:30 - Alkobiznes - program integracji polsko-czeskiej 10:00 - Dębowe Przedszkole - program dla początkujących 11:00 - The Smirnoffs - telenowela rosyjska 12:00 - Haftowanie na ekranie - reality show 12:30 - Soplicowo 2003 - Relacja z festiwalu piosenki Polskiej 13:00 - Sport - MŚ: Sztafeta 4x100 14:00 - Kielonopolscy (odc. 0.75) - telenowela Polska 14:20 - Teatr Bolstatu: Shakesbeer: To drink or not to drink. 15:30 - Łowienie na Żywca - program dla samotnych kobiet 16:00 - 1410 - program historyczny 17:00 - Po kielonie - rozmowy polityczne, prowadzenie dr Joe Monster 17:30 - Liga Angielska - Guiness vs. Kilkeny 18:45 - Zwierzyniec - Złoty Bażant - film czeski 19:00 - Wieczorynka - Przygody Jasia Wędrowniczka (The Adventures of Johny Walker) - film animowany prod. angielskiej 19:30 - Zagrożenia XXI w. - Esperal 20:00 - SUPERKINO: Indiana Jones i poszukiwacze zaginionej Warki - film fab. USA 21:30 - Rozmowy w rynsztoku - talk show 22:00 - 40% - lista, lista, lista przebojów 22:30 - Z gwinta - Magazyn reporterów Bolsatu 23:30 - Decyzja należy do ciebie - odc. pt: 0,7 czy połówka 00:00 - Kino Mocne: Odwyk - Pogromca wyzwolonych - horror USA 02:00 - Gość Bolsatu: The Beertels 02:30 - Na planie: Absolwent 03:00 - Jak przerobić Pana Tadeusza - program edukacyjny 03:30 - Wycieczki Bolsatu: TATRA 04:15 - X-Flaszki - program nocny
|
|
Panowie stuknijcie sie w pewna część ciała i ustalcie gdzie jest to centrum miasta Łomży. Z waszych wypowiedzi i innych wynika ,że jest ono wielkości co najmniej centrum Londynu , Paryża czy innych wielkich aglomeracji europy. Tylko nikt nie widzi ,,że w odległości 300 metrów od ulicy Piłsudskiego / własnie od miejsca lokalizacji tych sklepów / sa juz zwyczajne pola orne. Pytam sie czy to jest centrum miasta Łomzy . Według Panów to chyba tak . I to ma być miasto. Jakie misato takie i rozwiązywanie takich prostych problemów.. tolek
|
|
Piszecie, że Kościół - to są wierni. To prawda, ale w teorii tylko: co ci "wierni' czyli istota Kościoła maja w tej organizacji do powiedzenia? NIC! Kto więc tam decyduje? Czy te "owieczki"? A co powiecie o przekazywaniu Kościołowi przez nasze państwo 80% budżetu socjalnego. A co robią kapelani (na wysokich pensjach) w policji, wojsku, leśnictwach, na dworcach kolejowych, w więzieniach, szpitalach, w szkołach (katecheci), a nawet podobno jest taki w łomżyńskiej oczyszcalini ścieków i nie wiem gdzie jeszcze. Ile to nas kosztuje? Co z tego mamy konkretnego? Czy to jest kraj demokracji i równego prawa? CZy w tym kraju funkcjonuje normalnie jakaś dziedzina życia i stuktury państwa? i ostatnie pytanie; czy w budynku kościoła jest więcej Boga niż np w lesie? Więc o co tu chodzi w tym wariatkowie? Pewnie tylko o FORSĘ I WŁADZĘ! michal
|
|
Tak...... pewnie tak!? tylko w którym miejscu na Narwi? Zbych
|
|
Prezydent powinien oglosić ich tępienie za odpowiednimi nagrodami. Chińczykom tak sie kiedyś udało z wróblami. Wnosek z tego taki: zakłócona jest równowaga wśród żywej natury. Zbyt malo jastrzębi, orłów i sokołów, w tym i tych dwunożnych. Trzeba w Łomży sztucznie podhodować tych ostatnich. Dominacja pospolitych ptaków nie wróży nic dobrego Łomży. michal
|
|
romek i zyguś |
...i do tego czarnych...Juz wole wroble, nawet "stoluje" je regularnie na parapecie:)
|
|
Moim zdaniem ta autostrada jest potrzebna, w przeciwnym wypadku Łomża i nasz region zawsze będzie zacofany, pozatym ruch na drogach i tak sie nie zmniejszy wręcz przeciwnie będzie się zwiększał a co za tym idzie wzrośnie emisja spalin wydzielana przez samochody tkwiące w korkach... bez dróg szybkiego ruchu nie mamy szanse na otwarcie nowych miejsc pracy itp... itd... T
|
|
Zadzwon pod bezplatny do jakiegos operetora ..................nie wszystkie abonamentowe mozna sprawdzic. Łomżanin
|
|
http://wiadomosci .wp.pl/wiadomosc.html?wid=1041337 Łomżanin
|
|
:D hehehhe ....pod bezpłatny jak zadzwonisz i zapytasz kto jest właścicielem numeru takiego a takiego..... to raczej nie powiedzą.... ....tylko w drugą stronę - tak mi się wydaje..... ...mają te dane, ale nie mogą ich udostępniać (ochrona danych osobowych).... jeżeli ktoś Ci przez telefon robi problemy, możesz zgłosić to na policje, czy do prokuratury a oni mają narzędzia by uzyskać informację czyj to jest numer telefonu..... ...poza tym, operatorzy mogą namierzyć gdzie znajduje się dana komórka jesli tylko jest włączona (w niektórych przypadkach wystarczy że bateria jest włożona).... im większa sieć anten, tym dokładniejsze wskazanie pozycji (nie wdając się w szczegóły technologii) ....i na życzenie prokuratury, operator mówi gdzie jest komórka taka to a taka..... ale aż tak to Ci chyba nikt nie nabroił..? :D michal
|
|
....jeszcze w zeszłym roku był w GG błąd który umożliwiał ciekawskim podejrzenia w sieci hasla uzytkowników GG .....niektórzy przez to stracili swoje numery.... inni troche pocierpieli, kiedy to jacyś pajace podszywali sie pod nich..... weź potem wytłumacz, że to nie Ty.... skoro z Tobą ktoś rozmaiwał....
|
|
mozna jesli....ma sie znajomosci w salonach firmowych;)).....ja nie mam;((( Łomżanin
|
|
Piotrze informacja, ktora przytoczyles ma miesiac lub wiecej i jest nieaktualna. Dotyczyla dziury w serwerze gg i (dopiero) po 10 dniach od jej wykrycia ja usunieto. GG wciaz jest niebezpieczne ale w swiecie internetu nic nie jest bezpieczne. Wracajac do gg to L. Folyn, obecnie wraz z Ajronem (tworca Power GG) opracowuja wspolnie nowa wersje gg 6.0 Kiedy premiera, jeszcze nie wiadomo. Narazie mozna w internecie pobrac beta wersje gg 5.7 build 121, ktora ma miedzy innymi szyfrowanie SSL. Jeszcze niepelne z uwagi na starsze wersje gg gdyz po wejsciu wersji 6.0 sa spekulacje ze starsze wersje gg nie beda sie laczyc z serwerami. Poki co gg jest niebezpieczne i latwe do podgladania. Mowiac o bezpieczenstwie to polecam poszukanie wiadomosci na temat dzisiejszej wojny Jabber vs. Tlen.pl. Najnowszy Tlen.pl ma wedlog zmian dodane szyfrowanie zapewniajace bezpieczenstwo- czy napewno? Łomżanin
|
|
też to zauważyłem..... ostatnio tankuję (często odwiedzam Białystok) tuż za mężeninem z prawej strony przy szosie warszawa-białystok...... od razu poprawia mi się spalanie/100 a cena utrzymuje się cały czas na poziomie o 10gr niższym niż na stacji wyżej wspomnianej
|
|
Tak jest nieaktualna. Sprawdzilem i ta sprawa jest z lutego 2003. O sprawie bylo bardzo glosno na serwisach komputerowych miedzy innymi z powodu 10dniowej zwloki Ł Folyna by zabezpieczyc. W tym okresie uzytkownicy dostawali krotka prosbe by zmienic haslo lecz przyczyn autor nie podal. Tworca GG byl 2razy poinformowany o luce. Pierwszy raz przez serwis Interceptor nastepnie przez osobe ktora wykradala liste hasel i jako dowod problemu opublikowala je w internecie. Dopiero wtedy Team gg zareagowal. Link ktory podalej jest kopia gdyz orginal zostal usuniety po interwencji Folyna. Zagrozil on wlamywaczowi ze albo usunie strone z numerami albo Folyn zlozy donisienie na policje. Wykradanie, podsluchiwanie itp jest karalne. Tak wiec Piotrze problem byl racja, ale 4 miesiace temu i juz go nie ma. Jesli jestes zainteresowany moge podac pare linkow do archiwalnych niusow wielu serwisow, a bylo o tym prawie na kazdym komputerowym. michal
|
|
Zapomnialem dolaczyc orginalny adres strony gdzie byly numery: http://www.interceptor.g3.pl/gg/gg.htm ps troche pomylilem sam etap informowania Folyna ale to chyba nieistotne. michal
|
|
Paradoks, im biedniejszy rejon, tym wszystko lacznie z woda drozsze. Kto i jakim prawem zarabia naszym kosztem? aleks
|
|
http://fakty.interia.pl/kraj/news?sid=1308732&cid=1308352&cinf=396049
|
|
A mi pali 5,5 w trasie a ok 7-7,5 w mieście:)) Wystarczyło przy gaźniku pokręcić:))
|
|
Czy ktoś z was moze wie, dlaczego dzis tj, w sobotę 14 - go po osiedlu Mazowieckim jeździła na sygnale policja. Wydawało mi się, że był jakiś nalot na malolaty, bo takie twarze mignęły mi w radiowozie.
|
|
zastanawiam się jak to jest, że od dwóch lat Augustów przebudowuje swoje centrum, wybudowano przejście dla pieszych nad kanałem, zbudowano plac zabaw i kawałek parku..... a teraz budują promenadę wzdłuż Netty..... ...w Łomży przez ostatnie 20 lat zdegradowano przystań.... no.... niby zagospodarowano plażę.... ...czy 65tysięcznego miasta nie stać na zagospodarowanie rzeki...? ...dogadać się z PTTKiem, żeby tu kończyły się niektóre spływy..... wystarczy zrobić promenadę i zabezpieczyć brzeg od strony miasta, wyciąć krzaki, pozostawić drzewa, wstawić kilka ławek..... infrastruktura pojawi się sama... przedsiębiorcy sami będą tam wchodzić z knajpkami, barami, itp...... tylko nie trzeba ich ograniczać...! Łomżanin
|
|
Ja oczywiście jestem jak najbardziej ZA! Mam nadzieję, że kilka osób się tu zadeklaruje. Proponuję jeszcze w czerwcu zorganizować spotkanie i omówić co gdzie i jak! Na privie dogadamy się kiedy, co i jak! ....porozmawiajmy też ze swoimi poważnymi znajomymi, którzy nie bywają na forum.... Ci którzy tu bywają niech zadeklarują się sami. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wspaniała sprawa. Chetnie włączę sie w ten temat. Zobowiązuję sie do właczenia kilku osobistosci mających sentyment do ŁTW i wodniactwa. Obiekt ten jest obecnie w marnym stanie zewnetrznie przynajmniej. Nie jest realizowana tam żadna działalność zwiazana z wodą. W tym celu wstecz wchlonięto ŁTW poprzez poprzedniczki LOK. Na początek trzeba by zająć sie działalnościa rekreacyjną: towarzyską - turystyczną. Wymaga ona mniejszych nakładów a ma duże właściwości integrujące. W późniejszym czasie mogłby być i sport. Najlepsze pierwsze spotkanie byloby w sobote lub niedzielę, aby każdy mial większe możliwosci przyjscia. Musiałby być cykl spotkań. Później musialoby odbyć się wieksze przygotowane spotkanie założycielskie reaktywujące. Polecam dla przypomnia, a może i czerpania wzorów opracowaniaw Studiach Lomzyńskich, począwszy od IV numeru, VI numer o działalności turystycznej jest tylko w czytelni ŁTN. Razem 5 części, około 140 stron. Jest też w Aksjologii Sportu pod redakcja Zbigniewa Dziubińskiego /Wydawnictwo Selazjańskiej Organizacji Sportoewj Rzeczypospolitej Polskiej/ - dostępne w czytelni ŁTN, biblioteki publicznej na Długiej i w bibliotece seminarium. Było to stowarzyszenie bardzo dobrze zapisane dla rozwoju polskiej kultury, sportu i spraw narodowych w okresie zaborów, a później także dla integracji narodowej w okresie międzywojennym. Ale o tym dokładnie w cytowanych opracowaniach.
|
|
Co my możemy? Dopuki urząd miasta nie będzie przyjaznym urzędem dla społeczeństwa to nic dobrego się nie wydarzy. Dziwie się jak w XXI wieku daje sobie rade prezydent pracując na przestarzałych sytemach, które sa bo są i nic z nich nie wynika. Czy można prowadzić nowoczesne przedsiębiorstwo bez odpowiednich programów komputrowych ? Wydaje mi się ze właśnie u nas tak jest. Jeśli się myle, to wyprowadźcie mnie z błędu. michal
|
|
Odpowiedziałem w forum politycznym. Prezes Lipski po prostu przegiął.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |