poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kuriozalne życzenia MEN. O jakie święta chodzi minister edukacji?

Dopiero po tej tragedii widzimy jakiego mieliśmy prezydenta jak nasz ogłupiały media TVN i radio Rmf .Nie modne było głosowanie na pis modne było ogladanie tvnu i słuchanie radia Rmf Fm

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kuriozalne życzenia MEN. O jakie święta chodzi minister edukacji?

w olsztynie stacja bp jest w odległości 20 metrów od bloków mieszkalnych a u nas do najbliższych zabudowań jest trzy razy taka odległość.

Zacharzewski jest "swój",ma stację,buduje bloki,funkcjonuje w układziku kolesiowsko-kumplowsko-towarzyskim,więc po co wpuszczać kogoś innego?
Chyba nie po to,aby ceny miał niższe!!!
Prezio papiery podpisze,dopóki jeszcze pierdzi w stołek ratuszowy,a urzędasy będą przyklaskiwać zgodnie z wytycznymi.

tak, ale ciekawe czy mówiąc ,,ma pan do tego prawo" nie miało na myśli zrywaj i płać tysiaka

historie znam.
tyle, ze myslalem, ze wyciagniesz komuszy argument, ze "byly 4 podejscia do ladowania, kiedy zaleca sie dwa."

podejscie bylo JEDNO, a fachowcy, inni piloci, wypowiadali sie, ze lądowali tym samolotem w gorszych warunkach i nie tylko z Prezydentem.

...

Ciekawe za co??? czym on sie pozysluzyl ze takie propozycje??? Niedorzeczne czego to jeszcze nie wymysla. Zgadzam sie z autorem

Puki co trwa ekspertyza czarnych skrzynek i dopiero po przeanalizowaniu tła rozmów załogi dowiemy się czy były wywierane jakieś naciski na załogę samolotu, no chyba, że były na piśmie.
trackone - śmiesza mnie takie typy jak ty. Zamiast napisać co myślisz, zajmujesz sie interpretacją, stawiasz tezy, wnioski, pewnie i wyroki. Kojarzy mi się to wszystko z kaczynizmem. Nie chce mi się dalej pisać, bo nie dosięgasz nawet do brodzika moich zainteresowań. Nie będę z Tobą polemizował ponieważ wegetujesz na niskim poziomie intelektualnym kolidującym z moją wyrafinowaną osobowością.

widzę, mustapha, że "ó" z kreską również koliduje z twoją "wyrafinowaną osobowością".

czuję się zbudowany móc stać z tak szacowną, historyczną głoską, jaką jest "ó", w jednym szeregu.

witam wszystkich. Uwazam ze autor niepotrzebnie zaczal ten temat bo przeciez wiadomo jak bardzo nasz kraj jest podzielony. Osobiscie uwazam ze jesli byla taka wola ich corki i jarka to powinni tam spoczac z drugiej strony nie lubia go tam. Wiecej ludzi przychodziło by na grob w Warszawie .

A co ma k..wa do tego Palikot, Majewski, Wojewódzki, TVN czy inni każdy ma prawo mieć swoje zdanie, był krytykowany za życia, a nie po śmierci, bo o zmarłych źle się nie mówi. Ale znaj swoje miejsce mocium panie, gdzie na Wawel, Powązki by starczyły.

Szokujące kazanie w Przemyślu

Parafianie z Katedry Przemyskiej usłyszeli szokującą homilię, wygłoszoną przez prałata Zbigniewa Suchego.

Podczas niedzielnej mszy w intencji ofiar katastrofy w Smoleńsku, ks. prałat Suchy wygłosił szokującą homilię:

„To mogło się wydarzyć w środę. Ale w środę te metaforyczne oczodoły premiera polskiego rządu wołające o prawdę wywołały zachwyt. Już na drugi dzień liberalni politycy, opiniotwórczy Michnik od dawna nie piszący, zaproponowali posprzątać tropy pamięci z katyńskiego lasu, zapomnieć ślady profanacji znad charkowskich grobów...”.

Przypominamy, że w środę do Katynia polecieli Tusk, Wałęsa i Mazowiecki. Ludzie są zszokowani, a hierarchia Kościelna nie widzi w tych słowach nic złego. Portal radiofara.pl uważa wręcz, że tej homilii powinni wysłuchać wszyscy Polacy...

pisze o tym, ze nie odpowiadam na posty, ktore zaczynaja się od "puki"...

http://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/4D0917D9

No widzisz chociaż dopieli swego i są popularni ,idole wszystkich dzieci , a ty ?

;_)

Czy ciężko wejść na ich www? Albo zadzwonić na hotline?
Dzieciom neo dziękujemy.

Najlepiej to nic nie robic zatrzymac ludzi w domach (bez kasy) i plakac i jeszcze dla rydzyka przelac ostatnia zlotowke...Ludzie opamietajcie sie bylo minelo a trzeba zyc dalej....
Jeszcze ci panowie co z kosciolem wyskakuja...Chodzisz to chodz i dawaj darmozjadom kase ale nie mow innym co maja robic w niedziele...

Dobrze idzie w tym roku :-)
18:40.25
yeee

Tłumy Polaków oddają hołd Prezydentowi Kaczyńskiemu. Można porównać tylko do śmierci naszego Papieża. Ludzie nie żałują czasu na kolejki i pieniędzy na kwiaty. Wielu moim kolegom też zaimponował. Ludzkim językiem mówią nawet dziennikarze. Wszyscy przecierają na to oczy ze zdumienia w mojej rodzinie. Media pokazują innego Prezydenta Kaczyńskiego.
Najważniesza zasługa Prezydenta Kaczyńskiego - o Katyniu już wie cały swiat. I ta prawda nie zależy już od woli polityków.
Z książek i obecnych relacji wiem ,że za prawdę o ludobójstwie w Katyniu zginęło wielu ludzi z rąk komunistycznych siepaczy.

Z książek i obecnych relacji wiem ,że za prawdę o ludobójstwie w Katyniu zginęło wielu ludzi z rąk komunistycznych siepaczy.
Najważniesza zasługa Prezydenta Kaczyńskiego - o Katyniu już wie cały swiat. I ta prawda nie zależy już od woli polityków i dziennikarzy.

Masz racje kanalia w pelnym tego slowa znaczeniu.....jeszcze niedlugo a zwala wine na opozycje....polityka mnie nie interesuje ale sa granice przyzwoitosci...ksieza juz dawno jej nie maja...pedofile...

bimbo, nie podwyzszysz swojego IQ tak jak liter - capslockiem.

madry ksiadz i odwazny

3 dni spokoju było i się zaczyna, już komentatorzy pierd... o wawelu, bs. Pierunek chce referenda w tej sprawie robić... Gdyby nie jątrzenie na ten temat w tv, to dzieci neostrady nie miałyby w tej kwestii zdania, dla nich wawel to tylko wafle w czekoladzie...

CISZEJ NAD TYM GROBEM!!!

powypier..... ich z pracy i po zabiegu.

true...

właśnie miałam założyć ten temat....a poniżej wyjaśnienie o co chodzi...komentarz zbędny..

http://www.tvn24.pl/-1,1652092,0,1,nie-na-wawel-powazki,wiadomosc.html

Rodzina nic tu nie miała do powiedzenia tzn, córka, decyzje podjął Dziwisz i tyle, to pokazuje kto tu rządzi.

przecieez to bedzie komentować cały swiat;/ zaraz pojdzie opinia o nas przez jakąs bande szczyli...

chciałabym poznac Wasze zdanie na temat zespołu Magda Band, przeglądałam fora na ten temat ale są one w sumie przedawnione, mam nadzieje że znajdzie sie ktoś kto był ostatnio na weselu z udziałem tego zespołu

to szmaciarze kraj samych gangsterów ze na to pozwalaja może jak cały rząd by sie rozbił to może by się coś zmieniło same darmozjady i pasożyty

Zgadzam się z autorem postu. Prezydent Kaczyński powinien spocząć na Powązkach a nie na Wawelu. Urodził się w Warszawie, wcześniej był prezydentem stolicy i tam powinien zostać pochowany. To Warszawiacy powinni móc odwiedzać jego grób-w końcu Pałac Prezydencki w którym na codzień przebywał Lech Kaczyński też jest w Warszawie. Dlaczego więc Wawel?Nie był królem tylko PREZYDENTEM! Ciekawe gdzie pochowają Lecha Wałęsę (niech żyje jak najdłużej).Lech Kaczyński zginął w katastrofie lotniczej a nie w bitwie za Polskę i nie rozumiem nadinterpretacji tego wydarzenia. Państwo Kaczyńscy niech spoczywają w pokoju ale Wawel to już przesada i sądzę że skoro było on tak skromnym człowiekiem jak o nim mówią to życzyłby sobie pochówku na Powązkach. I ciekaw jestem kto ten Wawel wymyślił?...............

mylisz sie lotos12.
Lech Kaczyński zginął w bitwie o Polskę!

Autor: robrob (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 13-04-10 20:25

A co ma k..wa do tego Palikot, Majewski, Wojewódzki, TVN czy inni każdy ma prawo mieć swoje zdanie, był krytykowany za życia, a nie po śmierci, bo o zmarłych źle się nie mówi. Ale znaj swoje miejsce mocium panie, gdzie na Wawel, Powązki by starczyły.

To ma do tego w jaki sposób kreowali wizerunek Kaczyńskiego za życia a jak kreują jego wizerunek teraz, czy nie uważasz tego za co najmniej dziwne? Może oddzielny teraz Wojewódzkiego, Majewskiego i Palikota od TVNu i innych mediów. Kiedyś tylko zwracano uwagi i nagłaśniano błędy jakie popełnił L.Kaczyński, nigdy nic dobrego o nim nie powiedzieli, nie napisali. A jak jest teraz? Sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Czy oni to robią pod publikę ? Nie wiem. Dla mnie L. Kaczyński i tak będzie najlepszym prezydentem, wielkim patriotą, wielkim Polakiem.

Nigdy nie byłem zwolennikiem Prezydenta Kaczyńskiego, często sam Go krytykowałem, ale uważam, że jeżeli jest taka wola Rodziny i innych osób na "górze" to powinniśmy ją uszanować i nie robić z tego takiej sensacji. Wielu ludzi po tej tragedii mówiło o szacunku dla innych i wyrozumiałości, ale patrze, że u Nas w Polsce się tak nie da!!! Już zaczynają się manifestacje ( przeciwko pochowaniu na Wawelu). Odrobina szacunku dla zmarłych!!! czy już nawet na to Was nie stać???
To jest moje skromne zdanie

Ja byłam na weselu, gdzie spiewał ten zespół. Powiem szczerze nie jest źle, ale i bez rewelacji. W ocenie od 1 do 6 to stawiam na 4

debile... szkoda słów...

a mnie bawi co innego.
Żałoba abo prawie wszystko co się wokół dzieje to show. Wszystkie strony na czarno. W wcześniej śmieli sie z barubara ....
Dziennikarze męża stanu wspominają, a wcześniej .... ten co wetuje kartofel ... itd. Teraz poprawność ubrać się na czarno, jakieś woskowe łzy przyczepić i ... nic.
Show must go on.

a kto z was odmówił ... zdrowaśkę za Prezydenta i zmarłych, kto zapalił świeczkę, wywiesił flagę
a nie tylko wyraża żałość pisąc na forach, lampiąc się w TV... i popijać piwo, kawę czy co kto pije.

Możecie już nie jechać po rodzinie Kaczyńskiego, czy naprawdę zdaje się wam że Jarosław myśli teraz o polityce? Zginą mu brat bratowa wielu najbliższych współpracowników.
Śmierć pary prezydenckiej sprawił że w końcu zostali docenieni i powiedziało się o nich trochę prawdy, wiadomo że każdy teraz będzie mówił o prezydencie dobrze bo wcześniej nic pozytywnego nie mówiono. Dorobiono prezydentowi fałszywą postać, media ,wszyscy Polacy wyśmiewali się z pomyłek prezydenta wynosząc je do wysokiej rangi. Zadaje sobie pytanie dlaczego nie pokazywano materiałów telewizyjnych :jak prezydent cieszy się żartuje bawi z wnuczką . Jak nie miało się odpowiednich argumentów używano słów obraźliwych wobec prezydenta co go niewątpliwie mocno bolało.
Teraz się dowiadujemy jak wiele robił w kierunku polskiej historii wręczał medale ,mocno przyczyniał się do budowy muzeum w Wawie.
Dopiero pośmiertnie odzyskał dobre imię.
Podobało mi się że zawsze miał swoje zdanie nie jak Tusk który robił to co jest popularne . Kaczyński wspierał narody walczące o niepodległość , bo przecież my Polacy byliśmy w podobnej sytuacji.

Obserwując jak się wypowiadacie , w jaki sposób , bardzo łatwo dojść do wniosku że ta tragedia nic nie zmieni. Nadal będziecie obrażać innych ludzi , byliście jesteście i będziecie nadal bez swojego zdania. Łatwo napisać że Kaczyński się wywyższa (sprawa Wawelu) nie znając wszystkich okoliczności albo pisząc posty pod wpływem samego nagłówkowej informacji że Prezydent spocznie na Wawelu.
Piszecie bez żadnego szacunku do zmarłych już kilka dni po tragedii, kultury w niektórych postach nie ma za grosz.

Wyobraźcie sobie jaki ból będzie czuła rodzina prezydencka widząc pośmiertne obraźliwe komentarze , widząc jak bardzo cierpią niektórzy internauci z powodu pochówku Prezydenta na Wawelu.
Gdybyście trochę się przejęli tragedią to nawet mając inne zdanie na ten temat nie wypowiadali byście się w taki sposób albo w ogóle przemilczeli ....

Niech wszystkie ofiary spoczywają w pokoju .

zawsze naród polski jest wysmiewany to dlaczego teraz miałoby być inaczej???

Po co taki durny komentarz? Nie interesuje Cię to to nie pisz. Warto wiedzieć, że coś takiego budują.

Niestety Polacy zawsze wykażą się z negatywnej strony.
Kraków, wstydź się.

durny to jest ten temat.
a komentarz jest konsekwencja ubolewania, ze ANTY_BLM, ktory potrafi napisac cos madrego, od czasu do czasu wyskakuje z czyms takim.

Proponuję aby pochować Kaczyńskiego z Małżonką w katakumbach Łomżyńskiej katedry ,Kraków już i tak ma mnóstwo turystów i bez Kaczyńskiego a Łomży by się przydał w końcu to Podlasie to bastion Kaczyzmu ,Zgłaszam oficjalną prośbę do prawie byłego prezydenta miasta o złożenie kandydatury katedry na ostatnie miejsce spoczynku Pana Prezydenta wraz z Małżonką .wszystkich którzy popierają ten pomysł proszę o głośne wypowiedzi

trackone, ty niestety nie możesz pochwalić się nawet jedną mądrą wypowiedzią.

Właśnie. Kto wywiesił flagę?

pfffff nic dodac nic ując w tym co napisałes w 100% podzielam twoje zdanie widze ze jest jeszcze kilku ludzi kulturalnych i z klasą na tym forum. Osobiscie uwazam ze pochowanie Prezydenta na wawelu nie jest jakims wywyższaniem się, nie ujmuje wielkim czy tez nie do konca wielkim polakom tam pochowanym. Na wawelu spoczeli władcy polscy więc nie widze przeciwskazan zeby nie mógł tam spocząć prezydent i nie porównujcie urzędu prezydenta z jakimkolwiek innym, poselski czy jeszcze jakims bo jest to idiotyczne. Słowa kolegi wyżej że ta tragedia nic nie zmieni niestety są bolesne i prawdziwe.

A ja zastanawiałem się co to za dziwna "wiata" z dziwnym dachem powstała w sąsiedztwie WORD. Ciekawość została zaspokojona.

antek- prezydent, prawdziwy patriota ! ktory nie bał sie wyrazić zdania na temat Katynia i zamordowanych przy Putinie np ktory go jak wiadomo:" nie lubił" a to czemu? bo Kaczyński mówil prawde nie owijał w bawełne i nie chciał sie przylizac.. móił o prawdziwej historii a nie tej ugodowej tuska który chce isc ze wszystkimi na ugody i przytakiwać putinowi...
prezydent stawał słowami za ojczyzną i wcale sie tego nie bał... mógl za to przypłacic zyciem kto wie

Witam. Posiadam samsunga d900 i mam problem z karta micro sd. Mianowicie zgrywam 20 piosenek z komputera ze posrednictwem kabla usb bezposrednio na karte a w telefonie widze tylko 3(przykladowo).A wchodzac w pamiec karty pisze ze jest pamiec zajeta na 20 piosenek a nie na 3. o co tu chodzi ?z gory dzieki za pomoc

http://www.warsza.pl/42272_kawasaki_zx7r_ninja_tanio_super_sta.html

te kawasaki? sam je sprzedajesz...

a, powiedza bys cos o sobie powiedzial, zainteresowania , co cie slklonilo do pracy tutaj, karalnosc, narkotyki, leki, co jestes w stanie zrobic aby sie dostac do SG itd

to Konrad więc nie Kwasiarz :P

aha czyli taki ala wywiad środowiskowy tak? tylko osobisty

już ujawnili - nie oglądasz wiadomości?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org