poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ulica rotmistrza Pileckiego

Waszymi taxami już nie jeżdze wredne złotówy!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ulica rotmistrza Pileckiego

ten bedzie maszerowac'
juz go widze
na bosaka przez lomze

ten, tamten ,
oni one , on, ona, ono...................

podaj email jak mozesz

Działa wam gg??

**** t ....

lelumel

mi też nie działa...

.... osoby cywilne z Łomży są wyłączone z twórczości, a to z powodu meandrów Narwi, gdyż zakola wodne powodują powstawanie rymów niedokładnych, co odbija się dysonansami i uniemożliwia poprawne zaśpiewanie tekstów takich jak np. - majteczki w kropeczki, a nasze prawo pozwala tylko na autoryzowanie tekstów rymujących się automatycznie (art. 16 prawa ałtorskiego ) ....
........ z powarzaniem - óżąt prasy póblikacji i widowisk fszelakih ...

"Y" - II Zarząd LWP

a web gadu mi dziala.

łobornik sie wywruciuł

mi cały czas nie działa

działaaa :)

koniec świata, tylko bez samobójstw zaraz włączą

działał chwile a potem klopsik:(

dlaczego nie?? ja rodzilam naturalnie ale lekarz juz na poczatku powiedzial ze jak dojdzie do ciecia cesarskiego to bede miala znieczulenie ogolne , gdyz najnormalniej w swiecie tylko takie bym mogla miec.

Mi tez nie dziala, a juz myslalem ze mi sie wlamali na konto :D

???

no to ciaaaaaaaaaaaaaaal
ide do siebie, na szose

wysylka poleconym jest zapewniona
potem jest juz tylko pokwitowanie

pewnie dlatego ze ruskie mendy sa, latwe?
a o co tobie chodzi?

a jakies restauracje zeby z rodszina zjesc jakis obiad dobry

ja tez mialam , no i co
jak glowka wychodzila to troche bolalo,
i na brzuch pielegniarka musiala naciskac'.......

co w tym smakoszu można zjeść bo przyznam się, że nie byłem tam i nawet nie wiedziałem o jego istnieniu jedynie co to kojaże tam budkę jakąś. Jak ogolnie ten bar jak ceny wygląd ?

Za osoby ktore zajkładaja ze to reklama przepraszamy hahahahahhah niby ze co???? przepraszacie za te osoby ktore mowia prawde szok wszytko robicie w imieniu lomzy i ludzi to moze nowy prezydent lomzy radio taxi hahahha

Ludzie nie ma co sie kłócic wazne ze kazdy kto chcial to poszedl i zapalil znicz i sie pomodlil tak jak bylo to w moim przypadku.Chodz nigdy nie twierdzilam ze jestem patriotka czy tez jestem za Śp.Lechem Kaczyńskim i go popieram ale jednak to Był Prezydent Polski któremu mysle ze Polska troche zawdziecza takze wypadaloby chociaz w tak malostkowy sposób jak kupienie znicza za 2 czy wiecej zł i zapalenie go za te wszystkie dusze które zginęły w tej katastrofie podziekowac za to co zrobili dobrego...To jest tragedia która dotknela wszystkich polaków a w szczególnosci tych najblizszych z rodzin ofiar mozna Im tylko współczuc bo ja sobie osobiscie nie wyobrazam jak bym mogla zyc jak dawniej jak bym w jednej chwili stracila i Ojca i Matke tak jak Marta Kaczynska.....to jest straszliwa katastrofa w której zginelo wiele ludzi a przede wszystkim wiele głów rodzin którzy osierocili male dzieci i zostawili zony....WYRAZY WSPÓŁCZUCIA DLA WSZYSTKICH NAJBLIZSZYCH OFIAR.....[*][*][*]

dziwne.. mnie tam działa :D

"Y" - II Zarząd LWP

rodzina najwazniejsza
wreszcie zrozumialas

nie wygląda

Jestem w szoku:/ niech się puknie w głowę założyciel tego tematu.

komus sie widocznie sie spodobała;-D musiała mieć w sobie ''to coś'' hehehe;-D

lelumel

O której to było godzinie ?

"Y" - II Zarząd LWP

byłam w tym kebabie, mięso z kurczaka bez chrząstek ok, kultura jest o dziwo pomimo że jest piwo minus za to że mały lokal ale plus za ogródek piwny przynajmniej tam można zapalić a no i szkoda że z butelkami na zewnątrz nie można wychodzić tylko w kubki trzeba przelewać ale ogółem jestem na tak.

"Y" - II Zarząd LWP

oczywiście mowa o 3 WYMIARZE, tam jest klimat

lelumel

Jakaś szmata sama nie ma to i tobie utrudni życie, dla zabawy upierdoli. Powinni za takie coś kijem gwałcić to by się nauczyli

Wazcie slowa sa niebezpieczni....zwlaszcza z ta antena w reku... :)

A pozatym dlaczego napisales "nowa"?????
Czy juz jakas byla?????
Pewnie samozwancza....
Ja nie slyszalem...

lelumel

hehe, a dlaczego? przeciez w normalnych ogródkach można miec piwo;). No chyba, że better zapomniał o pozwoleniach:)

lomzanin

5-tej klepki szukaj !!

Czaszke z gliny wyjeli,
polozyli w marmury,
luli luli ordery
na poduszkach z purpury.
Czaszke z gliny wyjeli.

Odczytali z karteczki
a)byl to chlop serdeczny,
b)zagrajcie orkiestry,
c)szkoda, ze nie wieczny.
Odczytali z karteczki.

A ty ocen, narodzie,
a ty szanuj te zdobycz,
ze kto raz sie urodzi
moze zyskac dwa groby.
A ty ocen, narodzie.

Nie zabraklo parady
dla tysiaca puzonow
i policji dla tlumow,
i hustania dla dzwonow.
Nie zabraklo parady.

Mieli oczy umkliwe
od ziemi ku niebiosom,
czy juz leca golebie
i bomby w dziobach niosa.
Mieli oczy umkliwe.

Miedzy nimi i ludem
mialy byc tylko drzewa,
to tylko, co sie w lisciach
przemilczy i przespiewa.
Miedzy nimi i ludem.

A tu mosty zwodzone,
a tu wa,woz z kamienia,
z dnem gladzonym pod czolgi,
z echem do zadudnienia.
A tu mosty zwodzone.

Jeszcze pelen krwi swojej
lud odchodzi z nadzieja.
jeszcze nie wie, ze z grozy
sznury dzwonow siwieja.

Jeszcze pelen krwi swojej.

_Wolanie do Yeti 1957

Weś nie strasz ! :(

W imieniu swoim jak również (zapewne) większej części tych,którzy zaglądają na to forum, proszę Admina o usunięcie tego debilnego tematu. Dno i trzy metry mułu...Nic dodać nic ująć :(

Dlaczego przez żałobę narodową, ustanawianą przez państwo, tracą szarzy ludzie. Firmy, które były zmuszone zamknąć sklepy nie chcą płacić za wolną niedzielę (11.04.), bo podobno to dzień niepłatny. Znowu "najbiedniejsi", którzy mieli pracować tego felernego dnia, nie będą mieli zapłacone. Dlaczego zawsze taka ogólnopolska decyzja bije w tych na samym dole?

"Y" - II Zarząd LWP

Treść jest ukryta

Chc�c odpracowa� te godziny, firma nie daje takiej mo�liwo�ci...

byłam u tej Pani w Białymstoku a także u Prof. Kaczmarskiego i nic innego nie powiedzieli mi to co Pan Maksimowicz który prowadzi moje dziecko w kierunku refluksu

Składam hołd wszystkim ofiarom katastrofy lotniczej oraz pogrążonym w żałobie rodzinom.
Śmierć prezydenta i tak wielu ważnych w Polsce ludzi woła o pojednanie wszystkich Polaków, a szczególnie polityków. Niech pamiętaja ,że dobro Ojczyzny jest najwyższym celem- bardzo dobrą lekcje patriotyzmu dał tragicznie zmarły Lech Kaczyński w czasie swej prezydentury.
Tragedia pod Smoleńskiem, a także ta w Lasku Katyńskim przed 70-latami,
nie są przypadkiem, a ich niezwykłe powiazanie apeluje do narodu rosyjskiego i polskiego o bratnie pojednanie ponad wszelkimi podziałami.

Tak, tak i to dzięki tej Pani, która już dobrze nie widziała, nie dosłyszała jakoś ududłałaś tę szkołę :D Aaa...byłabym zapomniała...i ściągi Ci też bardzo pomogły :D Powinnaś powtarzać całą edukację od początku :D :D :D Żyj kolorowo:D

Bohaterka, to ona byla, wielu uczniow ja, zapomnialo
Dziwne jak wagarowicz moze dostac' 5 na maturze, nie ma go w szkole ani na wykladach, ona robila cuda, wykladala czerwony dywan, i sciskala se ze szczescia wszystkim co mieli piatki w tym roku ( a bylo nas tylko dwie osoby:D)-rece...........

a twój post, św. macku, to niby nie jest "docinka"?

Ta proceduralna żałoba to też życie, nieprawdaż "akasha"?
Czy w twoim mniemaniu to złośliwość władzy, że postanowiła ją ogłosić?

przez ten czas wszystko sie wygladzi,znikna niefortunne chwile meki

kobiety urodza, potomka w terminie

Wszystkie sklepy i centra powinni być zamknięte w każdą niedzielę .Ten dzień powinien być dniem odpoczynku nie długo ludzie to zapomną o tym że niedziela to święto i trzeba iść do kościoła a nie pracodawce wzbogacać

Daj spobie spokój.

lelumel

A co tam niedziela - w sobote też powinni wszyscy iść do kościoła.. a właściwie to po co w ogóle pracować, codziennie rano spotykajmy się w kościele i módlmy się cały dzień ... wiara nas wyżywi.... tylko kto wtedy będzie wrzucał na tacę ?

Ty się chwalisz czy się żalisz?

Nie dociera do mnie jak może utopić się dziecko w miejskim basenie - pod nadzorem ratowników. Stan dziewczynki jest krytyczny. Nie reanimowano jej. To były pozory reanimacji.

Ja na pewno nie puszczę dziecka na łomżyński basen, Wam też odradzam.

albo preparat ktorym smarujesz kark zwierzaka- tylko trzeba co miesiac to robic,
ale jak pilnujesz i na czas podajesz to kleszcze nawet jak sie wbije to poprostu usycha/zdycha i nie zdazy psa zarazic.

Z preparatami dla ludzi to jest tak ze ludzie mysla ze jak rano sie popsikaja to starczy na caly dzien. A niestety trzeba to powtarzac. W zaleznosci od stezenie DEET w preparacie musisz powtarzac co godzine, albo co kilka godzin.

Kiedys znajomy schowal kleszcza wyjetego psu do sloika i zamknal w zamrazarce na tydzien. Kurestwo dalej zylo ...

jesli ROR to konto jest bezpłatne, płacisz tylko za kartę, sam mam tam konto przeszedłem z KB i muszę przyznać że są naprawdę w porządku. Mam tam tez konto firmowe.
pozdrawiam

na fort nr 2 została przeniesiona częśc koni natomiast w kupiskach prawdopodobnie zostały jakieś. Jeśli będę w okolicy zajadę i się zorientuję, pozdrawiam

http://4lomza.pl/index.php?wiad=21642
Co myślicie o takiej lokalizacji i rozwiązaniu przez to zaporowych cen paliwa w łomżyńskich stacjach paliw? Czy to będzie stacja hipermarketu, wątpię??

Autor: Dalaran (---.elomza.pl)
Data: 13-04-10 19:33

...zawsze musiał postawić na swoim(co zapewne przyczyniło się do katastrofy)

rozwin mysl, prosze.

Przybliżę Tobie, trackone i innym zagorzałym kaczystom pewne wydarzenie z Gruzji:

"W sierpniu Lech Kaczyński wspólnie z prezydentami Litwy i Estonii oraz premierem Łotwy udał się do Gruzji, aby przekazać swoje poparcie prezydentowi Saakaszwilemu. Zanim pojawił się na słynnym wiecu w Tbilisi, podczas którego mówił "nie rosyjskiej dominacji", w drodze do Gruzji miał scysję z pilotem rządowego samolotu.

Pilot zdecydował, że poleci tylko do Azerbejdżanu, ponieważ bezpośredni lot do stolicy Gruzji jest zbyt niebezpieczny. Decyzja pilota nie spodobała się Lechowi Kaczyńskiemu. Po wylądowaniu w Azerbejdżanie prezydent zapowiadał, że "po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie", a podczas lotu powiedział o dowódcy załogi, że "oficer powinien być mniej lękliwy". Pilota bronił jednak sam szef MON, Bogdan Klich."

Pozwólcie, że przedstawie moją hipotezę, co do sobotniej tragedii:
Jako że Prezydent truł życie wszystkim pilotom, którzy znali się na rzeczy i w imię bezpieczeństwa ignorowali dyletanckie rozkazy Kaczyńskiego, poleciał z nimi wafel, który na każde tupnięcie nóżką 'szefa' reagował....

- Z Mińska ani z Moskwy za daleko do Katynia ! Lądować tutaj!
- (... to zbyt niebezpieczne, rozbijemy się)
- ?!
- Tak jest, panie prezydencie.

Dalszy ciąg już znamy....

słyszeliscie? juz jacyś idioci strajkują ze nie chcą prezydenta na wawelu. posmiewisko na cały swiat. transparent z napisem :" nie przenoscie stolicy do krakowa" ... ? no ludzie... paranoja... jak mozna robic cos takiego ludziom którzy nie zyją, i to głowie panstwa i jego zonie. jak musi sie czuc rodzina? polacy są bezwzględni;/

nie rozumiem w jakim sensie metaforyczne są oczodoły premiera jak ma byc w nich metafora i nie rozumiem o co chodzi z tym wywołanym zachwytem moze mi to ktos objaśnić?

I to jest Polska -nawet po śmierci wydłubali by człowiekowi oczy.

Prezydent Kaczyński gdyby mógł na pewno zrezygnowałby z pochówku na Wawelu dla spokoju tutaj piszących ,tak jak zrezygnował z honorowego obywatelstwa Krakowa.Nigdy nie zabiegał o dobra materialne ani o tytuły dla siebie.

Nie popieram strajku,ale każda forma aktywności politycznej jest dobra.
Ja też uważam że na Wawel trzeba zasłużyć.
Jak widać ,wielkich aspiracji Jarosława ciąg dalszy.

WAWEL TYLKO DLA WYBITNYCH POLAKÓW !!!

lelumel

"Jedno z tych pięknych miast -
Co dzień piwo, co pół roku cyrk"

na sobote. http://www.cyrk-korona.com.pl/

NDK :D

sorry za literówkę... Mesajah

TABU, BOB ONE,

jak w temacie
czy ktos jedzie do Krakowa lub Warszawy?

Nie lubiłem go jako polityka. Jako prywatnego człowieka nie znałem także oceniał go nie będę. Głowę państwa trzeba pochować z należnym mu szacunkiem. Ale nie na wawelu! Gdybym mieszkał w Krakowie też bym protestował. Pochowane są tam na prawdę wybitne osobistości. Kaczyński taki nie był. Ot co. Teraz mnie oplujcie.

myślisz że robię jak ty? ja mam wanne w domu...

Dr Still Hummer - Spokojnie "młotku", bo żyłka Ci pęknie i kolejny "wielki" Polak odejdzie. Ale ciiiiicho, o zmarłych przecież źle nie można mówić, szczególnie jeśli to prawda ;)

Wielce rozwinięty Polaczku, piszesz żebym Cię nie pouczał "bo bym zginOł w przedbiegach", a sam nie dość, że średnio znasz zasady pisowni w języku polskim (z tego co kojarzę, to nie pisze się ZGINOŁ a zginĄł) to jeszcze nie bardzo umiesz czytać ze zrozumieniem. Taki cwaniak jesteś w gębie to daj KONKRETNE argumenty za albo przeciw decyzji Dziwisza, a nie jakieś swoje wypociny, wymyślone podczas porannego posiedzenia na "tronie" w łazience.

Pisałem, że Kaczyński nie jest godzien dostąpić zaszczytu spoczęcia u boku wielkich Polaków (mówi się, że będzie to w bezpośrednim sąsiedztwie Marszałka Piłsudskiego), wśród władców, którzy w tamtych realiach mieli władzę absolutną w państwie, to oni decydowali o jego losach i mieli (w zdecydowanej większości) niepodważalne zasługi, czego nie można powiedzieć o L. Kaczyńskim.

Pisałem też o współczesnym znaczeniu monarchów i prezydenta w wydaniu polskim oraz o zbiżonych kompetencjach, a właściwie ich braku, jednak nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby w jakikolwiek sposób porównywać te dwa stanowiska pod względem, hmm, jak to nazwać... prestiżu?

Reasumując jestem zdania, że prezydent Kaczyński nie powinien być pochowany na Wawelu. Podpisuje się pod listem zamieszczonym kilka postów wyżej.

Więcej spokoju i rzeczowej dyskusji.

konkwista 88

samoobrony już nie ma

Witam. Czy orientuje się ktoś, czy w Łomży można wykonać portret ze zdjęcia? Chodzi o to, żeby zamiast powiększać zdjęcie przerysować znajdujące się na nim osoby - ma to byc prezent.
Dziękuję za wszystkie rzeczowe odpowiedzi.

Do "ludzi" strajkujących na Wawelu mam tylko jedno pytanie.... Jak macie czelność nazywać się POLAKAMI? Skoro w obliczu tak wielkiej tragedii... (żałoby narodowej)...Zachowujecie się jak zwierzęta.. nie miejące żadnych zasad... radze zastanowić się nad swoim postępowaniem.... i oddać należny Hołd zmarłym....

rudy błazen z druhem

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Jest jeszcze ktoś taki, co robi to zawodowo - http://www.tessart.pl/

I tu fragment prac tej pani ( piękny portret )-
http://www.digart.pl/praca/5159707/Moje_kwiaty.html

Ja zamawiałam na allegro 30zł portret A3.

Witam ;]. Jakiego fryzjera w Łomży polecacie ?
Najlepiej żeby nie czkeać długo na wizytę ;]

Ma zowsze Łomża

cześć wszystkim!!!
jeżdżę sporo po Łomży od paru ładnych lat, taka praca, i pamiętam zielone Kawasaki bodaj Ninja na Łomżyńskich blachach, ale w tym sezonie jakoś go nie widać. Może ktoś wie co sie z nim dzieje? może kierowca sie przesiadł ?
może ( odpukać ) wypadek ?
Pisze ponieważ byłem i do teraz jestem zadziwiony umiejętnościami jeźdzca i nie mówie tu o stuncie lub coś w tym stylu, (z resztą, przy takiej częstotliwości i klasie z jaką jeździł każdy wie o czym i o kim mówie ):)
co z nim ?

ot taki temat :)

pozdro

pierwsze kłaki się pokazały ? nie panikuj dojrzewasz :D

Wszystko zależy od wartości nieruchomości + 150 zł założenie ksiąg, odpisy też kosztują, oraz jeżeli przepisujesz komuś obcemu dochodzi 2 % podatku od wartości dla państwa.

malinova - blachara ;p haha
a ty kolego pokazales klase piszac to hahahahahahah

ta mam soho dzambo i co ?

Na pewno zapytają o paszport, wyjazdy zagraniczne szczególnie wschód jak masz dużo pieczątek zza wschodniej granicy to o SG zapomnij. Poza tym standardowo motywacja ,karalność , nałogi .

dziękuję za odpowiedzi, chodzi o mieszkanie 50m2 na osobę z rodziny

......pod nosem p. prezydenta Brzezińskiego. Żałosne jest, że pod flagą na Starym Rynku stoi dużo wypalonych zniczy. Pomijając fakt, że wszystkich zniczy jest garstka to nie ma komu sprzątnąć tych wypalonych. Gdzie są służby miejskie?? Wstyd i żenada. Panie "prezydencie", jutro sam pójdę posprzątać! W sumie sam codziennie przynoszę to i sam wyniosę.....

juz ci wczoraj mowilem, Zbych, ze nie rozumiesz :P

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org