wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ukraińcy nie poddają się. Wielki protest w Kijowie

Przyłączam się do powyższego pytania z postu datowanego na 23.02.2010.
MOSiR skończę wreszcie tę farsę!
Kiedy karnety ?
Cierpliwość też ma swoje granice.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ukraińcy nie poddają się. Wielki protest w Kijowie

ja powiem tak jeśli nie doskwierają ci wyzwiska i niemal,że ciągłe niezadowolenie z twojej pracy to możesz spróbować tak ja już reszta napisała, na kokosy nie licz to się głównie tyczy pracy na magazynie .moja rozmowa przebiegła również w niezbyt miłej atmosferze no ale miałem okazje popracować w tym zakładzie parę miesięcy i powiem szczerze nie polecam...właściciel jest bardzo nerwowym człowiekiem impulsywnym wręcz i za dosłownie nierówne postawienie kartonika na palecie może zebrać niezłą wiązankę.to tyle...

a ja chętnie zamienie Heavy Rain edycje kolekcjonerską na np.Gow 3 lub U2

Autor: ANTY_BLM (---.lom.netster.pl)
Data: 30-03-10 21:11
Jedna z hipotez głosi, że istniało podziemne przejście między Kolegium Jezuickim a Kościołem na tzw. Popowej Górze. Kolegium istniało w miejscu obecnego budynku II LO (fot .1) a Kościół (fot. 2) w miejscu dzisiejszego parkingu Hotelu Gromada (Polonez). Przejście (tunel) siła rzeczy znajdować się musiał pod ulicą Zjazd

Kolego pomyliły się Tobie miejsca. Popowa Góra, to miejsce historyczne Łomży, ale polożone nieco wyżej. Też był kościół i to pierwszy kośćiół w Łomży zbudowany pod koniec XIV wieku, ale nie kościół Jezuitów.
Kolegium istniało ale w tym miejscu, gdzie wmurowany jest kamień ku czci nauczycieli od strony ronda. Jest to właśnie fragment ściany po byłym kolegium. Obecne LO II jest wybudowane na nowym miejscu i początowo było to Gimnazjum Męskie. Wybudowano w latach 15-08-1898 położenie kamienia węgielnego i 16-08 1900 oddano do użytku.

Link poniżej:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Popowa_G%C3%B3ra

O historii Łomży link w podpisie

rudy błazen z druhem

Bardzo ciekawy temat..
Owszem tunele są.
Wejście zaczynając od Katedry ponoć prowadzi aż na forty w piątnicy..

Szczerze gdyby ktoś się tym zainteresował i poddano mby to jakiejś renowacji,wzmocnieniom,oświetlenia itp. mogłoby być to super okazją dla turystów jak i również dla mieszkańców,oczywiście z przewodnikiem i te sprawy.

No to straszna zamuła stać z fotoraderem od 7:30 do 15:30. Nie ma to jak służba w Policji podczas której się zdarzają jakieś fajne interwencjie. Tak żeby czuć że się coś robi a takie stanie z fotoraderem to nie dla mnie.

dla mnie pomysł naprawdę fajny, jednak nie wróżę na dłuższą metę sukcesu... za małe miasto na tego typu rozrywki...
chociaż to po drodze na Jeziorko, więc może wzięcie jako takie będzie miało :P

witam wszystkich!!!
mam problem z przednimi światłami przeciwmgłowymi...
jak włączam je to zapala mi się kontrolka że niby są włączone a ich nie ma...
proszę o szybką odpowiedź ...
pozdrawiam !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org