Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie Jantoni Maciarewicz? |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie Jantoni Maciarewicz? |
@tomasz_wu Ekonomiczny diesel. Jak słysze takie hasła to mnie pusty śmiech ogarnia. To diesel <2000r to pojeździ. A tym wszystkim wielbicielom nowszych diesli troszkę miny zrzedną gdy popmpowtryskiwacze zaczną szwankować. tak się składa, że jestem użytkownikiem diesla na pompkach i jakoś złego słowa o nich powiedzieć nie mogę... Jedyna różnica jest taka, że na zimnym silnik przez kilka sekund głośniej pochodzi od diesla na wytrysku ;) ... Trzeba się nauczyć jeździć autem, czy to diesel, czy benzyna... Nie wspomnę o genialnych instruktorach eL'ek, którzy co raz zastanawiają się na skrzyżowaniach, kto ma jechać pierwszy... Żenada!!! A potem ludzie szkoleni przez takich imbecyli! (przepraszam tych znających przepisy) będą się poruszać po naszych drogach tak na dobrą sprawę nie potrafiąc jeździć, nie znając zasad ruchu i przede wszystkim nie mając pojęcia o prawidłowym użytkowaniu auta... Mam wrażenie, że taki kursant jest mega happy jak przejeździ godzinę w nosem na kierownicy bez nieudanej próby ruszania z pod świateł. Piszesz, że jak zaczną szwankować to miny zrzędną... pewnie masz rację, bo "to nie są tanie rzeczy". Ale pokaż mi ilu ludzi prawidłowo użytkuje nowoczesne turbodiesle... Tu nawiążę do kwestii turbiny. Hasło "Nie przekraczaj 2tys. na zimnym i będzie ok". OK, ale już zapomnieli dodać, że z gazem obchodzimy się delikatnie... co z tego, że będę zmieniał biegi przy 1,8krpm jak do tego czasu pedał będzie wciśnięty na 3/4... Turbina pracuje, wirnik się kręci... Fizyka :D Turbo nie ma jeszcze prawidłowego smarowania, ale co mi tam... przecież jeżdżę do 2tys. obrotów... Ile osób po jeździe od razu gasi auto? 99% użytkowników TDI'ków, HDI, dCI, TDCI czy jeszcze innych ;) A potem płacz... bo turbo się wysrało, bo w cholerę z tymi silnikami... lepiej jeździć na gazie, też jest tanio... tak! tylko jaka jest różnica między jazdą 100 konnym LPG i 100KM TD? Wielka... A koszty te same, tylko trzeba częściej ruszać szarymi komórkami ;) A żeby nie było megaOT, to powiem, że kiedyś miałem auto na LPG, który był zakładany na senatorskiej i nie było z nim problemów... Znajomi zakładali u Kubusia i też sobie bardzo chwalą. 100ludzi, 100 opinii.
|
|
OK, wszystko się zgadza ;] Ale parę lat temu taki tekst można było napisać w kierunku PiSu... dla mnie nic ciekawego... Kolejna władza, kolejne docinki... Polska...
|
|
Hej nie wiecie moze czy mozna jakos uratowac zalany laptop? Jest gdzies w Lomzy lub okolicy jakis zaklad ktory moze sie tego podjac jezeli tak ile to moze kosztowac? Ze mozna odzyskac pliki to wiem chodzi mi tylko o to czy mozna caly komp. przywrocic do "zycia":)
|
|
jedz na mazury.Ja jak wracam z pracy do domu to zawsze znajde czas aby wyjechac na mazurki czy to zima czy to lato. Zaraziłem tym już troche ludzi.
|
|
Dziś o 20ej na hali przy ul. Rybaki odbędzie się mecz III Ligi koszykówki nasz łomżyński UKS Technik zmierzy się z białostockim Cezarem. Serdecznie zapraszamy!!! Prosimy o doping
|
|
:)
|
|
do boju technik!!!! do boju dizzy!!!!;p
|