Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czego szukał w Lasach PiS w 2007 roku? |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czego szukał w Lasach PiS w 2007 roku? |
Witam zastanawia mnie jedna kwestia gdzie w Łomży najlepiej zagazować auto a mianowicie polo 1.3 i jak sądzicie jakie możne być spalanie tego autka w gazie obecnie pali 7-8l benzyny w mieście . ci co maja jakieś głupie odpowiedzi pisać to proszę aby się nie wypowiadały proszę o konkretny wypowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam
|
|
http://www.mak-rob.pl/ nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Ja bym sobie zadał pytanie ile czasu zamierzasz tym autem jeździć i przede wszystkim jaki przebieg miesięczny/roczny wchodzi w grę... dla mnie prosta kalkulacja... jeśli robisz 1000km miesięcznie to zakładając, że jeździsz po samym mieście będzie: 10x7,5x4,50=337,5zł przy gazie załóżmy, że będzie palił litr więcej: 10x8,5x2,2=187zł różnica 150zł... zakładając, że koszt instalacji to pewnie jakieś ~2000zł (nie wiem, strzelam... nie mam LPG :D) to sam koszt instalacji zwróci się po 13 miesiącach lub 13.000km. Teraz dokładając do tego fakt, że trzeba częściej wymieniać filtry itp. i masz droższy przegląd oraz to, że różnica w spalaniu na trasie będzie mniejsza... to wyjdzie na to, że na zero wyjdziesz jeszcze później. Chyba, że się pomyliłem z kosztami założenia samej instalacji... I dopiero wtedy zaczniesz się cieszyć, że na LPG zacząłeś dopiero zarabiać :) poza tym LPG to zło ;)
|
|
ja swojego golfa zagazowałem na krasce a to już było 2 lata temu i instalacja sprawuje się super, dobry serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, ja uważam tak- raz wydam na instalacje i zapomnę o tym fakcie a później już tylko taniej się tankuje :) jedyny minus odczuwalny jak dla mnie to droższy przegląd, na dzień dzisiejszy koszt instalacji to coś kolo 1500zł.
|
|
Napiszę tak, mam 1.8T audi i jak chcialem założyc gaz to słyszałem w koło "no co ty do auta z turbiną"?. Pojechałem na Senatorską i gość mówi mi a co przeszkadza turbo do gazu, posłuchałem i załozyłem instalację. Od chwili założenia zrobiłem 23000 kilometrów i nawet nie zauważam, że mam instalację no jedynie jak tankuje gazik. Auto pali mi w mieście 12 litrów gazu a jest to silnik 180 konny, także jestm bardzo zadowolony i polecam zakład na Senatorskiej.
|
|
Prawda jest taka, że jak ktoś chce jeździc taniej to na pewno na gaz mu się opłaca, przy obecnej cenie paliwa ok. 4.60zł za litr benzyny, gdzie gaz zaczyna teraz taniec, niedawno kosztował 2.30zł a teraz już jest po 2.05zł to rachunek jest prosty. Gazu nie zakłada się na rok lub na pół, tylko autko będzie na nim dalej śmigało. Co do miejsca montażu, ile ludzi, tyle opinii, ja tam odkąd pamiętam zakładałem na Senatorskiej, rodzina i wielu znajomych też i nikt sie nie uskarżał, z resztą co tu dożo gadac, każdy wiec o co chodzi. P@wcio, nie każdy myśli tylko o tym, żeby wystartowac z piskiem ze świateł i wąchac smród spalonej gumy, jeśli się nie mylę bez sprawdzania informacji w necie, to te polówki mają chyba ok. 90KM czyli już nie tak mało na takiego malca.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |