środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Abp.Kazimierz Majdański negatywnie o UE.

Ciekawa propozycja dyrektora szpitala,byłego posła AWS który osobiście głosował za ustawą 203 a teraz zrobił rewoltę o360' .Rozumiem że tylko krowa nie zmienia pogladów,ale to juz lekka przesada.Wystarczy tylko zmniejszyć kontrakty lekarzom i problem sam się rozwiąże.

Cecylia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Abp.Kazimierz Majdański negatywnie o UE.

Gadaj zdrów ......może ktośwyslucha :)

Dymitr

Ktoś miał fajny pomysł, ale nie wyszło.

Może nie czekając na to, aż ktoś nam zorganizuje rajd, czy cokolwiek innego, sami się gdzieś wybierzmy w teren!? Nie macie ochoty przejechać się większą grupą gdzieś nad Biebrzę? Albo nad Narew - np do siedziby Narwiańskiego Parku Narodowego, a wracając byśmy wpadli na podpiwek do Kiermus?

Co wy na to?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Jasne, że stadion trzeba by odnowić. Ale zbiórka uliczna? Ludzie mają dosyć czegoś takiego. Proponuję jakąś imprezę, jakieś występy, jakąs loterię, z której dochody mogłyby być przeznaczone na odbudowę stadionu.

Ja tez za;)

nareszcie dobry pomysł i do zrealizowania

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

zgadzam sie bardzo piękny stadion ale w tej chwili chyli się ku upadkowi , co zrobic aby go ratować , co zrobic aby mieszkańcy częściej z niego korzystali. Ratujmy nasz stadion.

A tak przy okazji w niedziele motocyklisci z lomzy robia sobie zlot, przejazd przez miasto. Chociaż jedni zmechanizowani potrafią się zgrać. Więc my posiadacze 4 kółek bierzmy przykład i też se coś zorganizujmy, albo jeszce lepiej załóżmy se jakiś klub, taki nieofocjalny narazie, a jak się uda uzbierać trochę osób to może się oficjalny zrobi, a jakby coś to w środę o 20:00 przy blaszaku, pogada się konkretnie. A jak będą konkretne plany to się zacznie działać. Najpierw wszystko się ustali, a dopiero później szum się będzie robiło, a nie jak w przypadku rajdu turystycznego :))).

Łomżyński SANEPID nie reaguje i to nie tylko w przypadku punktów handlowych...
Miałem okazję ostatnio odwiedzić (ku ironii) Oddział Zakaźny naszego łomżyńskiego szpitala, który mieści się w budynku przy ul M. Curie - Skłodowskiej. Stan techniczny i sanitarny tamtejszych toalet jest okropny. Na ten oddział trafiają ludzie, którzy często mają poważne dolegliwości żołądkowe i chciał nie chciał są zmuszeni do częstego korzystania z tego przybytku.... z kolei chyba nie wszyscy posiadają kondycję Adama Małysza, żeby wytrzymać w pozycji zjazdowej przez dłuższy czas...:D

Krzysztof

....ja tu widze jeszcze jeden problem.....

....superviceprezydent bez kontaktu z policją planuje jak tu kupić wideoradar, zbiera pieniądze kontaktuje się z firmami ubezpieczeniowymi i na samym końcy potecjalni przyszli użytkownicy "zabawki" informują, że właśnie główna im zakupiła i nie potrzebują drugiego.....

Czy góra trochę mysli? Proszę - choć trochę!

(ostatnio pozmieniało się trochę kadr..... może zmieniło się już trochę na lepsze .... tylko na razie tego nie widać?)

pozdrawiam! ...i ruszam pod Grunwald....!!!

WICI!!!!!!!!!!!!!!! WICI!!!!!!!!!!!!!

:) ...niestety...

ja już po urlopie...

Bratniak

Jestem za ale...............rybka lubi pływać......chociaż piwko niech będzie :)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

no i proszę jaka zgoda narodu. Jasne, że większość lubi smażoną rybkę i jak będzie dobrze usmazona to interes się uda. Wydać zezwolenie.

Jest wiele pilniejszych zadań niż ministadion. Trzeba było od razu budowa.ć wielofunkcyjne boisko szkoły, a nie topić kasę w nieprzydatne trybuny. Ma natomiast sens zagospodarowanie stadionu i przystani, a także otwarcie warunków do inwestowania nad Narwią. To będzie z pożytkiem dla mieszkańców i wizerunku miasta. Na całym świecie nikt nie buduje stadionów pomiedzy blokami. Buduje się małe boiska, korty i miejsca niueciążliwej dla otoczenia rekreacji.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Taka smażalnia mogłaby być jednym z elementów zagospodarowania przegów Narwi.

Bratniak

ja polecam na cpn na Wiejskiej. Nie jest to moze wielka stacja, ale zdecydowanie lepiej i dluzej sie jezdzi. Od tygodnia tankuje tam. (zaznaczam ponadto, ze nie jest to celowa reklama, nie znam ani wlascicieli, ani nikogo innego, nie mam w tym zadnego interesu poza oczywisice dobrem silnika mojego pojazdu - nawet nie znam cen paliwa - jesli drozej, to wole kilka groszy drozej, niz pozniej placic za cos innego, jesli taniej - to wypada sie cieszyc...)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Władza wie lepiej co sieludowi należy, to zapewne nie zagląda. Amen

Co na ten temat sądzicie??

Wróciłem niedawno z Krutyni i cały sierpień spędzę po za Łomżą. Zachęcam do dołączenia do spływu na tym szlaku, jest również piękny. Trasę można przdłużyć i skończyć w Łomży.

Bratniak

a zreszta mozesz jeszcze jechac na przejazdzke i sprawdzic - bo chyba juz powinien byc

Szanowni Forumowicze,

jest mi niezmiernie miło poinformować, że prezydent Marcin Sroczyński podpisał decyzję o powstaniu w Łomży punktu gastronomicznego przy ul. Pocztarskiej w Łomży.

Przez kilka dni na tym forum trwała dyskusja na temat utworzenia w mieście smażalni ryb. Prezydent chciał poznać Wasze opinie, gdyż wielokrotnie wykazywaliście tutaj zainteresowanie problemami miasta.

Zdecydowanie opowiedzieliście się za powstaniem takiego lokalu gastronomicznego.

Po raz pierwszy prezydent Łomży zwrócił się o konsultacje społeczne w takiej sprawie. Po raz pierwszy, lecz z pewnością nie po raz ostatni.

W imieniu Prezydenta Łomży dziękuję za pomoc.

Marcin Skawski
Biuro Prasowe
Urzędu Miejskiego w Łomży

Bratniak

...a czy mozna wiedziec gdzie jest teraz kasa?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Nie ma wytłumaczenia dla niedbalstwa w żadnej branży... Czy można usprawiedliwić kanalarza, który po zakończonej pracy pozostawia otwarty właz studzienki kanalizacyjnej...?
Sprzątnięcie po sobie pozostałości lekarstw powinno być w Pogotowiu Ratunkowym odruchem bezwarunkowym - a jak widać po tym przypadku - jest inaczej...

Krzysztof

Witam wszystkich po wakacyjnej przerwie.

Moim zdaniem w pierwszym rzedzie nalezy zrobic porzadek z tymi krzakami co rosną przy samej rzece...........to przeciez wiele nie kosztuje.Czy ktos chodzil brzegiem narwi dwadziescia lat temu?.........zupelnie inaczej to wygladalo.Marzenie o polach namiotowych ,parkingach ,malej gastronomi to jeszcze daleko.......Panowie jezeli brak jest kasy w Urzędzie ...to chociaż kogos z kosą na początek to już będzie sukces.Proszę to chyba wiele nie kosztuje.

Pozdrawiam

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Popieram w całej rozciągłości Czesława! Zagospodarujmy brzeg Narwi od strony Łomży - drugi brzeg pozostawmy niezmieniony! Myślę, że z tej strony jest wystarczająco dużo miejsca i na deptak i na ścieżkę rowerową - nawet z pętlami..... a jeśli chodzi o paintbola, czy inne gry i zabawy..... jest jeszcze przestrzeń pomiędzy nowym mostem, a przepompownią.... może i tam można by cos zrobić...?

Bratniak

FRANKI

Skoro jak pisze Pan Marcin Skawski - Ratusz opracowuje koncepcję zagospodarowania tych terenów to wiadomym jest, że na ten cel przygotowane są jakieś środki finansowe. Swoją drogą, że w kosztach przedsięwzięcia będą również partycypowali ewentualni inwestorzy - zainteresowani rozkręceniem biznesu nad Narwią. Nikt nie mówi to u Disneylandzie lub podobnym mu miejscu - przeczytaj uważnie... Wypowiadający się tutaj ludzie marzą po prostu o miejscu gdzie można będzie wybrać się z całą rodziną, o miejscu, do którego będą przyjeżdżać turyści, którzy na dzień dzisiejszy zatrzymują się w innych osrodkach wypoczynkowych... Myślę, że takie marzenia nie są wygórowane i przy odrobinie dobrej woli (no i rzecz jasna wytężonej pracy) można je zrealizować. Nię bądź zgorzkniałym starcem niezadowolonym z przeżytego życia. Wytęż umysł i pomyśl co można zrobić żeby brzeg naszej rzeki ożył...

Pozdrawiam

Krzysztof

ostatnio byłem przejazdem (2 dni) we Wrocławiu..... byłem na rynku (który notabene bardzo mi sięspodobał)
oprócz starych kamieniczek, była nowa fontanna (sprzed kilku lat), długa wąska (prostokątna), z podłużnymi pfalowanymi szklanymi płytami ustawionymi na sztorc - ustawiona wzdłuż linii kamienic i ratusza, tuz przed szpalerem drzew wyglądała naprawdę ładnie i nie odróżniała się od otoczenia.... a co na to wrocławianie? - mówią NIE! ....dlaczego..... bo pamiętają rynek jakim był dawniej.....

podobnie pomyślałem, my Łomżanie patrzymy na rzekę Narew i nie widzimy na niej miejsca dla Zalewu Łomżyńskiego (Północnomazowieckiego, Narwiańskiego, czy jakiegokolwiek innego).... tu zawsze płynęła Narew.... i jak tu teraz miałby pojawić się zalew...??!!!

....zjeżdzałem ostatnio od Dwornej do Woziwodzkiej i oczyma wyobraźni zauważyłem wodę od brzegu do brzegu i śmigające po powierzchni deski i żaglowki, wzdłuż nowego mostu rozpięty wyciąg do nart wodnych........ plaże od strony Łomży i Piątnicy
....... zacząłem się zastanawiać czy to jednak nie byłby dobry pomysł.......?

...jeśli chodzi o zachęcanie turystów do zatrzymania się w Łomży, to by było skuteczniejsze niż wioska rybacka, smażalnie ryb, ścieżka rowerowa, czy odnowiony stadion.......

michal

czy w GAMVIDZIE sprzedaja TYLKO oryginalne plyty???

http://www.kontakty-tygodnik.com.pl/
Tutaj w pozycji "Listy" Temat "Jeleń nad beczką" możecie przeczytać wypowiedź Pana Sławomira Borowego gdzie "usiłuje" bronić swojej koncepcji zagospodarowania Muszli koncertowej...

Pozdrawiam

Krzysztof

http://www.lomza.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=869&mode=thread&order=0&thold=0

Poczytajcie sobie - nie wszystkim nasze głosy dotyczące smażalni na ul. Pocztarskiej przypadły do gustu...

Pozdrawiam

Krzysztof

...acha... to jest to niezależne i bezstronne gremium... :D

a procenty to kiedyś tak liczył "ulubiony" nasz forumowicz kiedy podsumowywał wyniki referendum... :D

(ostatnio podesłali mi maila z hasłem i też nie działa - jak oni to robią?)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

WYscigi to beda tylko udokumentowane :)))) i upamietnione na zdjeciu za min, 100 zl. :)

No i jasne mój przedmówco. W każdym prawie mieście, gdzie jest tzw. Starówka, są na niej ogródki piwne. Tyle tylko, że w większości miast Starówki to teren zamknięty dla ruchu kołowego. Po prostu tam się chodzi, a nie jeździ. Mnie najbardziej przypadla do gustu Starówka wrocławska. I ogródki i spacerniak i imprezy i zabytki wokół i ratusz ........i piękny Plac Solny z kwiatami. Spacerowałem tam latem o północy. Ludzi sporo, puby czynne, nikt jakoś pijany się nie zataczał. Niestety, nie wiem co na to ludzie, mieszkający w okolicznych domach. Ale skoro ogródki i liczne lokale (ogródki to z reguły letnie filie lokali) są to znaczy, ze jest zgoda. Ciągle zastanawiam się dlaczego w naszym mieście każdy pub kojarzy się z pijakami. Czy naprawdę nie umiemy pić piwa?

...raz stowka, dwa stowka i sie nauczy:)))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org