Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Abp.Kazimierz Majdański negatywnie o UE. |
Ciekawa propozycja dyrektora szpitala,byłego posła AWS który osobiście głosował za ustawą 203 a teraz zrobił rewoltę o360' .Rozumiem że tylko krowa nie zmienia pogladów,ale to juz lekka przesada.Wystarczy tylko zmniejszyć kontrakty lekarzom i problem sam się rozwiąże. Cecylia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Abp.Kazimierz Majdański negatywnie o UE. |
Gadaj zdrów ......może ktośwyslucha :) Dymitr
|
|
Ktoś miał fajny pomysł, ale nie wyszło. Może nie czekając na to, aż ktoś nam zorganizuje rajd, czy cokolwiek innego, sami się gdzieś wybierzmy w teren!? Nie macie ochoty przejechać się większą grupą gdzieś nad Biebrzę? Albo nad Narew - np do siedziby Narwiańskiego Parku Narodowego, a wracając byśmy wpadli na podpiwek do Kiermus? Co wy na to? °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Jasne, że stadion trzeba by odnowić. Ale zbiórka uliczna? Ludzie mają dosyć czegoś takiego. Proponuję jakąś imprezę, jakieś występy, jakąs loterię, z której dochody mogłyby być przeznaczone na odbudowę stadionu.
|
|
Ja tez za;)
|
|
nareszcie dobry pomysł i do zrealizowania _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
zgadzam sie bardzo piękny stadion ale w tej chwili chyli się ku upadkowi , co zrobic aby go ratować , co zrobic aby mieszkańcy częściej z niego korzystali. Ratujmy nasz stadion.
|
|
A tak przy okazji w niedziele motocyklisci z lomzy robia sobie zlot, przejazd przez miasto. Chociaż jedni zmechanizowani potrafią się zgrać. Więc my posiadacze 4 kółek bierzmy przykład i też se coś zorganizujmy, albo jeszce lepiej załóżmy se jakiś klub, taki nieofocjalny narazie, a jak się uda uzbierać trochę osób to może się oficjalny zrobi, a jakby coś to w środę o 20:00 przy blaszaku, pogada się konkretnie. A jak będą konkretne plany to się zacznie działać. Najpierw wszystko się ustali, a dopiero później szum się będzie robiło, a nie jak w przypadku rajdu turystycznego :))).
|
|
Łomżyński SANEPID nie reaguje i to nie tylko w przypadku punktów handlowych... Miałem okazję ostatnio odwiedzić (ku ironii) Oddział Zakaźny naszego łomżyńskiego szpitala, który mieści się w budynku przy ul M. Curie - Skłodowskiej. Stan techniczny i sanitarny tamtejszych toalet jest okropny. Na ten oddział trafiają ludzie, którzy często mają poważne dolegliwości żołądkowe i chciał nie chciał są zmuszeni do częstego korzystania z tego przybytku.... z kolei chyba nie wszyscy posiadają kondycję Adama Małysza, żeby wytrzymać w pozycji zjazdowej przez dłuższy czas...:D Krzysztof
|
|
....ja tu widze jeszcze jeden problem..... ....superviceprezydent bez kontaktu z policją planuje jak tu kupić wideoradar, zbiera pieniądze kontaktuje się z firmami ubezpieczeniowymi i na samym końcy potecjalni przyszli użytkownicy "zabawki" informują, że właśnie główna im zakupiła i nie potrzebują drugiego..... Czy góra trochę mysli? Proszę - choć trochę! (ostatnio pozmieniało się trochę kadr..... może zmieniło się już trochę na lepsze .... tylko na razie tego nie widać?) pozdrawiam! ...i ruszam pod Grunwald....!!! WICI!!!!!!!!!!!!!!! WICI!!!!!!!!!!!!!
|
|
:) ...niestety... ja już po urlopie... Bratniak
|
|
Jestem za ale...............rybka lubi pływać......chociaż piwko niech będzie :) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
no i proszę jaka zgoda narodu. Jasne, że większość lubi smażoną rybkę i jak będzie dobrze usmazona to interes się uda. Wydać zezwolenie.
|
|
Jest wiele pilniejszych zadań niż ministadion. Trzeba było od razu budowa.ć wielofunkcyjne boisko szkoły, a nie topić kasę w nieprzydatne trybuny. Ma natomiast sens zagospodarowanie stadionu i przystani, a także otwarcie warunków do inwestowania nad Narwią. To będzie z pożytkiem dla mieszkańców i wizerunku miasta. Na całym świecie nikt nie buduje stadionów pomiedzy blokami. Buduje się małe boiska, korty i miejsca niueciążliwej dla otoczenia rekreacji. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Taka smażalnia mogłaby być jednym z elementów zagospodarowania przegów Narwi. Bratniak
|
|
ja polecam na cpn na Wiejskiej. Nie jest to moze wielka stacja, ale zdecydowanie lepiej i dluzej sie jezdzi. Od tygodnia tankuje tam. (zaznaczam ponadto, ze nie jest to celowa reklama, nie znam ani wlascicieli, ani nikogo innego, nie mam w tym zadnego interesu poza oczywisice dobrem silnika mojego pojazdu - nawet nie znam cen paliwa - jesli drozej, to wole kilka groszy drozej, niz pozniej placic za cos innego, jesli taniej - to wypada sie cieszyc...) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Władza wie lepiej co sieludowi należy, to zapewne nie zagląda. Amen
|
|
Co na ten temat sądzicie??
|
|
Wróciłem niedawno z Krutyni i cały sierpień spędzę po za Łomżą. Zachęcam do dołączenia do spływu na tym szlaku, jest również piękny. Trasę można przdłużyć i skończyć w Łomży. Bratniak
|
|
a zreszta mozesz jeszcze jechac na przejazdzke i sprawdzic - bo chyba juz powinien byc
|
|
Szanowni Forumowicze, jest mi niezmiernie miło poinformować, że prezydent Marcin Sroczyński podpisał decyzję o powstaniu w Łomży punktu gastronomicznego przy ul. Pocztarskiej w Łomży. Przez kilka dni na tym forum trwała dyskusja na temat utworzenia w mieście smażalni ryb. Prezydent chciał poznać Wasze opinie, gdyż wielokrotnie wykazywaliście tutaj zainteresowanie problemami miasta. Zdecydowanie opowiedzieliście się za powstaniem takiego lokalu gastronomicznego. Po raz pierwszy prezydent Łomży zwrócił się o konsultacje społeczne w takiej sprawie. Po raz pierwszy, lecz z pewnością nie po raz ostatni. W imieniu Prezydenta Łomży dziękuję za pomoc. Marcin Skawski Biuro Prasowe Urzędu Miejskiego w Łomży Bratniak
|
|
...a czy mozna wiedziec gdzie jest teraz kasa? °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Nie ma wytłumaczenia dla niedbalstwa w żadnej branży... Czy można usprawiedliwić kanalarza, który po zakończonej pracy pozostawia otwarty właz studzienki kanalizacyjnej...? Sprzątnięcie po sobie pozostałości lekarstw powinno być w Pogotowiu Ratunkowym odruchem bezwarunkowym - a jak widać po tym przypadku - jest inaczej... Krzysztof
|
|
Witam wszystkich po wakacyjnej przerwie. Moim zdaniem w pierwszym rzedzie nalezy zrobic porzadek z tymi krzakami co rosną przy samej rzece...........to przeciez wiele nie kosztuje.Czy ktos chodzil brzegiem narwi dwadziescia lat temu?.........zupelnie inaczej to wygladalo.Marzenie o polach namiotowych ,parkingach ,malej gastronomi to jeszcze daleko.......Panowie jezeli brak jest kasy w Urzędzie ...to chociaż kogos z kosą na początek to już będzie sukces.Proszę to chyba wiele nie kosztuje. Pozdrawiam °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Popieram w całej rozciągłości Czesława! Zagospodarujmy brzeg Narwi od strony Łomży - drugi brzeg pozostawmy niezmieniony! Myślę, że z tej strony jest wystarczająco dużo miejsca i na deptak i na ścieżkę rowerową - nawet z pętlami..... a jeśli chodzi o paintbola, czy inne gry i zabawy..... jest jeszcze przestrzeń pomiędzy nowym mostem, a przepompownią.... może i tam można by cos zrobić...? Bratniak
|
|
FRANKI Skoro jak pisze Pan Marcin Skawski - Ratusz opracowuje koncepcję zagospodarowania tych terenów to wiadomym jest, że na ten cel przygotowane są jakieś środki finansowe. Swoją drogą, że w kosztach przedsięwzięcia będą również partycypowali ewentualni inwestorzy - zainteresowani rozkręceniem biznesu nad Narwią. Nikt nie mówi to u Disneylandzie lub podobnym mu miejscu - przeczytaj uważnie... Wypowiadający się tutaj ludzie marzą po prostu o miejscu gdzie można będzie wybrać się z całą rodziną, o miejscu, do którego będą przyjeżdżać turyści, którzy na dzień dzisiejszy zatrzymują się w innych osrodkach wypoczynkowych... Myślę, że takie marzenia nie są wygórowane i przy odrobinie dobrej woli (no i rzecz jasna wytężonej pracy) można je zrealizować. Nię bądź zgorzkniałym starcem niezadowolonym z przeżytego życia. Wytęż umysł i pomyśl co można zrobić żeby brzeg naszej rzeki ożył... Pozdrawiam Krzysztof
|
|
ostatnio byłem przejazdem (2 dni) we Wrocławiu..... byłem na rynku (który notabene bardzo mi sięspodobał) oprócz starych kamieniczek, była nowa fontanna (sprzed kilku lat), długa wąska (prostokątna), z podłużnymi pfalowanymi szklanymi płytami ustawionymi na sztorc - ustawiona wzdłuż linii kamienic i ratusza, tuz przed szpalerem drzew wyglądała naprawdę ładnie i nie odróżniała się od otoczenia.... a co na to wrocławianie? - mówią NIE! ....dlaczego..... bo pamiętają rynek jakim był dawniej..... podobnie pomyślałem, my Łomżanie patrzymy na rzekę Narew i nie widzimy na niej miejsca dla Zalewu Łomżyńskiego (Północnomazowieckiego, Narwiańskiego, czy jakiegokolwiek innego).... tu zawsze płynęła Narew.... i jak tu teraz miałby pojawić się zalew...??!!! ....zjeżdzałem ostatnio od Dwornej do Woziwodzkiej i oczyma wyobraźni zauważyłem wodę od brzegu do brzegu i śmigające po powierzchni deski i żaglowki, wzdłuż nowego mostu rozpięty wyciąg do nart wodnych........ plaże od strony Łomży i Piątnicy ....... zacząłem się zastanawiać czy to jednak nie byłby dobry pomysł.......? ...jeśli chodzi o zachęcanie turystów do zatrzymania się w Łomży, to by było skuteczniejsze niż wioska rybacka, smażalnie ryb, ścieżka rowerowa, czy odnowiony stadion....... michal
|
|
czy w GAMVIDZIE sprzedaja TYLKO oryginalne plyty???
|
|
http://www.kontakty-tygodnik.com.pl/ Tutaj w pozycji "Listy" Temat "Jeleń nad beczką" możecie przeczytać wypowiedź Pana Sławomira Borowego gdzie "usiłuje" bronić swojej koncepcji zagospodarowania Muszli koncertowej... Pozdrawiam Krzysztof
|
|
http://www.lomza.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=869&mode=thread&order=0&thold=0 Poczytajcie sobie - nie wszystkim nasze głosy dotyczące smażalni na ul. Pocztarskiej przypadły do gustu... Pozdrawiam Krzysztof
|
|
...acha... to jest to niezależne i bezstronne gremium... :D a procenty to kiedyś tak liczył "ulubiony" nasz forumowicz kiedy podsumowywał wyniki referendum... :D (ostatnio podesłali mi maila z hasłem i też nie działa - jak oni to robią?) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
WYscigi to beda tylko udokumentowane :)))) i upamietnione na zdjeciu za min, 100 zl. :)
|
|
No i jasne mój przedmówco. W każdym prawie mieście, gdzie jest tzw. Starówka, są na niej ogródki piwne. Tyle tylko, że w większości miast Starówki to teren zamknięty dla ruchu kołowego. Po prostu tam się chodzi, a nie jeździ. Mnie najbardziej przypadla do gustu Starówka wrocławska. I ogródki i spacerniak i imprezy i zabytki wokół i ratusz ........i piękny Plac Solny z kwiatami. Spacerowałem tam latem o północy. Ludzi sporo, puby czynne, nikt jakoś pijany się nie zataczał. Niestety, nie wiem co na to ludzie, mieszkający w okolicznych domach. Ale skoro ogródki i liczne lokale (ogródki to z reguły letnie filie lokali) są to znaczy, ze jest zgoda. Ciągle zastanawiam się dlaczego w naszym mieście każdy pub kojarzy się z pijakami. Czy naprawdę nie umiemy pić piwa?
|
|
...raz stowka, dwa stowka i sie nauczy:))) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |