środa, 18 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Skąd oni wezmą 120 tys. zł.?

dziękuje :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Skąd oni wezmą 120 tys. zł.?

Otóż stawiamy :-) po to by rozdzielić zdanie złożone. Jedynie przed spójnikami ( i, lecz, ale ) tego nie robimy.

Jako że spójniki łączą ze sobą autonomiczne wypowiedzi, ich stosowanie jest blisko związane z interpunkcją, zwłaszcza z zastosowaniem przecinka jako znaku oddzielającego. W języku polskim zdanie podrzędne należy zawsze oddzielać przecinkiem od zdania względem niego nadrzędnego (z obu stron, jeśli to możliwe). Stąd często powtarzana w szkołach reguła nakazująca stawianie przecinka przed określonymi spójnikami (np. bo, że), która obejmuje jednak tylko część zastosowań przecinka w tej funkcji (spójnik występuje tylko z jednej strony zdania podrzędnego) i nie jest zbyt ścisła (spójnik może wystąpić w środku zdania podrzędnego, na granicy dwu zdań podrzędnych lub być częścią spójnika zestawionego).
Źródło - wikipedia.

Pozdrawiam :-))

Relax. cena 65PLN no chyba ze sie uczysz to 50VizeV napisał(a):

Jedzie ktos moze jutro (niedziela) do Wawy autem w okolicach poludnia i ma wolne miejsce prosze o kontakt 519 782 388,
Pozdrawiam

mam plan! spotkajmy się jutro o 12 na skate parku zróbmy marzannę z patyków worków po ziemniakach itp i pobiegnijmy na nowy most pożegnać zimę :) a potem każdy sobie wróci obraną trasą. who's with me?

Jestem z Łomży i mogę powiedzieć że wiele jest bardziej porządniejszych ludzi w Nowogrodzie niż w Łomży. Nie można komentować miasta po paru osobach!!!!

http://www.3dwhite.pl/?click=e7deeebc335e0e3cb758cc6f534d44f7

Kiedy są dni otwarte w I LO??

Mam taką prośbę (głownie do kobiet ;)). Gdzie mogę znaleźć dobre lumpeksy w Łomży? Przez dobre rozumiem, że można znaleźć fajne, ładne ciuchy... Pomóżcie, proszę... :)

http://i39.tinypic.com/2qsxpts.jpg

Chyba nie musimy tłumaczyć

Pozdro i do zobaczenia

NA DWORCU AUTOBUSOWYM P RZY APTECE ,NA WYSZYNSKIEGO PO PIEKARNI,W BUDYNKU POLO MARKETU

Balthazar nie interesuje nie komentuj i wypad

Ludzie!!! Nie rozumiecie co się do Was pisze? Ktoś zapytał o otwarcie sezonu, a Wy tutaj ciśniecie że motory to to i tamto...motory są fajne, a jak przeszkadza ich ryk to zgłoście to na policję - nawet motory muszą spełniać wymogi, więc niech policja się zajmie łapaniem tych niesprawnych - próg głośności to chyba 90 dB. Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org