poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PROGRAMY - prowokacje

Jak w skeczu J. Kobuszewskiego "Chydraulicy".
Pewnego wieczoru w ramach akcji pt. wymiana liczników bez uprzedzenia wkracza ekipa fachowców do domków jednorodzinnych by wykonać zamierzony cel.
1. Panowie zmieniający licznik z postawą jak w PRLu wykonują powierzone zadanie nie zwarzając na moje uwagi dotyczące iż jest to sezon mrożny i wcześniej wykonane ocieplenie rur i licznika powinno być zostawione w takim samym stanie w jakim zastali. Odpowiedzieli stanowczo iż są fachowcami i wiedzą co czynią zostawiając po sobie bałągan.
2. Dwa dni później wkracza następna ekipa w celu wymiany łicznika, po mojej uwadze iż licznik jest wymieniony dali się na spokój.
3. Pech chciał iż tego samego dnia przychodzi pan spisujący licznik notabene bardzo kulturalny, nie mogąc wpełni wykonać swego zadania iż nie zgadza się ze stanem licznika.
Teraz jest mi wiadome z kąd u takiego monopolisty biorą się koszty. Stwierdzam że jest brak koordynacji wykonanych robót. Panie dyrektorze zasadą NR. 1 w usługach jest by zostawić po sobie stan rzeczy jaki się zastało. Tego typu usługi itp. przez MPWIK w Łomży doświadczyłem przez wiele lat.

ściemka wszystkim

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PROGRAMY - prowokacje

Ja słyszałem, że w tym roku zima "potrzyma" dłużej. Niektórzy twierdzą, że do końca kwietnia :((

Temid

Żeby nie było sejmu to napewno Polska by wyglądałą inaczej.

ściemka wszystkim

jasne że to zawistnych kolesi robota, co za głupi polski naród , niedojże jeden drugiego za granicą utopiłby w łyżce wody to jeszcze we własnym kraju, ludzie opanujcie się,

żydzi trzymają się razem, ukraińcy też i wiele innych narodowości a Polak Polaka jak by mógł to by .............

Szkoda słów

no to może zrób coś żeby było tyle!! jakieś ogłoszenia łańcuszki i tym podobne!! a nie siedzieć na dupce i czekać na gotowe!!

byłam świadkiem 1 września 2 lata temu jak to uczniowie ubrani po uczniowsku w garniturki itp. wracją do domku a tu niepowodzenie.... kanar wsiada na Płsudskiego :/ a żeby było zabawniej to koleżanka która skasowała za mnie bilet wydsiadła przystanek wcześniej!!! normalnie tylko się zachlastać!! dzięki Bogu jakaś pani powiedziała że ta koleżanka skasowała za mnie :) a ja szybko spieprzyłam z autobusu, bo chceili mi mandacik zaserwowac. i jeszcze cos powiem na temat tych chamów!! dziewczyna z I klasy LO (pierwszy dzień w nowej szkole, odebranie ligitymacji z rąk dyrektora itp) no i poprostu zapomniała biletu!! i *** ich obchodziło cokolwiek!! MANDAT I TYLE!! popieram hasło wyżej: HWDK!!

DiDi

CHWDK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam,

sprawa jest oczywista: przy istnieniu organizacji transportu miejskiego do prawidłowego jej funkcjonowania (czyli jak najmniejszej absorbcji finansowej z budżetu miasta) konieczne jest utrzymywanie ludzi, kontrolujących klientów - czyli tych, którzy z usług firmy korzystają. A więc popularnie zwane na tym forum "kanary" owszem są potrzebne - ale w Łomży, faktycznie można zauwarzyć u Nich pewne "deformacje".
Mianowicie: żal człowieka ściska, widząc przerażone dziecko w wieku co najwyżej 8 lat, z teczką na plecach i bez biletu w ręku, które nieświadome chyba jeszcze do końca sytuacji jest po prostu wyciągane z autobusu i "maltretowane" procedurami wręczania mandatu karnego. Inna sytuacja: niedziela, przedpołudnie - w autobusie jedzie kaleka z widocznym paraliżem prawej strony ciała. Porusza się o kulach, z pomocą żony. Przysługuje mu prawo do bezpłatnych przejazdów komunikacją miejską ale nie ma przy sobie dokumentu stwierdzającego jego przywilej. Kontrolerzy wymagają od niego biletu, a gdy On i żona próbują tłumaczyć sytuację, panowie "sprawdzacze" zaczynają szarpać kalekę i wykrzykują, że jest pijany i ma natychmiast wysiadać z nimi z autobusu. Mężczyzna wyraźnie protestuje po czym każe, aby kontrolerzy puścili go (ponieważ cały czas trzymają go za rękaw kurtki). Dopiero po interwencji ludzi - obserwatorów zdarzenia dają za wygraną. Przeklinając i złorzecząc wszystkim na około opuszczają autobus.

Jest jeszcze jedna podstawowa sprawa, która frustruje zwykłych zjadaczy chleba uprawiających sporty nerwowe związane z przejazdem MPK. Autobusy nie są ogrzewane, nie jeżdżą w/g rozkładów lub ciągle się spoźniają bądź jeżdża za wcześnie. A więc w przypadku braku wywiązania się usługodawcy(MPK ZB w Łomży) z niepisanej umowy z usługobiorcą (czyli Kowalskim próbującym jeździć MPK) ten drugi nie ma obowiązku uiszczania opłaty za przejazd.

Nieprawdaż?

Pozdrawiam polską motoryzację,

Zafir - nocny wiatr....

Polity to inaczej złodziej !!

A może zwyłe przeoczenie? Ja jakoś zakumałam, że to Present Continuous a nie Present Perfect. Tym bardziej, że błąd jest jeden, wcześniej PC w normie...:)

Ryskago

hihihihi. U nas słoneczko, przestało padać, temperaturka - spacerowa: (tylko w nocy jeszcze straszy -17C). A w Krakowie ??

Cycku jak będzie chciał to sam się poprawi - TYLKO OD NIEGO SAMEGO TO ZALEŻY!!!!

Ryskago

Podstawowy błąd ontologiczny: pomieszanie nazw zawodów, funkcji i cech (negatywnych) osobowości- bo polityk to funkcja, a nie zawód (oni maja swoje zawody). To, jak on wykonuje swoja funkcję (dobrze czy źle) to OCENA a nie zawód! W gruncie rzeczy Ewaa ma rację: nie ma pracy hańbiącej czy wstydliwej (w sensie zawodu) jeśli tylko zawód jest wykonywany solidnie i uczciwie.
PS> a swoją drogą mnie również nazwa "polityk" kojarzy się ze "złodziejem i oszustem", ale na te oceny mocno sobie oni zapracowali...

PS2: zawody są określone specjalna ustawą i tam jest ich lista.
Prostytutki i kapo tam nie ma więc to chyba funkcja lub powołanie:-)

trza troche poćwiczyć jeszcze a moze to jest jak opis pionowy ?

Kurde jak ja dawno nie miałem w łapach bez cenej napewno oszczedzają na papierze żeby zamiast walic co na forum pisze to na płatne reklamy

???

Ryskago

No właśnie reklam jest tam duzo a forum nie ma komu pokazać co tu se dzieje w naszej Łomży.

Tu się nie wypowiem, bo nie chwytam... :(

Ryskago

Ptyś jaki Ty ciekawki jesteś.... :P a ponoć wszystko wiesz z wyprzedzeniem... czyżbyś czegoś jednak nie wiedział....?! hehehe
PATRZCIE, JAKA FAZA!! PTYŚ NIE WIE JAKA TEMPERATURA W KRAKOWIE :) HEHEHEHEHEHE POZDRO I PA

Podejrzewam, że nawet tej bardzo okrojonej wersji Bartuś nie przeczytał. A nawet jak przeczytał to ciekawym czy zrozumiał :P

Niech żyje ctrlC ctrlV

Pozdrawiam

Pieski małe dwa
chciały przejść przez rzeczkę.....

RYskago

A jak książke kupujesz to nie patrzysz na okładke i obrazki ... tylko tako pierwszo lepszo ?

ADALL.
Napisałeś wcześniej, że wolisz czegoś mniej a konkretnego. Piwo to można wypić na drugi dzień rano. Moje zdanie jest takie, jak kraść to miliony, jak kochać to królewnę, jak już pić to coś mocniejszego.

Pozdrowienia.

Ps. Nie udawaj takiego abstynenta. Chłop który nie pije i nie pali to kozą śmierdzi .

a w jaki sposób Grzesiu mnie widzi ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org