Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Platforma stawia na Głaza |
No właśnie, jak? Propozycji jest aż za dużo. Ośrodek uniwersytecki, labirynt hipermarketów, turystyczny raj nad Narwią, miasto emerytów i rencistów, kraina "tranwajów" i metra, a może jeszcze coś innego? Poreg
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Platforma stawia na Głaza |
Byłby porządny , gdyby nie kablowanie.
|
|
autochton lepsze jest rzucanie błotem zza węgła prawda ? Jak masz coś do mnie to mnie znajdź i porozmawiaj po męsku. Kim Ty dla mnie jesteś że mam się z Tobą solidaryzować ?
|
|
Panie Zibi. Tu mowa o poważnych sprawach a Pan znowu jak stary patefon. Najwyraźniej tęskni Pan za nieboszczką komuną. Wypowiadając się wypada przynajmniej trochę miec rozeznanie. Akurat rada nie była za bardzo dyspozycyjna, skoro mnie odwołała. Zgodzę się natomiast, że na naszej mentalnej prowincji mało jest ludzi samodzielnych i niezależnie myślących. Najłatwiej stadkiem, na łańcuchu, w niewoli stereotypów. Takie stadko można łatwo przeganiać, co widać na załączonym obrazku. ...masz to na co godzisz się...
|
|
Mam te informacie z informacij ! Ma zowsze Łomża
|
|
Czytajac jeden temat ze w Niemczech sa światla na ktorych nie ma juz Mężczyzny tylko Kobieta moze w przyszłości u nas w Łomży bedzie jak w Niemczech.
|
|
dziękuje :)
|
|
Witam! Panowie dziękuję tym wszystkim którzy pomogli, a szczególnie Tiger-owi i tym co chcieli pomóc, a nie mieli możliwości. Jeżeli by kogoś to interesowało to ten preparat kosztuj 35 zł bez przesyłki, jest przydatny dla ludzi starszych w dolegliwościach reaumatycznych. Dyskusję w tym temacie można już zakończyć. Pozdrowienia! DiDi
|
|
zalozcie jeszcze 5 podobnych tematow, bo widze ze jeden to za malo!!!a co tam jak szalec to szalec nie chlopaki!! T i g e r
|
|
To żeście sobie pogadali.
|
|
za to że mój post usuneliście . Widze że pracujecie przeciwko mnie :> oki ja nie podam sie napisze wam tyle postów że nie bedzie wam się chciało usuwać nar
|
|
Mówią że Papierz nie nadaje się na dzisiejesz czasy może w XX wieku dobry był ale teraz już troche staro świecki ) tak mówią !!! a to nie prawda Papierz jest bardzo mądry no cóż starszy chłowiek już ledwo sie trzyma ale tak długo żyje a mnie zadziwia ze jeszcze tyle rzeczy pamieta i tyle języków zna :O
|
|
ptysiu pięknie opanował umiejętność kopiuj-wklej... szóstka z informatyki murowana (http://www.geocities.com/grzegorznowicki/artykuly/a9.html)
|
|
Eutanazja? Tak, ale tylko wtedy, gdy to ja sama decyduję, czy chcę dalej żyć, czy też nie. Sama z resztą chyba prędzej sama popełniłabym samobójstwo przy zdrowiu, niż zgodziłabym się zostać zamordowaną bez mojej wiedzy na szpitalnym łóżku. Ale tak. Mi to pasuje. Co do wypowiedzi Ptyśka, sama się nieco zdziwiłam, że taki styl, cóż... Teraz już wiem, czemu :)
|
|
Ptysiu: Z soczkiem chodzi o to, coby go pić. Projekt może nie wypalić, bo.... jakoś nie widzę tutaj wystarczającego odzewu. Ten temat powoli schodził już w dół listy.. :( Ale trzymam kciuki, że będą jednak jeszcze jacyś chętni :)
|
|
Przepraszam , ale w/g mnie jest całkiem odwrotnie , nie widzę powodów do stworzonej afery , reszta no coment.
|
|
Też tak mysle ale by bylo treba sponsora na te soczki.
|
|
Tiaaaaaaaaaa. Chcecie oglądać tramwaje? Walcie do Warszawki, Krakowa, Bydgoszczy czy Łodzi. W Łomży przyszłości może jakiś oderwany od pługa lemiesz się uchowa. Jak go nie zaorają.
|
|
666 cieniutka igła jest za cieniutka :] , a Aguśka18 ja za przekucie noska dałam 50 zł i jestem naprawde zadowolona :) nawet się zastanawiam czy pępka sobie nie przekuć ;) hehehe Pozdrawiam
|
|
robs jak padną firmy to powstaną nowe ,takie są prawa wolnego rynku . Mojemu dziadkowi życie mineło na słuchaniu że w Lomży nic nie można budować .
|
|
A moze Makro lub Auchan albo Wogle niech niebedzie Supermarketów (........)
|
|
A GDZIE MAJA JEZDZIC LUDZIE KTORYCH SAMOCHODOY NIERZADKO MOGA OSIAGNAC PONAD DWIE SETKI??JEDNAK TA VIA BALTICA TO NIEGLUPI POMYSL:)
|
|
robs Ogólna refleksja pod tytułem: "wprowadzanie maszyn parowych do fabryk przyczyną bezrobocia i upadku gospodarczego angielskich miast". Handel obok szkolnictwa i ochrony zdrowia (jeszcze państwowe) jest jednym z największych gałęzi usług - a w usługach w nowoczesnych gospodarkach generuje się największe zatrudnienie i wpływy podatkowe. Żeby usługi dały zysk muszą być nowoczesne i muszą być ekspansywne. Innymiu słowy - łomżyński handel żeby się rozwijał musi być nowoczesny i ekspansywny czyli musi zdobywać inne rynki (działać w innych miasdtach i ściągać do Łomży pieniądz z tych miast), inwestować, poszerzać obszary zainteresowania, podnosić jakość, może nawet obniżać ceny. Inaczej przegra konkurencję i się nie utrzyma nawet u siebie w Łomży!!!!!!!!!!!! Utrzymanie przy życiu takiego kościotrupa choć miastu może się opłacać to nie opłaca się konsumentom. Hamowanie konkurencji zawsze jest kosztowne dla podatników/ konsumentów. Innymi słowy - handlowcy łomżyńscy wiedzieli prawdopodobnie, że nie walczy się z księżycem, że silna konkurencja nadejdzie, że supermarkety przyjdą, że będą musieli zareagować - i reagują - ale nie inicjatywami lecz presją polityczną. A powinni byli te kilkanaście lat wykorzystać na podjęcie wspólnej inicjatywy i wybudowanie supermarketu (zamiast supermikrosklepików w dużych ilościach) z łomżyńskiego kapitału lub z kapitału mieszanego: łomżyńsko - sieciowego. Wiadomo było, że supermarkety przyjdą - więc przyszły i będą przychodzić. To prosty fakt, z którym się nie walczy. Można ten proces opóźniać, przyspieszać, lub "olać". Jeśli mamy opóźniać to musimy mieć jakiś cel tego opóźniania. Ale jaki - dać koleją szansę łomżyńskim handlowcom ? Nie jest za późno, dadzą radę coś zrobić, czy się nie pokłócą... itd ? Pamiętać musimy także o tym, że miasto musi dbać o interesy wszystkich mieszkańców - ocenić wpływ tej inwestycji na lokalny rynek pracy ale także ocenić, czy większa liczba mieszkańców odczuje poprawę, czy oceni że jest gorzej !!!!!!!!!!!!!!! 1. Sklep to dla jednych źródło utrzymania ale dla innych jest to miejsce gdzie wydaje się pieniądze (czasami ostatnie). Jeśli sklepy duże są tańsze to mediana poziomu oszczędności ludzi w mieście się zwiększa. Czyli rezerwy i ilość zadowolonych rosną choć przyrost pieniędzy może maleć. 2. Dla wbrew pozorom całkiem sporej grupy ludzi sklep to także miejsce, gdzie się spędza/traci czas. Jedni to lubią, robią z tego "styl" - ale trudno im spędzać czas w warzywniaku - wolą w supermarkecie. A teraz nieco poważniej - zakupy w supermarkecie eliminują konieczność odwiedzenia kilkunastu sklepików. 3. Sklep jest także miejscem, gdzie wybiera się towary. W dużym sklepie nie tylko wybór jest większy. Większy jest także obrót (szybkość wymiany towaru na nowy). Apel: Panie i panowie handlowcy - "maszyna parowa" i tak do Łomży trafi - dlatego sami ją sprowadżcie ! Czyli: Zamiast blokować dogadajcie się z potencjalnym inwestorem i kapitałowo zauczestniczcie w tym przedsięwzięciu. Miejsce jest tak dobre, że każdy następny będzie miał gorzej a ja z czystym sumieniem będę tam robił zakupy. Zróbcie może jakąś spółkję akcyjną... Jest to w interesie Waszym i miasta - inczej prędzej czy później przegracie. P.S. Często po paru godzinach i po odwiedzeniu kilku/kilkunastu sklepów nie mogłem niczego wybrać - więcej się nachodziłem/najeździłem po mieście niż nakupowałem. Często zatem byłem ZMUSZONY do robienia zakupów poza Łomżą. Sądzę, że nie jestem w tym odosobniony - wielu z nas czasami MUSI (bo handel łomżyński jest niekonkurencyjny) nasze pieniądze zostawiać w innych miastach dając tym miastom (w jakiejś niewielkiej części) ew. zyski i zatrudnienie.
|
|
Witam! W tym masz rację, że bez odmiennego zdania nie ma dyskusji. Zwracam honor. Ale dlaczego zaraz śmieszne, jeżeli Niemcy to zastosowali i zdaje u nich egzamin ta innowacja. Dlaczego u Nas czegoś takiego nie zastosować. Pozdrawiam. (........)
|
|
Zbych i dla tego trzeba "ściągnąć" do Łomży młodzież z zewnętrz. A możemy to zrobić tylko przez rozwój naszych uczelni. (myśle głównie o PWSIiP)
|
|
To dla porownania. Komentarz zbedny, prawda? : "Więcej miejsc pracy 16.02.2005 Największa w regionie hala produkcyjna powstaje w hajnowskiej fabryce mebli Furnel SA. Dzięki inwestycji pracę znajdzie ok. 150 osób(p.s.)," "Więcej pracy! 17.02.2005 Michelin Polska SA zainwestuje 253 mln euro w rozbudowę fabryki opon w Olsztynie(p.s.)"
|
|
Podzielam si z twoim zdaniem, tak własnie tworzą sie miejsca pracy jako mała inicjatywa, która bedzie zawsze jak w każdej normalnej gospodarce ogonem i efektem pracy. Co jest potrzebne dla ludzi jako odskocznia od codziennośi. Własnie w ten sposób funkjonuje porządna gospodarka żyjąc w tkzw. łancuszku ekonomicznym. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Jacko napisał(a): >Jaki Polsat, taki Idol. Charakterystyczne, że choć w szansie na sukces też >się przewijają smieszne osobniki, którym się wydaje, to jednak formuła >programu jest taka, że Mann pojajczy i nie robi się szoł z beztalentów. A >w Idolu tak naprawdę, to może nawet ważniejszy dla producentów jest >ten, co nie umie, niż ten co coś potrafi. Taki profil. W sam raz dla >czytelników Faktu. Polsat to rzeczywiscie stacja o niskich lotach programowych, ale Idol jest w/g mnie jednym z niewielu ich udanych programów. Szansa na sukces jest zlym porownaniem. Do ,,szansy" tez sa castingi, ktorych nie ogladamy w TV, a dopiero wybrana smietanke puszczaja na antenie w programie. Dlatego to wszystko tak ladnie i milo wyglada. Zauwaz, ze wystepujacy w ,,szansie" albo niezle spiewaja, albo sa smieszni. Nigdy tragiczni. A w Idolu kreca caly casting i montuja najlepsze kawalki w program dla TV. Wiec oczywiste, ze pokaza to co najciekawsze: i najlepszych spiewakow i najwiekszych idiotow. Ale dalej przechodzą (nie zawsze, ale coz...) glownie umiejacy spiewać i umiejacy zrobic show. Pamietacie Bartka Homa?
|
|
fajnie nie śpi ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi 4lomza nie działała przez 2 dni od 24 Lutego do teraz jak wchodziłem na 4lomza to było data i informacje z dnia 24 lutego co to ma byc za szajs ?
|
|
A kto wie jak sie nazywa cały link strony PIETRMAN ?? czy coś podobnego tam fajne gierki były
|
|
Umawialiśmy się wcześniej ??? No nie powiesz, że na to piwo, które nie pamiętam, który z nas ma postawić. A odnośnie sprzeczki............ Myślę, że tylko wymienialiśmy poglądy.
|
|
A to tu sa szefowie jacys?A to ja bardzo przepraszam ,juz nigdy nic nie bede konczyc(OJ ZONA SIE NIE UCIESZY).A tak na powaznie to chyba od nas zalezy czy bedziemy temat drążyc ,czy przejdziemy nad nim do porzadku dziennego.Drozej i koniec,sie nie da nic zrobic,ankiety nie wypełnimy.
|
|
Widzialem tzw pomnik przy pl Kosciuszki. To co umnie robia na osiedlu z drzewami to nic w porownaniu z tym co zrobili na rondzie przy pl Kosciuszki. Jednym slowem wstyd ludzi, ktos kto chyba zarzadzil zrobienie z kilku drzew kilka pali to jest totalnym idiota. Poczekajmy jeszcze pare dni, moze maja zamiar wszystkie drzewa w ten sposob oglocic!
|
|
Sukces! Ptysiu nie czyta książek , ale czyta wszystkie posty. To duża sprawa , bo On jednak coś zaczął czytać. To dobrze , dobrze...
|
|
>>Ale za to będzie można odliczyć maksymalnie 760 zł od podatku. Po >>odliczeniu okaże się że więcej dostaniesz zwrotu, jak zapłaciłeś VAT-u . >> >>maciek Nie wprowadzaj ludzi w błąd;-) Możesz odliczyć od ogólnej podstawy opodatkowania 760zl. Przypuśćmy, ze twój roczny dochód to 10000zl, normalnie byś płacił 19% podatku od niego czyli 1900zl, a tak zaplacisz (10000zl-760zl) * 19% czyli samego podatku 1763zl. Czyli zyskasz 136zl
|
|
Bylem u nich i sie pytałem czy będa podwyzki a ona mi powiedziala że od marca.
|
|
Mistrz i Małgorzata
|
|
Po pierwsze primo: dajcież spokój temu Ptysiakowi - osobiście nie wyobrażam sobie tego forum bez niego i darzę go osobistym sentymentem ze względu na... traNwaj :))). Po drugie primo: a to niby dlaczego nie można o wszystkim i o niczym ja się pytam??? A z kimże bym ja gadała sobie tak miło i sympatycznie?? Chcecie mnie i siebie tego pozbawić?? No przecie widzę, że Was moi mili tutaj ciągnie magnetycznie wręcz, więc osssso chooozzzi??? Po trzecie primo: +polaku+ (śledczy??) drogi, doceniam Twe wysiłki i starania i myślę, że będą z Ciebie ludzie (jak się postarasz oczywista :)). W ramach szlifowania języka polskiego proponuję kapitalną książeczkę dla dzieci (i nie tylko) pt. "Wiórki i wiewórki" tudzież "Krówki i mrówki" autorstwa Łukasza Dębskiego, gdzie czytając wprawdzie można sobie połamać język osobisty, ale myślę, że warto. W tym miejscu szeroki uśmiech w kierunq Tiger'a ślę, jako że i Jego Malec zapewne na tym skorzysta (a może już korzysta :)) Może i trochu odbiegłam od temata za co najmocniej I'm sorry, ale tak mi się jakoś cisnęło na klawiaturkę, że nie mogłam tego za Chiny opanować... Pozdrawiam ciepło Ryskago --------- hehe myśleliśta, żem zaspała dzisiaj do pracki?? Łłłłłoooo co to to nie... :)))
|
|
tak jest maćku. Już milczę ! Poreg
|
|
CHodzilas do tej szkoly ale to jedna z najgorszych szkol byla kiedys,na skte park sa 3 korty tenisowe, koszt 1h wynosi 12zl. Nie sadze zeby to bylo duzo jak 2 osoby ida twedy tez kwota dzialona na 2..:) jest rowniez sciana do tenisa na ktorej mozna sobie rowniez cwiczyc uderzenia. Ty siedzisz tam a my tu, i wiekszosc lomzyniakow jest za hipermarketem, a co do aquapark to pomysl mi sie podoba, mogliby w ramach tzw ofsetu go wybudowac. Pozdrawiam Ma zowsze Łomża
|
|
hehehehehe. Ryskago o`le !!
|
|
ADALLo, Nie upominałeś się to żeś nie dostał... Ale z Ciebie umysł ścisły - jestem peeełna podziwu!! Jeśli chodzi o obliczenia, to zawsze miałam z tym problemy ze względu na "roztrzepany" charakterek i brak cierpliwości...:( Natomiast te wszystkie limesy i nieskończoności, sinusoidy i amplitudy nieskończenie mi się podobały... I takie COŚ w banku pracuje...??? No wicie co... Ryskago
|
|
Ryskago: hihihi. Bez przesady. Teraz wszystko komputery liczą (precyzyjnie). Wklepujesz dla przykładu do kompa: Czy powinienem polubić ryskago ? Potem enter. Po 5 sekundach jest odpowiedź na ekranie monitora: baaardzo! Znowu wklepujesz: sprecyzuj - jak bardzo i enterek. Znowuż 5 sekundek i pojawia się: nieeeskończenie bardzo. Wot precyzja !
|
|
ryskago: Tobie się już dawno w główce przewróciło :))) Poreg
|
|
|
Witam!!! Szukam informacji na temat wypozyczalni samochodow, czy jest w lozmy miejsce gdzie moge wypozyczyc samochod???
|
|
Będzie dobrze :)
|
|
Maciek/Heniek ------------> tak się podpisywałes. Ja ciagle strzelam. Z tymi taxi - też nie trafilem ?? Poreg
|
|
Moim zdaniem ,sa segregowane i to bardzo dokładnie- przez gosci którzy zbieraja puszki itp.A to co zostanie trafia do jednego wora.
|
|
Heh umnie na osiedlu jest taki cieciu i on ma klucze do smietników i wchodzi i se puszki zbiera i inny słom i butelki . a plastik to nie wiem jakaś inna smieciarka zabiera
|
|
Ja to uwazam że ona sobie marnuje zycie bo chyba musi utrzymać diete a większość modelek ma anoreksie i w takim wielku zacząć kariere i miec anoreksie to jest juz źle ja nieiwem czemu jej rodzice sie na to zgodzili dla kasy ?
|
|
I ja Cię lubię Ptysiaku, bo jakżeby nie...:) Ryskago
|
|
Przepraszam,nie wiedzialem,ze wokół jest tylu pejsatych.
|
|
Pan Lipski, musiał to przeczytać, i musi dbać o swoich lokatorów , bo mu są potrzebne głosy w przyszłych wyborach na prezydenta miasta Łomży, a gdzie ich dostanie jak nie od spółdzielców zadowolonych z jego rządów.
|
|
Też to zauważyłem że od kilku dni sporo tych samolotów przelatuje, właściwie ich nie widać tylko takie buczenie jak by jakiś bombowiec leciał :) pewnie to jakieś transportowce wojskowe.
|
|
Witam wszystkich zainteresowanych !!! wczoraj doszły mnie słuchy ze 20 marca ma odbyc sie Rajd Fadomu !!! słyszal cos ktos na ten temat ?? jesli tak poprosił bym o jakies info napewno nie tylko ja jestem ciekaw :)) pozdrawiam
|
|
A może wina leży po stronie kierowcy ciężarówki??? Znam jeden przypadek kiedy policja stwierdziła, że była to wina młodych ludzi, a po paru miesiącach prokuratura stwierdziła, że jednak to wina kierowcy tira... Więc jak niewiadomo jak to naprawdę było to może lepiej na ten temat nie dyskutować
|
|
Wacław Cieśluk wraz z bratem Henrykiem był jednym z założycieli ŁKS. W czasach PRL Henryk był wiceprokuratorem generalnym. Wanda Cieśluk to siostra wymienionych. Wacław Cieśluk został w czasie wojny rozstrzelany przez Niemców wraz grupą mieszkańcow Łomży.
|
|
czy SPOŁDZIELNI PERPEKSTYWA też
|
|
maciek rynsztokowa to jest twoja stara !!!!! i tyle a cos sie tyczy adall'a to niedosc ze tolamus to nadodatek fantasta okrutmy...najpierw pisze ze nie ma na bilet i chodzi z buta....a tu nagle Autor: ADALL (---.lomza.sdi.tpnet.pl) Data: 07-03-05 12:28 Gdzie qrna jest ta wiosna do cholerci ?? Już wolę chodzić przed Tobą i sprzątać, niż odkopywać swój samochód. Dziś go wogóle nie znalazłem. Albo ukradli, albo zasypany konkretnie ...... no fantasta pierwszej wody chacha60
|
|
Kochany bracie Cycq, będę pisał tak jak piszę. Może trochę złagodniejesz, też nie życzę sobie żebyś pisał frajerku, a Ty piszesz. Najpierw trzeba udowodnić, a nie posądzać jak się za rekę nie złapało, albo usłyszłao się z drugięj ręki. Przeczytaj w tym samym portalu, co się wydarzyło w Kolnie na tamtejszym forum. Jedna z osób poczuła się dotknięta takim obmawianiem jak Twoje, i podała sprawę do prokuratora. Ciekawe kogo będą za to ciągać? Pozdrowienia.
|
|
Jestem "stary", co nie jest obraźliwe, ale prawdziwe i dlatego sądzę, że napominanie młodego kolegi żeby używał formy "starszy" wydaje mi sie śmieszne. Przechodząc do rzeczy, sądzę że byłoby dobrze abyś popatrzył wokół siebie trzeźwo. Co ci przeszkadzają Ruscy, Żydzi i inne nacje? Gdy pytasz o Polskę i Polaków, to poczytaj sobie książki lub artykuły (np. w tygodniku POLITYKA) profesora Janusza Tazbira. One wiele mówią o naszej przeszłości, bez zacietrzewienia, nienawiści i narodowo-katolickiego bełkotu. Z księży polecam ci Józefa Tischnera. W internecie znajdziesz też TYGODNIK POWSZECHNY oraz PRZEGLĄD. Sięgnij po felietony nieżyjącego już niestety Aleksandra Małachowskiego. Przeczytaj także polecane przez Zibiego1 pozycje i porównaj, i wyciągnij wnioski.
|
|
Często - tu na forum wymieniane są zawody wykonywanie których, wg niektórych z Was, należałoby się wstydzić. Ostatnio wiele krytyki zebrało się kontrolerom biletów. Wymieniacie ich wady. Czy w swojej fali krytyki nie potrafimy czasami pomyśleć o niedoskonałościach jakimi został obdarzony pierwotny człowiek ?? Czy czasami nie mylimy lub niepotrzebnie łączymy fakt ludzkich ułomności - konkretnego osobnika z zawodem, który akurat on wykonuje ?? Mam propozycję ! 1. Wymieńmy zawody, kórych wykonywanie byłoby dla każdego z Was lub dla Waszych bliskich wstydliwe (z małym uzasadnieniem) 2. Zawody, które wg Was mogą przynosić chlubę lub dawać satysfakcję. Skromnie zacznę: Ad1 a) złodziej b) polityk Ad2 a) strażak b) żołnierz na razie nie uzasadniam.........
|
|
hej bez falszywej reklamy jadlem tam ten kebab i był obrzydliwy.
|
|
Otóż mój status na tym świecie jest przechodni na razie i dopóki się gdzieś nie osiedlę na stałe to sama wiesz :).
|
|
Dzień Dobry Wszystkim. Dzień Dobry Ryskago. Witam po urlopie. Widać że jesteś wypoczęta i jak się domyślam, uśmiechnięta. Ostro zabrałaś się do pracy!
|
|
Grzesiek_Mazurek czy byłbyś tak miły i mógłbyś poprawić te "byki" występujące w skrypcie który podpinasz pod swoje posty? Jakoś mnie to niezdrowo drażni. ;-) Dzięki.
|
|
Jak zwał tak zwał... ale gramatyka języka angielskiego w lesie.
|
|
No i co? Coldcut, zadowolony?? Rysakgo
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |