czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wybory

Małe sprosowanie Macieju: Kamiński nie przyznaje sie juz do Łomży (uważa siebie za warszawiaka) a po drugie jest on teraz europosłem ( nie ma go w naszym sejmie). Na miejsce posła Kamińskiego wszedł teraz jakis poseł z Zambrowa, ale on nie bedzie sie kłócił o przebieg, bo V B ma przechodzic również przez Zambrów. A reszta posłow z regionu jest wiodcznie "słaba", a wszyscy wiemy że najcześciej rządzi prawo dżungli w tym sejmie - silniejszy przetrwa...
Także Łomży pozostaje mieć nadzieję że budowa obwodnicy wreszcie ruszy!
Pozdrawiam
echo2lo.prv.pl

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wybory

Głupota

ADALL,
Do Twoich wyzej wymienionych sugestii, moge dodac jeszcze jedna: Ograniczenie tylko do jednego pasazera w wieku kierowcy w ciagu pierwszym roku posiadania prawa jazdy, tzn. do 18-tu lat.
Takie prawo ostatnio wprowadzono w zycie w wielu stanach USA, wlacznie z moim - pdobno z b. pozytwnymi wynikami.
Uzasadnieniem tego prawa jest statystyka wykazujaca, ze powodem duzej ilosci wypadkow spowodowanych przez mlodocianych kierwcow jest to wlasnie podzeganie przez kolezkow pasazerow (mentalnosc paki).

Pozdrawiam, wychu

PS. Takie prawo to juz chyba be nie dotyczylo pewnej osoby z okolic Krakowa, jesli Ona w ogole kiedys zadecyduje sie na ten 'nie do pomyslenia' krok. :)

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

A tak bardziej serio, proponowałbym wprowadzenie dla wszystkich mieszkańców Łomży, bez względu na wiek, podatku od środków komunikacji miejskiej, np. 20 zł miesiecznie, pobieranego przy opłatach za mieszkanie, wodę lub prąd i bezpłatną komunikację miejską. Dla osób spoza miasta oczywiście pozostałyby bilety miesięczne.

Ja przepraszam ,ale panstwo troche krecicie ten temat.Dlaczego zawsza problemem jest nadmierna szybkosc,niedoswiadczenie kierowcy czy tez brawura co kolwiek mialo by to znaczyc.Nikt nie napisze ze wypadek byl bo sie nagle normalna droga skonczyla,ktos zapomnial znak postawic ,ktos dziury nie zasypal,ktos polozył asfalt który sie powinien nazywac lodowisko.Tak sie słada ,ze tez sporo jezdze po drogach,i czesto sam mało nie wypadłem na sasiedni pas jadac po tej namiastce asfaltu .J niestety doswiadczenie na wiele sie nie przyda jesli koleiny maja po 15 cm ,znak uwaga wyboje nie zawsze rozwiazuje sprawe.Jak przywali stary to sie mowi ze rutyna go zgubiła ,jak młody to szarża.Ja mysle ze poprawa dróg by wiele zmieniła ,ale znaki sa tansze w uzyciu .Niedługo bedziemy panstwem zakazów nakazów i uwag .

Ale jakby kierowca nie jechał brawurowo, ( nie mowiąc o młodych) tylko tak na ile pozwalają warunki drogowe i pogodowe, to może nie dochodziło by
do tak tragicznych w skutkach wypadków. Stan dróg jest jaki jest, i do nich trzeba przystosować szybkość jazdy. Brawura tu nie pomoże, a zaszkodzić może.

Nie można wejść dwa razy do tej samej wody.

I tak trzymac.A gorzała tesciowa i siekiera sa to głowne przyczyny nieszczescia w domu.Sytuacja jest o tyle korzystniejsz ,ze w sadzie nie trzeba nic udowadniac.Wystarczy powiedziec ze to była tesciowka,a sedzia zrozumie....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org