czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
...i jeszcze podnieśli podatki...

- Maaaamo! Zalew już niedaleko! Wydaje mi się, że widzę mleko... - to okrzyk córci mej na widok tafli "jeziorka"pokrytego puszystą białą pierzynką. W pierwszewj chwili myślałam, że to skojarzenie takie, bo przecie mleko białe i śnieg... Ale zaraz wyprowadziła mnie z błędu:
- Nieee, to tak, żeby się rymowało.
Mówię: - Woda w jeziorze jest zamarznięta.
- Śnieg o tym także pamięta - odpowiada bez namysłu. I dalej w tym tonie sobie gawędzimy. No tak, nie sądziłam, że kiedykolwiek będzie mi dane "hodować"przyszłą polską Safonę XXI wieku :D
Niewielka cześć zalewu pozostała w ciekłym stanie skupienia. Dzikie kaczki (jakie one tam dzikie - w ogóle się nie boją) urządziły sobie tam zawody pływackie.
- Mamusiu, patrz, one się biją! Czy to je boli?
- A jak się bijecie z bratem to was boli? - odpowiadam pytaniem na pytanie.
- Nooo nie...
Rzut oka na metaliczne niebo... Słonko jakby przysłonięte popielatym cieniutkim szyfonem, cynowe chmury rozpylają porcje śniegu w sposób jednostajnie przyspieszony...
Wózek zaczyna wydawać odgłosy zniecierpliwienia, więc trza ruszać dalej. Przemierzamy więc szemrzącą Dłubnię metalowym mostkiem. Na mostku - para, której mróz niestraszny najwyraźniej... Uśmiecham się do nich. Kilka kroków ścieżyną i ... jest Dworek Matejki, jakże inny niż ten jesienią...

Zimoooo! Wynocha! Nie wzrusza mnie twoja zamieć i wymieć! Chociaż.. Szkoda trochu. Śmiem twierdzić, że to jedna z najpiękniejszych zim mojego życia. Może nie ostatnia...

Ryskago

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ...i jeszcze podnieśli podatki...

Heehehehehehe, podwyżka, hehehehehe!!!
Maciusiu, nie taki diabeł straszny... :)

A Małysz? Ten gość mi się podoba, bo w momencie, kiedy wszyscy spisują go na straty on wszystkich szokuje pozytywnie!! I tak trzymać!!

Ryskago

Śledczy,

Jeśli tylko nie będziesz już wspominał o tych panienkach w supermarkecie, czy raczej o swoich tam poczynaniach, to zaplusujesz niemożebnie!!

Pozdrowionka

RYskago

nie trafił byś Maciek !! Do mnie nawet renifery nie dotrą przez najbliższe kilka miesięcy.

:))))

Ryskago

Ptysiu!! Czy... czy Ty sugerujesz, że ADALL to jakisik Marcin Sdall, czy ki pieron???

Ryskago

Sugerujesz, że głodzę swe pociechy??? :D

Ryskago

Mój stan umysłu siewłodnia srana też nie przedstawiał się najlepiej, dopiero się rozkręcam... :))

Ryskago

NIestety...
:(

Ryskago

No ja na to niepozwole.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org