Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
...i jeszcze podnieśli podatki... |
- Maaaamo! Zalew już niedaleko! Wydaje mi się, że widzę mleko... - to okrzyk córci mej na widok tafli "jeziorka"pokrytego puszystą białą pierzynką. W pierwszewj chwili myślałam, że to skojarzenie takie, bo przecie mleko białe i śnieg... Ale zaraz wyprowadziła mnie z błędu: - Nieee, to tak, żeby się rymowało. Mówię: - Woda w jeziorze jest zamarznięta. - Śnieg o tym także pamięta - odpowiada bez namysłu. I dalej w tym tonie sobie gawędzimy. No tak, nie sądziłam, że kiedykolwiek będzie mi dane "hodować"przyszłą polską Safonę XXI wieku :D Niewielka cześć zalewu pozostała w ciekłym stanie skupienia. Dzikie kaczki (jakie one tam dzikie - w ogóle się nie boją) urządziły sobie tam zawody pływackie. - Mamusiu, patrz, one się biją! Czy to je boli? - A jak się bijecie z bratem to was boli? - odpowiadam pytaniem na pytanie. - Nooo nie... Rzut oka na metaliczne niebo... Słonko jakby przysłonięte popielatym cieniutkim szyfonem, cynowe chmury rozpylają porcje śniegu w sposób jednostajnie przyspieszony... Wózek zaczyna wydawać odgłosy zniecierpliwienia, więc trza ruszać dalej. Przemierzamy więc szemrzącą Dłubnię metalowym mostkiem. Na mostku - para, której mróz niestraszny najwyraźniej... Uśmiecham się do nich. Kilka kroków ścieżyną i ... jest Dworek Matejki, jakże inny niż ten jesienią... Zimoooo! Wynocha! Nie wzrusza mnie twoja zamieć i wymieć! Chociaż.. Szkoda trochu. Śmiem twierdzić, że to jedna z najpiękniejszych zim mojego życia. Może nie ostatnia... Ryskago
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...i jeszcze podnieśli podatki... |
Heehehehehehe, podwyżka, hehehehehe!!! Maciusiu, nie taki diabeł straszny... :) A Małysz? Ten gość mi się podoba, bo w momencie, kiedy wszyscy spisują go na straty on wszystkich szokuje pozytywnie!! I tak trzymać!! Ryskago
|
|
Śledczy, Jeśli tylko nie będziesz już wspominał o tych panienkach w supermarkecie, czy raczej o swoich tam poczynaniach, to zaplusujesz niemożebnie!! Pozdrowionka RYskago
|
|
nie trafił byś Maciek !! Do mnie nawet renifery nie dotrą przez najbliższe kilka miesięcy.
|
|
:)))) Ryskago
|
|
Ptysiu!! Czy... czy Ty sugerujesz, że ADALL to jakisik Marcin Sdall, czy ki pieron??? Ryskago
|
|
Sugerujesz, że głodzę swe pociechy??? :D Ryskago
|
|
Mój stan umysłu siewłodnia srana też nie przedstawiał się najlepiej, dopiero się rozkręcam... :)) Ryskago
|
|
NIestety... :( Ryskago
|
|
No ja na to niepozwole.
|