Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
BÓBR - kim ty jesteś |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: BÓBR - kim ty jesteś |
Witam , Chciałem się dowiedzieć czy i jeśli jest to jakie firmy dostarczaja stałe łącze internetowe w kupiskach. Powiem odrazu ze nie licze na tPSA ani na szeptel w wykonaniu radiowym. Może są jakieś inne firmy godne polecenia ??? Pozdrawiam Łukasz
|
|
|
Prawie 80 % młodych Brytyjczyków uważa, że marihuana jest zupełnie nieszkodliwa dla zdrowia. Tymczasem prawda jest zupełnie inna. Najnowsze badania brytyjskich naukowców wskazują na to, że palenie tego narkotyku jest bardziej szkodliwe niż palenie papierosów. Ludzie palą marihuanę inaczej: głębiej zaciągają się dymem i dłużej przetrzymują go w płucach. W płucach odkłada się zatem więcej szkodliwego dla zdrowia tlenku węgla i substancji smolistych. Badania wykazały, że w "trawce" jest o 50 % więcej substancji rakotwórczych niż w tytoniu. Trzy skręty z marihuany czynią takie same spustoszenia w organizmie jak 20 papierosów. Wyniki innych badań wskazują też na możliwość wystąpienia schizofrenii u osób bardzo często palących marihuanę. A jak osoba pali papierosy i nie zaciąga się to ma wieksze szanse na raka czy odwrotnie ??
|
|
"Tymczasem prawda jest zupełnie inna. Najnowsze badania brytyjskich naukowców wskazują na to, że palenie tego narkotyku jest bardziej szkodliwe niż palenie papierosów." dobre to ale możesz podać tytuły czasopism w których to wyczytałeś?Jakieś fachowe czasopisma, coś z medycyny, fizjologii, biochemii, itp.Jeśli to Focus to odpuść sobie. Nie jestem palaczem czegokolwiek ale sprawa mnie interesuje.ADALL napisał(a):
|
|
ADALLko, Nie "nerwuf" tylko "nerfóf" :D Mię też wena opuściła, cholera jedna, i jakoś tak mi smutnawo na duszy... Może rzeczywiście czas spoważnieć, Adallek, jak sądzisz?? Ryskago
|
|
Czasami taki efekt końcowy jest działaniem zamierzonym. Nie stać osób fizycznych ani jednostki samorządowe na świadome wycinanie drzew. Chyba, że...... No właśnie. Trzeba dużej wiedzy i odpowiednich technik, aby pewne procedury obejść. Za wycięcie drzewa bez pozwolenia płaci się karę wprost proporcjonalną do średnicy pnia. Za wycięcie "z przyzwoleniem" również się płaci. Opłaty są zróżnicowane. Np. można wycinać pod przyszłe inwestycje, można ciąć, bo drzewo to zagraża np. bezpieczeństwu komunikacyjnemu, bezpieczeństwu konstukcji budynku lub budowli. No, a co zrobić, żeby nie płacić ?? Ano goli się te drzewa pod płaszczykiem kosmetyki. Kiedy po 2-3 latach uschną , wycina się za darmo. Proste, aż wręcz brutalne. W ten oto sposób znikają nam okazałe, czasami 100-letnie pomniki przyrody :(((
|
|
Armatnim??? :D Z prochu powstałeś i w proch się obrócisz jak każdy z nas... I wybij sobie z główki ziółka, chyba, że rumianek ew. jaka szałwia na ból zęba... :) Cholerka, miałam się nie oddzywać... Ryskago
|
|
To jest chyba pomnik glupoty Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |