niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Brodziuk :poszukuje matolkow!

Ale, "PKWN" to wiesz co to jest, nie mów że nie znasz tego smaku. Po tym nie boli głowa

Pozdrowienia.

użytkownik usunięty

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Brodziuk :poszukuje matolkow!

:)

Ludzie czy wy wogole wiecie o czym piszecie? Powiem wam jak wyglada zycie przecietnego taksowkarza, ktory tylko dzieki temu zarabia na rodzine. Otorz taki taksowkarz wstaje o godzinie 5 rano, dobrze jest jeszcze kiedy to nie jest zima i nie musi skrobac szybek! Wyjezdza na postoj i stoi z godzine lub dwie zeby ktos wsiadl na karte promocyjna i za darmo przejechal prawie cale miasto. W ciagu dnia potrafi zdazyc sie ok 5 takich kart. Wbrew pozorom to nie jest duzo, ale jezeli w ciagu dnia (od godziny 5 do 22) zrobi ok 30 kursow po 4 zł w tym 5 gratisowych to jego zarobek jest naprawde maly. Nie zarobi nawet tych marnych 70 zł! A co do kas fiskalnych, taksowkarze pozakladali je bo naprawde musieli. Piszecie ze narzekali ze drogo a jednak teraz nie rezygnuja. Ci ktorzy jezdzili tylko po to by sobie dorobic do pensji nawet ich nie pozakladali tylko od razu zrezygnowali z posady taksowkarza. Tylko Ci ktorzych jedynym zrodlem dochodu jest taksowka niekiedy zapozyczyli sie by ja kupic. Tak wyglada prawda, wiec nie piszcie mi ze taksowki sa drogie a taksowkarze zbijaja kokosy na tym interesie bo to jest nieprawda. Jesli kogos nie stac na taksowke niech jedzie mpk-iem albo szoruje na piechote. Pozdrawiam.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia jak widać...

Ryskago

Zaraz zaraz kursy nie sa po 4 zlote, a jak ustalilismy 4 zlote to suma za trzasniecie drzwiami, chyba sie nie rozumiemy prosze drogiej maartus22. Poza tym nikt nie powiedzial, ze praca taksowkarza jest latwa i nie wymaga poswiecen. Jak sie nie myle to w Polsce kazda praca wymaga poswiecenia, czy to kosztem rodziny, czy wolnego czasu, czy nawet tych marnych kilku groszy na reke. Inna sprawa, ze ludzi nie stac na jezdzenie taksowkami (co zatem bezposrednio ma wplyw na zarobki w/w), i stad wniosek, ze 4 zl to duzo jak na Łomże, i jak na trzasniecie drzwiami - nie mowiac o przejechaniu sie z jednego konca miasta na drugi gdzie zaplacic trzeba w dni swiateczne lub w nocy grubo nawet ponad 10 zl. Jakwidac nie mozna dogodzic ani jednym ani drugim - zreszta takie sa prawa rynku, a kazdy orze tak jak moze...

Polski Koniak Wygnany Nocą.

:DDDD

Ale dlaczego wygnany??
Jakoś nie mogu dojść... jeszcze ten gladiator mi w głowie siedzi...

Ryskago

Nic dodać nic ująć...

Ryskago

Nie będę tłumaczył Tobie szczegółów, tajemnica produkcji.

Zgodze sie z Toba Evaa, ze kazdy kombinuje i chce jak najlepiej dla siebie. A co do tych kursow to wiem ze chodzilo o "trzasniecie drzwiami", napisalam o tym tak poniewaz wiekszosc kursow jest faktycznie po 4 zl. Taksowkarz nie zdazy nawet sie rozpedzic. Naprawde uwazam ze taksowki nie sa drogie. A te 10 zł plus minus pare groszy to nie majatek zwlaszcza ze jedzie sie w komplecie i wychodzi na glowe raptem 3 zł, to mniej niz paczka papierosow!! Ale co ja tu bede pisac....punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia....jak napisal ryskago! Trzymajcie sie!

A szkoda... Myślałam, że jaki nowy fach zdobędę...

Ryskago

U nas za trasę którą autobus pokonuje w 20 minut i jeszcze trzeba kilometr dojść piechotą,, za taxi płacę 11 złotych w niedzielę. to chyba nie jest taka astronomiczna suma. Dla tego co jest usługobiorcą to zawsze będzie drogo, a dla tego co jest usługodawcą, to zawsze jest za tanio.

Masz pracę w ciepełku, to nie kombinuj z innymi fachami, trzymaj sie jednej pracy. Pokombinować możesz z fachowcami.

Ciągle jakieś brednie piszecie. Co druga osoba powtarza, że z reguły jedzie się "kompletem". W moim przypadku jadę wtedy, kiedy muszę. A to oznacza, że z reguły sam. Oprócz tego wszyscy taksówkarze wiedzą, że wstaję o 8.00 i dlatego nikt na mnie nie czeka z rana przez 2 godziny. No i zawsze płacę gotówką ! Nigdy nie widziałem kart gratisowych. No i jeszcze jedno: nigdy nie zapłaciłem za kurs mniej niż 5 złotych !

Zbych

No teraz to napewno jest zastoj w branzy, ale juz niedlugo Wielkanoc, zaczna sie dyskoteki, zabawy, wiec wszystko znowu ruszy...Powodzenia:)

don-key

Gdzieś wyżej padło pytanie ile wynosi opłata za trzaśnięcie dzrzwiami w Warszawie, ceny się o 3zł zaczynają....

>>Jakbym tylko wyczuła, że taksiarz jedzie "na gazie", na pewno nie >>wsiadłabym do takiego wozu, jeszcze mi życie miłe, ojjjj jak bardzo miłe!!!

Hahaha, pokaż mi taksówkę, która nie jeździ na gazie.... (nie licząc starych diesli mercedesa, które na oleju opałowym jeżdżą)

Polski koniak wyciągany nocą z pod poduchy.

Media Markt dla idiotów.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Od dzis wszedłw w życie 22% vat na internet ale nie we wszystkich firmach jakie macie swoje zdanie? Ciągle tylko trzeba płacić i płacić nic nie ma za darmo

ryskago ojj ten jedzyk ojcysty ( język ojczysty) jest trudny do opanowania po takiej długiej przerwie bez Języka Polskiego to każdy by zapomniał wszystkiego hehe.

Nie no oki zmienie to :D:D

Bende pisać na temat i zwięzle i bez żadnych głupot i poprawnie jak na polaka przystało :D:D może być :> czy nadal bedą wątki ?

No to w takim razie, ADALL, zwracam po czesci honor, bo moze tez troche przeholowalem. Musisz jednak przyznac, ze Ty bys zareagowal tak samo na podobne takie uogolnione ataki na Polske, czy tez na to Nasze miasto. Przynajmniej na to licze.

A wiec: - rozejm? Kumple? (nie spodufalajac sie)

W takim razie, mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie w Stanach dasz mi znac, to moze sie spotkamy dzielac sie przy okazji pogladami o Naszej Lomzy, zyciu w Stanach i innych sprawach (przy 'Lomzy', oczywiscie, no i wtedy ja stawiam ... w przeciwienstwie do Twego kumpla, Macka ... hehe).

Na pewno dojdziemy wtedy do wniosku iz wiecej nas laczy niz dzieli - takie przynajmnie mam wrazenie sadzac po Twoich dotychczasowych postach.

Pozdrawiam, wychu

ADALLKu, Maćku,

No co Wy chłopaki robicie?? Przecie wiem, że i tak się lubicie, czy Wam się to podoba czy nie...:)

Maćku,
pomyśl co by było, gdyby rzeczywiście Sz. P. Admini :) "wydzielili" stronę dla poważnych i dla żartownisiów... Jak myślisz, gdzie byłby większy ruch??? Ludzie potrzebują uśmiechu jak... tlenu i jest to fakt niezaprzeczalny.
Ponadto jeśli ktoś chce "na poważnie" zawsze może przyjąć zasadę pomijania drażniących go postów i wszystko jasne.

Wiecie co? A ja lubię te Wasze kłótnie... :)

Pozdro for all

Ryskago

ADALLku,

No to przeleć temacik od początku raz jeszcze i popatrz na sprawę z lotu ptaka ...:DDD

Ryskago

Trasy rowerowe - to jest to!! JUHUU!!!!

Ryskago

Śledczy napisał:

"A jak osoba pali papierosy i nie zaciąga się to ma wieksze szanse na raka czy odwrotnie ???

I jaki to ma wpływ na miesiączkowanie Pygoscelis antarctica??

Ryskago

fiu, fiu: Jak jeszcze raz przeanalizowałem wypowiedź Śledczego, to muszę stwierdzić:
a) jest mistrzem nonsensu
lub
b) jest bardzo inteligentny
lub
c) a+b i oznacza to, że robi nas wszystkich równo w młota !!

Wróciłem do łomży po studiach i założyłem net.Firma nie jest ważna ale to co otrzymałem za 49 zeta poraża.W na studiach miałem transfery po 6 Mb (bajtów nie bitów) spoza sieci wewnętrzenj(z finlandii) i płaciłem 32 zł.I wiem że nie blokowałem za mocno serwerów.Firma nazywa się Biaman.I jakoś nie zbankrutowali.To co się w tej Łomży dzieje to paranoja.Czy to wina tepsy czy choroba wie kogo?

należy, należy. Sporo osób tu na Ciebie pióro ostrzy ! Tylko chwilowo chyba weny brak. Albo przez to nasze ciągłe plotkowanie z nerwuf poszli taksufkami, tranwajami jeźdić, tudzież śnieg odgarniać (w poszukiwaniu opakowań zwrotnych) :)))

Duszą Ciałem i wszystkim :) no bo ja np. mieszkam w Łomży ale urodziłem się w Grajewie to nie wiem czy jestem Łomżyniakiem czystej krwi :)

... czystej krwi arabskiej to zapewne nie... :DDD

Qrde, Adall to miał zdaje się rację...!!!

Pozdrawiam i postaram się już nie oddzywać, przynajmniej w dniu dzisiejszym... :)

Ryskago

Mam w Was zwątpić? Trzy głosy oddane w sondzie, w tym jeden mój. Zero odzewu na ostatni post. Żadnych nowych chętnych........ A to już za chwilę! Sobota / niedziela / poniedziałek. Chyba jednak poniedziałek, trzeba dołożyć jak najwięcej czasu... Acha! Na stronie jest jeszcze mapka Starego Rynku, a na niej zaznaczone cztery punkty, w których się zbieramy. Później powiem, kto gdzie.

Lex: odkrywcza myśl :)) Pozdrawiam

użytkownik usunięty

aLE SZYBKI TEN INTERNET.

CHYBA TO NIEWYPALI

Troche sie ociepla

No nadchodzi wiosna.

CHCESZ ZARABIĆ IMPORTUJĄC TELEFONY ???

(tylko polskie firmy 100% pewnosci jakosci i zadowolenia
niskie ceny - zarób nawet 20 000 zł miesięcznie !!! )

sprzedaje 2 super linki/adresy do polskich importerów
cena do uzgodnienia

kontakt:
super_gsm@interia.pl

facet ty masz porąbane w głowie - czytam i nie wierze ,ze może być ktoś tak naiwnie głupi

Polecam idzcie do Lolka on ma tanie komórki.

Ksieża jak nie bedą mieli co robić to na czata se wejdą.

A, może z biedronki? "Fenix" to sklep, gdzie Ptysiu robi zakup.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org