sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
LPR sieje propagandę.

uomrzan..... kim Ty jesteś?? Lubisz mnie przez moją antypatię do "kontaktów"?:)) Jeżeli tak to ja Ciebie też lubię:))

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: LPR sieje propagandę.

A może wysłać przekaz na 2 zł (bo to więcej nie warte) jako zapłatę za reklamę na Forum towaru politycznego LPR i wtedy ich podać do sądu: będzie to wtedy "towar i jego reklama", czy nie? (patrz paragrafy "łomżanina"). :-)))

andrzej jarota

TZ
Zgadzam sie z Tobą , pozwolisz ,że podam Ci przykład miasta Poznań, gdzie wstrzymano otwarcie hipermarketu Kaufland przy ul.Serbskiej .Sieć grozi miastu procesem,ale raczej go nie wygra.Kaufland przejal obiekt po sklepie TTW , a firma Polimar 9 zmodernizowala go kosztem 7 mln zl.Zatrudniono 170 pracownikow . Inwestorzy zapomnieli jednak,ze obowiązujace prawo wymaga przedstawienia analizy wpływu obiektu na lokalny rynek pracy i system komukacyjny..........czy nasi radni o tym wiedza?
To niedopatrzenie zauwazyli kupcy z Wielkopolskiego Zrzeszenia Handlu i Uslug i sprawę oprotestowali.Prezydent Poznania nie mial innego wyjscia , jak wstrzymać otwarcie Kauflandu.Niemcy grożą wyprocesowaniem od miasta odszkodowania w wysokosci kilkudziesięciu milionow zlotych. Szanse maja jednak niewielkie.Najpierw musi powstac analiza , a dopiero potem wydana zostanie (lub nie wydana) decyzja o otwarciu.
Polskie stowarzyszenia kupieckie uczą sie korzystać z prawa i idzie im to coraz lepiej.

PS.Panie Augustyniak, mam pytanie do Pana:czy wiadomo Panu o takiej analizie zrobionej przez ubiegające sie firmy ?
Jezeli tak to prosze o podpowiedz , gdzie mogę sie z tym zapoznać .
Pozdrawiam.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Ja jestem za supermarketem pod kilkoma warunkami.
- market musialby byc poza lub na obrzezach miasta
- moglby to byc market wielkopowierzchniowy gdzie rodziny jechalyby raz na tydzien albo i rzadziej by zrobic potrzebne zakupy.
- oddalenie od duzych osiedli spowodowaloby to ze ludzie nie lecieliby do np. tesco tylko po pieczywo, mleko i itp.
- market zagospodarowalby tereny delikatnie mowiac "zaniedbane".
- budowa marketu z maksymalnym wykorzystaniem lomzynskich lokalnych podwykonawcow, materialy na budowe, pochadzace z Lomzy i okolic, towary dostarczane do marketu jak najbardziej lokalne (typu: mleczarskie - jakos nie mam zaufania np. do mleka np. z Kielc - wiadomo - nasze najlepsze) itp.

Z tego co mi sie zdaje (prosze mnie poprawic jesli sie myle) czesc sprzedawcow czasami robi wieksze zakupy wlasnie w takich wielkopowierzchniowych marketach. (bo jest taniej?)

Mam cicha nadzieje ze budowa marketu pociagnie za soba takze inne inwestycje ktore w wiekszym stopniu wplyna pozytywnie na lokalny rynek pracy. Taka mala dygresja... dlaczego inwestycja koncernu pod ktorym znajduje sie Biedronka wycofal sie z Lomzy? (bylo to kilka lat temu...) (tutaj rowniez prosze o korekte jesli to mozliwe) Z tego co slyszalem to koncern biedronki chcial zrobic w Lomzy cos na ksztalt bazy przeladunkowej. Gdzie bylby to magazyn chyba nawet na cala polnocno-wschodnia Polske. Dlaczego sie wycofal? I dlaczego przeniosl sie chyba do Olsztyna?

Mam taka propozycje:
Zrobmy porownanie w ktorym bysmy zawarli tabele zyskow i strat. Tzn...
W jednej tabeli zapisywalibysmy inwestycje ktore zakonczyly sie sukcesem i nadal funkcjonuja w Lomzy i inwestycje ktore zrezygnowaly z roznych wzgledow z Lomzy... ciekaw jestem dwoch wnioskow. Ile tego bylo i ile potencjalnie przybyloby/ubyloby miejsc pracy.

sorki za ortografie i interpunkcje.

Pozdrawiam

łomżyńska służba zdrowia to konowalstwo i biurokracja...
bylem na pogotowiu z goroczko 39,a tam przez caly czas szanowna pani doktor wypisywala papiery i powiedziala ze nic mi nie jest i ze goroczka przejdzie,wogole mnie nie badajoc...

andrzejek.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org