Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
LPR sieje propagandę. |
uomrzan..... kim Ty jesteś?? Lubisz mnie przez moją antypatię do "kontaktów"?:)) Jeżeli tak to ja Ciebie też lubię:)) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: LPR sieje propagandę. |
A może wysłać przekaz na 2 zł (bo to więcej nie warte) jako zapłatę za reklamę na Forum towaru politycznego LPR i wtedy ich podać do sądu: będzie to wtedy "towar i jego reklama", czy nie? (patrz paragrafy "łomżanina"). :-))) andrzej jarota
|
|
TZ Zgadzam sie z Tobą , pozwolisz ,że podam Ci przykład miasta Poznań, gdzie wstrzymano otwarcie hipermarketu Kaufland przy ul.Serbskiej .Sieć grozi miastu procesem,ale raczej go nie wygra.Kaufland przejal obiekt po sklepie TTW , a firma Polimar 9 zmodernizowala go kosztem 7 mln zl.Zatrudniono 170 pracownikow . Inwestorzy zapomnieli jednak,ze obowiązujace prawo wymaga przedstawienia analizy wpływu obiektu na lokalny rynek pracy i system komukacyjny..........czy nasi radni o tym wiedza? To niedopatrzenie zauwazyli kupcy z Wielkopolskiego Zrzeszenia Handlu i Uslug i sprawę oprotestowali.Prezydent Poznania nie mial innego wyjscia , jak wstrzymać otwarcie Kauflandu.Niemcy grożą wyprocesowaniem od miasta odszkodowania w wysokosci kilkudziesięciu milionow zlotych. Szanse maja jednak niewielkie.Najpierw musi powstac analiza , a dopiero potem wydana zostanie (lub nie wydana) decyzja o otwarciu. Polskie stowarzyszenia kupieckie uczą sie korzystać z prawa i idzie im to coraz lepiej. PS.Panie Augustyniak, mam pytanie do Pana:czy wiadomo Panu o takiej analizie zrobionej przez ubiegające sie firmy ? Jezeli tak to prosze o podpowiedz , gdzie mogę sie z tym zapoznać . Pozdrawiam. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Ja jestem za supermarketem pod kilkoma warunkami. - market musialby byc poza lub na obrzezach miasta - moglby to byc market wielkopowierzchniowy gdzie rodziny jechalyby raz na tydzien albo i rzadziej by zrobic potrzebne zakupy. - oddalenie od duzych osiedli spowodowaloby to ze ludzie nie lecieliby do np. tesco tylko po pieczywo, mleko i itp. - market zagospodarowalby tereny delikatnie mowiac "zaniedbane". - budowa marketu z maksymalnym wykorzystaniem lomzynskich lokalnych podwykonawcow, materialy na budowe, pochadzace z Lomzy i okolic, towary dostarczane do marketu jak najbardziej lokalne (typu: mleczarskie - jakos nie mam zaufania np. do mleka np. z Kielc - wiadomo - nasze najlepsze) itp. Z tego co mi sie zdaje (prosze mnie poprawic jesli sie myle) czesc sprzedawcow czasami robi wieksze zakupy wlasnie w takich wielkopowierzchniowych marketach. (bo jest taniej?) Mam cicha nadzieje ze budowa marketu pociagnie za soba takze inne inwestycje ktore w wiekszym stopniu wplyna pozytywnie na lokalny rynek pracy. Taka mala dygresja... dlaczego inwestycja koncernu pod ktorym znajduje sie Biedronka wycofal sie z Lomzy? (bylo to kilka lat temu...) (tutaj rowniez prosze o korekte jesli to mozliwe) Z tego co slyszalem to koncern biedronki chcial zrobic w Lomzy cos na ksztalt bazy przeladunkowej. Gdzie bylby to magazyn chyba nawet na cala polnocno-wschodnia Polske. Dlaczego sie wycofal? I dlaczego przeniosl sie chyba do Olsztyna? Mam taka propozycje: Zrobmy porownanie w ktorym bysmy zawarli tabele zyskow i strat. Tzn... W jednej tabeli zapisywalibysmy inwestycje ktore zakonczyly sie sukcesem i nadal funkcjonuja w Lomzy i inwestycje ktore zrezygnowaly z roznych wzgledow z Lomzy... ciekaw jestem dwoch wnioskow. Ile tego bylo i ile potencjalnie przybyloby/ubyloby miejsc pracy. sorki za ortografie i interpunkcje. Pozdrawiam
|
|
łomżyńska służba zdrowia to konowalstwo i biurokracja... bylem na pogotowiu z goroczko 39,a tam przez caly czas szanowna pani doktor wypisywala papiery i powiedziala ze nic mi nie jest i ze goroczka przejdzie,wogole mnie nie badajoc... andrzejek.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |