niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Powtórka z Olszewskiego

>>W Lomzy zapotrzebowanie na kino nie jest wielkie, a wrecz jest bardzo >>malutkie. Na seanse chodzilo by po kilka osob (tak jak do millenium) Ogolnie zauwazam ze na tym forum pojawia sie bardzo wiele bezsensownych, nierealistycznych pomyslow takich jak ten czy chociazby IKEA (sic! ile osob w Lomzy moglo by sobie pozwolic by kupywac u nich meble).

To jak już czytasz tak dokładnie forum, to powineneś zauważyć wypisane powody, czemu ludzie nie chodzą do kina... Ostrołęka jest miastem porównywalnym do Łomży i PORZĄDNE kino utrzymuję się tam bez problemu. A pomysł z Ikea rzucił jakiś uczeń z podstawówki, bo głównie osoby w takim wieku się najczęściej udzielają na tym forum. Byłeś kiedyś w IKEI? To pojedź sobie do Warszawy w Ikei na Targówku często się zdarza, że większość samochodów to samochody z rejestracjami typu BL, czy LMP, itp... W porwónaniu do łómżyńskich sklepów meblowych IKEA nie jest droga, powiedziałbym, że ceny ma bardziej przystępne niż wszystkie meblowe sklepy w Łomży. A Ikea nie powstanie w Łomży z bardziej prozaicznego powodu, Łomża jest miastem za małym i tego tu nie przeskoczymy, a dwa sieć IKEA według strategii tej firmy nigdy nie będzie miała rozwiniętej sieci sprzedarzy, gdyż jest to poprostu nieoplacalne dla nich...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Powtórka z Olszewskiego

Do tego kina malo osób chodzi a do tego ma wiecej ?

Tak a wiosna nadchodzi

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

po łomży jeździ jeden street racer żóltym renault twingo. normalnie wariat.

Ptysiu, nie będziemy, idzie wiosna trzeba brać się do roboty, samą dyskusją nic nie wskóramy. Koniec dyskusji. Amen!

Pozdrowienia.

bagrmosen

Job,

ZOO + cinema = 2 w1.

:DDDD

POzdrawiam

Eeee tam koniec,

Pociągniemy ten temacik jeszcze, co nie ADALLku???

Ryskago

Autor: evaa (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 19-02-05 13:51

Do posiadania prawa jazdy potrzeba jeszcze odrobiny rozumu.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Racja, dlatego ja nie miewam prawa jazdy...:D

Gocha

Przydałyby się. Trzeba w lecie odwiedzić Łomżę i na własne oczy zobaczyć uroki naszego miasta i porozmawiać z przyjaciółmi.

Zbych

Marzę o tym, ale marzenia, a rzeczywistość...

też marzę ......

Wychu: jestem zauroczony ludźmi, którzy pamiętają o swoich korzeniach ! Serdeczne pozdrowienia !!

Z kina Millenium juz raczej nic nie bedzie. A takie porządne kino przydałoby sie napewno. Do Millenium nikt nie chodzi bo ja np. nie mam ochoty oglądać filmów w takich warunkach. Wolę spokojnie w domu.

...a ci, którzy potrafią myć pupki niemowlęce, niechaj je myją :D

ADALLko,

Kissy przyjęte, choć pewnie znowuż mnie Ktoś za to zbeszta :)

No to nie mam wyjścia - muszę oglądać te skoki today, ale powiedzcie o której bo mi się nie chce googlować...

Ryskago

Mrssam się zablokuj !!

OK!

Świetny pomysł, a z ta małą liczbą widzów w kinie to przesada. czasem jeździmy do Ostrołęki do kina i tam spotykamy wielu Łomżan. A w Millenium jestem wtedy jak muszę tj. jak zmusi mnie syn, bo zobaczy coś ciekawego na plakacie. Warunki są tragiczne i nie zachęcają do odwiedzenia kina. Zimno, brudno, brudny ekran i nagłośnienie kiepskie. Gdyby kino nie było takie siermiężne to i kinomanów z pewnością byłoby więcej.

Popieram DrNo: "gdyby kino nie było takie siermiężne to i kinomanów z pewnością byłoby więcej"

racja, racja...

A czy za ceną idzie jakość. Wątpię. Kupiłem DVD po 1.40 i owszem wypalić wypaliłem, ale otworzyć ni hu hu. Lepiej czasami kupić droższe znanego wytwórcy niz tańcze nie wiadomo jakiego producenta.

Jestem za. Pozdrowienia: maciek.

no to po co tu jesteś?! przeciez na tym forum krytykuję się to co sie w Łomży dzieje!!!!!!! paradoks tworzysz...!!

Zbych

bob napisał: "Prawdę mówiąc <Exportowe> coś mi nie smakuje, ma taki słomiany smak :( Wolę Pilsnera Urquell :)"

Niby o gustach się nie dyskutuje ale muszę powiedzieć że Pilsener Urquell był niezłym piwem, niektórzy mogą ryzykować stwierdzenie że dobrym, do czasu kiedy importowano go z Czech. Produkowany w Poznaniu mało różni się od sików w rodzaju Tyskiego... Tyskie, swojego czasu też całkiem dobre nawet, od czasów Poznania zepsuło się koszmarnie... W Tychach można jeszcze kupić piwo tam robione i to poznańskie nie ma do tamtego absolutnie żadnego startu... Może niektórzy Łomżynianie zauważyli ostatnio spadek cen Millera... powód - też jest robione w Poznaniu, cena 6 zł, zaporowa jak dla mnie, była na "piwo" oryginalnie robione w Stanach. A ta poznańska podróba to po prostu zylc... A nasza Łomża jaka jest każdy widzi... z dobrej wody dobre piwo... A co do popularności go w USA... A kto ma go pić jak nie polonia? Amerykańce i tak wszystko z Chin mają to skąd oni wiedzą co dobre? Naród który jest zlepkiem połowy narodów świata <których teraz zresztą do siebie wpuszczać nie chce i dlatego się degeneruje;)> ma gust taki że szkoda gadać... A polonia to już jednak nie Polacy, oni tu nie wrócą więc jak piją piwo to niech piją nasze a nie jakiś badziew z Hameryki...

Pozdrawiam...

k_T

Male wyjasnienie, Macku. W moim poprzednim poscie to ujecie o podworku mialo byc taka metafora - tzn, ze chcialem przez to wykazac, ze wlasnie we dwoch bysmy rozpoczeli ta akcje sprzatania ... i to niekoniecznie na Twoim podworku. (Moze lepiej byloby : u Twoich drzwi?) Ale coz moge na to poradzic - nie zawsze mi wychodzi jak zamierzam (practice, practice - slysze jak juz mi ktos podpowiada :)).

Ciagle tez upieram sie przy tym, ze wszyscy tu, choc nieraz w sposob zartobliwy, jak najbardziej popieramy Twoja sugestie. Tak przynajmniej mi sie wydaje.
Z powazaniem, wychu

PS. Ta moja odpowiedz to juz troche 'nie w czasie' - probowalem ja wcisnac wczesniej, ale 4lomza mi na to nie pozwolila.

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

Pytanko do administratora: Czy i kiedy macie jakis 'down time' tej strony? Jesli tak, to w jakich godzinach, jak dlugo to trwa, jaki to effect na nas, uzytkownikow, itd?
Mysle, ze na pewno tak - chocby 'for updates, back-ups', itd.

Pytam, bo wczoraj w nocy (u Was ok 0300 rano) chcialem wcisnac kilka postow, i chociaz pozwolono mi je 'skonstruowac', kiedy ncisnalem: 'Wyslij' -poszly one chyba w jakis 'big bit bucket in the sky', jak to sie tu mowi ... i to nawet bez zadnego ostrzezenia.
Przydaloby sie wlasnie takie ostrzezenie, moze cos w rodzjau : 'Remanent strony' - jak to pamietam kiedys robilo sie w sklepach.
Z gory dzieki.
wychu

Zbych

:[

Zbych

Jeśli chodzi o wice prezydenta to wystarczy tylko powiedziec ze mozna sie za niego wstydzic... Czyta z kartki, jąka się i nie wie co chce powiedziec...

Szkoda słów

Serwis centralny LG jest może 200 metrów ode mnie ale wątpie żeby Ci oni coś pomogli... Najlepiej wyślij maila bezpośrednio ze strony LG i opisz dokładnie co nastąpiło i jak się serwis zachował. Oni na maile odpowiadają praktycznie 24 godziny na dobę, więc możesz nawet teraz napisać.

Nemo - dokladnie o to chodzi. Jezeli granoby premiery na tyle szybko, ze jeszcze nie wszyscy zdazyliby je obejrzec na kompie, to ludzie zaczeliby chodzic do kina. Nie wielkiego multipleksu... niewielkiej sali, cieplej, czystej z dobrym dzwiekiem, wygodnymi fotelami i czystym ekranem.
Namfuae - pytanie do Ciebie. Czy to znaczy ze na Lomzy nalezy postawic juz krzyzyk ? Kiedy wg Ciebie bedzie czas na kino w tym miescie ? Tu nie chodzi tylko o kino, tu chodzi o zycie wogole. Jezeli wszyscy beda mysleli tak jak Ty to np za 100 lat w lomzy bedzie tylko 1 sklep spzywczo-monopolwy i koniec. Bo np takiej ksiegarni nie bedzie ..."bo sie nie oplaca, bo kto teraz panie ksiazki kupuje".
Pamietam, jak w Lomzy dzialaly 2 kina, Millenium i Pazdziernik. Mialy rozny repertuar, a czasem w weeknd nie moznabylo sie dopchac po bilety do zadnego z nich. Pamietam odcisk buta na SUFICIE kina milenium po tym jak przetoczyla sie kolejka po bilety na 2 czesc gwiezdnych wojen. A to przecierz bylo to samo miasto. Pamietacie maratony filmowe w Millenium, gdzie setki ludzi potrafilo siedziec cala noc swietnie sie tam bawiac i ogladajac filmy ? Czy Ci wszyscy ludzie powymierali ?
I nie mowcie mi ze ceny biletow tak strasznie podrozaly, a ludzie tak strasznie zbiednieli. To po prostu zgunsnienie jakies, ciemnosc w umyslach i cialach. Czarne mysli ciagle "ze sie nie uda", ze splajtuje, ze sie rozpadnie. Namfuae - entropia juz z Toba wygrala, ale czy nalezy postawic kreske na calej lomzy ?

NiemoralnieNormalna,
jest szansa, ze jak wam flash wypali, to porobicie zdjecia ? Uwazam inicjatywe za rewelacyjna, ale na 100% nie bedzie mnie w Lomzy w tym czasie. Zamiesccie jakies linki z fotami z tej akcji jak sie uda, ok ?

Pozdroowka

IMHO zdecydowana czesc z tych ludzi wyjechala na studia a z kolei wiekszosc z nich do Lomzy juz nie wroci. Ja poprostu napisalem ze obecnie w Lomzy nie ma tak duzego zapotrzebowania na kino aby mogl by to byc oplacalny interes. I nie zapominajmy ze gadamy tu o ktorejs sieci kin, bo tego dotyczyl pierwszy post.

W Wilnie w nowym wielkim markiecie w środku zbudowano duże całoroczne lodowisko. To było warunkiem uzyskania zgody na jego zbudowanie. Nowoczesne kino to wcale dobra myśl, korzystaliby z niego także przyjezdni, przydalaby się druga, mniejsza sala dla najmlodszych, których rodzice traciliby pieniążki w markiecie. Myślę, że przy dobrym repertuarze nie byłoby źle z frekwencją. Jeśli by udało się upiec taką "pieczeń" przy okazji marketu to byłoby wspaniale.
I koniecznie rozwiązania komunikacyjne i parkingowe inaczej- będziemy narzekać na korki-, stłuczki zapchane parkingi.

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

Sledczy:
nie Bedziem Ciąć Metal i Strzelać Iskry.
tylko
trzeba ciac metal i krzesac iskry

Umyj uszy :P

Rembelin- Nowogrodzka w stronę Kupisk.
Skowronki- Wiejska Nadnarwiańska, Stacha Konwy w stronę Jednaczewa.
Piaski- Osiedle na przeciw Bawełny, dawna roszarnia.
Pociejewo- ulica Kierzkowa i okolice.
A, o dzielnicy "Koszary" Panie Czesławie to Pan nie Pan nie wspomniał!

Pozdrowienia.

(A, więc zróbmy(cie) "tera" coś, choćby tylko aby... nie wkurzać tego gościa). Ten gość przestał się już wkurzać na wasze dowcipy, widocznie taki jest sposób przyjmowania świeżych forumowiczów. A, jak macie "tera" coś robić, to nie róbcie tego ze względu na mnie. Jeżeli wszystkim jest dobrze patrzeć na taki porządek, to mnie też.

I niech tak będzie!

Pozdrwienia.

Ma zowsze Łomża

Smakosze piwa znad Narwi i ze Stanów, tak rozprawiacie o smakach piwa, porównujecie tyskie z poznańskim, pilsnerem czy łomżyńskim. Ale ciekawe jeżeli postawił by wam kufelki i w każdym inne piwo, a buteleczki pochował, czy wtedy rozpoznalibyście po smaku rodzaje piwa.

Pozdrowienia.

To radujące wieści. Spełniono sugestie forumowiczów i mamy w holu urzędu
prezentację projektów. Jeszcze tylko oby udało się zorganizować pieniązki i sprawa nadal będzie posuwała się do przodu. Wydaje mi się, że jeszcze upłynie trochę czasu przy uszczegóławianiu projektu, przy zdobywaniu dofinansowania. Nie wiem ile na tym może zejść czasu, oby jak najmniej. Życzę powodzenia przy przebijaniu tego wniosku o dofinansowanie wśród wielu innych bardzo dobrych konkurencyjnych wniosków.

> Kto i po co przyjedzie na "bulwary"?
Chociażby ja... i zapewniam cię, że nie będę odosobniony. Mam nadzieję, że po wykonaniu "bulwarów" będzie to jedno z najładniejszych i najbardziej reprezentacyjnych miejsc w Łomży.

> Ścieżka rowerowa? Tubylcy nie wiedzą co to jest!
I dlatego najwyższy czas zacząć je budować... Właśnie - wszędzie są a u nas nikt o nich jeszcze nie pomyślał...

A idąc twoim tokiem myślenia to lepiej w ogóle nic nie robić, tylko od razu zaorać Łomżę. Jeżeli to miasto to takie wielkie za_pupie, to po co tu jeszcze mieszkasz?

Autor: Wychu

Mrs,
Oczywiscie, zdaje sobie sprawe, ze Internet jako taki nigy nie spi i dziala na zasadach 7x24. Jednak, zaleznie od specyficznych wymagan poszczegolnych systemow czy 'applications', takze wiem, ze ta ciaglosc dzialania w praktyce czesto jest nieosiagalna, no i nieraz jestesmy zmuszeni do chociaz nawet malych przerw, np. kiedy zmienia sie systemy, jakoby taki z 'primary' na 'back-up', czasami aby wykonac tzw 'batch cycle', czy po prostu na moment, aby 'odswierzyc' niektore dane na danej stronie.

Nie chcac robic tu wielkiego halasu, chcialem po prostu zasiegnac troche wiadomosci na ten temat.
Takze z gory przepraszam za wciskanie tu niektorych takich 'nie naszych' wyrazen, a szczegolnie w tych technicznych sprawach, bo nadal, jak widzisz, borykam sie z nimi w Naszym jezyku.
Pozdrawiam, wychu

PS. Nadal nie mam pojecia dlaczego w tych poznych godzinach nocnych nie moglem wyslac nowych postow mimo tego, ze strona, przynajmniej tak dla oka, ciagle dzialala.

Do Ptysia (zartobliwie) - Jesli jestes jednym z tych administratorow, to wszystko juz zaczyna byc jasne, albo ... 'as clear as mud' po tutejszemu ... :)
Pozdro

W/g mnie radni powinni wybrać na lokalizację hipermarketu plac przy zbiegu ulicy Sikorskiego i Rybaki, to przy okazji budowy hipermarketu inwestor mogłby co nie co zainwestować w przyległe bulwary. Pomoc w budowie bulwarów była by warunkiem wydania pozwolenia.

Pozdrawiam

Ostatnie podrygi!!
To kiedy topimy marzaannę??? No i kto nią będzie???

Hitler też był socjalistą. to w/g powyższych filozofii póżniej był bardzo dobrym człowiekiem. A z naszej łączki : Pan Aleksander, Miller, Oleksy, Urban itp. Ci mędrcy tezę tę Panie Tadeuszu tworzyli 1- kwietnia. Niech więc pan nie popada w samouwielbienie, bo teza wątpliwa gdyż dowodów na jej poparcie dotychczas brak.

Jak masz liczyć, to licz na siebie. U nas panuje bieda, a wydatków dużo, bulwary nad Narwią, remont stadionu, obwodnica, skąd mamy wziąść na to kasę. Wasz region jest bogaty jesteście samowystarczalni. Może sama zbudujesz. Wyczytałem w jednym z postów że pracujesz w banku, może byś załatwiła kredyt na warunkach preferencyjnych na nasze wydatki i to na kilkadziesiąt milionów złotych. Chyba nie odmówisz, tak po starej znajomości. Na razie muszę wyjechać, biorę wiaderko i jadę szukać prądu 12- woltowego, bo mi gdzieś uciekł z samochodu, pewnie było mu za zimno pod chmurką .

Zbych

Pod chmurką... Taką do spożycia???

W jednym z postów...
Tak, tak zgadza się - z banku żem...
Jednak kredyty to nie moja działka, ale jest przecie oddział bph w Łomży ul. Zawadzka 4, więc... Qrczę zara mi skasują ten pościk za reklamowanie bankowych produktów!!!
Maćku, prąd znajdziesz może w herbatce, którą sobie z rana zrobiłeś... :)

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org