niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Miały być dwa będzie jedno

Ten Hotel to jest juz prawie jedna wielka ruina.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Miały być dwa będzie jedno

i bardzo dobrze a w rosmanie w opakowaniu masz po 1 zł

chyba o 24 tak jak przeważnie każda stronka.

nie wiem namfuae, nie mieszkam w Lomzy juz od jakiegos czasu i najbardziej boje sie masz racje, ze "w Lomzy nie ma tak duzego zapotrzebowania na kino aby mogl by to byc oplacalny interes"
Ale czy w Lomzy wogole jest zapotrzebowanie na cokolwiek, zeby to mogl byc oplacalny interes ?

Kino to biznes, jeśli własciciel nie widzi biznesu tu w Łomży to nie inwestuje. Konkurencja jest tu najlepszym lekarstwem, tylko czy rynek jest? Nie mam czasu oglądać filmów ciekawych czy mniej ciekawych na komputerze a co dopiero mam iść do kina, chyba że z córką, ona jest w stanie mnie wyciągnąć. Skoro Łomża się kurczy, młodzi wyjedżają to i w kinie pusto.

Grzybek=Ptysiu i tak sobie rozmawiają. Fajnie jest pkonwersować z inteligentną osobą.

Jeżeli nie będziemy popierali takich pomysłów jak budowa kina, basenu czy lodowiska,bo to się nie opłaci, to i młodzieży w Łomży nie zatrzymamy, bo co niby mają robić po pracy czy szkole. Na kulturze nikt jeszcze nie zarobił, trzeba do niej dokładać. Jeżeli miasto chce realizować taki projekt zagospodarowania terenów przy Narwi, to mogłoby też współuczestniczyć w budowie tego kina. Przerzecież bez pomocy z unii tego projektu nie da się zrelizować ani w tym roku ani w latach następnych. Można by było ze środków unijnych trochę uszczknąć na budowę kina.

Pozdrowienia.

Internet nigdy nie śpi.

Moim zdanie bulwary to świetny pomysł. Szczególnie podobają mi się ścieżki rowerowe, pole biwakowe, most dla pieszych i przystań. Niestety, żeby Łomża wyglądała ładnie i porządnie trzeba zrobić i bulwary, i stadion, i obwodnicę, i coś ze Starym Rynkiem, i jeszcze wiele innych rzeczy. Skąd na to pieniążki? Unia to niestety nie worek bez dna. Ale lepiej robić coś niż nie robić nic.

W 1924 r. wioślarze łomżyńscy startowali w Regatach Międzyklubowych organizowanych przez Koło Wioślarzy Warszawskich. W biegu czwórek mężczyźni zajęli I miejsce, a kobiety II miejsce. W tymże roku łomżyniacy wystartowali również w Międzyklubowych Zawodach Wioślarskich Warszawskiego Towarzystwa Wioślarskiego. W wyścigu półbąków czyli odkrytych czwórek klepkowych mężczyźni w składzie : Borys, Przechodzeń, Płocki, Wiktorowski i sternik Kuczewski zajęli I miejsce. Kobiety zajęły II miejsce. Start łomżyńskich kobiet oceniono, że siłą nadrobiły brak techniki. Dystans biegów wynosił 2000 m. . Regaty te uznawano za drugie pod względem poziomu rywalizacji po Regatach Związkowych w Bydgoszczy.

Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. .......................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Ja mam Plan i rozkład jazdy MPK w takiej książece Przewodnik Łomżyński coś takiego :P

„Każdy porządny człowiek w młodości był socjalistą”.
Winston Churchil

"Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie łajdakiem"
Podobno Bernard Shaw.

Nawet Bismarck twierdził, że kto w młodości nie był socjalistą a na starość konserwatystą, nigdy nie był porządnym człowiekiem.

Ostrożnie z tym socjalizmem !

- takie oto pytanko dotarło do mych uszu z ust mej starszej dzieciny...
No cóż, tak mnie "zabiła" tym pytaniem, że oprócz lakonicznego: "Wodniście" nie byłam w stanie wykrzesać z siebie nic...
A może Wy, kochani, pomożecie mi rozwinąć to zawiłe zagadnienie???
Powiecie może: - To ty przecie masz głowę w chmurach, powinnaś to wiedzieć...
Ano nie wiem, bo mój kontakt z chmurami jest li wyłącznie telepatyczny, więc przyznać musicie, że w tej sytuacji chapnąć obłoczka nie sposób... :D

Chmurnie (ale nie po-chmurnie:)) pozdrawiam w pn z rana

Ryskago

Nie mam nic przeciwko. Zapraszam zatem ... na spacer w chmurach...:)

wszystkie tematy są konstruktywne. Też lubię bujanie w chmurkach :)))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org