Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wódy więcej w Łomży nie będzie |
Gdzie niby te cd-r'ki po 45gr?;P
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wódy więcej w Łomży nie będzie |
jaki to sklep?!?! ja bym chciała wiedzieć.... :) jkaby co to na maila podajcie!! Zbych
|
|
ja też jestem za tym żeby rozkłąd takowy był w necie!! przecież po to mam neta zeby nie płacić za benzynę i nie latać na Spokojną po rozkład!! to bez sensu!! jezeli mamy się zblirzać rozwojem do krajów UE (do których brakuje nam neszcze baaardzo duzo ale jednocześnie coraz mniej) to powinien być zamieszczony rozkład jazdy w internecie!! i nie tylko przystanków na St. Rynku i Placu Kościuszki!! ale i na Nowogrodzkiej i na Piłsudskiego.... poprostu wszystkich przystanków!! tolek
|
|
Ci ktorzy pisza, ze nie ma "sensu" budowac kina w lomzy bo to sie nie bedzie oplacac, zapewne mysla rowniez ze :" jeszcze 30-40 lat i tak umrzemy i nie bedzie problemu z zyciem". Uwazacie, ze jak ludzie nie chodza teraz czesto do kina to nigdy nie beda chodzili, ze jak nie ma teraz ciekawych kawiarni, to nigdy ich nie bedzie. Nigdy nie wyksztalci sie w ludziach nawyk robienia czegokolwiek w czasie wolnym ? Ludzie jakie to smutne to co piszecie. tolek
|
|
Daj linka do tego tekstu...
|
|
>do Rogala, jezeli powstanie jakiekolwiek kino w Lomzy i na kazdym >seansie bedzie powyzej 20 ludzi to jestem sklonny w gescie przeprosin >wybudowac filharmonie. Skąd wytrzasnełeś te 20 osób?? Żadne kino nie ma stale takiej frekwencji.. Ostatnio jak byłem w multikinie były 2 (słownie dwie osoby...), więc słaba frekwencja nie jest tylko domeną Łomży, tyle że u nas jest to spotęgowane jeszcze warunkami panującymi w kinie... >a jeszcze piszecie cos ze repertuar mialby byc lepszy, czyli co kino artystyczne Kino artystyczne tak, ale ludziom to piszącym chodziło o to, że pod względem premier jesteśmy do tyłu w stosunku do innych miast (nawet do Ostrołęki) miesiąc, a czasem i więcej do tytułu...
|
|
a ja jeszcze dam wontek. może ci wszyscy co przyjdą to ustaną w kółku złapią się za ramiona albo za co chcecie i zatańczymy can-cana!!! co????] to by śmiewsznie wyglądało.he he
|
|
Rzeczywiście Łomża wzbudza ogromny sentyment. Miałem okazję to zauważyć u ludzi, którzy ją musieli opuścić. Podczas wyjazdów po pewnym czasie brakuje mi jej klimatu duchowego, brakuje mi ludzi z którymi mogę wymienić poglądy o lokalnych sprawach. Ludności chyba w Łomży w ostatnich latach nie przybywa. Nie mam teraz czasu, ale w wolnej chwili poszukam tego na jakiejś stronce GUS lub WUS. Zgadywanka dla tzw. z kurpiowska "Krzokow" , czyli mieszkańcow osiedlonych Łomży - przybyłych. "Pnioki" czyli starzy mieszkańcy niech nie podpowiadają. Którą część Łomży nazywano lub nadal nazywa się: Skowronkami, Rembelinem, Pociejewem, Piaskami? Gdzie te miejsca znajdują się?
|
|
no wlasnie prawie zadna stronka po 24 nie dzuiala są wyjatki :P ściemka wszystkim
|
|
może na tym forum zrobimy ankiete, co jest miastu bardziej potrzebniejsze? a) stadion b) bulwary c) obwodnica Moim zdaniem najbardziej potrzebny jest stadion z prawdziwego zdarzenia, nie chodzi tutaj o jakiś gigant, ale o wizytówkę dla miasta. Jak wiadomo frekfencja na naszym stadionie nie jest zbyt wysoka, bo sięga najwyżej 2000, no ale taki 3,5 tysięczny stadionik by sie przydał. Bulwary to też bardzo dobra inwestycja, bo dzięki temu nasze piękne miasto stanie się jeszcze ładniejsze i może przyciągnie wreszcie jakieś więkrze grupy turystów. Nowy stadion i nadrzeczne bulwary stanowiły by extra reklame naszej Łomży. Obwodnica naszemu miastu jest chyba najmniej potrzebna. Jedynym plusem jest to że odciąży ruch w centrum miasta, ale czy będzie korzystne to dla miejskich przedsiembiorstw? Niekture firmy, stacje benzynowe, bary itd przestaną istnieć jeśli przez Łomże nie będą przejeżdżały samochody... A więc stawiam na 1. stadion, 2. bulwary
|
|
Brawo
|
|
Czy nazwa płyty co napisałem w poprzednim poscie i co usuneli to jest reklama?
|
|
Nawet jesli wierzę, to na niego nie liczę. Obawiam sie, ze Pan zupełnie na odwrót. "Kto w młodości nie był socjalistą. ten na starość często bywa łajdakiem" I chyba coś jest na rzeczy.
|
|
Ryskago: obudź się panno !! Nagadałaś się, jak trza, ale tego pytanka Twojej dzieciny nie zacytowałaś !!!!!!!!!!!!!!! Co z Tobą? O jeden za dużo, czy szalona noc - była ?? :))))
|
|
Zdajac sobie sprawe, ze to moze nie w temacie, poczulem sie jednal zmuszony zareagowac. A wiec: Hola! hola! panowie, z ta proba przypiecia etykietki socjalizmu osobie Winstona Churchilla. Nie majac tego pod reka, wydaje mie sie jednak, ze jego znany cytat to: "If you're young and not liberal - you have no heart, but if you're old and not conservative - you have no brain". Co w luznym tlumaczeniu : Jezeli za mlodych lat nie jestes liberalem/idealista to brak ci serca, a jesli w podeszlym wieku nie zmieniles pogladow na bardziej conserwatywne to brak ci rozumu (kolokwialnie: tos przyglup). No i gdzie tu mowa o socjalizmie? Znajac troche poglady Lorda Winstona, choc one moze tak z centymetr w lewo od punktu zerowego na tej osi pomiaru mysli politycznej, to jednak one nadal kilometry od pogladow Marksa, Lenina, czy tych naszych szubrawcow z PZPR. Bo liberalizm i socjalizm to jak ten przyslowiowy piernik z wiatrakiem; liberalizm to mniej wiecej sposob myslenia, a socjalizm, no coz .... czyz to nic innego jak czarna plama na mapie historii ludzkosci? Ale kim to ja, zeby Was o tym pouczac? W porownaniu, kapitalizm, jak to ktos zauwazyl, to taki najgorszy ustroj w historii, oprocz ... tych wszystkich innych. Dodajac, otoz wlasnie 'dzieki' temu socjalizmowi pisze do Was, no coz ... skad pisze, nie mowiac juz o tym, ze niektorzy na tym forum nawet probuje wymazac ze mnie ta resztke Polskosci, ktorej ciagle kurczowo sie trzymam (cyt: "Bo polonia to juz nie Polacy ...."). Socjalizm? Tfu!!! wychu ściemka wszystkim
|
|
Jak juz mowilam, w Lomzy nie jestem od trzech lat bo siedze w stanach. W porownaniu jest w polsce lepiej bo mamy wiecej wolnosci i robimy co chcemy. W lomzy brakuje porzadnego kina, a gdzie sa korty tenisowe?? Pozatym, jest tyle biedy ze nie wszystkich stac. Moze by mogli jakis oddzielny basen ze zjezdzalniami taki jakis aquapark wybudowac. Jak bylam to chodzilam do Nr5 przy Polnej. Obok byl dom dziada. Chlanie i papierosy wszedzie. Nawet komputerow porzadnych nie mielismy, To po kiego ****.... oni buduja hipermarkety jak w szkolach sprzetu nie ma. Niech se pomysla. jak inni powyzej piasali, to wyglada ze byly same burdele. Jeden wystarczy bo sie wtedy dziewkom robi konkurencje. I komu jest potrzeban fontanna. Tylko ptaki beda mialy gdzie srac.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |