Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wczorajsze strajki a cisza na portalach informacyjnych |
Na stronie WOŚP wkradł się błąd. Nie będzie możliwości pojeżdżenia samochodami rajdowymi. Jeżeli chodzi o zapisy to zapisujecie się w dniu treningu na placu gdzie będziemy trenowali. Za wrzucony grosz przysługiwać będzie przejazd zapoznawczy i jeden z pomiarem czasu. Trzy najlepsze czasy będą nagrodzone pucharami. ;) Poniżej regulamin: WSTĘP Organizatorem „Kręciołka Orkiestrowego 2010”, zwanego dalej imprezą jest Automobilklub Łomżyński. Impreza ma charakter towarzysko-sportowy z oficjalnym pomiarem czasu. PROGRAM ZAWODÓW Przyjmowanie zgłoszeń 10.01.2010 godz. 14:00-15:30 Przejazd zapoznawczy 10.01.2010 Wedle wskazań organizatora Przejazdy sportowe 10.01.2010 Po przejeździe zapoznawczym Wręczenie pucharu; Miejsce: scena główna Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Łomży 10.01.2010 godz. 17:00 1. USTALENIA OGÓLNE 1.1 Miejsce i termin imprezy Impreza odbędzie się w dniu 10.01.2010. Miejscem rozgrywania próby zręcznościowej jest teren Składu opału „Barbórka”. Rozpoczęcie – godz. 14.00 Zakończenie – godz. 16.00 1.2 Nazwa i ranga imprezy „Kręciołek Orkiestrowy 2010” o Puchar Automobilklubu Łomżyńskiego jest samochodową imprezą towarzysko-sportową o charakterze popularnym. 1.3 Lokalizacja Biura Biuro imprezy mieścić się będzie przy wyznaczonym miejscu startu próby zręcznościowej. 1.4 Lokalizacja startu Teren Składu opału „Barbórka”. 1.5 Charakterystyka Jednodniowa Impreza składa się z jednej próby zręcznościowej przejeżdżanej dwa razy. Pierwszy przejazd zapoznawczy, drugi liczony do klasyfikacji o puchar Automobilklubu Łomżyńskiego. Nawierzchnia próby: Asfalt Długość próby: do. 600 m. Udział w zawodach jest płatny. Osoba, która wyrazi chęć wzięcia udziału wpłaca do puszki WOŚP dowolną kwotę. 2. ORGANIZACJA 2.1 Nazwa i adres organizatora Automobilklub Łomżyński 18-400 Łomża, ul. Poznańska 119B/15 Tel: 506 606 308 2.2 Osoby oficjalne Dyrektor Imprezy Marcin Jasiński Asystent Dyrektora ds. organizacyjnych i kontaktow z uczestnikami Magdalena Bochenek Asystent Dyrektora ds. sportowych Marcin Bochenek 3. ZGŁOSZENIA 3.1 Uczestnicy Do startu dopuszczeni są kierowcy mający ukończone 18 lat i posiadający prawo jazdy kategorii B. Udział pilotów jest dozwolony lecz nieobowiązkowy. Dozwolony jest udział dwóch lub więcej zawodników/załóg na jednym samochodzie. 3.2 Obowiązki uczestników Wypełnienie zgłoszenia i przekazanie organizatorowi. Stosowanie się do poleceń osób oficjalnych oraz sędziów sportowych pod rygorem wykluczenia z imprezy. Uczestnicy zobowiązani są do rywalizacji w zapiętych pasach bezpieczeństwa oraz z włączonymi światłami mijania i zakręconymi szybami. 3.3 Procedura zgłoszeń Zgłoszenia będą przyjmowane w dniu imprezy w miejscu startu od godziny 14.00 do 15:30 3.4 Maksymalna ilość uczestników Liczba uczestników ograniczona czasem startu do próby. Ostatni zawodnik może wystartować o godzinie 15:50 3.5 Pojazdy dopuszczone do Imprezy Wszystkie samochody zgłoszone do imprezy muszą posiadać ważne dokumenty uprawniające do poruszania się po drogach publicznych. Do udziału dopuszcza się wyłącznie samochody osobowe w rozumieniu Prawa o Ruchu Drogowym lub osobowo – towarowe na bazie podwozia samochodu osobowego. Pojazdy nie będą podzielone na klasy. Uczestnik podpisując zgłoszenie deklaruje, że jego samochód jest sprawny technicznie i odpowiada za jego stan podczas trwania imprezy. W przypadku korzystania z pojazdu, nie będącego własnością kierowcy bądź pilota wymaga się okazania pisemnej zgody właściciela. 4. UBEZPIECZENIE 4.1 Kierowcy uczestniczący w Imprezie muszą posiadać obowiązkowe ubezpieczenie OC. 4.2 Poprzez wypełnienie i podpisanie zgłoszenia uczestnik zrzeka się wszelkich roszczeń wobec organizatora za szkody powstałe w trakcie trwania imprezy, w szczególności organizator nie ponosi odpowiedzialności za szkody dotyczące innych uczestników i ich sprzętu, także w stosunku do osób trzecich i ich mienia. 5. NUMERY IDENTYFIKACYJNE 5.1 Numery startowe Numer startowy, stanowić będzie nr. rejestracyjny pojazdu. 6. PUNKTACJA IMPREZY Czas przejazdu będzie liczony z dokładnością do 0,01 sekundy. Za falstart zostanie naliczona kara w wysokości 10 sekund. Za przewrócenie lub przesunięcie przeszkody ustawionej przez organizatora zostanie naliczona kara w wysokości 5 sekund. Za niezatrzymanie się na linii mety zostanie naliczona kara w wysokości 5 sekund. Za przejazd trasy niezgodny ze schematem – 150% czasu najlepszego uczestnika. Za niesportowe zachowanie, niedostosowanie się do regulaminu imprezy uczestnik zostanie wykluczony. 7. POSTANOWIENIA KOŃCOWE Organizator zastrzega sobie prawo do wiążącej interpretacji niniejszego regulaminu, wydawania instrukcji dodatkowych oraz komunikatów, stanowiących integralną część tego regulaminu jak również do całkowitego odwołania imprezy. Łomża 10.01.2010r. ---------------------------------------------
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wczorajsze strajki a cisza na portalach informacyjnych |
To nie jest sklep dla tych co reprezentują biedę zwłaszcza tą intelektualną, a nie sorry, to właśnie ubrania dla takich ludzi.
|
|
lajer... przepraszam cie jesli cie urazilem... ale mowie ci prawde skoro mowisz ze tam jest drogo pojedz do warszawy do hempshopu... i potem napisz mi co tam zaobserwowales... :)
|
|
A mam takie pytanko, czy ktos z was, lub ktos kogo znacie odpadl jeszcze po MS, znaczy czy ktos odpadl na WZ lub komisji lekarskiej, nie liczac oczywiscie mandatow czy innych spraw zwiazanych z karaniem, chodzi tylko o te 2 ostatnie etapy postepowania?
|
|
no własnie tez mi sie konczy umowa na neostradę w tp i dzwonili do mni z Netii aby przejsc do nich .Czytam te posty i wynika że ci co maja Netie są zadowoleni więc może warto zaryzykowac i wypowiedziec umowe na neostrade ? Tylko że nie mam zaufania do takich telefonicznych -łowców głów=. A TOMI999 zdecydowałes sie ne Netię ?
|
|
turboneta chyba żartujesz,potem to się wszystko da.Wiele było takich przypadków.
|
|
a z tym może być problem i nie dlatego, że dziewczyny ( a przynajmniej nie wszystkie) nie szanują się tylko dlatego, że tak samo jak faceci są ciekawe sexu i wszystkiego innego z tym związanego, a więc chcą szybko przeżyć swój pierwszy raz TAK JAK FACECI :) Poza tym takie czasy i taka moda. Zaraz padną tu stwierdzenia, że panna poleci za drinka :) nie upijać - nie poleci :) za kasę? nie dawać - nie poleci, itd itp :) strasznie spłycacie temat :)
|
|
Trza dobrać się do dupy rządzącym.
|
|
Poznań
|
|
Tak się składa że p. Sroczyńskiego znam trochę i wiem co mówię ! Kogoś wykorzystać to i owszem, ale pomóc komuś to już gorzej, dużo gorzej. ---------------------------------------------
|
|
A warszawa?
|
|
uwazam,ze niepotrzebnie uzywa sie brzydkich,wulgarnych slow.gdy slysze takie wstretne wyrazenia u kobieyt,to juz wiem,ze nie jest ona dla mnie.brzydze sie wrecz takimi osobami,ktore nie panuja nad swoim jezykiem i uzywaja go do przeklenstw i wulgaryzmow,zamiast uzywac do caluskow z jego uzyciem,no ew.do spozywania potraw-gdy sie je,to nie ma swobody zlego sie wyrazania. :D
|
|
|
podobno sa jakies swieta dla prawoslawnych i zastanawiam sie czy dzisiaj w sledziowie biala jest czynna - moze ktos wie? pzdr
|
|
Nie są to dni ustawowo wolne od pracy więc powinna być otwarta.
|
|
Basen miał być otwarty już dawno z tego co pamiętam. Pamiętam również że za komuny był przepis, który stanowił iż wykonawca za każdy dzień po określonym terminie zakończenia prac, tracił 1% swojego wynagrodzenia.
|
|
Wiecie co Drogie panie, jeśli tak wygląda odpowiedz, jak się domyślam osoby związanej z tym sklepem, To BOJKOT i z 2 tygodnie bez klienta bardzo szybko zastanowi zarówno sprzedających, jak też i właściciela sklepu. W końcu podano adresy sklepów zastępczych.
|
|
to ja pobiegne i zobacze Rimpik
|
|
Fakt faktem,że TP robi jakiś problem.Kończy mi się umowa na neostradę więc jej nie przedłużyłem.Podpisałem umowę z Netią,ale tu zaczynają się schody ponieważ Netia jeszcze nie dostała odpowiedzi z TP.Widocznie monopolista gra na zwłokę,a Ja pewnie przez jakiś czas będę bez internetu.Klientem TP byłem przez 15 lat,a teraz mi się odwdzięczają. Myślę,że drogę do nich zamknąłem sobie raz na zawsze.
|
|
Powodzenia stary:)
|
|
a czemu sprzedajesz?? Po 3 miesiacach użytkowania ?? :)
|
|
Podlegam pod Gdańsk.Nie no ja tam się nie łudzę.Składałem 30 listopada ankietę.Szans nie mam,bo mój delikwent siedzi w pace.A Twój brat za co był karany, jeśli mogę zapytać?Czekam tylko na list gratulacyjny hehe.Co zamierzasz w tej sytuacji zrobić?Może rozmowa z komendantem pomoże.Nie wiem jesteśmy w tragicznej sytuacji.Słowem to kuriozum,że nas tak potraktowano.Podejrzewam,że Tobie ankietę w innych służbach mundurowych SG SW puścili.Tylko w policji mają takie zasady rygorystyczne obecnie.Dodam,że mi zostali lekarze, mam 176 pkt.Pozdrawiam Anetka89
|
|
mam takie pytanie kupilem router i czy musze dzwonic do ist i tam im adres mac routera podac? a i czy koszt oplaty za usluge wzrośnie jezeli bede mial router?
|
|
musisz podać mac routera opłata nie wzrośnie
|
|
ew. mozesz podmienic mac'a na ten ktory już mają (twojego kompa)
|
|
Piotr Bednarowicz Jest sławny ale warszawie a nie na takiej dyskotece jak Jeziorko bo to nie jest dyskoteka tylko stodoła pozdr
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |