niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
referendum o odłaczeniu Łomzy od Podlasia

W przyszlości to jeszcze nikt nie wie jak będzie wygladać Łomża.

Ma zowsze Łomża

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: referendum o odłaczeniu Łomzy od Podlasia

patrze ze ostatnio abepe Stefanek to straszny autorytet na 4lomza.pl, wszedzie go pelno. Zeby sie nie okazalo tak ja z Petzem

Za co dziękujesz i komu ?

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Jedyny tramwaj jaki może w Łomży zaistnieć to tramwaj w oku.

Osobiście bałabym się, że w pewnym momencie mego życia ktoś zdecydowałby za mnie, że za bardzo cierpię i postanowił skrócić me katusze. Jak każda z naszych ustaw ta o eutanacji miałaby luki, można by ją było jakoś obejść itp. Bałabym sie być na przykład schorowaną milionerką.......:)
A swoją drogą to dlaczego człowiek znów porywa się na to by decydować o życiu bądż śmierci innego człowieka? Kimże on jest?

Bo to naprawdę mądry Człowiek. A ludzie potrzebują autorytetów.

Zastanawiam się czym ta jego mędrość sie objawia?
ptysiu91 a myślisz że sie nie wyda takiś pewny. Każdemu sie kiedyś się noga powinie .

Nom głupota jak ta sona wogóle . ktoś se siedział pół dnia i wciskał przeciw przeciw ... nom i wyszło hahaha parajnoja wogóle ta strona to paranoja usuwać posty !! :[

--------------------------
running with scissors

Prześwietny miejscowy Biskup nie jest dla mnie autorytetem. Jego natrętnie dokuczliwa obecność wszędzie gdzie się da ,graniczy z grzechem pychy. I to go czyni po prostu śmiesznym. Ja rozumię, że może chce naśladować naszego Wielkiego Polaka Papieża. Ale o ile właśnie ten wielki człowiek jeżdzi po świecie ze słowem miłości które jedna wszystkie napotykane przez niego narodu o tyle nasz prześwietny Biskup biega z kropidłem do miejsc dośc egzotycznych wymagających raczej natychmiastowej spowiedzi i pokuty, powodując tym zażenowanie i cichą dezaprobate. I tylko ze względu przez szacunek dla funkcji jaką On sprawuje nie wypowiadaną publicznie głośno.
Odrębnym tematem są wystapienia prześwietnego Biskupa w telewizji i radio. Nie twierdzę aby milczał ale jak słucham to mam wrażenie ,że powiedzenie milczenie jest złotem jest jak najbardziej w tym przypadku aktualne.

Bynajmiej umiem skopiować i wkleić nie to co niektozy nieracza myszka ruszyc a wszystko chcą wiedzieć !!

A to o to tutaj chodzi ?

Ktos jest bardzo sprytny ale nie pomyślal ze w Łomzy nie ma 20000 tyś. komputerow z dostepem do internetu i ja naewno nic niepodpisywalem !

To kto idzie ze mną 28 lutego ? do syndka ? a moze by sie przejs ć tak do wladz miasta ?

Ma zowsze Łomża

Odjebało wam z tymi tramwajami czy co? Taniej będzie od skośnookich sprowadzić ryksze, a i do średniowiecza bliżej.

Nie zastanowiło Ciebie skąd też taka duża liczba głosów na tak????????/?

To twoim zdaniem już nie manipulacja.

Zachłystujemy się supermarkietem, ale czy to jest najważnejsze???

Dziesiejsza sonda, w której jest pytanie "Co jest Łomży potrzebne"?
wskazuje, że również hipermarket. To czysta demagogia.

Czy naprawde uważacie, że sklep w tym miejscu to jest priorytet dla Łomży,
to wpłynie na rozwój???

Czy łomżyńskie rodziny odczują poprawę swojej sytuacji materialnej, gdy powstanie ten sklep???

Czy naprawdę uważacie, że zmniejszy się bezrobocie???

Czy naprawde uważacie, że wasi radni robią to dla WAS???

Odpowiem krótko: NIE!!!

Żaden rozwój przecież teren przygotowany uzbrojony zacieśnienie miasta,
powstanie około 250 miejsc pracy, ale przynajmniej dwa razy tyle to prace straci.

Łomzyńskie firmy będą biedniejsze, częsc upadnie, kto bedzie wspierał łomżyńska kulturę / ŁOK, ROK,itp,/, kto bedzie dawał na sport / ŁKS, panie Sroczyński tam sa również a może przde wszystkim firmy handlowe/, domy dziecka, szereg innych uroczystości / sztandar dla jednsotki/, Proszę Państwa to łomżyńskie firmy.

Ponadto myśle, że w przypadku budowy tego sklepu, ulica Długa , Farna
i pozostałe stracą miano centrum a pozostaną tylko kamienice do rewitalizacji???
Nie jestem przeciwnikiem marketu, ale ZDECYDOWANIE NIE w tym MIEJSCU

Mi też to wyglądało na jedną wielką manipulację. Nie pamiętam aby na jakąkolwiek sondę było kiedykolwiek tyle oddanych głosów. Mam nadzieję, że radni nie dadzą sobą manipulować jakimś pseudokupcom i będziemy mieli w końcu market z prawdziwego zdarzenia. To miasto ma się rozwijać, a nie cofać!!!

jak widze powypowiedziach panowie znaja się jak łyse konie!Spóldzielnie są jak państwo w państwie ALE CZAS Z TYM SKOŃCZYĆ! interesuje mnie Ustawa i jej rozporządzenia w sprawie zaopatrzenia w wode oraz jej pomiar, podstawa prawna na jakiej podst. wprowadza się "współczynniki"?Nie moge się oprzeć wrażeniu ,że LSM ale także inne związki spółdzielcze traktuja swoich członków jak gromade bezmyślnych baranow do strzyżenia .Ostatnio przygladam się jak krąży administarcja po osiedlu - wygląda to doslownie jak "kapo' jeszcze troche to do mieszkan bedą wchodzić jak do swoich ZAPOMINAJĄ O JEDNYM , ŻE SĄ OPLACANI ZA NASZE PIENIĄDZE!!!!! STRACH MIESZKAĆ W TYCH BLOKACH!!może to forum czyta od czasu do czasu jakiś prawnik? ktory może chociaz by podpowiedzial jak przytrzeć nosa 'gorze' ŁSM?

porponuje przestawiać numery rejestracyjne samochodów ktorymi poruszają sie tacy smieszni i niebezpieczni kierowcy . Co wy na to.?

Ktoś Dobrze dał w Łape.

(........)

Najlepjej niech nie buduja żadnego hipermarketo bo komu potrzebny następny hipermarket lub market czy supermarketnie wystarczają wam te sklepy co mamy np. Lider Prince , Biedronki są 2 , Nowo wybudowana "STOKROTKA" , Gośka i inne Sklepy. I kto bedzie kupował w tym jak juz do tych Sklepów mało osób chodzi Może jeszcze wybuduja Auchana lub Makro dla zabawy co ?

A co dostaniecie za darmo ? nawet wam nkt kopa w du*pe nie da !

... & vice versa!

GoSieŃkA: Jasne, że możesz powiesić :) Tylko na tym plakacie odnoś wszystkich do tego postu, bo inaczej jakoś słabo będzie jeśli na przykład akcja nie wypali, a chętni z twojej szkoły o tym się nie dowiedzą, a poza tym gdyby wpisywali się na forum, to łatwiej byłoby obliczyć, ilu ludzi weźmie udział :) a co do daty, to chyba wybierzemy weekend, czyli 26/27 lutego, a że Kaschia wyjeżdża 27, to odpada. Komu pasuje 26 (sobota) ? I każda godzina byłaby odpowiednia, w końcu nikt do szkoły chyba nie idzie :)

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

Brawo

---
PGG

mieszkam niedaleko stokrotki, ale po zakupy chodzi służba :))))

nom jest ja nawet napisałem o tym :/ ale mnie dziwi że Łomżyniam bardziej potrzeba Hipermarketu który nie da piniedzy dla biednych ludzi albo stadion który by był wizytówką ŁKSu a nawet miasta

helikopter chyba dla prezydęta a tramwaje i lotnisko dla nas obywalteli !

Ma zowsze Łomża

Maciek: zrozum chłopie, że nawet posty dzielą się na bardziej poważne i takie, które czuć klimatem ogórkowym w przysłowiowym lipcu. Bo pomyśl rozsądnie.... Bieda tu u nas, aż piszczy, roboty nie ma, w sklepach drogo........ a Ty wypalasz tu na forum z jakąś mrugającą laską. Jak jadę wieczorem, to połowa sygnalizacji wogóle nie działa, latarnie uliczne wyłączają z "oszczędności", a Ty masz laseczkowy problem. Mogę to zrozumieć i rozumiem za post, który bardziej należy potraktować jako ciekawostkę, ale nie po to, żeby przez takie duperele kłócić się i obrażać ! Pozdrowienia dla wszystkich - myślących !

Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez

szkoda że PKP nie ma w Łomży np.jak w Grajewie :D

eheh jaka tam straz miejska raczej straz wiejska :D

Cześć :)
Kochani moi:
www.cossiedzieje.webpark.pl
Tam jest nasze forum i wszystko to, co być musi. Rozprzestrzeniajcie wśród znajomych tą właśnie stronę. Dziękuję.
Nie wiem, czy warto zakładać nowy post, ale być może tak. Chyba zaraz za to się zabiorę.
Co do stronki, to będzie bardziej urozmaicona. Narazie wygląda jak wygląda, bo zrobiłam ją na poczekaniu :)
Pozdrawiam wciąż zainteresowanych :)

Najbadziej rażącą rzeczą w Stanach, dla mnie jako Polaka z najbiedniejszych rejonów kraju jest ogromne marnotrawstwo energii. Gaz jest tu stosunkowo tani, więc wszyscy ogrzewają się gazem, domy są że tak powiem papierowe, okna jednoszybowe... Paliwo jest naprawdę tanie w stosunku do zarobków, więc ludzie nie gaszą silników nawet idąc do sklepu. Ekologia jest bajką której nie zobaczysz nigdzie...
Cechą szczególną jest kompletny brak produktów made in USA. Wszystko (no 90%) to chińszczyzna marnej jakości, rzeczy z wyższej półki są niebotycznie drogie.
Żywnośc jest niskiej jakości. Wędlina psuje się od razu, chleb po 15 minutach jest suchy, rosół jest przezroczysty jak woda, wszystko jest o smaku kurczaka, tylko kurczak nie jest o smaku kurczaka.
Być tutaj wydajnym to podstawowa zasada (nie dotyczy murzynów, którzy cieszą się tu specjalnymi względami).
Ameryka jest Bogiem. Bóg jest jak wiadomo najwydajniejszym producentem. Nie inwestując czasu, kapitału, energi stworzył niebo i ziemię. Ameryka na razie jedzie jeszcze na krzywdzie i biedzie reszty świata, siłą walcząc i wydzierając "dobra" biedniejszym, płacąc im ochłapy. Wikła się w kolejne wojny coraz bardziej ograniczając przywileje.
W samym chicago w tym roku planuje się zamknięcie trzydziestu szkół, nauczyciele tak jak w Polsce strajkują. Różnica jest tylko jedna: W amerykańskiej szkole nauczyciel jest dla ucznia nauczycielem, nie zaś kolegą. Moje uprawnienia w szkole sprawiają że uczeń się mnie boi, nie ja jego. A ja za to muszę dołozyć wszelkich starań by lekcja była ciekawa (statut szkoły: i na miarę możliwości klasy"), bo inaczej od razu poskarżą się rodzicom, którzy chcą za swoje pieniądze efektów.
Tyle minusów...
Teraz będą już plusy, to co warto przeszczepić na nasz grunt.
dasto@hi.pl

"Jeśli Polak ci nie zaszkodził, to już Ci pomógł"

Natknalem sie na ten watek w Wobarczej, ktory wydaje sie pasowac do tego tematu (a szczegolnie niektore opinie).
Moze jakos to wykorzystac tu w tej ewentualnej akcji oczyszczania Naszego miasta ??
Jesli brak melodii, to proponuje ta ze 'Snow White and the Seven Dwarfs' - chyba by pasowalo.
Nie szydzac (Bron Boze), wychu

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2568668.html

ściemka wszystkim

hey!
mi osobiscie bardzo sie podobala
"Samotnosc w sieci" swietna ksiazka,
bardzo mocno wciagajaca, polecam!!

a skąd to masz i gdzie można to dostać? taki przewodnik
ja mam, ale stary sprzed kilku lat, pewnie z 5 ,hehe

teraz nowe wydali ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org