niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wyborcze ugrupowania

Może i na bawełnie ceny spadną trzeba mieć nadzieje .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wyborcze ugrupowania

Nie zgodzę się z Wami. Pracowałem w straży miejskiej (mam 24 lata) i nie pracują tam jacyś niedołężni czy inwalidzi jak piszecie. Wcale nie jest tak jak myślicie. Trzeba chcieć poznać co oni robią a nie tylko źle mówić o nich. Straż miejska zajmuje się takimi sprawami, którymi nie zajmuje się policja. Gdyby nie było straży to Łomża byłaby brudna i zaniedbana, a policja by nie zadbała o to. Oprócz łapania kierowców którzy za szybko jeżdżą albo źle parkują mają wiele innych zadań np. kontrola posesji (sprawdzanie czy właściciel ma umowę na wywóz nieczystości płynnych i stałych, a także w zimę sprawdzaja odśnieżanie chodników przed posesjami.) to tylko przykład ale jest tego bardzo, bardzo dużo. Dopóki nie zaczęłem tam pracować nie wiedziałem dokładnie czym oni się zajmują. Oni naprawdę robią kawał dobrej roboty dla miasta.

Bogusław Bazydło

Interesujaca dyskusja, lecz co mnie zaskoczylo to te kilka glosow opozycji ( opozycji do normalnosci, czyli pro-gejowskich). Nigdy bym nie przypuszczal ze w Lomzy znajda sie takie osoby - zaskoczenie lekkie. Lecz niech kazdy z tych homo-zwolennikow zada sobie pytanie i szczerze odpowie na nie: Czy jesli przyszlo by mu zostawic przytulny domek rodzicow i zamieszkac w sasiedztwie gajow, lesbijek nadal by utrzymywal swoje poglady? Co by odpowiedzial gdyby jej/jego dziecko zapytalo czemu ci panowie sie caluja, a pozniej robilo to samo z Krzysiem w piaskownicy - czy nadal bylby tak liberalny - szczerze mowiac nie sadze. Uwiezcie mi mam do czynienia z roznymi ludzmi (roznej narodowosci, kultury, wyznania) i stalem sie bardzo na e rzeczy tolerancyjny, tylko nie zwiazki tych samych plci. NIe wazne dla mnie z kim mam do czynienia: bialy, czarny, hindus, chinczyk - interesuje mnie co on soba reprezentuje. Tak samo czesto mozesz spotkac czarnego wyksztalconego jak biala kananalie (szczycaca sie korzeniami nordyckimi :):)).
Czemu mamy zmieniac cos, co dala nam natura ( ktora nie mysle zeby czlowiek zglebil na tyle zeby poprawiac) i co funkcjonowalo przez tyle tysiacleci. Mamy i tak negatywny pryrost naturalny, wiec ostatnia recza jak nam trzeba jest homoseksualizm.
Ludzie, wyjdzcie na ulice i rozejrzyjcie sie. Chcielibyscie zamiec to co widzicie na krajobraz z para gejow w centrum, bo do tego cala ta tolerancja doprowadzi wczesniej lub pozniej.
A wogle kto powiedzial, ze ja musze to tolerowac, nie toleruje smieci na ulicy, nie toleruje przeklenst u dzieci, nie toleruje glupich telewizujnych show , to i tego nie bede. I jesli komus z tym zle to jest chyba nie tolerancyjny.

tyle lat mieszkam na Rządowej, a tam jest taki jeden sklep po orbisie gdzie schodzą się żule i chlają za sklepem i za muzeum, a ta nasza kochana straż rozjeżdza się swoim melexem z radarem i nic nie robi.Jeszce nidgy nie widziałem żeby przegonili ich stamtąd a nawet by ruszyli te tłuste dupska podczas imprez masowych czy przypadkiem nie sprzedają tam alkocholu nieletnim (bardzo często gówniarze z piwem z stamtąd wychodzili).A sama straż miejska to jest garstka ludzi, a jak mówią że ich jest za mało żeby wszędzie być powinni zatrudnić pare dodatkowych osób, a jak nie to po co oni istnieją (chyba żeby cykać fotki roztargnionym kierowcom) jeżeli nie moga wypełniać swoich w pełni obowiązków.

moim liderem w tej kategorii jest czesław i jego tematy "powrocmy nad narew" załozył chyba ze 20 tematow a wszystkie dotycza tego samego (szczerze mowiac nie wiem czego :)) )
ale panowie nie to jest tematem tego tematu :))
mamy mowic o rajdach, wyscigach, imprezach itp. itd.
robimy cos w naszym miescie prawda ???
robmy wspolnie by cos sie działo, bysmy mieli co robic, bysmy mogli sie wyszalec :) sprawdzic i podszkolic swoje umiejetnosci
pozdrawiam

Wprawdzie baaaardzo rzadko, ale jednak czasem marzenia stają się rzeczywistością... Na wszelki wypadek lepiej w nie nie wierzyć...
:)

zgodnie z kierunkiem: Na pewno wielu z Was jeździ także poza miasto. Dopiero tam opadają ręce. W każdym lesie, lasku, zagajniku tony śmieci, gruzu. Najgorzej, że okoliczni mieszkańcy sami sobie te śmietniki fundują. Oczywiście w myśl zasady "cygan i złodziej nie kradnie na swoim podwórku", nie robią tych wysypisk w okolicach swojej wsi. Wywozi się to wszystko za miedzę wsi sąsiadującej. Oczywiście sąsiedzi, też nie będą się tarzać w swoich śmieciach, więc odpłacają "pięknym za nadobne". W jednej z okolicznych miejscowości wybudowano za olbrzymie pieniądze doskonale wyposażone wysypisko śmieci. Po kilku latach widok jest porażający. Wysypisko puste (za przywiezione śmieci trzeba zapłacić), okoliczne lasy "toną " w zwałach brudu, papierzysk, etc. Jak ten problem rozwiązać - pojęcia nie mam.

A trza było widzieć co pielgrzymi (piesi do Częstochowy) zostawiają po postoju... To sie w głowie nie mieści!!! Ja, jak to ja, oczywiście w naiwności swojej nosiłam osobny plecaczek z przeznaczeniem na śmieci, a reszta (choć na pewno nie wszyscy) - gdzie popadnie!!!
No cóż - taki life...

Ryskago

Zaiste, ogromne to faux paux...
A zamknąć cholerę samą w izolatce, a przed nią postawić jeno lustro - będzie miała towarzystwo najbardziej dla siebie odpowiednie!

halina ale posluchaj mnie jak by kierowca mial przy sobie np. maly rozklad to na jedna linie a jak ktos jeździ 5 autobusami ? to 5 rozkladów musi wziaść a tak to zajdziesz sobie na spokojną 9 (baza Mpk) i tam dostaniesz jeden rozklad z ktorego chcesz przystanku i tam jest np.7 autobusow tam jeździ to biezesz albo na 7 albo na 6 itd.
pozdrawiam

Ma zowsze Łomża

No chyba jest sie czego wstydzić.

ADALL, gdybyś tam był ,to byś miód i wino pił, a później dokładnie nam streścił.

Oto kontynuacja wątka dotyczącego flashmoba. Co wiemy narazie? Planowany termin akcji, to piąty (sobota), szósty (niedziela) lub siódmy (poniedziałek) marca, godzina 15.35

Propozycje są takie (część oczywiście już z góry się odrzuca, ale chcę, żeby były wszystkie w jednym miejscu:
NiemoralnieNormalna: "Jak na przykład wspólne zdejmowanie i zakładanie czapki"
NiemoralnieNormalna: "żeby wszyscy ze wszystkimi się przytulali, bez względu na płeć, wiek itd.. "
Abcd: "A moze spotkamy sie i zatańczymy makarene;)?"
kaschia: "Spotkajmy się na starym rynku o 18, wejdzmy na skwerek, wyciągnijmy jakiś soczek, wypijmy i rozejdźmy się."
majma: "mozecie poprostu zaczac sie drzec stanac w kołko tak zeby nei bylo widac co w srodku wtedy to przyciagnie uwage ludzi"
ADALL: "Fajowe pomysły. Ja bym to połączył z akcją poparcia dla naszych władz (rynek, bądź co bądź - to przedpokoje ratusza). Wczesnym przedpołudniem idziemy na bigosik do jednego z nielicznych, łomżyńskich barów. Punktualnie o 12.00 zbieramy się na placu czerwonym. Wszyscy rytmicznie się kołysząc puszczają gazy - instrumentalnie w ten sposób wykonując kultowy utwór z refrenem "wstań, powiedz nie jestem sam". Dajemy tym samym wyraz poparcia włodarzom naszego miasta w ich nieustających zabiegach dotyczących zmniejszenia bezrobocia, pozyskania jakiegokolwiek kapitału na inwestycje, etc. Gdyby połączyć to z efektem "fire" i zaprezentować wieczorem, może wypadłoby lepiej niż fajerwerki serwowane przez miejski ratusz ?!"
zbój: "a jesli flashmob niewyjdzie to możemy przeciwko czemuś zaprotestować przed ratuszem :D"
zbój: "Na przykład hmmm.... mozemy zażadac kary śmierci dla dziur w jezdni, albo obniżenia ceny wina, ewentualnie o wykopanie basenu na starym runku . Jest tyle rzeczy do zmienienia :P"
GoSieŃkA: "i ja mam nową propozycję!! założymy okulary przeciw słoneczne i bedzie pokazywac palcami na herb Łomży i krzyczeć <>"
ptysiu91: "bedzie każdy pompował balony przez 3 minuty i potem wypuścimy je w powietrze kto jest za ????????"
ptysiu91: "a może taki pomysl kazdy przez 3 minuty będzie malowal tramwaj na kartcce papieru :P hehe"

Żeby znać szczegóły akcji, musicie śledzić wydarzenia na forum.

Oficjalna strona naszego flash moba, to:
www.cossiedzieje.webpark.pl

Nie ma konkretnego regulaminu. Główne warunki, to:
-napisz mejla na niemoralnienormalna@wp.pl
-podaj w nim jakieś swoje dane, to jest: jednoznaczny wyraz na to, że masz ochotę bawić się z nami i jakąśtam ksywke czy co innego :)
-przyjdź i rób to co inni - to, co ustaliliśmy na forum :)
-napisz, czy chcesz, żeby twój email był widoczny dla wszystkich, ponieważ być może będę chciała umieścić go w widocznym miejscu, a Tobie może to się nie podobać :)
-zaproponuj preferowaną datę :)

To by było na tyle :)
Dziękuję, czekam teraz na odzew. :)

I jeszcze coś: tylko JEDNOZNACZNE 'tak'. Jeśli chcesz być z nami, nie pisz, że 'fajna rzecz', ale że 'chcę w tym wziąść udział', bo naprawdę się już gubię... :D

W poszukiwaniu wiadomości na ten temat znalazłem kilka ciekawych publikacji z których treścią proponuję się Państwu zapoznać

1. Publikacja Panów mgr inż. Piotra Krzysztofa Tuz, dr inż. Jacka Dawidowicza zamieszczona na łamach strony http://www.vapro.pl zatytułowana "Analiza rozbieżności wskazań wodomierzy domowych i mieszkaniowych oraz metody ich bilansowania" - do ściągnięcia w formacie pdf http://www.vapro.pl/Publikacje/R4.pdf

2. Najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi dotyczące wodomierzy zamieszczona na łamach strony Głównego Urzędu Miar http://www.gum.gov.pl/info/wodomierze.html

3. Artykuły poświęcone zagadnieniu na stronie Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej np.
http://www.lsm.lomza.pl/zasady_rozliczania_ii.htm
http://www.lsm.lomza.pl/por11.htm

4. Publikacja Pana Piotra Lewandowskiego "Wodomierze w budynkach mieszkalnych" zamieszczona na stronie producenta wodoemierzy Metron http://www.metron.pl/pliki/rozliczenia_sm.doc

5. Publikacja Pani Elżbiety Żuraw zamieszczona na łamach strony Kraśnickiego Przedsiębiorstwa Mieszkaniowego zatytułowane "Rozliczenie zużycia wody" http://www.kpm.neostrada.pl/gazeta/2/art06.doc

6. I na koniec Ustawa z dnia 7 czerwca 2001 r. o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków. (Dz. U. Nr 72, poz. 747)
http://www.abc.com.pl/serwis/du/2001/0747.htm

Z powyższych publikacji jasno wynika, że problem rozbieżności wskazań pomiędzy wodomierzem głównym a sumą wodomierzy mieszkaniowych dotyka wszystkich spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych.

Pozdrawiam

Ma zowsze Łomża

Ja popieram pomysla Ptysia91 :D

Jeśli już, to propnuję soczek. IMO reszta jak na początek zbyt ambitna.

akurat ....., myślisz, że wszędzie taką hołotę, jak ja - wpuszczają ?? Od razu wychlałbym im wszystkie przednie trunki (czytać: piwo marki Łomża), a potem starym, utartym zwyczajem, za nie nie zapłacił !! Przy okazji zapytałbym, dlaczego Jolka nie startuje w wyborach do belwederu (nie wiem, dlaczego kojarzy mi się to znowu z jakąś gorzałą?). Może jednak powinienem był tam być ?? Ale jeżeli Kwaśniewski nie wiedział o zamiarach Laury, to skąd miał wiedzieć, że czekam pod drzwiami ???

Zbych

News............ do sądu pracy ??? I jak myślisz ??? Sąd pracy wyda wyrok, na podstawie którego pracodawca będzie zobligowany go przyjąć ??????

nie czepiam się Gosieńko - starałem się tylko wyprowadzić Marka i innych czytających ten post z błędu - gdzież mi tam do czepiania się :)

czytaliście w jakim wieku są Ci admini ? - tym bardziej podziwiam ich za chęć robienia czegoś pożytecznego. Serwis przez nich administrowany też niczego sobie, chodzi mi o przejrzystość.

Pozdrawiam

Krzysztof

Słyszałem dzisiaj w telewizji w jednym z programów telewizyjnej jedynki, że Minister Kultury ma się zwrócić z odezwą do narodu o ratowanie polskiego kina. Może by tak i u nas.

Pozdrowienia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org